خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

MĀŘÝM

مدیر آزمایشی تالار دین و مذهب
ناظر کتاب
مدیر آزمایشی

امتیاز واکنش
7,695
زمان حضور
44 روز 8 ساعت 57 دقیقه
نویسنده این موضوع
۵.۹.۱ - دعای در مسجد نبی

از فردی به نام شریح نقل شده که میگفت «در مدینه وارد مسجد رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) شدم پس حسین بن علی (علیه‌السلام) را در سجده دیدم که گونه خود را به خاک گذاشته میگفت: «سرور من؛ آقای من؛ آیا اعضای مرا برای گرزهای آهنین دوزخ آفریده‌ای؟ آیا احشاء مرا برای نوشیدن مایع گداخته دوزخ آفریده‌ای؟ معبودا اگر مرا به گناهانم مؤاخذه فرمایی تو را به بزرگواریت بازخواست خواهم نمود و اگر مرا به همراه گنهکاران محبوس داری از محبتی که به تو دارم آنان را آگاه خواهم ساخت؛ سرور من فرمانبرداری بندگان تو را سودی نبخشد و نافرمانی من تو را زیانی نرساند؛ پس آن را که به تو سودی نرساند به من عطا فرما و آن را که به تو زیانی نزند بر من ببخشای به راستی که تو رحم کننده‌ترین رحم کنندگانی.»

۵.۹.۲ - نیایش پیامبر اکرم

امام سجاد (علیه‌السلام) حدیثی از امام حسین (علیه‌السلام) نقل کرده‌اند که فرمود: «در هنگام تضرع به درگاه خداوند عادت رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) بر این بود که دو دست مبارک خود را به همانگونه که بینوای درمانده با دلی شکسته و خضوع (تمام) طعام میطلبد بالا میبرد و دعا می‌فرمود.»

۵.۹.۳ - در زیارت اهل قبور

از امام حسین (علیه‌السلام) نقل شده که فرمود: «هر کس به قبرستان وارد شود و بگوید: خدایا، ‌ای پروردگار این ارواح فانی شده و اجساد تباه گشته و استخوان‌های پوسیدهای که با ایمان به تو از دنیا رفته‌اند، اکنون از جانب خود نسیم و بوی خوش راحتی و از جانب من تحیت و سلام بر آنان فرود آور. خداوند به شمار همه خلایق از آدم تا قیام قیامت حسنات برای او بنویسید.»
۵.۱۰ - امر به معروف

شیخ طوسی با سند خود نقل کرده که امام حسین (علیه‌السلام) فرمود: «برای چشم با ایمان حلال نیست که ببیند خدا معصیت میشود و او دگر سو را بنگرد مگر اینکه گنـ*ـاه را دگرگون سازد و از بین ببرد»

روایات امام حسین

MĀŘÝM

ناظر کتاب
مدیر آزمایشی

امتیاز واکنش
7,695
زمان حضور
44 روز 8 ساعت 57 دقیقه
نویسنده این موضوع
- داد و ستد

در روایتی از امام حسین (علیه‌السلام) آمده: «دو نفر با هم اختلاف پیدا کردند یکی از آنان به دیگری شتری فروخته بود و با او شرط کرده بود(که در زمان نحر شتر) سر و پوست این حیوان از آن او (فروشنده) باشد. اما زمانی که شتر نحر شد آنها با هم (بر سر پوست شتر و سر آن) اختلاف پیدا کردند. پس جهت حل و فصل خصومت خدمت امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) رسیدند؛(پس از اقامه دعوا نزد حضرت علیه السلام) ایشان حکم کردند که به مقدار سر و پوست شتر، فروشنده با خریدار شریک است.»

۷ - ازدواج

نقل شده «روزی جمعی از دوستان سیدالشهداء وارد منزل آن حضرت (علیه‌السلام) شدند آنان در منزل امام (علیه‌السلام) فرشها و پرده‌های نو مشاهده کردند پس گفتند: در منزل شما چیزهایی میبینیم که در خانه رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) نبود امام (علیه‌السلام) فرمود: ما با زنانی ازدواج کردیم که عادت ما آن است که مهریه زنان را پس از ازدواج به آنها بپردازیم و چون همسران ما امکانات مالی پیدا می‌کنند برای خود لوازم خانه میخرند اینها به ما تعلق ندارد.»

۸ - تقبیح گناهان

در مورد تقبیح گناهان چند روایت از ایشان ذکر شده است.

۸.۱ - مذمت بدی و پوزش از دیگران

در روایتی از امام حسین (علیه‌السلام) آمده: «کاری مکن که از آن پوزش بخواهی زیرا مؤمن نه بد میکند و نه عذر میطلبد و منافق هر روز بد میکند و عذر میخواهد.»

۸.۲ - سوگند زیاد

از امام حسین (علیه‌السلام) روایت شده که فرمود: «از سوگند بسیار بپرهیزید زیرا قسم آدمی از چهار خصلت سرچشمه میگیرد: یا به سبب خواری‌ای است که در خود می‌یابد و این احساس ذلت او را بر تصدیق مردم (به وسیله قسم) برمی‌انگیزد و یا از ناتوانی در منطق است که سوگندها را پر کننده خلاها و پیوندساز سخنان بیربط خود میکند و یا به جهت بدبینیای است که از مردم نسبت به خود سراغ دارد و میداند که سخنش را جز با سوگند نمی‌پذیرند و یا از آن‌روست که زبان خود را بی‌اندیشه به کار میگیرد.»

روایات امام حسین

MĀŘÝM

ناظر کتاب
مدیر آزمایشی

امتیاز واکنش
7,695
زمان حضور
44 روز 8 ساعت 57 دقیقه
نویسنده این موضوع
۸.۳ - واقعیت غیبت

نقل شده «شخصی نزد امام حسین (علیه‌السلام) از کسی غیبت کرد؛ امام (علیه‌السلام) فرمود: ‌ای فلانی دست از غیبت بردار؛ زیرا غیبت، نان خورش سگهای دوزخ است.»

۹ - اهتمام به حق الناس

[ویرایش]
نقل شده که «امام حسین (علیه‌السلام) پیش از یکی از سفرهایش به منادی فرمان داد تا ندا دهد: کسی که بدهکاری دارد در این سفر با ما همراه نشود. مردی گفت: زن من تعهد نموده که بدهی‌ام را بپردازد؛ حضرت (علیه‌السلام) فرمود: ضمانت زن که دستش بسته است (کاری از او بر نمی‌آید) چه ارزشی دارد؟»

۱۰ - حدود

[ویرایش]
امام صادق (علیه‌السلام) به واسطه اجداد بزرگوار خود (علیه‌السلام) از امام حسین (علیه‌السلام) روایت فرمودند که: «همانا رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) با سوگند و یک شاهد عادل قضاوت فرمود و علی (علیه‌السلام) (نیز) در عراق بر همین مبنا قضاوت میکرد.»

[۹۳]

۱۱ - دیگر موارد

نقل شده که از «امام حسین (علیه‌السلام) پرسیدند: ادب چیست؟ فرمود: «این است که از خانه خود بیرون آیی و با هیچ کس برخورد نکنی مگر آنکه او را برتر از خود ببینی.»

[۹۴]

امام رضا (علیه‌السلام) به واسطه اجداد بزرگوار خود (علیه‌السلام) از امام حسین (علیه‌السلام) نقل کرده‌اند که ایشان فرمود: «هرگاه دندان‌ها را خلال میکردیم امیرمؤمنان (علیه‌السلام) به ما دستور میداد تا آب نیاشامیم مگر آنکه دهان خود را سه بار شسته باشیم.»

امام حسین (علیه‌السلام) فرمود: «شکرگزاری تو برای نعمت پیشین، نعمت تازه را سبب میشود.»

[۹۸]

از اباعبدالله الحسین (علیه‌السلام) نقل شده که فرمود: « سلام هفتاد حسنه دارد شصت و نه حسنه از آن سلام کننده و یکی از آن جواب دهنده سلام.»

امام حسین (علیه‌السلام) فرمود: «کسی که لباس شهرت بپوشد خداوند در روز قیامت از او روی برمی‌گرداند.»

(برای اطلاع بیشتر از احادیث و روایات امام حسین (علیه‌السلام) رجوع شود به کتابهایی چون: فرهنگ سخنان امام حسین (علیه‌السلام)، نوشته محمد دشتی، مؤسسه تحقیقاتی امیرالمومنین (علیه‌السلام) و فرهنگ جامع سخنان امام حسین (علیه‌السلام)، گروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم (علیه‌السلام)، قم، معروف و...)

۱۲ - عناوین مرتبط

امام حسین در قران؛ استناد به قرآن در سیره امام حسین؛ اصحاب امام حسین
منبع: ویکی فقه

روایات امام حسین

shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا