خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

~NIKA~

مدیر آزمایشی تالار حقوق
مدیر آزمایشی
  
عضویت
12/6/23
ارسال ها
606
امتیاز واکنش
1,210
امتیاز
203
محل سکونت
by the waves of the sea
زمان حضور
16 روز 5 ساعت 4 دقیقه
نویسنده این موضوع
سه طلاقه کردن در فقه تشیع و قوانین ایران

لفظ سه طلاقه کردن در فقه و قانون
سه طلاقه چیست؟ لفظ سه طلاقه کردن از نظر تشیع و اهل سنت دو معنی کاملا متفاوت از یکدیگر دارد. اهل سنت معتقدند که اگر مرد حین طلاق زن به او بگوید: تو را سه طلاقه کردم، الی ابد دیگر حق رجوع و ازدواج با آن زن را مگر بعد از ازدواج و نزدیکی زن با مردی دیگر نخواهد داشت. ولی در فقه تشیع این لفظ هنگامی به کار می رود که مردی بعد از طلاق و پایان عده همسرش، دوباره با او ازدواج کند. و این کار را سه مرتبه تکرار کند. در این شرایط زوجه فقط بعد از ازدواج و نزدیکی با مردی دیگر (محلل) می تواند به نکاح همسر سابقش در آید.

به لفظ سه طلاقه در قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران اشاره شده است. لازم به ذکر است که امروزه به دلیل قوانین سخت گیرانه ای که در رابـ*ـطه با ازدواج و طلاق وضع شده است. می‌توان گفت که سه مرتبه ازدواج و طلاق بین یک زن و مرد تقریبا غیر ممکن به حساب می آید. می‌توانید برای مشاوره گرفتن در امور طلاق از یک وکیل خانواده خانم یا آقا کمک بگیرید. پس از آنکه دانستیم سه طلاقه چیست، بهتر است به حکم سه طلاقه بپردازیم:

حکم سه طلاقه کردن
حکم سه طلاقه کردن در فقه تشیع و اهل سنت، حرام بودن زن بر مرد است مگر اینکه زن با مرد دیگری (محلل) ازدواج و جماع کند. و در صورت فوت محلل و یا طلاق زن توسط محلل، زن می تواند با شوهر سابقش ازدواج نماید.

فرق ازدواج دائم و موقت چیست؟
از تفاوت های عقد موقت و عقد دائم، جاری نبودن احکام طلاق برای عقد موقت است. به زبان ساده در نکاح موقت اصلا طلاقی اتفاق نمی افتد زیرا زوال عقد وابسته به مدت اعتبار آن و یا بذل زمان باقی مانده عقد توسط زوج است. با اینکه فسخ عقد موقت تشابه بسیار زیادی با عقد دائم دارد. ولی طلاق ویژه نکاح دائم بوده به همین دلیل است که لفظ سه طلاقه کردن در این عقود وجود ندارد.

سه طلاقه کردن در قوانین جمهوری اسلامی ایران چیست و چه شروطی دارد؟
امروزه سه طلاقه کردن در ایران موضوعی رایج به حساب نمی آید و پیش آمدن آن بعید به نظر می رسد. ولی ماده ۱۰۵۷ قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران بر اساس فقه تشیع به موضوع سه طلاقگی پرداخته است.

مطالب بیان شده در ماده ۱۰۵۷ قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران: در صورتی که زنی سه بار پیاپی همسر یک مرد شود و از وی طلاق بگیرد، نکاح بین آن زن و همسر سابقش حرام می شود. در این شرایط زن باید به عقد همیشگی مردی دیگر(محلل) دربیاید و با وی نزدیکی کند. سپس زن میتواند با طلاق، فسخ، و یا فوت محلل به زوجیت همسر سابقش درآید.

تکلیف مهریه در سه طلاقه چیست؟
تکلیف مهریه زن سه طلاقه در قانون، فرقی با تکلیف مهریه او درقانون یک ازدواج و طلاق معمولی ندارد. به زبان ساده مرد در هر مرتبه نکاح با زن، باید مهریه همان نکاح با زن را بپردازد زیرا پرداخت مهریه هر ازدواج مربوط به همان ازدواج است. به همین دلیل اگر مردی سه مرتبه با یک زن عقد کند باید مهریه هر مرتبه نکاح با زن را به او بدهد. لازم به ذکر است که هر ازدواجی نفقه و تمکین مختص به خود را داشته و در هر عقد مرد حقوق و مسئولیت های خود را دارد. مشاوره تلفنی با وکیل دادگستری می‌تواند به سوالات مهم شما را در این زمینه پاسخ دهد. علاوه بر دانستن اینکه سه طلاقه چیست، بهتر است درباره 6 طلاقه یا 9 طلاقه نیز کمی بدانیم.

6 طلاقه کردن و 9 طلاقه کردن یعنی چه؟
امروزه سه طلاقه کردن زن دور از عقل سلیم به نظر می رسد. ولی در فقه اسلامی این اتفاق به همراه شش طلاقه کردن و نه طلاقه کردن پیش بینی شده است. باید گفت که مقررات آنها مانند سه طلاقه کردن است، یعنی بعد از هر 3 مرتبه ازدواج و طلاق، زن باید با مرد دیگری (محلل) ازدواج نماید و بعد از فوت و یا طلاق از وی میتواند پس از سپری کردن عده خود به عقد همسر سابقش در آید.
لازم به ذکر است که در ۹ طلاقه کردن، زوجه و همسرش باید هشت بار عقد کرده‌ و هشت بار طلاق بگیرند و در این میان دو بار هم زن با دو محلل ازدواج کرده و نزدیکی داشته باشد. در این شرایط، نکاح بین این زن و مرد الی ابد حرام می شود و دیگر حتی با عقد زوجه با مردی دیگر (محلل) هم نمی توانند با یکدیگر ازدواج کنند. در حقیقت پیش آمدن این شرایط غیر ممکن به حساب می آید، ولی زمینه های حقوقی و فقهی آن پیش بینی شده است. براساس گفته وکیل خانواده خوب در تهران و قانون مدنی کشور: هر زن و مردی که 9 مرتبه از یکدیگر طلاق گرفته باشند و زن دو بار با مردی دیگر (محلل) ازدواج کرده و نزدیکی داشته باشد، نکاح بین این زن و مرد الی ابد حرام خواهد بود.

سه طلاقه کردن با یک طلاق معمولی فرق بسیار زیادی دارد. شرط اساسی در موضوع سه طلاقگی در قانون جمهوری اسلامی ایران و فقه تشیع سه مرتبه نکاح دائم و سه مرتبه طلاق بین زوجه و همسرش است. به عبارت دیگر یعنی زوجه و همسرش عقد دائم کرده و برای بار اول عقد طلاق بینشان جاری شود. و پس از سپری شدن زمان عده زن، زوجه و همسرش دوباره با یکدیگر ازدواج کرده و مجددا طلاق بگیرند. سپس بعد از گذشتن عده زوجه، زن و مرد برای بار سوم نکاح دائم کرده و عقد طلاق بینشان جاری شود. در این شرایط زن سه طلاقه شده است.

منبع : دادارمنش


سه طلاقه کردن در فقه تشیع و قوانین ایران

 
  • تشکر
Reactions: لاله ی واژگون
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا