نویسنده این موضوع
مغز انسان یکی از پیچیدهترین و قویترین اعضای بدن است. در واقع میتوان گفت مغز شبیه یک سوپرکامپیوتر با قدرتی فوقالعاده زیاد است. حال فرض کنید یک خودروی بسیار گران قیمت مثل فِراری دارید؛ آیا حاضرید از بیکیفیتترین و ارزانترین نوع بنزین در این خودرو استفاده کنید؟ طبیعتاً جواب منفی است. بنابراین به بهترین نوع سوخت نیاز دارید تا بتوانید بهترین بهرهوری را از خودروی فوقالعاده قدرتمند خود داشته باشید.
در مورد مغز هم بیشتر مردم به دنبال خوراکیهایی هستند که قدرت فوقالعادهای به مغز جهت تمرکز بهتر بدهد تا بتوانند هوشمندانهتر فکر کنند و مغزی سالمتر داشته باشند. در این مقاله از تبیان نگاهی میاندازیم به چند عدد از مؤثرترین خوراکیها برای بهبود سلامت و عملکرد مغز.
۱- سالمون
مدت زیادی است که ماهی سالمون به عنوان یک ماده غذایی مفید برای مغز معرفی میشود. اما واقعاً چه چیزی باعث شده که این غذا برای سلامت مغز مهم باشد؟
در پاسخ، نکته قابل توجه این است که مغز در درجه اول از چربی تشکیل شده است. تقریباً 60 درصد مغز از چربی است. یکی از مهمترین چربیهایی که مغز از آن به عنوان بلوکهای ساختمانی یا ساختار سلولهای مغزی استفاده میکند امگا 3 است. وجود امگا 3 برای داشتن یک مغز سالم ضروریست و یکی از مهمترین انواع امگا 3 برای مغز DHA است که حدود دوسوم امگا 3 موجود در مغز را شامل میشود. امگا 3 و DHA به ویژه به تشکیل پوشش محافظتی در اطراف نورونها کمک میکنند. هرچقدر این پوشش کیفیت بهتری داشته باشد، سلولهای مغزی ما هم میتوانند کارآمدتر و مؤثرتر کار کنند و شرایط استفاده حداکثری از مغر را فراهم میکنند.
تحقیقات نشان داده که کمبود DHA میتواند روی توسعه و رشد مغز کودکان تأثیر بگذارد و به همین دلیل بسیاری از مکملهای غذایی نوزادان و کودکان دارای DHA است. همچنین کمبود DHA در بزرگسالان نیز باعث بروز اختلال در تمرکز و توجه، نوسانات خلق و خویی، خستگی و خواب ضعیف خواهد شد. ماهی سالمون منبع خوبی از امگا 3 است.
۲- بلوبری
بلوبری یکی از پرخاصیتترین میوهها برای سلامت و کارایی مغز است. بلوبری نسبت به سایر میوهها دارای بالاترین مقادیر آنتیاکسیدان و به خصوص آنتوسیانین است که میتواند از مغز در مقابل استرس محافظت و به رشد سالم مغز کمک کند. آنتیاکسیدان موجود در بلوبری همچنین موجب کاهش التهابات میشود. تحقیقات نشان داده خوردن منظم بلوبری نه تنها موجب بهبود سلامت مغز میشود بلکه روی عملکرد مغز و حافظه نیز تأثیرات مفیدی دارد. بلوبری علاوه بر طعم بسیار خوبی که دارد دارای خواص دیگری مثل: میزان کالری کم، ویتامین سی بالا، ویتامین کا و منگنز نیز است.
۳- زردچوبه
زردچوبه یکی از مؤثرترین ادویهجات است که تحقیقات فراوانی روی تأثیرات مثبت آن روی مغز انجام شده است. ترکیب اصلی زردچوبه که برای مغز مفید است کورکومین نام دارد و مسئولیت رنگ زرد زردچوبه نیز بر عهده همین ماده است. لازم به ذکر است که کورکومین دارای خواص ضدالتهابی، آنتیاکسیدانی، آنتی ویروسی، آنتی باکتریالی، ضد قارچی و ضد سرطانی است. کورکومین فرآیند تولید و در دسترس بودن دو انتقال دهنده عصبی مهم یعنی دوپامین و سروتونین را تسریع میکند. این دو انتقال دهنده عصبی مرتبط با احساس شادی، انگیزه، لـ*ـذت و پاداش است. همچنین کورکومین ویژگی ضدافسردگی قوی دارد. از دیگر مزایای کورکومین میتوان به مواردی مثل: افزایش جریان خون به سمت مغز، افزایش تولید BDNF(یک محرک قوی نوروپلاستی)، افزایش در دسترس بودن DHA در مغز و افزایش سطح آنتیاکسیدان در مغز برای جلوگیری از پیری و التهاب مغز اشاره کرد.
در مورد مغز هم بیشتر مردم به دنبال خوراکیهایی هستند که قدرت فوقالعادهای به مغز جهت تمرکز بهتر بدهد تا بتوانند هوشمندانهتر فکر کنند و مغزی سالمتر داشته باشند. در این مقاله از تبیان نگاهی میاندازیم به چند عدد از مؤثرترین خوراکیها برای بهبود سلامت و عملکرد مغز.
۱- سالمون
مدت زیادی است که ماهی سالمون به عنوان یک ماده غذایی مفید برای مغز معرفی میشود. اما واقعاً چه چیزی باعث شده که این غذا برای سلامت مغز مهم باشد؟
در پاسخ، نکته قابل توجه این است که مغز در درجه اول از چربی تشکیل شده است. تقریباً 60 درصد مغز از چربی است. یکی از مهمترین چربیهایی که مغز از آن به عنوان بلوکهای ساختمانی یا ساختار سلولهای مغزی استفاده میکند امگا 3 است. وجود امگا 3 برای داشتن یک مغز سالم ضروریست و یکی از مهمترین انواع امگا 3 برای مغز DHA است که حدود دوسوم امگا 3 موجود در مغز را شامل میشود. امگا 3 و DHA به ویژه به تشکیل پوشش محافظتی در اطراف نورونها کمک میکنند. هرچقدر این پوشش کیفیت بهتری داشته باشد، سلولهای مغزی ما هم میتوانند کارآمدتر و مؤثرتر کار کنند و شرایط استفاده حداکثری از مغر را فراهم میکنند.
تحقیقات نشان داده که کمبود DHA میتواند روی توسعه و رشد مغز کودکان تأثیر بگذارد و به همین دلیل بسیاری از مکملهای غذایی نوزادان و کودکان دارای DHA است. همچنین کمبود DHA در بزرگسالان نیز باعث بروز اختلال در تمرکز و توجه، نوسانات خلق و خویی، خستگی و خواب ضعیف خواهد شد. ماهی سالمون منبع خوبی از امگا 3 است.
۲- بلوبری
بلوبری یکی از پرخاصیتترین میوهها برای سلامت و کارایی مغز است. بلوبری نسبت به سایر میوهها دارای بالاترین مقادیر آنتیاکسیدان و به خصوص آنتوسیانین است که میتواند از مغز در مقابل استرس محافظت و به رشد سالم مغز کمک کند. آنتیاکسیدان موجود در بلوبری همچنین موجب کاهش التهابات میشود. تحقیقات نشان داده خوردن منظم بلوبری نه تنها موجب بهبود سلامت مغز میشود بلکه روی عملکرد مغز و حافظه نیز تأثیرات مفیدی دارد. بلوبری علاوه بر طعم بسیار خوبی که دارد دارای خواص دیگری مثل: میزان کالری کم، ویتامین سی بالا، ویتامین کا و منگنز نیز است.
۳- زردچوبه
زردچوبه یکی از مؤثرترین ادویهجات است که تحقیقات فراوانی روی تأثیرات مثبت آن روی مغز انجام شده است. ترکیب اصلی زردچوبه که برای مغز مفید است کورکومین نام دارد و مسئولیت رنگ زرد زردچوبه نیز بر عهده همین ماده است. لازم به ذکر است که کورکومین دارای خواص ضدالتهابی، آنتیاکسیدانی، آنتی ویروسی، آنتی باکتریالی، ضد قارچی و ضد سرطانی است. کورکومین فرآیند تولید و در دسترس بودن دو انتقال دهنده عصبی مهم یعنی دوپامین و سروتونین را تسریع میکند. این دو انتقال دهنده عصبی مرتبط با احساس شادی، انگیزه، لـ*ـذت و پاداش است. همچنین کورکومین ویژگی ضدافسردگی قوی دارد. از دیگر مزایای کورکومین میتوان به مواردی مثل: افزایش جریان خون به سمت مغز، افزایش تولید BDNF(یک محرک قوی نوروپلاستی)، افزایش در دسترس بودن DHA در مغز و افزایش سطح آنتیاکسیدان در مغز برای جلوگیری از پیری و التهاب مغز اشاره کرد.
با این مواد غذایی بهتر تمرکز کنید
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com