M O B I N A
سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
- عضویت
- 3/4/21
- ارسال ها
- 24,702
- امتیاز واکنش
- 63,861
- امتیاز
- 508
- سن
- 19
- محل سکونت
- BUSHEHR
- زمان حضور
- 273 روز 8 ساعت 23 دقیقه
نویسنده این موضوع
نانگندمی
نان گندمی نانی است که خانمهای باسلیقه زحمتکش زارع گیلانی آن را در منزل تهیه میکنند و نان لاکو در شهر کوچصفهان (از توابع گیلان) با آرد برنج (بدون آرد گندم ) پخته میشود و به نام نان برنجی معروف است.
این نانها معمولا در پخش خیرات مورد استفاده قرار میگیرد. البته برای مرغ کباب یا همان مرغ لاکو کاربردی است.
مواد لازم
۱.آردبرنجتازهخوب☜☜ ۱.۵کیلوگرم
۲.آردگندم☜☜ ۲۵۰گرم
۳.نمک☜☜ بمقدار لازم
طرز تهیه
آرد برنج خیلی نرم سائیده شده را در یک ظرف گرد با کمی نمک میریزیم. روی آرد کمکم آبجوش اضافه کرده و آن را مالش میدهیم تا خمیر تقریبا شلی بدست آید. این خمیر را که در اصطلاح محلی لاسو میگویند به شکل گلولههائی به اندازه یک پرتقال درشت تقسیم میکنیم. گاهی نصف از این خمیر را با زردچوبه مخلوط کرده و به رنگ زرد درمیآورند. خمیر گرد شده را میان دو دست فشار داده به قطر ۱۰ سانتیمتر در میآوریم. وسط خمیر را سوراخ میکنیم تا به شکل حلقه درآید. سپس در دیگ متنایب مقداری آب میریزیم. وقتی آب جوش آمد حلقههای خمیر را در آن میریزیم تا چند جوش بزند بعد با کفگیر در آورده در کناری میگذاریم تا ولرم شود. آنگاه یکی دو قاشق آرد گندم را با آن مخلوط کرده مالش میدهیم تا دوباره خمیر شود. تمام حلقههای خمیر را به همین طریق با کمی آرد گندم مخلوط نموده، ردی خمیرها را با یک پارچه تمیز پوشانده، میگذاریم چند ساعت بماند تا خمیر وربیاید. سپس به اندازه یک نارنگی کوچک از آن برداشته و گرد کرده و روی تخته نان مقداری روغن مالیده و ته ( فوکو) را هم چرب کرده و آن را با فوکو ( وسیلهای از گل لعاب داده بشکل دسته هاون که در سطح پائین خود نقش دارد ) به صورت دایرهای به قطر ۲۵ سانتیمتر و به نازکی لواش باز میکنیم آنگاه روی آتش زغال یا هیزم یک سهپایه میگذاریم و گمج کمی بزرگ را روی سهپایه بطور وارونه قرار میدهیم تا گرم شود. نانهای باز شده را یک به یک روی پشت گمج داغ انداخته یک طرف که پخته شد بطرف دیگر برمیگردانیم تا پخته شود. وقتی که همه نانها پخته و سرد شد آنها را در یک دستمال بزرگ روی هم میچینیم.
منبع: امروزی
نان گندمی نانی است که خانمهای باسلیقه زحمتکش زارع گیلانی آن را در منزل تهیه میکنند و نان لاکو در شهر کوچصفهان (از توابع گیلان) با آرد برنج (بدون آرد گندم ) پخته میشود و به نام نان برنجی معروف است.
این نانها معمولا در پخش خیرات مورد استفاده قرار میگیرد. البته برای مرغ کباب یا همان مرغ لاکو کاربردی است.
مواد لازم
۱.آردبرنجتازهخوب☜☜ ۱.۵کیلوگرم
۲.آردگندم☜☜ ۲۵۰گرم
۳.نمک☜☜ بمقدار لازم
طرز تهیه
آرد برنج خیلی نرم سائیده شده را در یک ظرف گرد با کمی نمک میریزیم. روی آرد کمکم آبجوش اضافه کرده و آن را مالش میدهیم تا خمیر تقریبا شلی بدست آید. این خمیر را که در اصطلاح محلی لاسو میگویند به شکل گلولههائی به اندازه یک پرتقال درشت تقسیم میکنیم. گاهی نصف از این خمیر را با زردچوبه مخلوط کرده و به رنگ زرد درمیآورند. خمیر گرد شده را میان دو دست فشار داده به قطر ۱۰ سانتیمتر در میآوریم. وسط خمیر را سوراخ میکنیم تا به شکل حلقه درآید. سپس در دیگ متنایب مقداری آب میریزیم. وقتی آب جوش آمد حلقههای خمیر را در آن میریزیم تا چند جوش بزند بعد با کفگیر در آورده در کناری میگذاریم تا ولرم شود. آنگاه یکی دو قاشق آرد گندم را با آن مخلوط کرده مالش میدهیم تا دوباره خمیر شود. تمام حلقههای خمیر را به همین طریق با کمی آرد گندم مخلوط نموده، ردی خمیرها را با یک پارچه تمیز پوشانده، میگذاریم چند ساعت بماند تا خمیر وربیاید. سپس به اندازه یک نارنگی کوچک از آن برداشته و گرد کرده و روی تخته نان مقداری روغن مالیده و ته ( فوکو) را هم چرب کرده و آن را با فوکو ( وسیلهای از گل لعاب داده بشکل دسته هاون که در سطح پائین خود نقش دارد ) به صورت دایرهای به قطر ۲۵ سانتیمتر و به نازکی لواش باز میکنیم آنگاه روی آتش زغال یا هیزم یک سهپایه میگذاریم و گمج کمی بزرگ را روی سهپایه بطور وارونه قرار میدهیم تا گرم شود. نانهای باز شده را یک به یک روی پشت گمج داغ انداخته یک طرف که پخته شد بطرف دیگر برمیگردانیم تا پخته شود. وقتی که همه نانها پخته و سرد شد آنها را در یک دستمال بزرگ روی هم میچینیم.
منبع: امروزی
نان گندمین گیلانی
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com