خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

ElnaZ☆

کاربر نیمه فعال
کاربر رمان ۹۸

امتیاز واکنش
479
زمان حضور
9 روز 9 ساعت 38 دقیقه
نویسنده این موضوع
اردشیر مجرد تاکستانی(متولد ۱۳۲۸ شهر رشت در استان گیلان) او اصالتا اهل تهران و یکی از نقاشان مکتب مینیاتور است. وی نگارگر و محقق نگارگری و تذهیب و تشعیر فارغ‌التحصیل هنرستان هنرهای تجسمی است. وی نمایشگاه‌های انفرادی در زمینه نگارگری برگزار کرده و در بیش از بیست نمایشگاه گروهی در چندین نمایشگاه خارجی نیز حضور داشته است.

Ardashir.jpeg

در ۲۶ آذر ماه سال ۱۳۹۹ استاد اردشیر مجرد تاکستانی به همراه استاد محمود فرشچیان و سه نفر دیگر از اساتید نگارگری ایران به عنوان گنجینه‌های زنده بشری، در فهرست میراث ناملموس یونسکو ثبت شدند.

وی مدرس مینیاتور در هنرستان‌های گرافیک دانشگاه تهران و از داوران نخستین دوسالانه نگارگری ایران است. از وی مقالاتی در زمینه ابروباد در دایرهٔ المعارف بزرگ اسلامی و تاریخچه تذهیب در دایرهٔ المعارف بزرگ شیعه به چاپ رسیده است. تاکستانی سرپرست کارگاه مرمت و صحافی سنتی نسخه‌های خطی و نفیس حرم فاطمه معصومه است.
کتاب های «راهنمای نقاشی و کتاب آرایی در ایران»، «شیوه تذهیب، تشعیر در هنرهای کتاب آرایی»، «خودآموز مینیاتور» و «سفرنامه غیاث الدین» بخشی از آثار تاکستانی است.

بیوگرافی اردشیر مجرد تاکستانی | نقاش

Reactions: YeGaNeH، -FãTéMęH- و YaSnA_NHT๛

ElnaZ☆

کاربر نیمه فعال
کاربر رمان ۹۸

امتیاز واکنش
479
زمان حضور
9 روز 9 ساعت 38 دقیقه
نویسنده این موضوع
300px-38146000.jpeg

او بعد از پایان تحصیلات ابتدایی با توجه به گرایش‌های درونی به هنرستان هنرهای تجسمی رفت. وی نگارگری را نزد افرادی همچون ناصر استاد محمود، معیری، عباس مقیمی، ابوطالب محمد، محمود فرشچیان و...آموخته است. مجرد تاکستانی در زمینه هنر نگارگری صاحب سبک ویژه‌ای است که او را از هم عصران خود متمایز کرده است. تاکستانی در حوزه آموزش و تدریس سابقه‌ای طولانی دارد و نمایشگاه‌های متعددی از آثار نگارگری‌اش را در داخل و خارج از کشور برپا کرده است.
اردشیر مجرد تاکستانی نگارگری را نزد استادان بزرگ همچون ابوطالب مقیمی، عباس معیری، محمود فرشچیان آموخته است.

یکی از ویژگی‌های او، اشتیاق به آموختن و میل فراوان به تحقیق و پژوهش است که اردشیر مجرد تاکستانی را از دیگر هنرمندان این رشته متمایز و تبدیل به هنرمندی صاحب سبک در زمینه هنر عمیق و ریشه‌دار نگارگری، تذهیب و تشعیر کرده است. او نقش مهمی در اعتلای مینیاتور داشته و طی سالیان متمادی شاگردان مطرحی را پرورش و به جامعه هنری کشور معرفی کرده است.

00100-3.jpeg

ElnaZ☆

کاربر نیمه فعال
کاربر رمان ۹۸

امتیاز واکنش
479
زمان حضور
9 روز 9 ساعت 38 دقیقه
نویسنده این موضوع
اردشیر مجرد تاکستانی درباره آثار عاشورایی خود اینچنین می‌گوید: «چند اثر درباره عاشورا نقاشی کرده‌ام که دو اثر، از آنهای دیگر مهم‌تر است؛ ولی در این دو اثر که ذکر کردم، آن شور عشق الهی را نتوانستم بیان کنم و فکر می‌کنم باید دوباره دست به کار شوم و از خداوند طلب کنم، شاید در آثار بعدی موفق شوم سرور و جذبه‌ی عشق الهی را ترسیم کنم...بااینکه این دو اثر با حال خاصی نقاشی شده، ولی احساس می‌کنم باید با فکری عمی‌تر به نقاشی دوم توجه می‌کردم امّا بد نیست. بنده‌ی حقیر، آنطور که باید جذبه‌ی عشق را در دو اثر تجسم کنم، نتوانستم. شاید مطالعه‌ام کم بود و احساسم خشن، ولی فکر می‌کنم شاید بتوانم در آثار بعدی، مطالب گفته شده را لحاظ نمایم.».

دو اثر معرفی شده عبارتند از:

«تاریخ انبیا»
«تشییع پیکر حضرت امام حسین (ع)»

1737482.jpeg
1-169.jpeg

منبع :دانشنامهٔ آزاد

shape1
shape2
shape3
shape4