M O B I N A
سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
- امتیاز واکنش
- 63,858
- زمان حضور
- 273 روز 8 ساعت 23 دقیقه
نویسنده این موضوع
هنگامی که یکبار من با وسیله نقلیه شخصی خود برای سوارکردن برنده جایزه نوبل آمارتیا سن به هتل محل اقامتش رفته بودم، خانمی که متصدی پذیرش هتل بود از من سوال کرد که آیا من راننده او هستم. پس از کمی تردید با حرکت سر جواب مثبت دادم. در میان هویتهای متعدد من در آن روز، هویت راننده بودن ظاهرا برای آن خانم آشکارتر از بقیه بود. این مفهوم از هویتهای چندگانه همان موردی است که آمارتیا سن در کتاب جدید خود «هویت و خشونت» با شیطنت برجسته میسازد: «برای مثال یک فرد به تنهایی میتواند شهروند بریتانیا، با منشأ مالزیایی، با ویژگیهای نژادی چینی و یک کارگزار بورس، یک غیرگیاهخوار، یک فرد مبتلا به آسم، یک زبانشناس، انسانی اهل پرورش انـ*ـدام، یک شاعر، یک دشمن سقط جنین، یک عاشق پرندگان، یک طالعبین و کسی که معتقد است خداوند داروین را بهوجود آورده تا افراد سادهلوح را آزمایش کند، باشد». فقط حداقلی از دروننگری نشان میدهد که دشواری ما در پاسخ دادن به پرسش «من کیستم؟» از آن پیچیدگی پدیدار میشود که ما در تمایزگذاری میان هویتهای بسیار خود و درک ساختار آنها با آنها روبهرو هستیم. واقعا من کیستم و چرا باید بپذیرم که دیگران من و فراوانی هویتهایم را فقط به یکی از ابعاد آن تقلیل دهند؟ با این وجود چنین تقلیلگراییهایی در پشت یکی از مفاهیم غالب در جهان امروز نشسته است، یعنی جامعه چندفرهنگی که مطابق با آن یکی از هویتهایمان باید بر بقیه غلبه کند و به عنوان تنها ملاک برای تقسیم جامعه به گروههای متفاوت عمل نماید.
امروزه اغلب به ما گفته میشود که فقط دو شیوه برای درآمیختن و ترکیب مردم در جامعه وجود دارد: مدل بریتانیایی که به آن پلورالیسم فرهنگی گفته میشود و مدل فرانسوی مبتنی بر پذیرش ارزشهای جمهوری و بالاتر از هر چیز، مفهوم برابری. مطابق با خرد متعارف مدل اجتماعی بریتانیایی بر همزیستی میان جوامع مختلف مبتنی است، آنهم در حالی که هرکدام از آن جامعهها بر اساس رسوم و سنتهای خود زندگی میکنند و در عین حال قوانین کشور را به رسمیت شناخته و مراعات مینمایند. یعنی یک فدراسیون غیر رسمی از جوامع. اما آن خرد متعارف شدیدا بر خطا است، زیرا قوانین بریتانیا به مهاجران از کشورهای مشترکالمنافع حقوق ویژهای اعطا میکند: داشتن حق رای برای شرکت در انتخابات انگلستان، حتی در سطح ملی.
امروزه اغلب به ما گفته میشود که فقط دو شیوه برای درآمیختن و ترکیب مردم در جامعه وجود دارد: مدل بریتانیایی که به آن پلورالیسم فرهنگی گفته میشود و مدل فرانسوی مبتنی بر پذیرش ارزشهای جمهوری و بالاتر از هر چیز، مفهوم برابری. مطابق با خرد متعارف مدل اجتماعی بریتانیایی بر همزیستی میان جوامع مختلف مبتنی است، آنهم در حالی که هرکدام از آن جامعهها بر اساس رسوم و سنتهای خود زندگی میکنند و در عین حال قوانین کشور را به رسمیت شناخته و مراعات مینمایند. یعنی یک فدراسیون غیر رسمی از جوامع. اما آن خرد متعارف شدیدا بر خطا است، زیرا قوانین بریتانیا به مهاجران از کشورهای مشترکالمنافع حقوق ویژهای اعطا میکند: داشتن حق رای برای شرکت در انتخابات انگلستان، حتی در سطح ملی.
جدا کردن هویت
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com