خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

-FãTéMęH-

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
  
عضویت
28/5/23
ارسال ها
4,347
امتیاز واکنش
15,921
امتیاز
373
زمان حضور
73 روز 18 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
این تایپك مخصوص رشته های فنی و مهندسی از قبیل:
1-دروس و واحدها
2-مقالات و جزوات آموزشی
3-پرو‍‍ژه ها
4-نرم افزارها و...
می باشد.

مهندس شیمی
شیمی را از محدوده آزمایشگاه به دنیای کار و صنعت وارد می کند. مهندسین شیمی با استفاده از اصول فیزیک، شیمی و ریاضی فرایندهای تولیدی شیمیائی را در مقیاسهای بزرگ طراحی می کنند. آنها از نتایج آزمایشگاهی برای ساخت تولیداتی مانند پلاستیک، دارو، مواد شوینده و سوختها در واحدهای عملی استفاده می کنند و همچنین برای بالا بردن تولید و کم کردن هزینه و ارتقای کیفیت محصولات برنامه ریزی می کنند. تقریباً تمامی کمپانیهای صنایع شیمیائی از مهندسین شیمی استفاده می کنند. فعالیت مهندسین شیمی در زمینه های انرژی هسته ای، علم مواد، صنایع غذایی، توسعه منابع جدید انرژی و صنایع دارویی نیز گسترده می باشد. مهندسین شیمی علاوه بر طراحی و تولید و توسعه محصولات به فعالیت در زمینه محیط زیست، تحقیقات، مدیریت، پردازش داده و میزان و بازار فروش می پردازند. می توان گفت برای مهندسین شیمی در هر واحد تولیدی یا صنعتی، زمینه ای برای فعالیت وجود دارد.
وسیعترین شاخه مهندسی است.
وسعت عمل مهندسین شیمی از سایر شاخه های مهندسی بیشتر است چرا که آنها در سه شاخه بنیادی فیزیک، ریاضی و شیمی فعالیت دارند حال آنکه دیگر شاخه های مهندسی فقط بر پایه ریاضی و فیزیک هستند. علاقه خاص به شیمی همراه با مهارت در ریاضی و علوم افراد را به این رشته جذب می کند. برنامه تحصیلی مهندسین شیمی بجز دروس شیمی واحد هایی مربوط به دیگر رشته های مهندسی مانند ترمودینامیک، مکانیک سیالات، طراحی فرایند، کنترل، انتقال جرم و حرارت، عملیات واحد و غیره می باشد.


رشته های فنی و مهندسی

 

-FãTéMęH-

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
  
عضویت
28/5/23
ارسال ها
4,347
امتیاز واکنش
15,921
امتیاز
373
زمان حضور
73 روز 18 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
مراکز استخدام کننده
مهندسین شیمی تقریباً توسط تمامی شرکتهای تولیدی شیمیائی، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، صنایع غذایی و دارویی، صنایع سلولزی، صنایع معدنی، صنایع تولید انرژی استخدام می شوند.
تقریباً سه چهارم مهندسین شیمی در صنایع تولیدی کار می کنند و بقیه توسط مراکز دانشگاهی، طراحی و مهندسی استخدام می شوند و یا بطور شخصی مشغول به کار هستند.
همه مهندسین در زندگی خود لحظه هایی را به یاد دارند كه سعی كرده اند شغل خود را برای یك دوست و یا فامیل شرح دهند. این تجربه برای همگی آن ها به خصوص مهندسین شیمی دردناك بوده است.این موضوع از آنجا ناشی می شود كه مردم اغلب درك درستی از مهندسی ندارند به خصوص رشته مهندسی شیمی كه تفاوت زیادی بین معنای ظاهری و مفهوم باطنی آن وجود دارد. لغت مهندس شیمی (Chemical Engineer)، در ظاهر معانی زیر را به ذهن متبادر می سازد:

• شیمیدانی كه می‌خواهد كلاس بگذارد!!

• یك شیمیدان خیلی خوب!!

• یكی از گرایش های رشته شیمی!!

• شیمیدانی كه دستگاه می سازد!

• شیمیدانی كه به جای آزمایشگاه در كارگاه كار میكند.

در حالی كه یك مهندس شیمی قبل از آن كه یك شیمیدان باشد یك مهندس است! مهندسی كه كمی شیمی می‌داند. مهندسی كه كشفیات آزمایشگاهی شیمیدان ها را تا تولید در مقیاس صنعتی توسعه می دهد. مهندسی كه فرایند طراحی می كند. مهندسی كه تجهیزات برای فرایندهای شیمیایی، بیولوژیكی و زیست محیطی طراحی می كند. به عبارت دیگر مهندسی شیمی یكی از رشته های مهندسی است نه یكی از گرایش های رشته شیمی.


رشته های فنی و مهندسی

 

-FãTéMęH-

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
  
عضویت
28/5/23
ارسال ها
4,347
امتیاز واکنش
15,921
امتیاز
373
زمان حضور
73 روز 18 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
تقریبا هر چیزی را كه شما در زندگی روزمره به كار می‌برید (اعم از پلاستیك، فلز، پارچه، كاغذ، غذا، لوازم آرایش، دارو و ...) به كمك مهندسین شیمی ساخته می شود.
این حرفه طیف وسیعی از فعالیت ها را در بر می‌گیرد. به این دلیل نمی توان این رشته را به صورت عمومی در یك یا چند جمله به طور كامل تعریف كرد. زیرا با هر جمله ای كه این رشته تعریف شود طیف وسیعی از قابلیت های مهندسین شیمی ناگفته می ماند. در ضمن با گذشت زمان و به وجود آمدن جنبه های تازه قابلیت های مهندسین شیمی این تعریف برای همیشه كامل نخواهدماند. چندین سال پیش انجمن مهندسین شیمی امریكا تعریف زیر را برای مهندسی شیمی مرتكب شد!
كاربرد اصول علوم فیزیكی همراه با مبانی اقتصادی و روابط انسانی در زمینه هایی كه مستقیما به فرایندها و دستگاه هایی كه در آنها ماده به منظور تغییری در حالت یا مقدار انرژی و یا تركیبش تحت عمل قرار گرفته باشد.
مطمئنا چیزی از این كلمات دستگیرتان نشد. چند بار دیگر بخوانید شاید چیزی عایدتان شود.(البته به شرط آنكه خودتان مهندس شیمی باشید!) ولی توصیه می شود از این تعاریف خشك و رسمی در جواب به كسی كه از شما در مورد مهندسی شیمی سوال می كند دوری كنید!! مثلا می توان از تعریف زیر استفاده كرد:
طراحی فرایند برای صنایع شیمیایی، جهت تبدیل مواد اولیه به فرآورده های با ارزش افزوده

دروس مهندسی شیمی

حدود 35 تا 45% از دروس مهندسی شیمی با بقیه رشته های مهندسی یكسان است. (15% دروس عمومی، 20% دروس پایه (ریاضی فیزیك)، 10% دروس مهندسی عمومی). 15% از دروس مهندسی شیمی مربوط به دانشكده شیمی است. 405 از دروس مهندسی شیمی مربوط به دروس اصلی (25%) و اختیاری مربوط به گرایش (15%) است.


رشته های فنی و مهندسی

 

-FãTéMęH-

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
  
عضویت
28/5/23
ارسال ها
4,347
امتیاز واکنش
15,921
امتیاز
373
زمان حضور
73 روز 18 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
دروس اصلی این رشته عبارتند از :
موازنه ماده و انرژی، ترمودینامیك، مكانیك سیالات، انتقال حرارت، انتقال جرم، سینتیك و طراحی راكتور، كاربرد ریاضیات در مهندسی شیمی، كنترل فرآیندها، عملیات واحد، طرح و اقتصاد مهندسی

گرایش های مهندسی شیمی:

در مقطع كارشناسی دارای 8 گرایش زیر می باشد:

پالایش: دانش تبدیل نفت خام به فرآورده های نفتی.

پتروشیمی: دانش تبدیل شاخه ای از فراورده های نفتی به فرآورده های غیر نفتی (پلیمرهای خام و محصولات پتروشیمی)

پلیمر: دانش تبدیل پلیمرهای خام (PVC,PP,PE) به پلیمرهای صنعتی (لاستیك، چسب، رنگ و ...)

صنایع گاز: دانش تبدیل گاز طبیعی به گاز قابل مصرف (شامل عملیات استخراج، پالایش، انتقال و ...) (با توجه به منابع غنی گاز در ایران و رتبه دوم ایران در جهان از این حیث، آینده این گرایش بسیار درخشان خواهد بود)

صنایع شیمیایی معدنی: دانش تبدیل مواد شیمیایی استخراج شده از معدن به محصولات شیمیایی معدنی (گچ، سیمان، كاشی، اسیدها و بازها، گازهای صنعتی و ... )

صنایع غذایی: دانش تبدیل مواد غذایی به محصولات غذایی مغذی‌تر و با طعم بهتر.

طراحی فرایندهای صنعت نفت: همانطور كه از نام آن مشخص است در دروس اختصاصی و اختیاری این گرایش باید مسائل مربوط به صنایع نفت مطرح شود.

بهره برداری: این گرایش را می توان رشته ای مستقل دانست و شامل دروسی مانند اكتشاف نفت، حفاری، مخازن هیروكربنی و ... است.



منبع: تبیان


رشته های فنی و مهندسی

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا