- عضویت
- 21/10/23
- ارسال ها
- 474
- امتیاز واکنش
- 1,107
- امتیاز
- 203
- سن
- 22
- محل سکونت
- قم
- زمان حضور
- 18 روز 10 ساعت 1 دقیقه
نویسنده این موضوع
واژه قلمدان شاید شما را به یاد قلمدانی چوبی و مزین به هنر خاتم، منبت یا مینیاتور بیندازد؛ اما باید بدانید که قلمدان در گذشته از جایگاه ویژهای در بین شاهان، درباریان، ادیبان و هنرمندان برخوردار بود و بهشکل امروزی ساخته نمیشد. قلمدان در اصل با مقوا و کاغذ ساخته میشد و هنرمندان روی آن را با سبکها و طرحهای مختلف نقاشی میکردند.
امروزه هر فردی واژه قلمدان را بشنود قطع به یقین در ذهن او تصویر قلمدانی که زیرکار آن از چوب است و روی آن با هنر خاتم، منبتکاری یا مینیاتور تزئین شده، تداعی میشود اما در حقیقت در گذشته قلمدان جایگاه ویژهای در بین شاهان، درباریان، ادیبان و هنرمندان داشته و به شیوه امروزی ساخته نمیشده است و در اصل با مقوا و کاغذ ساخته میشد و هنرمندان قلمدانساز با سبکها و طرحهای مختلف خود بر روی آنها نقاشی میکردند.
اگر علاقهمند به دانستن نحوه ساختن این نوع قلمدانها و انواع سبکهای آنها و آشنایی با هنرمندان قلمدانساز هستید، این مطلب را تا انتها دنبال کنید ما سعی کردیم اطلاعاتی جذاب و کاملی را از این هنر در اختیار شما دوستان هنر دوست قرار دهیم.
در ایران باستان از وجود پدیدهای به نام قلمدان اطلاعی در دست نیست ولی بعد از اسلام کاربرد قلمدان برای کارهای تحریری، معمول بوده و در مکتبها و مدرسهها و مراجع دیوانی از آن بهرهگیری میشده است. قلمدانهایی که پیش از سده نهم هجری ساخته میشده بر دو نوع بوده است چوبی و فلزی نوع چوبی آن بیشتر و ساده و گاهی با منبتکاری همراه و نوع فلزی آن اکثر از فولاد ساخته میشده.
قلمدانهای فولادی مرصع طلاکوب و گوهر نشان جنبهی اشرافی داشته و بر روی بعضی از آنها آیات قرآنی یا اشعاری بهصورت کندهکاری دیده شده است. در دورهی تیموری به موازات ترقی هنرهای تزئینی از قبیل مینیاتورسازی و خطاطی و تذهیب و صحافی سنتی میتوان حدس زد که قلمدانسازی نیز تحولی توأم با ترقی یافته و به علت توجه خاصی که شاهان و شاهزادگان و دولتمردان آن زمان نسبت به هنر خوشنویسی داشتهاند این وسیلهی نگارش جنبهی هنری و تزئینی پیدا کرده است.
آغاز قلمدانسازی از جنس مقوا را متعلق به دوران تیموری است و ترقی قلمدان مقوایی نقشدار از اواخر دوران صفوی آغاز و در اواخر عصر قاجار پایان پذیرفته است. از ویژگیهای قلمدان دورهی صفوی، استواری و مرغوبیت مقوا و تفاوت سبک زرنشان و گلوبته و کم تصویر بودن آنها در مقایسه با دورههای بعد است و از حیث اندازه و شکل نیز قلمدان معمولی صفوی قدری بزرگتر و مسطحتر از قلمدان متعارف عصر قاجار میباشد؛ در دیوارهی زبانهی برخی از آنها نیز گاهی معرقکاری دیده میشود.
قلمدان سازی
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com