- عضویت
- 17/11/20
- ارسال ها
- 1,787
- امتیاز واکنش
- 12,068
- امتیاز
- 323
- سن
- 19
- محل سکونت
- MASHHAD
- زمان حضور
- 90 روز 8 ساعت 29 دقیقه
نویسنده این موضوع
غده هیپوفیز یک غده کوچک در اندازه نخود است که نقشی مهم در تنظیم کارکردهای حیاتی بدن ایفا می کند. در صورتی که غده هیپوفیز دچار تومور هیپوفیز شود کارکردهای کلی بدن و سلامت عمومی ما به خطر می افتند. تومورهای هیپوفیز در بزرگسالان بیشتر مشاهده و تشخیص داده می شوند. تومورهای هیپوفیز به طور معمول جزو تومورهای خوش خیم طبقه بندی می شوند
سرطان ها و تومورهای بدخیم بسیار نادر، تومور هیپوفیز است که ممکن است بسیاری از جراحان مغز و اعصاب در دوران حرفه ای خود با آن مواجه نشوند. با توجه به ساختار میکروسکوپی و پیپچیده تومور هیپوفیز، در صورت وجود توده و یا تومور در هر ناحیه از این غده، طیف کاملاً متفاوتی از علایم و عوارض ممکن است ایجاد شود. در صورت داشتن علایم تومور هیپوفیز لازم است هر چه سریعتر برای معاینات تشخیصی و انتخاب بهترین شیوه درمانی به جراحان زبده مغز و اعصاب مراجعه فرمایید.
غده هیپوفیز چیست و در کجا قرار دارد؟
غده هیپوفیز، به عنوان یکی از ساختارهای مغزی غده مانند می باشد. اندازه غده هیپوفیز تقریباً بین نخود تا فندق است. از دیدگاه آناتومی محل غده هیپوفیز زیر مخ و داخل حفره استخوان اسفنوئید یا شب پره است. به طور ساده و خلاصه، وظیفه اصلی غده هیپوفیز نظارت و تنظیم کلیه اعمال حیاتی بدن می باشد طبق برآوردهای تخصصی صورت گرفته، در تیپ های بدنی مختلف وزن غده هیپوفیز بین 0/5 تا 1/5 گرم در مردان و زنان و نژادهای گوناگون متغیر است.
در حوزه جراحی مغز و اعصاب به غده هیپوفیز غده رهبر نیز گفته می شود، چون در کنار فعالیت ترشحی و تولید تعداد زیادی از هورمون ها به هدایت سایر غدد درون ریز و برون ریز بدن و تنظیم چرخه های مختلف بدنی مشغول استاز نظرگاه جراحان و متخصصان مغز و اعصاب، غده هیپوفیز که در بخش زین ترکی مغز و درست در محدوده پشتی ناحیه پل بینی واقع شده دارای دو بخش اصلی پشتی و جلویی است. غده هیپوفیز به بخش دیگری از مغز به نام غده هیپوتالاموس متصل است. بخش پیشین غده هیپوفیز با رگ های خونی کوتاهی به مغز متصل است. بخش پشتی غده هیپوفیز را می توان در حقیقت بخشی از مغز دانست. بخش خلفی (پشتی) غده هیپوفیز هورمون هایی را ترشح می کند که مستقیماً توسط فرامین مغزی وارد جریان خون می شود.
عملکرد غده هیپوفیز در بدن انسان چگونه است؟
تعادل درونی (هومئوستازی) و وضعیت محیط فیزیولوژیک داخلی در بدن ما به طور مداوم در شبانه روز در حال تغییر است. موارد عمده تغییر فیزیولوژی داخلی بدن انسان شامل ضربان قلب، قدرت ضربان قلب، میزان فشارخون سیستولیک و دیالستولیک، سطح هورمون های ****، سطح هوشیاری و حتی میزان دمای بدن ما همیشه در پاسخ به وضعیت محیط پیرامون ما تغییر می نمایند. بدن موجودات زنده به شکلی همیشگی و پیوسته در حال سنجش و ارزیابی کارکردهای حیاتی خود می باشد. در عین حال بدن نسبت به تمامی تغییرات درونی و بیرونی پاسخ داده و بطور تکاملی و مداوم این تعاد درونی را حفظ می نماید.
از جمله بخش های مهم حفظ تعادل درونی بدن، غده هیپوفیز است. غده هیپوفیز به همراه سایر بخش های مغز همچون هیپوتالاموس، ساقه مغز، مخچه، هسته سیاه و… تشکیل دهنده نظام کنترل عصبی عمده برای بسیاری از چرخه های شبانه روزی بدن موجودات زنده محسوب می شود. این چرخه اصلی غده هیپوفیز و سایر هسته های قاعده ای مغز، کنترل کننده فعالیت سایر غده ها، انـ*ـدام ها، ارگان ها، و چرخه های هورمونی هستند و از طریق گردش خون و یا پالس های عصبی به دیگر بخش های بدن نظارت خود را اعمال می نمایند.
جراح مغز و اعصاب جوان کشور، عمده فعالیت هایی که از طریق غده هیپوفیز انجام می شود ابتدا در غده دیگری به نام غده هیپوتالاموس که به هم چسبیده اند، شروع می گردد. ابتدای امر، غده هیپوتالاموس از پیام های عصبی و شیمیایی دریافتی از بخش های مختلف مغز و بدن را دریافت و پردازش می کند. درگام بعدی، غده هیپوتالاموس با همراهی و کمک غده هیپوفیز این پیام ها را اصلاح و تنظیم می نماید. در گام سوم، وظیفه اصلی غده هیپوفیز شروع می شود. هورمون های مترشحه از غده هیپوفیز غدد درون ریز بدن (غدد آندوکرین) را وادار به فعالیت می نمایند.
به عنوانی یکی از نمونه های معروف و آشنا از فعالیت مشترک غده هیپپوتالاموس و غده هیپوفیز می توان عملکرد و ترشح هورمون های غده تیروئید در گردن در دو طرف نای را مثال زد. یکی از هورمون های اصلی برای غده تیروئید هورمونی به نام TRH (هورمون آزادکننده تیروئید) است که توسط غده هیپوتلاموس تولید و رهاسازی می شود. هورمون TRH ترشح شده از غده هیپوتالاموس به غده هیپوفیز رفته و هیپوفیز را وادار به ساخت و ترشح TSH (هورمون علاقهمند کننده تیرویید) می نماید. هورمون TSH نیز از طریق جریان خون به غده تیروئید رفته و موجب علاقهمند تولید هورمون های T3 و T4 توسط غده تیروئید می شود. وقتی میزان T3 و T4 در خون افزایش یابند هورمون های علاقهمند کننده هیپوفیز و تیروئید به تبع آن در حلقه بازخوردی منفی کاهش می یابند.
تومور هیپوفیز
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com