خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

~MOHADESE~

مدیر تالار فرهنگ
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار انجمن
ناظر کتاب
  
عضویت
21/4/21
ارسال ها
1,375
امتیاز واکنش
4,971
امتیاز
298
محل سکونت
دنیای خواب...
زمان حضور
132 روز 50 دقیقه
نویسنده این موضوع
تبریز کلان‌شهری در استان آذربایجان شرقی است و در لیست 10 شهر بزرگ ایران قرار دارد. آداب‌ورسوم و فرهنگ بومی منحصربه‌فرد این شهر آن را به مقصدی محبوب برای گردشگران تبدیل کرده است. بسیاری به قصد بازدید از جاهای دیدنی تبریز به این شهر سفر می‌کنند. شهر شکلاتی ایران، شهر صائب و شمس بزرگ، سرزمین ستارخان؛ دلیرمرد بزرگ و دیار شهریار از القاب این شهر است.

ادبیات بومی تبریز

گویش و لهجه هر شهر و استان در ایران عزیزمان بسیار شیرین و شنیدنی است. باید دانست که برای آشناشدن با فرهنگ یک منطقه، توجه به زبان و گویش یکی از اصلی‌ترین عوامل است. زبان مردم شهر تبریز از همان ابتدا زبان آذری بوده است. این زبان در بخش‌های مختلف استان آذربایجان شرقی با لهجه‌های متفاوتی تلفظ می‌شود. اگرچه مردم تبریز در مدرسه و مراکز آموزشی به زبان فارسی می‌خوانند و می‌نویسند، اما در واقع زبان محلی خود را فراموش نکرده و در زندگی روزمره خود به آن سخن می‌گویند.

مردم خون‌گرم تبریز در گفتار و تکلم خود خیلی کم از حرف (غ) استفاده می‌کنند و در عوض از گویش فارسی آن یعنی (گ) استفاده می‌کنند. یکی از خصوصیات بارز لهجه و گویش ترکی کشیدگی حروف و صداهاست. آتاج ی (بد رفتار)، اوت پارچاسی (آدم زرنگ)، انگه وئرمک (پر حرفی کردن) تنها تعداد کمی از کلمات و اصطلاحات ترکی است که تبریزی‌ها استفاده می‌کنند. برای آشنایی بیشتر با این زبان باید با مردم تبریز کمی خوش‌‌‌وبش کنید و با آنها هم‌کلام شوید تا درک کامل‌تری از این گویش داشته باشید. در ادامهدو بیت شعر در مورد فرهنگ بومی تبریز از اشعار استاد شهریار می‌خوانید.

«کونلوم قوشو قاناد چالماز سن سیز بیر آن آذربایجان

خوش گونلرین گئتمیر مدام خیالمیندان آذربایجان»

آداب و رسوم شهر تبریز
شهر تبریز مراسم‌ محلی متنوعی دارد. این مراسم گاه مختص شهر تبریز است و گاه مراسمی با عنوان مشابه در همه‌جای ایران؛ مثل نوروز، چهارشنبه سوری و مراسم قبل از ماه مبارک رمضان. در ادامه به توضیح درباره آداب و رسوم و مراسم محلی و خاص تبریزی‌ها می‌پردازیم.


فرهنگ شهر تبریز

 

~MOHADESE~

مدیر تالار فرهنگ
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار انجمن
ناظر کتاب
  
عضویت
21/4/21
ارسال ها
1,375
امتیاز واکنش
4,971
امتیاز
298
محل سکونت
دنیای خواب...
زمان حضور
132 روز 50 دقیقه
نویسنده این موضوع
آداب و رسوم نوروز در تبریز

در عید نوروز در آذربایجان شرقی، مردم شهر تبریز رسم‌ورسوم خود را از یاد نمی‌برند و هر ساله به جا آوردن این رسوم‌، سنت و آیین‌شان را حفظ می‌کنند. یکی از مهم‌ترین سنت‌های تبریزی‌ها درست مثل مردم سایر شهرهای ایران، خانه‌تکانی بوده که طی آن تمام مردم شهر خانه خود را تمیز می‌کنند، فرش‌ها را می‌شونید و جانی دوباره به خانه می‌بخشند.ما عید نوروز در آذربایجان شرقی را زیر ذره‌بین برده‌ایم و آیین‌های خاص نوروزی در شهر تبریز را از دلشان بیرون کشیده‌ایم. در ادامه می‌خوانید:

آشتی‌کنان یکی دیگر از رسم‌های نوروزی در شهر تبریز است. مردم این شهر به خاطر این رسم تمامی کینه‌ها و ناراحتی‌هایشان از را کنار گذاشته و با هم آشتی می‌کنند تا سال نو با دوستی، عشق و صمیمیت شروع شود.

رسم دیگری که در عید نوروز در تبریز رواج دارد، به سمنوپزان معروف است. این رسم را زنان تبریزی به جا می‌آورند. خانم‌های تبریزی برای درست کردن سمنو وضو می‌گیرند. از گذشته تا به امروز رسم سمنوپزان همچنان در شهر تبریز پابرجاست.

مراسم بایرام‌ پاپی در تبریز
بایرام‌ پاپی یکی دیگر از مراسم سنتی و دیدنی در عید نوروز است که در شهر تبریز انجام می‌شود. هر ساله در تبریز از خانه پدری دختر برای فرزندی که شوهر کرده است، غذا فرستاده می‌شود. فرستادن غذا فرقی ندارد که تا چه موقع انجام شود، اما معمولا از سال‌های نخست ازدواج دختر این مراسم انجام می‌شود و تا زمانی‌که پدر و مادر در قید حیات باشند این مراسم استمرار دارد


فرهنگ شهر تبریز

 

~MOHADESE~

مدیر تالار فرهنگ
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار انجمن
ناظر کتاب
  
عضویت
21/4/21
ارسال ها
1,375
امتیاز واکنش
4,971
امتیاز
298
محل سکونت
دنیای خواب...
زمان حضور
132 روز 50 دقیقه
نویسنده این موضوع
مراسم تَکَم گردانی نوروز در تبریز

«تکم» بز نر قوی هیکل گله است و عروسک آن؛ گلِ سر‌سبد مراسم تکم‌گردانی تبریز در نوروز. آذری‌ها، با آمدن بهار، عروسک‌های چوبی به شکل بز (تکم) می‌سازند، آن را با موی بز سیاه می‌پوشانند و لباس قرمز رنگی بر تنش می‌کنند. سپس عروسک را روی بر صفحه‌ای دایره شکل و دوار سوار که پایه‌ای چوبی دارد، سوار می‌کنند. تا به این جای کار نماد مراسم تکم‌گردانی حاضر است. حالا باید تکم در دستان شخصی که «تکم‌چی» یا «تکم‌گردان» نامیده می‌شود به رقص درآید و راهی کوچه و خیابان شود تا مژده آمدن بهار را به مردم بدهد. مردم هم در مقابل، با دادن هدایا و پول از تکم‌چی تشکر کنند و با شادی به استقبال سال نو بروند.

جالب است بدانید که تکم‌گردانی مراسمی 6000 ساله است که در آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در ادامه معنی یکی از شعرهایی که تکم‌گردانان تبریز به زبان محلی می‌خوانند را مطالعه می‌کنید:

این بز نر است، طنابی بر گردنش بسته شده‌ است. گاه برده شده به فروش می‌رسد و گاه پادشاه شده و بر تـ*ـخت تکیه می‌دهد. در محل ما تخم مرغ را می‌شویند، آن را به هفت رنگ می‌آرایند، هر هفت تا را در سفره عید می‌گذارند، این عید تازه مبارکتان باشد، ماه، سال، هفته و روزتان مبارک.
آداب و رسوم چهارشنبه سوری در تبریز
اوایل روز سه شنبه یعنی قبل از اینکه وارد روز چهارشنبه شویم، مردم تبریز به کوچه‌وخیابان‌ها در صبح می‌ریزند و جوی آب یا چشمه‌ای را پیدا کرده و برای هفت بار از روی آن می پرند. در حین پریدن آنها شعر " آتیل ماتیل چهارشنبه، آینا تکین بختیم آچیل چهارشنبه" را هم می‌خوانند.

چهارشنبه یمیشی هم جزو رسم‌های تبریزی‌ها در چهارشنبه‌سوری است که طی آن مردم بعد از ظهر سه شنبه به بازار رفته و آجیل می خرند و چهارشنبه بالالاری هم جزو دیگر رسم های مخصوص آن‌هاست که طی این رسم برای کودکان‌شان لباس می‌گیرند. غذای چهارشنبه سوری در تبریز قورمه‌سبزی است که خانواده‌ها برای شب چهارشنبه‌سوری تهیه می‌کنند.


فرهنگ شهر تبریز

 

~MOHADESE~

مدیر تالار فرهنگ
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار انجمن
ناظر کتاب
  
عضویت
21/4/21
ارسال ها
1,375
امتیاز واکنش
4,971
امتیاز
298
محل سکونت
دنیای خواب...
زمان حضور
132 روز 50 دقیقه
نویسنده این موضوع
مراسم شب یلدا در تبریز

آذری‌ها و تبریزی‌ها به شب یلدا «چیلله‌گجه‌سی» می‌گویند. طی این رسم همه به دور کرسی می‌نشینند و بزرگترهای فامیل شعرهایی ترکی یا آذری خوانده و دیگران از گوش‌دادن به این شعرها لـ*ـذت می‌برند و حتی خودشان هم با بزرگترها همراه شده و شعر می‌خوانند. بعد از تمام این کارها نوبت به فال حافظ می‌رسد که باز هم بزرگترهای فامیل برای جوان‌ها فال می‌گیرند و برای آن‌ها آرزوی نیک‌بختی می کنند.

قرابیه شیرینی شب یلدا در تبریز

غذای مخصوص شب یلدا در تبریز در مراسم شب یلدا در تبریز یا دیگر مراسم‌های مذهبی یا باستانی، مردم این شهر با تهیه کلوچه‌هایی که قرابیه نام دارند، از خود و مهمانان‌شان پذیرایی می‌کنند. ترکیبات قرابیه شامل شکر، وانیل، تخم مرغ و ... می‌شود.شیرینی قرابیه خشک است و روی آن مغز بادام یا پسته می‌ریزند که باعث خوش‌طعم‌ترشدنش می‌شود.

مراسم قاباخلاما در تبریز
افراد مذهبی در شهر تبریز رسمی به نام قاباخلاما دارند و این رسم را 1 روز قبل از ماه مبارک رمضان به جا می‌آورند. در واقع این رسم همان پیشوازی است که خیلی از مسلمانان قبل از ماه مبارک انجام می‌دهند و روزه می‌گیرند و با این کار به پیشواز ماه مبارک رمضان می‌روند. تبریزی‌ها نام این رسم را قاباخلاما نامیده و از دیرباز به آن پایبند هستند.


فرهنگ شهر تبریز

 

~MOHADESE~

مدیر تالار فرهنگ
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار انجمن
ناظر کتاب
  
عضویت
21/4/21
ارسال ها
1,375
امتیاز واکنش
4,971
امتیاز
298
محل سکونت
دنیای خواب...
زمان حضور
132 روز 50 دقیقه
نویسنده این موضوع
مراسم عاشیق خوانی تبریز
در عاشیق‌خوانی خواننده یک شعر در مورد فرهنگ بومی تبریز یا موضوعات دیگر را به زبان شیرین آذری می‌خواند و همراه با خواندن، به وسیله تاری 9 سیم می‌نوازد و موسیقی‌های زیبایی اجرا می‌کند. خواننده‌هایی که موسیقی محلی آذربایجانی را می‌خوانند، عاشیق نام دارند و این کار را از نسل‌های قبلی خود به ارث برده‌اند. عاشیق‌ها معمولا در عروسی‌های تبریز یا مراسمات خاص و یا حتی قهوه‌خانه‌ها می‌نوازنند و گوش‌های مهمانان را با موسیقی‌های خاص‌شان نوازش می‌دهند.

کُشتی بومی آشیرها در تبریز
یکی دیگر از آداب‌ورسوم تبریز «کُشتی‌آشیرها» یا «کُشتی محلی تبریزی‌ها» است که طی آن دو کشتی گیر وارد میدان می‌شوند و با هم جدال می‌کنند. کسی پیروز است که بتواند حریفش را بلند کرده و به زمین بزند. توصیه می‌کنیم اگر برای سفر به تبریز رفتید، حتما مراسم کشتی‌آشیرها را از نزدیک ببینید و از دیدن آن لـ*ـذت ببرید.

رقص آذری

رقص آذری به خصوص برای خانم‌های هنرمند تبریز یک تفریح زیبا و لـ*ـذت‌بخش است که حتی آقایان هم به آن علاقه دارند. در مراسم‌های عروسی یا مراسم‌های خاص خود با انجام این رقص به جشن و پای‌کوبی مشغول می‌شوند.

رقص آذری انواع مختلفی هم دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

رقص آبایی
رقص آواری
رقص ساری‌گلین
رقص شاخسی
رقص جیرانی
رقص یاللی
رقص لزگی
آداب و رسوم عروسی در تبریز
گرچه امروزه عروسی‌ها دیگر به سبک محلی و بومی در شهرهای مختلف برپا نمی‌شود اما، آگاهی از این رسوم، خالی از لطف نیست. در ادامه دو مورد از سنت‌های بومی تبریز در اجرای مراسم عروسی را می‌خوانید:


فرهنگ شهر تبریز

 

~MOHADESE~

مدیر تالار فرهنگ
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار انجمن
ناظر کتاب
  
عضویت
21/4/21
ارسال ها
1,375
امتیاز واکنش
4,971
امتیاز
298
محل سکونت
دنیای خواب...
زمان حضور
132 روز 50 دقیقه
نویسنده این موضوع
خوانچا برون
یکی از رسوم مربوط به عروسی‌های تبریز «خونچا بَران» است. طبق این رسم، خانواده داماد خوانچه‌ها یا هدیه‌هایی آماده می‌کنند و به خانه عروس‌شان می‌برند. هر چه خوانچه‌ها زیباتر تزئین شده باشند، یعنی آقا داماد عشق و علاقه بیشتری نسبت به عروس خانم دارد. در ادامه برخی از چیزهایی را که خانواده داماد در خوانچه‌ها می‌گذارند معرفی می‌کنیم:

آجیل و شیرینی
میوه
پارچه حریر
ترمه‌
سیب اندازون
جشن عروسی در شهر تبریز با آیین خاص و سنتی خود انجام می‌شود. یکی از مراسمی که بعد از انجام جشن عروسی، هنگام بردن عروس به خانه خودش انجام می‌شود، سیب اندازون است. مراسم سیب اندازون توسط داماد و ساقدوشان وی انجام می‌شود. این مراسم بدین‌صورت است که داماد همراه با ساقدوش خود، بالای پشت بام رفته و سیب سرخ رنگی را که در دست دارد، در هنگام نزدیک‌شدن عروس به خانه، از بالا محکم بر زمین و جلوی پای عروس پرتاب می‌کند. این مراسم آنقدر جذاب و تماشایی‌ست که حتی استاد شهریار هم در این باب شعری زیبا را سروده‌اند.

موسیقی محلی و سنتی تبریز

موسیقی‌ شهر تبریز بخش مهمی از فرهنگ زنده و بومی مردم آذربایجان شرقی محسوب می‌شود. هنگامی‌که تار‌ و‌ پود احساسات با نت موسیقی و صدای خوش‌ آوازخوان آمیخته می‌شود، به پدیده‌ای شنیدنی و اعجاب‌انگیز تبدیل می‌شود. موسیقیدانان اصیل شهر تبریز از بین مردم این شهر هستند که با عشق به این کار، هنر با اصالت و نوای شورانگیز خود را در اختیار مردمان قرار می‌دهند. یکی از موسیقی‌های شناخته شده در شهر تبریز، «عاشیق لَر» به معنی عاشق‌هاست که در میان مردم جایگاه والایی دارد. نوازندگان این موسیقی با اصالت در واقع عاشیق‌ها هستند.

عاشیق‌ها گروهی متشکل از شاعرها، آهنگساز، خواننده، نوازنده، هنرپیشه و داستان‌گو هستند که سروده‌های ماهرانه خود را به هنر موسیقی تبدیل می‌کنند و آن‌را به نسل‌های پس از خود منتقل می‌کنند. عاشیق‌ها افرادی خردمند و سخندانان باهوشی هستند که محفل‌های حکمت‌آموز را تشکیل می‌دهند. در روزگاران قدیم به عاشیق‌ها، اوزان، وارساق و یانساق هم می‌گفتند و اگر فردی در موسیقی از همه درجه بالاتری کسب می‌کرد لقب (دده) را به او می‌دادند. مشهور‌ترین افراد در این درجه، توراب دده، دده قاسم، کرم دده و دده قورقود هستند.


فرهنگ شهر تبریز

 

~MOHADESE~

مدیر تالار فرهنگ
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار انجمن
ناظر کتاب
  
عضویت
21/4/21
ارسال ها
1,375
امتیاز واکنش
4,971
امتیاز
298
محل سکونت
دنیای خواب...
زمان حضور
132 روز 50 دقیقه
نویسنده این موضوع
ساز مورد استفاده عاشیق‌ها، شبیه به تار با نه سیم ‌است که در گویش زیبای ترکی به آن قوپوز می‌گفتند. عاشیق‌ها هنگام نواختن، ساز قوپوز را در آ*غو*ش گرفته و می‌نوازند. در مراسم‌های عروسی همراه با عاشیق‌ها، یک یا دو نفر نوازنده بالابان یا درگویش ترکی بالابانچی (نوعی ساز از خانواده نی) و قاوالچی (دایره‌زن) را می‌نواختند. رسول قربانی یکی از معروف‌ترین و نامدارترین عاشیق‌‌ها در خطه آذربایجان شرقی است.

بازی‌های بومی و محلی تبریز
بازی‌های بومی و محلی بخش مهمی از فرهنگ هر منطقه‌ای‌است. در شهر تبریز هم این بازی‌ها ارتباط مستقیمی با اندوخته‌های فرهنگی آن دارند. در ادامه با چند مورد از این بازی‌ها آشنا می‌شوید.

ایت قوسلو
ایت قوسلو بازی محلی و هیجان‌انگیزی است که معمولا بر روی زمین شن، چمن یا حتی تشک انجام می‌شود. این یک بازی سه نفره است. در ابتدا دو بازیکن رو‌به‌روی هم ایستاده و دستانشان را به هم گِره می‌زنند، سپس بازیکن سوم دورخیز گرفته و روی دستان این دو بازیکن می‌پرد. اگر بتواند گره دستان این دو بازیکن را باز کند برنده این مسابقه است و می‌تواند دوباره بپرد ولی اگر نتواند گره دستان را باز کند، همانطور که به شکم پریده روی دستان این دو بازیکن، او را مانند گهواره روی دستان خود تکان می‌دهند و شعری محلی خوانده و همراه با آواز از او می‌پرسند به کوه می‌رود یا دره؟ اگر بگوید دره او را با سر بر زمین پرتاب می‌کنند و اگر بگوید کوه او را با پا بر روی زمین پرتاب می‌کنند. سپس می‌آید جای یکی از دو بازیکن می‌ایستد و بازی دوباره شروع می‌شود.

آندرمای معمولی
آندرای معمولی نام بازی محلی فرح‌بخشی است که آمادگی جسمانی بالایی را می‌طلبد. در این بازی تعداد بازیکنان به دلخواه است. در ابتدای بازی فردی داوطلب می‌شود که به حالت دو‌لا بایستد، سپس در نزدیکی این فرد تپه‌‍‌‍‌ای خاک می‌ریزند. به این فرد داوطلب در زبان محلی (قلدان قسیر) می‌گویند. بعد از انجام این مراحل همه به نوبت از سردسته آغاز تا آخرین نفر، بالای تپه خاک رفته و از روی قلدان قسیر می‌پرند.

در آخر که همه از روی قلدان قسیر توانستند بپرند، قلدان قسیر جای خود را تغییر می‌دهد و در جایی که سردسته فرود آمده می‌ایستد. در آخر این بازی آنقدر ادامه پیدا می‌کند تا فردی نتواند از روی قلدان قسیر بپرد، سپس باید جای قلدان قسیر دولا شود و قلدان قسیر به بازی باز می‌گردد. قلدان قسیر به دلیل داوطلب بودنش امتیاز دارد، اگر چندبار هم از پرش باز بماند، لازم نیست که دوباره قلدان قسیر بشود.


فرهنگ شهر تبریز

 

~MOHADESE~

مدیر تالار فرهنگ
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار انجمن
ناظر کتاب
  
عضویت
21/4/21
ارسال ها
1,375
امتیاز واکنش
4,971
امتیاز
298
محل سکونت
دنیای خواب...
زمان حضور
132 روز 50 دقیقه
نویسنده این موضوع
پیشیک قاشدی
پیشیک قاشدی، بازی است که معمولا باید در مکانی پر از درخت انجام شود. این بازی توسط دو بازیکن انجام می‌شود، یکی گربه و دیگری موش نام دارد. در بازی پیشیک قاشدی، در ابتدا موش دستش را به گربه می‌زند و بعد شروع به دویدن می‌کند. قانون این بازی به این صورت است که باید گربه از مکان‌هایی که موش از آن‌جا گذر کرده است، عبور کند و اگر خطا کند بازنده محسوب می‌شود. این بازی سبب تقویت قدرت جسمانی و دقت افراد می‌شود. پیشیک یولو، توپ توندو، توولاما و... از دیگر بازی‌های محلی شهر تبریز است.

پولونج آغاج
بازی پولونج‌آغاج یکی از بازی‌های محبوب کودکان در تبریز است که طی آن از دو چوب بزرگ و کوچک استفاده می‌کنند. بازیکنان در مرحله اول باید چوب کوچکتر را روی سنگی قرار دهند تا بازیکنی که چوب بزرگتر را در دست دارد، به زیر آن بزند. سپس بازیکنی که در اطراف چوب بوده باید سعی کند چوب را هنوز که به زمین نخوره بگیرد که در صورت گرفتن جای او با بازیکنی که چوب بزرگتر را در دست دارد عوض می‌شود، در غیر این صورت با برداشتن چوب کوچکتر و خواندن شعری که انتهایش به "هو" ختم می‌شود، به بازی ادامه می‌دهد.حالا او همچنان بدون نفس تازه کردن باید به هو کشیدن ادامه دهد و به سمت چوب بزرگ و سنگ‌ها بدود که در اینجا اگر باز هم موفق نشد و نتوانست به خوبی این کار را انجام دهد بازنده است وگرنه جایش با بازیکن قبلی عوض می‌شود.

بش داش
در بازی بش‌داش که همان پنج سنگ است، هر نفر از بازیکنان یک سنگ دارند و شامل ده نفر می‌شوند که باید سنگ‌هایشان را به روی هم بریزند. یکی از بازیکنان گرفتن همه سنگ‌ها و پرت‌کردن‌شان به سمت هوا را بر عهده دارد، او باید در حین پرتاب‌کردن سنگ‌ها، پشت دستش را هم زیر آن‌ها قرار دهد تا سنگ‌هایی را که روی دستش افتادند دوباره به هوا بیندازد. بعد از دوباره پرت کردن سنگ‌ها، حالا او باید مشت خود را زیر سنگ‌ها آماده نگه داشته و سپس سعی کند مقدار بیشتری از سنگ‌ها را بگیرد.بعد از اینکه بازیکن سنگ‌ها را در مشت خود گرفت، مشتش را باز کرده و اگر تعداد سنگ‌ها عددی فرد بود یعنی او بازنده میدان است و اگر زوج بود او برنده میدان می‌شود و می‌تواند نیمی از سنگ‌ها را برای خود بردارد.


فرهنگ شهر تبریز

 

~MOHADESE~

مدیر تالار فرهنگ
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار انجمن
ناظر کتاب
  
عضویت
21/4/21
ارسال ها
1,375
امتیاز واکنش
4,971
امتیاز
298
محل سکونت
دنیای خواب...
زمان حضور
132 روز 50 دقیقه
نویسنده این موضوع
سوغات و صنایع دستی شهر تبریز

سوغات و صنایع دستی هنر دست زنان و مردان هر شهر و دیار است. شهر تبریز هم با سوغات و صنایع منحصربه‌فرد خود در دنیا زبانزد خاص‌وعام شده ‌است. در ادامه به معرفی برخی از مهم‌ترین سوغات و صنایع دستی تبریز می‌پردازیم.

سوغات تبریز
سوغات تبریز در این مقاله، خوراکی‌های محلی تبریز را شامل می‌‎‎‌‌شوند که عبارتند از:

لوز زعفرانی
شیرینی اریس
شیرینی لطیفه تبریزی
باقلوا
باسلوق
لوز زعفرانی
از سوغاتی‌های خوراکی تبریز لوز زعفرانی جزو بهترین‌هاست. لوزها از جمله شیرینی‌های خوش‌مزه و خوش‌طعم تبریزی هستند که در طعم‌های زعفرانی، وانیلی، شکری، پسته‌ای و بادامی تهیه می‌شوند. مواد تشکیل‌دهنده لوزها با یکدیگر تفاوت دارند اما به‌طور کلی شکر، آب، بادام، پودر قند، زعفران و پسته کوبیده از مواد اصلی تشکیل‌دهنده این شیرینی است. هر چقدر هم به شیرینی‌جات علاقمند نباشید یا در رژیم غذایی باشید، عطر خوش لوزهای تازه پخته‌شده شما را به هـ*ـوس خواهد انداخت.

شیرینی اریس
یکی از خوشمزه‌ترین و خاص‌ترین سوغاتی‌های شهر تبریز که می‌تواند لبخند را به لـ*ـب‌های کسانی که چشم به راهتان هستند هدیه دهد، شیرینی اریس است که از ترکیباتی مثل شیر، شکر، وانیل، پسته، کاکائو تهیه می‌شود. طعم‌های کاکائوی و پرتغالی این شیرینی مزه‌ای ناب دارند که اگر تجربه‌اش کنید، نمی‌توانید از این شیرینی خوشمزه به راحتی دست بکشید.

شیرینی لطیفه تبریزی
شیرینی لطیفه تبریزی از ترکیبات وانیل، پودر قند، آرد و ... تهیه می‌شود و مزه‌ای خاص دارد که توصیه می‌کنیم حتما امتحانش کنید. قنادها در واقع داخل دو نان دایره‌ای مقداری خامه می‌ریزند و سپس شیرین لطیفه را تهیه کرده و می‌فروشند. شیرین طایفه طرفداران زیادی در شهر تبریز دارد و بسیاری از توریست‌ها ترجیح می‌دهند این شیرینی را به عنوان سوغاتی بخرند.


فرهنگ شهر تبریز

 

~MOHADESE~

مدیر تالار فرهنگ
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار انجمن
ناظر کتاب
  
عضویت
21/4/21
ارسال ها
1,375
امتیاز واکنش
4,971
امتیاز
298
محل سکونت
دنیای خواب...
زمان حضور
132 روز 50 دقیقه
نویسنده این موضوع
باقلوا

باقلوا جزو معروف‌ترین سوغاتی‌های تبریز است و تنها در این شهر معروف نیست و در بسیاری از شهرهای ایران این شیرینی طرفداران زیادی دارد. در تهیه باقلوا از ترکیباتی مثل خمیر ورقه‌ای، کره، مغز گردو، هل، پسته استفاده و شامل طعم‌های مختلفی می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به پسته‌ای، نارگیلی یا بادامی اشاره کرد.

باسلوق
باسلوق یا راحت‌الحلقوم یکی دیگر از شیرینی‌‌های محبوب تبریزی‌هاست که باید به عنوان سوغات با خود به خانه ببرید. باسلوق بافت بسیار نرمی شبیه به ژله یا پاستیل دارد. رنگ‌های متنوع و جذاب این شیرینی آدم را مجذوب خود می‌کند. نشاسته، شکر، آب، گلاب، جوهر لیمو و آرد مواد تشکیل‌دهنده این شیرینی هستند. باسلوق می‌تواند برای کودکان بسیار پرطرفدار باشد. در سفر خود به تبریز حتما سری به بازار زده و این شیرینی را به عنوان سوغات برای دلبندانتان خریداری کنید.

صنایع دستی تبریز
خرید صنایع دستی شهرمقصد در سفر، علاوه بر این که عزیزان چشم به‌راهمان را خوشحال می‌کند، به زنده نگه‌داشتن هنرهای بومی و محلی هم، کمک بزرگی می‌کند. برای آشنایی با هنر دست مردم تبریز، ادامه مطلب را از دست ندهید.

چاپ کلاقه‌ای
کفش تبریز
ظروف منبت کاری شده
سوماک یا وَرَنی بافی
سفال و سرامیک


فرهنگ شهر تبریز

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا