- عضویت
- 31/3/22
- ارسال ها
- 1,106
- امتیاز واکنش
- 5,459
- امتیاز
- 283
- محل سکونت
- کنج اتاق:)
- زمان حضور
- 25 روز 12 ساعت 12 دقیقه
نویسنده این موضوع
معرفی برخی از اصطلاحات و تعاريف بسیار مهم در صنعت مرواربافی :
صنعت مرواربافی همانند سایر صنایع دیگر برخی از تعاریف و اصطلاحاتی ریزی را در خوی جای داده است که بدین منظور قصد داریم این اصطلاحات کاربردی را به شما عزیزان معرفی کنیم تا شما نیز با آن ها به خوبی آشنا شوید.
— مروار چیست؟ مروار نوعی از گونه های درخت بید بوده که به اختصار نام سرخ بید را بر آن نهاده اند و از آن در جهت تهیه و تولید انواع سبد های چندمنظوره و تک منظوره استفاده می شود.
— مرواربافی چیست؟ مروار بافی از دیگر صنایع دستی و سوغات گیلان است که هنرمندان این عرصه با استفاده از ترکه های مروار محصولات بسیار زیبا، سنتی و کلاسیکی را خلق می کنند. مروار بافی بر اساس نظر عده ای اا صاحب نظران ایر مجموعه حصیر بافی بوده ودر مناطق مختلف کشور اا جمله
گیلان ، مااندران ، خواستان ، همدان ، قم و… رایج است.
فرآيند تولید و آماده سازي ترکه (مروار) ها چگونه است؟
قبل از تهیه و تولید محصولات صنعت مرواربافی باید لوازم و اقدامات از پیش تعیین شده ای را در ساخت آن ها در نظر گرفت، این موارد عبارتند از: (لطفا با دقت به این موارد توجه کنید.)
1- جدا کردن گره ها، زوايد و برگ هاي موجود در ترکه ها
قبل از پختن مروارها (ترکه ها) برگ های موجود بر روی سطح آن ها را جدا می کنند، به نحوی که سطح ترکه ها کاملا صاف شود. البته رعایت این موضوع در نهایت موجب سهولت بافت مروار می گردد.
2- دسته بندي ترکه ها بر حسب طول و قطر:
با توجه به این که قطر و طول مروارهای مورد استفاده در محصولات مروار متفاوت است به همین علت مروارها بر حسب قطر و طول دسته بندی می شوند.
3- پختن مروار ها:
پس از قرار دادن بسته های مروار به درون محفظه های مخصوص پخت و پر نمودن محفظه با آب (به طوری که سطح تمام بسته ها را آب فرا گیرد)، دمای آب را به نقطه جوش برسانید تا به مدت 12 ساعت مروار ها را در آب در حال جوش به خوبی جوش بخورند. پس از گذشت 6 ساعت از جوشاندن مروار ها، به طور آزمایشی یک نمونه از مروار ها را از درون ظرف مخصوص آن ها بیرون کشیده و پوست آن را جدا می کنند، در صورتی که پوست آن ها به راحتی جدا شود عمل پختن به پایان رسیده است.
4- جدا کردن پوست ترکه ها:
در جدا نمودن پوست ترکه ها از هیچ گونه دستگاهی استفاده نمی شود و تمامی کارها به روش سنتی و با دست انجام می گیرد. مرواربافان برای جدا نمودن پوست مروار ها از قسمت ضخیم مروار شروع کرده و در ادامه به انتهای نازک و باریک آن می رسند.
صنعت مرواربافی همانند سایر صنایع دیگر برخی از تعاریف و اصطلاحاتی ریزی را در خوی جای داده است که بدین منظور قصد داریم این اصطلاحات کاربردی را به شما عزیزان معرفی کنیم تا شما نیز با آن ها به خوبی آشنا شوید.
— مروار چیست؟ مروار نوعی از گونه های درخت بید بوده که به اختصار نام سرخ بید را بر آن نهاده اند و از آن در جهت تهیه و تولید انواع سبد های چندمنظوره و تک منظوره استفاده می شود.
— مرواربافی چیست؟ مروار بافی از دیگر صنایع دستی و سوغات گیلان است که هنرمندان این عرصه با استفاده از ترکه های مروار محصولات بسیار زیبا، سنتی و کلاسیکی را خلق می کنند. مروار بافی بر اساس نظر عده ای اا صاحب نظران ایر مجموعه حصیر بافی بوده ودر مناطق مختلف کشور اا جمله
گیلان ، مااندران ، خواستان ، همدان ، قم و… رایج است.
فرآيند تولید و آماده سازي ترکه (مروار) ها چگونه است؟
قبل از تهیه و تولید محصولات صنعت مرواربافی باید لوازم و اقدامات از پیش تعیین شده ای را در ساخت آن ها در نظر گرفت، این موارد عبارتند از: (لطفا با دقت به این موارد توجه کنید.)
1- جدا کردن گره ها، زوايد و برگ هاي موجود در ترکه ها
قبل از پختن مروارها (ترکه ها) برگ های موجود بر روی سطح آن ها را جدا می کنند، به نحوی که سطح ترکه ها کاملا صاف شود. البته رعایت این موضوع در نهایت موجب سهولت بافت مروار می گردد.
2- دسته بندي ترکه ها بر حسب طول و قطر:
با توجه به این که قطر و طول مروارهای مورد استفاده در محصولات مروار متفاوت است به همین علت مروارها بر حسب قطر و طول دسته بندی می شوند.
3- پختن مروار ها:
پس از قرار دادن بسته های مروار به درون محفظه های مخصوص پخت و پر نمودن محفظه با آب (به طوری که سطح تمام بسته ها را آب فرا گیرد)، دمای آب را به نقطه جوش برسانید تا به مدت 12 ساعت مروار ها را در آب در حال جوش به خوبی جوش بخورند. پس از گذشت 6 ساعت از جوشاندن مروار ها، به طور آزمایشی یک نمونه از مروار ها را از درون ظرف مخصوص آن ها بیرون کشیده و پوست آن را جدا می کنند، در صورتی که پوست آن ها به راحتی جدا شود عمل پختن به پایان رسیده است.
4- جدا کردن پوست ترکه ها:
در جدا نمودن پوست ترکه ها از هیچ گونه دستگاهی استفاده نمی شود و تمامی کارها به روش سنتی و با دست انجام می گیرد. مرواربافان برای جدا نمودن پوست مروار ها از قسمت ضخیم مروار شروع کرده و در ادامه به انتهای نازک و باریک آن می رسند.
مروار بافی
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com