نویسنده این موضوع
آشنایی با رستگاری و عوامل آن:
رستگاری یعنی یافتن راه درست برای رسیدن به هدفی که انسان به دلیل آن خلق شده است. برای رسیدن به این هدف قرآن بهترین راهنما و هدایتگر می باشد. رستگاری همان سعادت واقعی و اخروی هست، رستگاری در دین به معنی نجات انسان از گنـ*ـاه و عواقب گنـ*ـاه است.
رستگاری چیست؟
قرآن شریف از رستگارى به « فلاح » تعبیر می کند. واژه فلاح یا رستگارى به معناى رهایی و خلاصی از گرفتاری ها، رنج ها و موانع و رسیدن به هدف و مطلوب است.
انسان در راه رسیدن به هدف و مقصود خود، پیوسته با موانع و گرفتاری ها روبرو و درگیر بوده و با تلاش و مجاهده می تواند گرفتاری ها یا موانع را کنار زده و به هدف خود نایل شود. وقتى به هدف رسید می گویند رَست یا رها شد یا در اصطلاح رستگار شد. رستگاری همان سعادت واقعی و اخروی هست که در دین اسلام که به عنوان کاملترین و جامع ترین دین الهی است به این موضوع پرداخته است.
راه رستگاری کدام است؟
در بعضى آیات رستگارى به عنوان نتیجه عبادات و غایت کارهاى شایسته انسان مطرح شده است: و اذکروا الله کثیرا لعلّکم تُفلحون خدا را زیاد یاد کنید تا به رستگاری برسید.
شرط لازم برای رستگاری به کمک قرآن
انسان با هدفی والا خلق شده است و هرگز نباید فکر کند که آمدن او به این دنیا بیهوده بوده است. برای این که زندگی هر انسانی در مسیر رستگاری قرار بگیرد نیازمند راهنمای قدرتمندی همچون قرآن هستیم منظور از راهنمایی گرفتن از قرآن فقط این نیست که از کجا شروع کنیم و راه درست کدام است بلکه این کتاب دست ما را خواهد گرفت و ما را به مقصد خواهد رساند.
در قرآن حدود 40 بار از واژه فلاح (رستگاری) سخن گفته شده و در ضمن آیات مربوط از صفات و علائم رستگاران و سعادتمندان واقعی و اخروی سخن رانده است که البته رستگاری از هر دو بعدش هم دنیوی و هم اخروی مدنظر بوده و از آنجا که حیات اخروی جاودانی و ابدی است از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد.
قرآن رستگاری اخروی را از آن راستگویان می داند. صدق به هر اندازه اى که در وجود آدمى برقرار و ثابت گردد، به همان مقدار براى او تزکیه و نجات می آورد؛ چرا که مؤمنان، اگر به خاطر صداقتشان، مشكلاتى را در دنيا تحمل كنند، اين راستى در آخرت براى آنان كارساز است. تنها صادقان نفع می برند، نه مدعيان، شعاردهندگان و رياكاران.
هدایت قرآن چگونه است؟
هدایت قرآن به دو دسته تقسیم می شود :
هدایت عام با استفاده از دستوراتی که برای راهنمایی مردم آمده است.
هدایت خاص که همان رسانیدن انسان به مقام رستگاری است.
اما هر کسی نمی تواند از قرآن برای نجات یافتن استفاده کند بلکه شرط لازم برای آن که بتوانیم از قرآن برای تجات و رستگاری استفاده کنیم رسیدن به مرحله تقواست. خداوند در آیات 2 تا 5 سوره بقره می فرماید:
«ذَٰلِكَ الْكِتَابُ لَا رَيْبَ ۛ فِيهِ ۛ هُدًى لِلْمُتَّقِينَ»
«آن کتاب با عظمتی است که شک در آن راه ندارد و مایه هدایت پرهیزکاران است.»
«الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَ مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُونَ»
«(پرهیزکاران) کسانی هستند که به غیب [=آنچه از حس پوشیده و پنهان است] ایمان می آورند و نماز را برپا می دارند و از تمام نعمت ها و مواهبی که به آنان روزی داده ایم انفاق می کنند.»
«وَ الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِمَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ وَ مَا أُنْزِلَ مِنْ قَبْلِكَ وَ بِالْآخِرَةِ هُمْ يُوقِنُونَ»
«و آنان که به آنچه بر تو نازل شده و آنچه پیش از تو (بر پیامبران پیشین) نازل گردیده ایمان می آورند و به رستاخیز یقین دارند.»
«أُولَٰئِكَ عَلَىٰ هُدًى مِنْ رَبِّهِمْ ۖ وَ أُولَٰئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ»
«آنان بر طریق هدایت پروردگارشان اند و آنان رستگاران اند.»
رستگاری به چه معناست
عوامل رستگارى در قرآن:
اما عواملى که انسان را به رستگارى می رساند و سعادتمند ابدى می کند عبارتند از :
1 - ایمان :
خداوند در سوره مؤمنون می فرماید: «قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ» یعنى مؤمنان رستگار شدند. مؤمنان یعنى تصدیق کنندگان به خدا و یگانگى او و پیغمبران او و آنچه نبى خاتم (ص) آورده است. رستگارى حقیقى بسته به ایمان حقیقى و مقید به تمام شرایط است که در آیات بعد به صورت واضح و روشن ذکر می فرماید
ایمان به معناى اذعان و تصدیق به چیزى و التزام به لوازم آن است مثلاً ایمان به خدا در قرآن به معناى تصدیق به یگانگى او و پیغمبرانش و تصدیق به روز جزا و بازگشت به سوى او و تصدیق به هر حکمى است که فرستادگان او آورده اند.
البته لازمه ایمان عمل صالح است. ایمان به خدا و پیامبر و ایمان به کتاب هاى پیشین و روز رستاخیز و آخرت مایه سعادت اخروى مى باشند. «در قرآن هر جا که صفات مؤمنان را می شمارد به دنبال ایمان، عمل صالح را ذکر می فرماید یعنى این دو و با هم موجب خوشبختى انسان است.»
2 - نماز :
از عوامل بسیار مهم رسیدن به سعادت اخروى نماز می باشد خدا می فرماید: «قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ * الَّذِینَ هُمْ فِى صَلَاتِهِمْ خَاشِعُونَ؛ مؤمنان رستگار شدند، کسانى که در نمازشان خشوع دارند.»
همچنین در سوره حج آمده «یَأَایّهَا الَّذِینَ ءَامَنُواْ ارْکَعُواْ وَ اسْجُدُواْ وَ اعْبُدُواْ رَبَّکُمْ وَ افْعَلُواْ الْخَیْرَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ» اى کسانى که ایمان آورده اید رکوع کنید و سجود به جا آورید و پروردگارتان را عبادت کنید و کار نیک انجام دهید، شاید رستگار شوید. در این آیه رکوع و سجود توصیه شده که دو رکن مهم نمازند و در پایان وعده رستگارى داده شده است.
رستگاری چیست و راه های رسیدن به رستگاری
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com
آخرین ویرایش توسط مدیر: