خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
24,702
امتیاز واکنش
63,861
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
273 روز 8 ساعت 23 دقیقه
نویسنده این موضوع
وقتی حرف از شرکت در کنکور یا سایر آزمون‌های مهم می‌شود، همه ما به این فکر می‌افتیم که برای موفقیت در آن‌ها باید روزی چند ساعت درس بخوانیم. در واقع هر موقع عزم درس خواندن کردیم و یا به سراغ مشاوران تحصیلی رفته‌ایم ، اولین سوال‌مان از آن‌ها هم همین بوده است. اگرچه بعضی از این مشاوران تحصیلی میزان ساعات مشخصی را برای درس خواندن ما مشخص می‌کنند، اما نمی‌توان برنامه واحدی برای درس خواندن تعیین کرد. چرا؟ چون ما آدم‌ها با هم تفاوت‌های بسیار زیادی داریم. برای همین هم تقریبا غیر ممکن است که یک نسخه برای همه ما جوابگو باشد. در این مقاله ابتدا به بررسی نکاتی که هنگام برنامه‌ریزی درسی نیاز داریم خواهیم پرداخت. پس تا انتها همراهمان باشید تا بفهمیم برای موفقیت به روزی چند ساعت درس خواندن نیاز داریم.

برای کنکور و امتحانات روزی چند ساعت درس بخوانیم ؟

اگر فکر می‌کنید برای موفق شدن به روزی ۲۰ ساعت درس خواندن نیاز دارید، متاسفانه برای شما خبر خوبی نداریم، چرا که شما احتمالا هیچ وقت موفق نخواهید شد! مهمتر از اینکه شما چه اندازه درس می‌خوانید، چگونه مطالعه کردن شماست که اهمیت دارد. پس بهتر است در اولین قدم، جمله‌ی “روزی چند ساعت درس بخوانیم” را از ذهنتان پاک کنید. درس خواندن محدود به صفحه و ساعت نیست. درس خواندن کاملا وابسته به میزان فهم و درک شماست. اما آیا می‌توان همزمان با مطالعه و درس خواندن سریع، یادگیری و درک مطلب بیشتری را هم تجربه کرد؟ البته که شدنی است. اما قبل از هر چیز باید برای آن آماده باشیم.

پس نتیجه می‌گیریم دانستن اینکه چگونه مفهومی درس بخوانیم از اینکه روزی چند ساعت درس بخوانیم مهمتر است. این حرف یعنی چه؟ سبک، سرعت و کیفیت مطالعه هر فرد با دیگری متفاوت است. همین موضوع هم سبب می‌شود افراد مختلف نتایج مختلفی از یک برنامه درسی بگیرند. البته خود برنامه‌ریزی هم اهمیت بسیار زیادی دارد. بگذارید با ذکر یک مثال در زندگی شخصی خودم برایتان موضوع را بیشتر باز کنم.

در دوران جمع بندی کنکور من و دوستم پا به پای هم به کلاس می‌رفتیم وهمزمان رفیق و رقیب همدیگر بودیم. من روزانه ۴-۵ ساعت مطالعه داشتم و این در حالی بود که دوستم به گفته‌ی خودش روزی ۱۰ ساعت مطالعه می‌کرد. این یعنی ۲ برابر بیشتر از من! این موضوع تا زمان اعلام نتایج کنکور ادامه داشت. در نهایت تعجب اعلام نتایج متوجه شدیم که رتبه او ۱۴۰ هزار بوده، در حالی که من با رتبه ۱۰۰۰ قبول شده بودم! اما چه اتفاقی برای دوست پر تلاش من افتاد؟ او که مقید به مطالعه سنگین در روز بود چرا نتوانست که نتیجه‌ی مطلوب کسب کند؟ برای جواب سوال بهتر است ادامه مطلب را بخوانید.



کمیت مهمتر است یا کیفیت؟

نظر شما چیست؟ خیلی از افراد مستقیم به سراغ کیفیت می‌روند. خب ما هم با آنها موافقیم، اما به شرطی که کمیت به طور کامل فراموش نشود. کیفیت شما تنها در صورتی بالا خواهد رفت که کمیتی هم در کار باشد. هرچه بیشتر تمرین کنید در کاری که در حال انجام آن هستید حرفه‌ای تر خواهید شد و بهتر نتیجه خواهید گرفت. برای درک بهتر این موضوع به مثال من و دوستم برمی‌گردیم. دوست من علیرغم اینکه


روزی چند ساعت درس بخوانیم تا به موفقیت برسیم؟

 

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
24,702
امتیاز واکنش
63,861
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
273 روز 8 ساعت 23 دقیقه
نویسنده این موضوع
ساعت‌های بسیاری بیشتری را نسبت به من صرف مطالعه می‌کرد، اما در نتیجه گیری بسیاری ضعیف‌تر از من عمل کرد. دلیل این اتفاق کم درس نخواندن او نبود، بلکه درست و اصولی درس نخواندنش بود.

در واقع به خاطر آشنایی من با مهارت‌های مطالعه از جمله تندخوانی، من قادر بودم در همان مدت زمان به ظاهر کوتاه، بازدهی و یادگیری بیشتری نسبت به دوست خود داشته باشم. مثلا همین مهارت تندخوانی به من کمک کرد تا مطالب را با ۵ برابر سرعت بیشتر مطالعه کنم. این یعنی برای مطالعه دروسی که قبلا به ۵ ساعت زمان نیاز داشتند، تنها ۱ ساعت زمان صرف می‌کردم. این موضوع به من کمک می‌کرد تا بتوانم در مدت زمان باقی‌مانده خود، مطالب را دوباره مرور و تمرین کنم. به همین علت هم یادگیری مطالب برای من فوق‌العاده آسان بود. در واقع تندخوانی نه تنها سرعت و دقت من را در حین مطالعه افزایش داد، بلکه به من کمک کرد تا با مرور دوباره و چندباره مطالب آن‌ها را بهتر از ذهنم حک کنم. این همان نقطه عطفی بود که باعث بهبود من در مطالعه کتاب‌ها و مطالب درسی شد.



آیا ساعت مطالعه در اینکه روزی چند ساعت درس بخوانیم موثر است؟

بهتر است که زمان مطالعه خاصی را برای خود مشخص کنید. این کار به شما کمک خواهد کرد که به مرور زمان به درس خواندن در آن ساعت عادت کنید. در نتیجه هر روز و به صورت مداوم درس خواندن را به بخشی از برنامه روزانه خود خواهید افزود. بهتر است که زمانی مطالعه کنید که مغز شما از هرگونه اطلاعات اضافی خالی باشد. به همین علت هم پیشنهاد ما به شما درس خواندن در صبح زود است. به طور کلی اینکه چه زمانی از شبانه روز را برای مطالعه کردن انتخاب می‌کنید بر روی ساعات مطالعه روزمره شما تاثیر دارد. پس اگر قصد زیاد درس خواندن را دارید (که ما توصیه نمی‌کنیم!)، پیشنهادم این است که قبل از هر کاری بهترین زمان برای مطالعه خود را پیدا کنید.

با انتخاب ساعت مناسب می‌توانید بیشتر و بهتر درس بخوانید. همچنین فرصت این را دارید که به کمک مهارت‌های مطالعه حتما مطالب را یک بار درون ذهنتان مرور کنید. در واقع بهتر است هربار که برای هفته یا روز پیش رویتان برنامه ریزی می‌کنید، حتما زمانی را برای مرور پیش بینی کنید. مرور مطالب این شانس را به شما می‌دهد که بتوانید آن‌ها را در حافظه بلند مدت خود ثبت کنید.


روزی چند ساعت درس بخوانیم تا به موفقیت برسیم؟

 

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
24,702
امتیاز واکنش
63,861
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
273 روز 8 ساعت 23 دقیقه
نویسنده این موضوع
شاید بپرسید مطالعه فعال یعنی چه؟ برای اینکه بتوانید در آزمون پیش رو موفق شوید و نتیجه دلخواه خودتان را به دست بیاورید، بهتر است که حتما از مطالعه فعال استفاده کنید. مطالعه فعال عبارت است از: مطالعه به همراه هایلایت کردن، یادداشت برداری، خلاصه نویسی و حتی نقشه کشی ذهنی. استفاده از تمام مهارت‌های مطالعه شاید زمان بیشتری را از شما بگیرد، اما در عوض مطالبی که از این طریق یاد می‌گیرید را هیچوقت فراموش نخواهید کرد. مغز ما مطالب مختلف را از طریق روش‌های متفاوتی یاد می‌گیرد. پس استفاده از این مهارت‌ها می‌تواند میزان یادگیری ما را به شکل چشمگیری افزایش دهد. البته مهارت‌ها و ابزارهایی مانند نقشه‌کشی ذهنی هم کار مرور را برای ما بسیار ساده‌تر می‌کنند. پس حتما برای افزایش کیفیت مطالعه خود از آن‌ها استفاده کنید.



متعهد باشید

به کی؟ به خودتان و برنامه ای که برای درس خواندن دارید. انجام این کار یعنی شما برای خودتان احترام قائل هستید. پس اگر زمانی را برای درس خواندن تعیین کرد‌ه‌اید، حتما سر همان ساعت درس خواندن را شروع کنید. “۵ دقیقه اینستاگرام ببینم بعد، برم حموم بیام بعدش بخونم، بزار از سر ساعت دو شروع میکنم…” همه این‌ها را دور بیاندازید. هرچه بیشتر کارهای خود را (مخصوصا در مورد درس خواندن) به تعویق بیندازید، بیشتر ضرر می‌کنید. همچنین بهتر است مکان مطالعه مشخصی داشته باشید. اما سوال اینجاست که چگونه متعهد باشیم؟ موارد زیر به شما کمک می‌کنند:

  • برنامه‌ریزی واقع بینانه‌ای داشته باشید. به مثالی که زدیم برگردید و ببینید عدم واقع‌بینی چه بلایی سرتان می‌آورد. پس حتما کاری را برنامه بریزید که حتما از پس آن برمی‌آیید.
  • منعطف باشید، یادتان باشد شما یک ربات نیستید که از فرامین پیروی می‌کند. سعی کنید حتما در برنامه مطالعه خود انعطاف داشته باشید. چنین چیزی باعث می‌شود حین مطالعه دلسرد و دلزده نشوید.
  • برای متعهد بودن باید از فعل درس خواندن لـ*ـذت برد! خب، بد نیست بدانید مهارت‌های مطالعه مثل تندخوانی درس خواندن را برای شما سریع و ساده‌تر می‌کنند. شما به سبب سرعت بالای خود هنگام تندخوانی، زمان کمتری را صرف مطالعه می‌کنید. در نتیجه بیشتر درس خوانده و کمتر خسته می‌شوید.
  • برای خودتان هدف تعیین کنید. با اهداف کوچک مثل تمام کردن یک فصل از کتاب درسی شروع کنید. سپس رفته رفته اهداف بزرگتری هم درون ذهن خود بپرورانید و در مسیر رسیدن به آن‌ها قدم بردارید.


روزی چند ساعت درس بخوانیم تا به موفقیت برسیم؟

 

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
24,702
امتیاز واکنش
63,861
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
273 روز 8 ساعت 23 دقیقه
نویسنده این موضوع
نقش تمرکز در اینکه روزی چند ساعت درس بخوانیم

یادتان باشد که در زمان درس خواندن آرامش مهم‌ترین نکته است.پس بهتر است که هر چیزی که برای شما هیجان آور است را از خود دور کنید و از هر مسئله‌ی هیجان آوری نیز اجتناب کنید. یادتان باشد که نگرانی و هیجان‌زدگی باعث آشفتگی ذهن شما ‌می‌شود و باعث عدم تمرکز خواهد شد و همین موضوع بازدهی شما را کاهش خواهد داد. یک ذهن متمرکز به ندرت دچار حواس پرتی می‌شود. انجام دادن تمریناتی مثل مدیتیشن موجب افزایش تمرکز شما خواهند شد.

البته یک روش دیگر هم برای حفظ تمرکز و افزایش آن هنگام مطالعه وجود دارد! تندخوانی کردن. بله، احتمالا شما هم در ابتدا با شنیدن نام تندخوانی تصور کردید این مهارت ممکن است به خاطر افزایش سرعت، باعث کاهش درک مطلب ما شود. اما جالب اینحاست که چنین چیزی اصلا حقیقت ندارد! برای درک بهتر این موضوع به مثال زیر توجه کنید:

راننده‎ای را تصور کنید که در حال رانندگی با سرعت ۲۰ کیلومتر در ساعت است. با چنین سرعتی او ممکن است حین رانندگی غذا بخورد، با دیگران صحبت کند یا حتی با گوشی تلفن همراهش صحبت کند. اما اگر همین راننده با سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت رانندگی می‌کرد چه؟ آیا او اصلا جرات انجام دادن این کار را داشت؟ همین موضوع در مورد تندخوانی هم صدق می‌کند. وقتی شما با ۵ برابر سرعت بیشتر مطالعه می‌کنید، دیگر فرصت نمی‌کنید به چیزهای دیگر توجه داشته باشید. بلکه تمام حواس شما به مطالعه درس معطوف است. برای همین هم یادگیری و استفاده از تندخوانی می‌تواند موجب افزایش تمرکز و آرامش شما حین مطالعه شود.


استراحت داشته باشید

برای اینکه بتوانیم در آزمون یا آژمون‌های پیش رو نتیجه بگیریم تنها دانستن اینکه روزی چند ساعت درس بخوانیم کافی نیست. ما باید علاوه بر آن بدانیم که تا چه اندازه مجازیم حین مطالعه استراحت داشته باشیم؟ البته چنین چیزی در نگاه اول عجیب به نظر می‌رسد. در واقع حتی برخی افراد فکر می‌کنند استراحت هنگام مطالعه موجب از دست رفتن زمان و انرژی آن‌ها می‌شود. اما واقعیت برعکس این است. استراحت کردن در بین مطالعه به شما کمک می‌کند تا انرژی از دست رفته خود را بازیابی کنید. به این ترتیب دیگر هنگام مطالعه خسته نخواهید شد و می‌توانید دوباره با انرژی و توان بیشتری مطالعه کنید.


روزی چند ساعت درس بخوانیم تا به موفقیت برسیم؟

 

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
24,702
امتیاز واکنش
63,861
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
273 روز 8 ساعت 23 دقیقه
نویسنده این موضوع
بهترین کارهایی که هنگام استراحت بین مطالعه می‌توانید انجام دهید عبارتند از:

  1. کمی قدم زدن در فضای باز
  2. ورزش کردن یا همان نرمش و کشیدن دست و پا
  3. خوردن مواد غذایی مفید مانند انواع میوه‌ا و سبزیجات و مغزها
  4. بستن و استراحت دادن به چشم‌ها



با افکار منفی خداحافظی کنید

مهمتر از اینکه بدانیم روزی چند ساعت درس بخوانیم این است که یاد بگیریم روزی چند ساعت آرامش داشته باشیم. برای همین هم باید سعی کنیم از شر بیش از حد فکر کردن و افکار مزاحم خلاص شویم. به همین دلیل هم بهتر است قبل از شروع مطالعه، افکار مزاحمی که در ذهنتان وجود دارد را روی یک کاغذ یادداشت کنید و از خود بپرسید که آیا اصلا چنین چیزی ارزش فکر کردن را دارد؟؟؟ همین کار به ظاهر ساده تا جد زیادی شما را از شر این افکار خلاص خواهد کرد. گاهی اوقات افکار منفی موجود درون ذهن ما به قدری کم اهمیت هستند که اصلا نیازی نیست وقتمان را با آن‌ها تلف کنیم. پس به جای آنکه بنشینید و حسابی غصه اتفاق‌های نیفتاده و مشکلات از راه نرسیده را بخورید، روی درس و مطالعه مطالب خودتان تمرکز کنید.

هرکدام از ما قبل از اینکه بخواهیم بفهمیم روزی چند ساعت درس بخوانیم تا به موفقیت برسیم، باید خود را برای درس خواندن آماده کنیم. یکی از مهمترین کارهایی که باید در این راستا انجام دهیم هم همین مقابله با افکار منفی است. به شما توصیه می‌کنم که با استفاده از این نکات و به کمک عزم جزمی که درون شما وجود دارد، خود را برای درس خواندن آماده کنید.

روزی چند ساعت درس بخوانیم ؛ سخن پایانی

همانطور که دیدید، مطالعه روزانه به عوامل مختلفی بستگی دارد. عواملی که تقریبا برای هر کدام از ما با دیگری متفاوت است. استفاده از نکاتی که در این مقاله گفته شد و مخصوصا یادگیری مهارت های مطالعه مثل تندخوانی می‌تواند به شما در مسیر رسیدن به موفقیت کمک بسیاری کند. فراموش نکنید که اولین قدم برای موفقیت در درس خواندن داشتن برنامه مناسب است. پس بهتر است که حتما برای خود برنامه‌ای طراحی کنید که در آن تمام چیزهایی که قرار است مطالعه کنید قرار داشته باشد. برای طراحی چنین برنامه‌ای می‌توانید مقاله برنامه ریزی کنکور را مطالعه کنید.



منبع: مقاله دانشگاه فلوریدا امریکا


روزی چند ساعت درس بخوانیم تا به موفقیت برسیم؟

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا