خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

Arti

مدیر آزمایشی تالار معماری
مدیر آزمایشی
  
عضویت
6/9/20
ارسال ها
523
امتیاز واکنش
3,693
امتیاز
228
سن
22
زمان حضور
54 روز 15 ساعت 3 دقیقه
نویسنده این موضوع
تعریف:
سیمان هیدرولیکی، ماده چسباننده‌ای است که در هوا و مجاورت آب و جایی که هوا نیست، گیرش حاصل می‌کند و سخت می‌شود.
این ماده را در ساختن بتن و ملات‌های سیمانی به کار می‌برند.
سیمان در واکنش با آب سخت می‌شود و جسمی یکپارچه تشکیل می‌دهد.

(مبحث پنجم مقررات ملی ساختمان، ۵-۲-۱)

دسته بندی:

۱-سیمان پرتلند: از آسیاب کردن کلینکر و سنگ گچ یا سولفات کلسیم متبلور خام در کارخانه‌های سیمان تولید می‌شود.


0D4036B3-B656-4BA2-920F-44299C874DAB.webp


-پرتلند نوع یک(پ-۱):
این نوع سیمان که سیمان پرتلند معمولی نیز نامیده می شود، برای مصارف عمومی که ویژگی خاصی از بتن خواسته نشده است، مصرف میشود. از این نوع سیمان در ساختن پیاده روها، روسازی جاده ها، پل های بتن مسلح، راه آهن، مخازن، لوله‌های آب و ملات برای بنایی استفاده می شود.

-پرتلند نوع دو(پ-۲):
از سیمان اصلاح شده در مواردی که حرارت هیدراتاسیون متوسط و مقاومت در برابر حمله سولفات های در حد متوسط لازم باشد و از سیمان معمولی مقاوم تر است، به کار میرود. سیمان تیپ 2 یا سیمان اصلاح شده معمولا کندتر از سیمان تیپ 1 میگیرد و در گیرش حرارت کمتری تولید میکند. از این سیمان میتوان درساختمانهای حجیم استفاده نمود تا هنگام گرفتن بتن حرارت کمتری ایجاد شود و حجم بتن ریزی محدود نشود.


(سیمان هیدرولیکی)

 
  • تشکر
Reactions: YeGaNeH و SelmA

Arti

مدیر آزمایشی تالار معماری
مدیر آزمایشی
  
عضویت
6/9/20
ارسال ها
523
امتیاز واکنش
3,693
امتیاز
228
سن
22
زمان حضور
54 روز 15 ساعت 3 دقیقه
نویسنده این موضوع
-پرتلند نوع سه(پ-۳):
سیمان تیپ 3 یا سیمان زود سخت شونده، تقریبا اجزاء اولیه تیپ 1 را دارد، با این تفاوت که به شدت ریزتر آسیاب شده و به همین جهت گیرش سریع تری دارد. سیمان نوع 3 در مدت کوتاهی یعنی معمولا در عرض 1 هفته یا کمتر مقاومت زیادی به دست می آورد و مقاومت 7 روزه آن حدود مقاومت 28 روزه سیمان نوع 1 میباشد. این نوع سیمان نسبت به سیمان نوع 1 در هنگام گیرش حرارت بیشتری تولید می کند. از این سیمان وقتی استفاده می کنند که بخواهند زودتر از معمول قالب را برداشته و بتن را مورد استفاده و بارگذاری قرار دهند. در محیط های سرد نیز می‌توان از این سیمان استفاده کرد تا مدت زمان لازم برای محافظت بتن ریخته شده کوتاه‌تر شود.

-پرتلند نوع چهار(پ-۴):
سیمان تیپ 4 کندگیر بوده و در هنگام بتن ریزی حرارت کمتری تولید میکند.مورد استفاده این نوع سیمان جایی است که شدت و مقدار حرارت تولید شده اهمیت دارد. بتنی که با این سیمان ساخته میشود، رشد مقاومت آهسته تری دارد؛ یعنی دیرتر می گیرد. کاربرد اصلی این نوع سیمان در ساختمان‌های حجیم بتنی است. درساختمان‌های حجیم چون سدهای وزنی بتنی، به علت حجم زیاد بتن، افزایش درجه حرارت ناشی از گیرش بتن می تواند بسیار خطرناک باشد. برای پایین نگه داشتن درجه حرارت سیمان، سیمان نوع 4 که به آن سیمان دیرگیر نیز می گویند استفاده می شود.

-پرتلند نوع پنج(پ-۵):
سیمان پرتلند نوع پنج یا سیمان مقاوم در برابر سولفات، برای مصرف در بتن ها و در بخش هایی از ساختمان که شدیدا در معرض حمله سولفات‌ها قرار دارد، مناسب است و به همین جهت به سیمان ضد سولفات شهرت دارد.از این سیمان اساساً وقتی استفاده می شود که خاک یا آب زیرزمینی که در تماس با ساختمان بتنی قراردارد، مقدار زیادی املاح سولفات داشته باشد. سیمان نوع 5 دیرتر از سیمان معمولی میگیرد و حد مقاومت 3 ،7 و 28 روزه برای این سیمان کمتر از سایر سیمان‌های پرتلند است و لذا برای سازه هایی که نیاز به مقاومت های زیادتر یا مقاوم سازی سازه‌های بتنی باشد، دارای محدودیت کاربرد است.

منبع: مبحث پنجم مقررات ملی ساختمان-کلینیک بتن ایران


(سیمان هیدرولیکی)

 
  • تشکر
Reactions: YeGaNeH و SelmA

Arti

مدیر آزمایشی تالار معماری
مدیر آزمایشی
  
عضویت
6/9/20
ارسال ها
523
امتیاز واکنش
3,693
امتیاز
228
سن
22
زمان حضور
54 روز 15 ساعت 3 دقیقه
نویسنده این موضوع
۲-سیمان آمیخته:جزء اصلی آن‌ها کلینکر سیمان پرتلند است و دارای مقادیری از مواد مانند پوزولان‌های طبیعی، مصنوعی یا مواد ویژه جایگزین سیمان پرتلند است.
از مهمترین دلایل تولید و مصرف سیمان‌های آمیخته می‌توان به افزایش ماندگاری و کیفیت بتن در دراز مدت، کاهش مصرف منابع طبیعی تجدیدناپذیر ، کاهش میزان آلودگی های زیست‌محیطی و سازگاری بیشتر با محیط زیست، کاهش مصارف انرژی حرارتی در تولید کلینکر و انرژی الکتریکی در سایش ، مصرف ضایعات و مواد زاید سایر صنایع، کاهش میزان دی اکسید کربن تولیدی فرایند کلینکریزاسیون ، افزایش دوام ملات و بتن تولیدی اشاره کرد.


7930D4CD-0B40-48CB-8349-F0369057F417.jpeg


انواع سیمان‌های پرتلند آمیخته معمول در ایران عبارت‌اند از:
-سیمان پرتلند پوزولانی:
از مخلوط یکنواخت و کامل سیمان پرتلند و پوزولان یا به روش پودر کردن هم‌زمان کلینکر سیمان پرتلند، پوزولان و سنگ گچ در آسیاب و یا با سایش جداگانه پوزولانو آمیختن آن با سیمان پرتلند و یا ترکیبی از دو روش به دست می‌آید.

پوزولان‌ها مواد سیلیسی یا سیلیسی-‌آلومینی هستند که به خودی خود خاصیت چسبانندگی کمی داشته و یا ندارند ولی به صورت گرد نرم در مجاورت رطوبت و دردمای معمولی با هیدروکسید‌کلسیم واکنش شیمیایی داده و ترکیباتی با خواص سیمان به وجود می‌آورند. از نظر زمین‌شناسی، پوزولان‌ها حاصل انفجار آتشفشانی با ساختار سیلیسی و آلومینیومی است که میل ترکیبی زیادی با آهک و قلیایی‌ها دارند.
یكی از مهمترین خواص این سیمان ها مقاومت در برابر حمله سولفات ها می باشد.


086AA48C-2898-4959-AB58-86CE51C970D3.jpeg


(سیمان هیدرولیکی)

 
  • تشکر
Reactions: YeGaNeH و SelmA

Arti

مدیر آزمایشی تالار معماری
مدیر آزمایشی
  
عضویت
6/9/20
ارسال ها
523
امتیاز واکنش
3,693
امتیاز
228
سن
22
زمان حضور
54 روز 15 ساعت 3 دقیقه
نویسنده این موضوع
-سیمان پرتلند سرباره‌ای:
به موادی كه در بالای كوره بلند ذوب آهن جمع می شوند و به عنوان ضایعات صنعت فولاد شناخته شده اند، سرباره می گویند. سرباره اگر به آهستگی سرد شود، حالت بلوری پیدا می كند كه مصرف چندانی ندارد. اما اگر آن را به سرعت سرد كنیم، به صورت آمورف یا شیشه ای در می آیند كه پس از پودر شدن، در صنعت سیمان كاربرد دارد.

از آنجا كه سختی سرباره بیشتر از سیمان است، باید هر یك جداگانه آسیاب و در نهایت مخلوط شوند. در صورتی كه سیمان و سرباره با هم مخلوط شوند، بنا به دلایل فوق، ذرات سیمان نرمتر از سرباره ها خواهد شد. در تركیب شیمیایی سرباره ها اکسیدهایی نظیر سیلیكات ها، آلومینو سیلیكات ها و كلسیم وجود دارد كه مقدار آنها در سرباره كوره های مختلف، متفاوت و به جنس مواد اولیه مصرفی كوره وابسته است.


E774E45C-1870-4824-BF33-A57637CFE7C2.jpeg

-سیمان پرتلند آهکی:
از مخلوط کردن درصد معین سنگ آهک ویژه همراه با درصد مناسبی از سنگ گچ و کلینکر سیمان پرتلند تولید می‌گردد.

خواص این سیمان مشابه سیمان پرتلند معمولی است. سیمان آهکی در 28 روز مقاومت 330 کیلوگرم بر سانتی متر مربع می‌ دهد و لذا می توان آن را در تهیه بتن به كار برد.

F4F4A2CC-6D6D-4F29-9454-CA9FF4B0C2D9.jpeg


-سیمان بنایی:
از آسیاب کردن مخلوط کلینکر و سیمان پرتلند و سنگ آهک طبیعی یا مخلوط کردن سیمان پرتلند و پودر نرم شده سنگ آهک یا پوزولان های طبیعی و مصنوعی و یا سرباره کوره آهن گدازی به دست می‌آید

یکی از مصارف سیمان تهیه ملات و استفاده از آن در آجرکاری است. بدین منظور ملات مورد استفاده باید این خصوصیات را داشته باشد.

۱ـ باید آب خود را حفظ نماید. زیرا در حالت عادی، آجر در مجاورت ملات، آب ملات را جذب نموده و اصطلاحاً ملات را می‌ سوزاند. چنین ملاتی به علت نبود آب کافی برای هیدراتاسیون سیمان، چسبندگی و مقاومت مناسبی ندارد.
۲ـ خشن نبوده، راحت پخش شود.
۳ـ ترک خوردگی در آن تا حد امکان کم بشود.


(سیمان هیدرولیکی)

 
  • تشکر
Reactions: YeGaNeH

Arti

مدیر آزمایشی تالار معماری
مدیر آزمایشی
  
عضویت
6/9/20
ارسال ها
523
امتیاز واکنش
3,693
امتیاز
228
سن
22
زمان حضور
54 روز 15 ساعت 3 دقیقه
نویسنده این موضوع
استفاده از سیمان‌های بنایی در بتن و بتن آرمه مجاز نیست.
برای شناسایی و پرهیز از مصرف آن‌ها در بتن، این نوع سیمان‌ها را رنگی تولید می‌کنند.

386EFACF-4935-4A05-B2C8-264BC5D635F9.jpeg


-سیمان سفید:
دلیل سفید بودن رنگ این نوع سیمان ترکیبات استفاده شده در آن است. کاهش اکسید آهن و منیزیم به کار رفته در سیمان می‌تواند تاثیر به‌سزایی در رنگ سفید آن دارد.

سیمان سفید، یکی از پرکاربردترین و شناخته‌شده‌ترین انواع سیمان است. مراحل تولید این مصالح متفاوت با تولید سیمان پرتلند معمولی است. لازم به ذکر است که این مصالح نیز انواع مختلف دارد که اکثر آن‌ها به یک ‌شکل تولید می‌شوند. این نوع خاص از سیمان بیشتر در ساخت نما مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده گسترده از سیمان سفید به‌عنوان یکی از مصالح نماکاری باعث به‌وجودآمدن سبک‌های متعدد نماکاری با این سیمان شده است.

B73D4D84-4138-4F17-B546-8737BB835FCB.jpeg


-سیمان پرتلند رنگی:
سیمان رنگی نوعی سیمان سفید است که با استفاده از رنگدانه ها به رنگ های مختلف در می‌آید. سیمان به صورت کلی به رنگ طوسی یا سفید در کشور فراوری می‌گردد که معمولا برای ساختن سیمان رنگی، مواد رنگی معدنی بی اثر شیمیایی را به سیمان سفید می افزایند. با سیمان پرتلند معمولی هم می توان فقط سیمان‌ها به رنگهای قرمز، قهوه ای و سیاه ساخت.
این نوع سیمان ها بیشتر در نماسازی، کف‌سازی، بندکشی و کار‌های تزئینی استفاده می‌شود.

0B592E68-F464-4AA2-802C-418602E97DCD.jpeg





منبع: گروه ساختمانی آبان-تکنوبتار-دنیای اقتصاد-مبحث پنجم مقررات ملی ساختمان


(سیمان هیدرولیکی)

 
  • تشکر
Reactions: YeGaNeH
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا