خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

-FãTéMęH-

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
  
عضویت
28/5/23
ارسال ها
4,345
امتیاز واکنش
15,924
امتیاز
373
زمان حضور
73 روز 18 ساعت 6 دقیقه
نویسنده این موضوع
معرفی:
رشته مهندسی پلیمر نسبت به رشته‌های مهندسی دیگر تقریبا جوان است و شكوفایی آن از زمان جنگ جهانی دوم آغاز شده است. اما به دلیل كاربرد روزافزون پلیمر در صنایع مختلف، این رشته به سرعت رشد كرده و امروزه جزو یكی از رشته‌های مهم كشورهای صنعتی پیشرفته می‌باشد.
هدف رشته مهندسی صنایع پلیمر تولید كلیه محصولات پلیمری از قبیل لاستیك ، پلاستیك، الاستومر، چسب‌ها، رزین و سایر مواد مورد نیاز صنعت است. برای مثال طراحی و تولید تایر ماشین در صنایع لاستیك، لوله‌های پلی‌اتیلن در صنایع پلاستیك و انواع فایبرگلاسها در كامپوزیت به یاری متخصصان مهندسی صنایع پلیمر انجام می‌گیرد یا حتی در این رشته شكل‌دهی رزین‌ها نیز مطرح است كه برای مثال می‌توان به ساخت ملامین اشاره كرد.حتی كیسه های پلاستیكی و روكش ظروف نچسب ( تفلون ) از مواد پلیمری می باشند. در واقع در رشته مهندسی صنایع پلیمر هر آنچه كه به این مواد بر می‌گردد، مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرد. البته پلیمرها فقط كاربرد صنعتی ندارند بلكه كاربرد پزشكی نیز دارند. مثلا اگر كشكك زانوی یك نفر آسیب ببیند و ترمیم آن امكان‌پذیر نباشد، شبیه به همان كشكك زانو را با مواد پلیمری درست می‌كنند و بر روی زانو قرار می‌دهند و یا دندان مصنوعی و لنزهای چشمی همه از مواد پلیمری ساخته می‌شوند كه به این مواد پلیمری «پلیمرهای زیستی» می‌گویند.

فرصت های شغلی:
در صنعت پوشاك پلیمرها در تولید پاپوش‌ها ،‌تن‌پوشها و كف‌پوشها بسیار موثر هستند. در صنایع حمل و نقل زمینی (خودروسازی، قطار و ... ) ، هوایی ( هواپیما و بالگرد) و دریایی (كشتی‌ها و ...)‌ پلیمرها حضوری چشمگیر دارند، و بالاخره در صنایع نظامی ، پزشكی ، كشاورزی و بسته‌بندی كاربرد مواد پلیمری بسیار گسترده است.بدر صنعت پوشاك نیز پلیمرها در تولید پاپوش‌ها ،‌تن‌پوشها و كف‌پوشها بسیار موثر هستند


معرفی رشته مهندسی پلیمر

 

-FãTéMęH-

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
  
عضویت
28/5/23
ارسال ها
4,345
امتیاز واکنش
15,924
امتیاز
373
زمان حضور
73 روز 18 ساعت 6 دقیقه
نویسنده این موضوع
. در صنایع حمل و نقل زمینی (خودروسازی، قطار و ... ) ، هوایی ( هواپیما و بالگرد) و دریایی (كشتی‌ها و ...)‌ پلیمرها حضوری چشمگیر دارند، و بالاخره در صنایع نظامی ، پزشكی ، كشاورزی و بسته‌بندی كاربرد مواد پلیمری بسیار گسترده است. باتوجه به كاربرد وسیع پلیمرها در صنایع، فارغ‌التحصیلان این رشته توانایی‌های كافی در زمینه‌های ایجاد و برنامه‌ریزی واحدهای تولیدی تبدیل پلیمر خام به مواد مصرفی و اشتغال در مجتمع‌های بزرگ تولید پلیمر خواهند داشت.

دروس تخصصی مهندسی پلیمر- صنایع پلیمر:
از دروس اصلی مهندسی پلیمر می‌توان از موازنه انرژی و مواد، مكانیك سیالات، انتقال جرم و حرارت، شیمی و سینتیك پلیمریزاسیون، فرآیندهای پلیمریزاسیون، مهندسی پلاستیك ، تكنولوژی الیاف مصنوعی و تكنولوژی كامپوزیت‌ها نام برد.

ژئولوژی پلیمرها : سیالات از جهت خواص و عكس العمل در برابر نیروی وارد به آنها به گروه تقسیم می شوند گروه اول سیالات نیوتنی نامیده می شوند و گروه دوم سیالات غیر نیوتنی نام دارند . درس مكانیك سیالات ، روابط خواص سیالات نیوتنی را بررسی می كند . از آن رو كه پلیمر ها جز سیالات غیر نیوتنی هستند در درس رئولوژی روابط خواص سیالات غیر نیوتنی از جمله پلیمر ها مورد بررسی قرار می گیرد .

مهندسی الاستومر : برخی از مواد در اثر نیروی وارد به آنها تغییر شكل داده پس از برداشتن نیرو مجددا به حالت اولیه خود بر می گردند به این مواد الاستومر یا لاستیك می گوییم برخش عمده ای از مواد پلیمری دارای خاصیت الاستومری هستند كه از جمله آنها می توان به تایرهای اتومبیل واشرهای لاستیكی و لرزه گیرهای اتومبیل اشاره كرد مهندسین پلیمر با گذراندن این درس ضمن آشنا شدن با این گونه مواد با نحوه طراحی فرمولاسیون و تركیب صحیح لاستیكها همچنین با فرآیندهای ساخت ، پخت و شكل دهی الاستومر ها آشنا می شوند .

مهندسی پلاستیك : در مقابل لاستیكها گونه دیگری از مواد پلیمری وجود دارند كه بر اثر اعمال نیرو تغییر شكل می دهند و اگر میزان نیروی وارد شده بیش از حد مقاومت آنها باشد دیگر با حذف نیرو به حالت اولیه خود باز نمی گردند . به این مواد پلاستیك می گویند . انواع مواد پلاستیكی را می توانیم در اطراف خود مشاهده كنیم . در این درس دانشجویان ضمن اشنایی با این مواد و خواص آنها با نحوه تهیه پخت پلاستیكها آشنا می شوند .


معرفی رشته مهندسی پلیمر

 

-FãTéMęH-

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
  
عضویت
28/5/23
ارسال ها
4,345
امتیاز واکنش
15,924
امتیاز
373
زمان حضور
73 روز 18 ساعت 6 دقیقه
نویسنده این موضوع
تكنولوژی كامپوزیتها : گاهی پلیمر ها به تنهایی خواص مطول را برای هدف مورد نظر ندارند . در این گونه مواقع با اضافه كردن مواد خاصی شرایط مطلوب حاصل می شود كامپوزیتها موادی هستند كه از تركیب فیزیكی یك یا چند ماده به پلیمر ها حاصل می گردند . از این گونه مواد می توان به فایبر گلاسها اشاره كرد در این درس دانشجویان با انواع كامپوزیتها روشهای ساخت و خواص فیزیكی و مكانیكی آنها آشنا می شوند .

تكنولوژی و خواص فیزیكی الیاف : الیاف كه عمدتا به صورت مصنوعی ساخته می شوند گاهی دارای منابع طبیعی بوده از الیاف طبیعی ساخته می شوند و گاهی از مواد شیمیایی به دست می آیند . در این درس دانشجویان ضمن آشنایی با انواع الیاف پلیمری خواص و نحوه ساخت آنها را نیز فرا می گیرند .

لازم به ذکر است رشته مهندسی شیمی تا حدودی واحدهای مشترك با این رشته دارد.
گفتنی است نباید رشته مهندسی پلیمر- صنایع پلیمر را که در دفترچه راهنمای آزمون ورودی تحصیلات تکمیلی با کد 1286 مشخص گردیده است، با مهندسی پلیمر- صنایع رنگ کد1255 که آن هم جزو رشته های شناور است یک رشته با دو گرایش مختلف دانست، زیرا مواد امتحانی این دو رشته با یکدیگر متفاوت است و در فرصت های بعدی به معرفی رشته مهندسی پلیمر- صنایع رنگ خواهیم پرداخت.

مواد امتحانی و ضرایب دروس در رشته مهندسی پلیمر- صنایع پلیمر:

1) زبان عمومی و تخصصی با ضریب1

2) شیمی پلیمر(شیمی پلیمر، اصول مهندسی پلیمریزاسیون) با ضریب2

3) ریاضیات مهندسی با ضریب 3

4) تکنولوژی پلیمر(الاستومر، پلاستیک، کامپوزیت) با ضریب2

5) شیمی فیزیک پلیمرها خواص فیزیکی و مکانیکی پلیمرها با ضریب2

6) پدیده های انتقال(رئولوژی، انتقال حرارت، انتقال جرم) با ضریب2

7) کنترل فرآیندهای پلیمری با ضریب2

8) مکانیک سیالات با ضریب2

منبع: تبیان


معرفی رشته مهندسی پلیمر

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا