نویسنده این موضوع
آشنایی با خاتمیت نبوت:
خاتمیت، به این معنا است که حضرت محمد (ص) آخرین پیامبر اسلام و آخرین دین آسمانی است و پس از او پیامبر و دین الهی دیگری نخواهد آمد، یا همان ختم نبوت می باشد. مسئله خاتمیت در قرآن و احادیث اسلامی آمده است و علمای مسلمان آن را از ضروریات دین اسلام می دانند. در ادامه این مقاله شما را با خاتمیت آشنا می کنیم.
خاتمیت چیست؟
پیامبر اکرم حضرت محمد (ص) آخرین پیامبر الهی است. بعد از ایشان، هیچ پیامبر دیگری از طرف خداوند مبعوث نمی شود. پیامبر اسلام از ابتدای بعثت خود را خاتم انبیا معرفی کرد و مورد قبول مسلمانان قرار گرفت. موضوع خاتمیت نبوت در فضای اسلامی امری مهم تلقی می شود و نیازی به دلیل ندارد.
در آیه چهلم سوره احزاب، پیامبر اسلام «خاتَم النبیین» معرفی شده است که علمای مسلمان آن را به این معنا تفسیر کردهاند که او آخرین پیامبر خدا است. جامعبودن دین اسلام و تحریفناپذیری قرآن را از علتهای خاتمیت و عدم نیاز به دین جدید دانستهاند.
خاتمیت از اواخر قرن بیستم میلادی و به سبب ظهور فرقه هایی همچون بابیّت و بهائیّت که مدعی شریعت جدید بودند، و همچنین بهعلت مطرحشدن دیدگاههای نو درباره وحی و نبوت، موردتوجه ویژه بحثهای کلامی قرار گرفت.
دلایل خاتمیت :
خاتیمت یکی از مباحث درون دینی است و هیچ نشانه بیرون دینی و مستقل از شخصیت و مدعای پیامبر خاتم وجود ندارد تا به واسطه او خاتم بودن او را تشخیص دهیم. ادعای درون دینی بودن این آموزه نیازمند ارائه ادله نقلی دال بر این مطلب است. این ادله عبارتند از آیات و روایات مربوط به خاتمیت.
دلایل قرآنی
ختم در قرآن کریم و کتب روایی آمده است. در قرآن آمده است که:
مَا كَانَ مُحَمَّدٌ أَبَآ أَحَدٍ مِّن رِّجالِكُمْ وَلَكِن رَّسُولَ اللَّهِ وَخَاتَمَ النَّبِيِّینَ وَكَانَ اللَّهُ عَلَيْمَاً شَيْءَاً.
«محمد پدر هیچ یک از مردان شما نیست، بلکه او رسول خدا و خاتم پیامبران است. و خداوند به هر چیزی داناست.»
اگر کلمه عربی خ ـ ت م در قرائت عاصم، خاتم به فتح "تا" خوانده شود، چنانکه برخی از قاریان این کار را کرده اند، دلالت بر کسی دارد که چیزی را تمام می کند. بنابراین به خوبی نشان می دهد که حضرت محمد (ص) آخرین پیامبران است. اما اگر خاتم را به کسر "تا" خوانده اند، که در این قرائت، خاتِم، اسم فاعل و بیانگر چیزی است که چیزی با آن تمام می شود. به معنای ختم کننده پیامبری است. انگشتر و مهر نیز به این نام خوانده می شود، زیرا در انتهای یک حرف قرار می گیرند و پایان آن را نشان می دهند. با توجه به احتمال دوم نیز از آیه به دست می آید که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله آخرین پیامبر است، زیرا او را خاتمی معرفی کرده اند که در پایان نامه نبوت آمده است.
در هر دو صورت مفهوم آیه این است که حضرت محمد صلی الله علیه وآله آخرین پیامبر خواهد بود.
پس بعد از او پیامبر دیگری ظهور نمی کند. بنابراین، ختم بودن پیامبر اسلام به خوبی از آیه فوق نتیجه می گیرد، زیرا مسلمانان اوایل اسلام نیز آن را به این معنا درک می کردند و در خاتمیت نبوت آن حضرت تردیدی نداشتند.
آیات دیگری نیز در این زمینه وجود دارد که در ادامه به تعدادی از آن ها اشاره می کنیم.
انذار و ترساندن هر کس که قرآن به او برسد: «وَ أُوحِی إِلَی هذَا الْقُرْآنُ لِأُنْذِرَکمْ بِهِ وَ مَنْ بَلَغَ»[سوره انعام، آیه 19]
بشارت و ترساندن تمامی مردم: «وَ ما أَرْسَلْناک إِلاَّ کافَّهً لِلنَّاسِ بَشِیراً وَ نَذِیراً »[سوره سباء، آیه 28]
انذار تمام عالمیان: «تَبارَک الَّذِی نَزَّلَ الْفُرْقانَ عَلی عَبْدِهِ لِیکونَ لِلْعالَمِینَ نَذِیراً»[سوره فرقان، آیه 1]
ارسال از جانب خدا برای جمیع مردم: «إِنِّی رَسُولُ اللَّهِ إِلَیکمْ جَمِیعًا» [سوره اعراف، آیه 158]
رحمت بودن پیامبر برای عالمیان: «وَمَا أَرْسَلْنَاک إِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمِینَ»[سوره انبیاء، آیه 107]
فرستادن نبی اکرم برای ابلاغ دین حق تا آن را بر هر چه دین است پیروز گرداند: «هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَىٰ وَدِینِ الْحَقِّ لِیظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ کلِّهِ»[سوره توبه، آیه 33؛ سوره فتح، آیه 28؛ سوره صف، آیه 9]
راه نیافتن باطل در کتاب خدا: «لَا یأْتِیهِ الْبَاطِلُ مِنْ بَینِ یدَیهِ وَلَا مِنْ خَلْفِهِ»[سوره فصّلت، آیه 42]
محفوظ ماندن قرآن کریم: «إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّکرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ»[سوره حجر، آیه 9]
خاتمیت چیست و چه دلایلی برای آن وجود دارد؟
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com