خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
24,702
امتیاز واکنش
63,864
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
273 روز 8 ساعت 33 دقیقه
نویسنده این موضوع
مجسمه سازی در ایران
تاریخ مجسمه سازی در ایران به دوران باستان باز می گردد. اولین آثار مجسمه سازی متعلق به پنج هزار سال پیش بوده در کل می توان گفت که آثار به جا مانده از تمدن هایی چون تمدن آشوری ، هخامنشی و ... بیشتر از طبیعت الهام گرفته بودند و در خدمت مذهب یا قدرت بوده اند. اما می توان گفت مجسمه سازی به معنای امروزی آن در صد سال اخیر ترویج پیدا کرده است. در این مطلب به معرفی چند تن از بزرگان مجسمه سازی در ایران می پردازیم.
ابوالحسن‌ صدیقی
ابولحسن صدیقی که بی شک یکی از مهم ترین و معروفترین مجسمه سازان ایران است، سال 1273 شمسی در تهران به دنیا آمد. از مشهورترین و مهم ترین آثار صدیقی می توان به مجسمه ی فردوسی که در میدان فردوسی تهران قرار دارد اشاره کرد. تندیس خیام در پارک لاله تهران، تندیس نادرشاه افشار در آرامگاه نادرشاه در شهر مشهد، تندیس یعقوب لیث صفاری در زابل و طرح چهره ابوعلی سینا از دیگر کارهای برجسته ابواحسن صدیقی هستند.
هنگام پرده ‌برداری از مجسمه فردوسی در ویلا بورگز رم، رئیس جمهور وقت ایتالیا کورونسکی نشان اول هنر ایتالیا (کومن داتور) را به ایشان هدیه داد.
گوستینوس آمبروزی مجسمه‌ساز ایتالیایی خالق مجسمه فردوسی را میکل آنژ ثانی شرق نامید
صدیقی در سال 1374 درگذشت.
مجسمه فردوسی اثر ابوالحسن صدیقی
علی اکبر صنعتی
علی اکبر صنعتی سال 1295 در کرمان متولد شد. او که یکی از مهم ترین هنرمندان ایرانی است، به نقاشی و مجسمه سازی مشغول بود. دو موزه با نام های: موزه ی صنعتی تهران و موزه ی صنعتی کرمان به نامش ثبت شده. علی اکبر صنعتی از شاگردان ابولحسن صدیقی بوده است. از آثار مهم علی اکبرصنعتی، می توان به تندیس مرد بیکار اشاره کرد. وی در سال 1385 درگذشت.

مرد بی کار اثر علی اکبر صنعتی
توکل اسماعیلی
توکل اسماعیلی معروف به مش اسماعیل، از مجسمه سازان به نام و مهم ایران بوده است. او سال 1302 در قزوین متولد شد. مش اسماعیل در ابتدا در دانشگاه هنرهای زیبا مستخدم بود و در همین دوران شروع به مجسمه ساختن کرد. پرویز تناولی از وی حمایت کرد و به او تعلیماتی داد و چیزی نگذشت که آثارش با استقبال زیادی رو به رو شد. بیشتر آثار مش اسماعیل با جوشکاری و با مفتول ساخته شده اند. از آثار مشهور اسماعیل می توان به مجسمه رستم و دیو سپید اشاره کرد. مش اسماعیل در سال 1373 درگذشت.


مجسمه سازان معروف ایران

 

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
24,702
امتیاز واکنش
63,864
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
273 روز 8 ساعت 33 دقیقه
نویسنده این موضوع
غلامرضا رحیم زاده ارژنگ
غلامرضا رحیم زاده ارژنگ در کیف شوروی، به تحصیل مجسمه سازی و نقاشی پرداخت. از مهم ترین آثار او می توان به مجسمه انوشیروان دادگر در ساختمان دادگستری، مجسمه نبرد گرشاسب با اژدها در میدان حر تهران، مجسمه‌ های شیر که در ورودی ساختمان صندوق پس‌انداز بانک ملی نصب شده‌اند نام برد.
غلامرضا رحیم زاده ارژنگ در دهه 1340 درگذشت.
نبرد گرشاسب با اژدها اثر غلامرضا رحیم ارژنگ
ژازه تباتبایی
ژازه تباتبایی متولد 1305 در تهران، در زندگی هنری خود به نقاشی و مجسمه سازی پرداخت. او برای ساختن مجسمه هایش از ماشین های صنعتی و انواع فلزات استفاده می کرد، شهرت امروز ژازه بیشتر برای فیگورهای خلاقانه و مجسمه‌های فلزی او است. برخی از آثار او در موزه ی لوور، موزه متروپولیتن نیویورک پاریس، نگهداری می شود.
ژازه تباتبایی در سال 1386 درگذشت
بازگشت از مزرعه اثر ژازه تباتبایی
هوشنگ سیحون
هوشنگ سیحون در سال 1299 در تهران به دنیا آمد و یکی از مهم ترین هنرمندان ایرانی بی شک هوشنگ سیحون بوده است. که علاوه بر مجسمه سازی در زمینه معماری، نقاشی، طراحی نیز فعال بود. سیحون آثار مشهوری را چون طراحی بنای یادبود آرامگاه بوعلی‌سینا و طراحی آرامگاه‌های خیام، فردوسی، نادرشاه افشار و کمال‌الملک در کارنامه ی هنری خود دارد. از هوشنگ سیحون به عنوان «مرد بناهای ماندگار» یاد می ‌شود.
او در سال 1393 در کانادا درگذشت.
آرامگاه خیام در شهر نیشابور
لیلیت تریان
لیلیت تریان سال 1309 در تهران از پدر و مادری ارمنی زاده شد. لیلیت تریان را مادر مجسمه سازی ایران می نامند. او ابتدا در دانشگاه هنرهای زیبا به تحصیل پرداخت و بعد برای ادامه ی تحصیلات به پاریس رفت. او پس از تحصیل به ایران بازگشت و به تدریس هنر در دانشگاه پرداخت. یکی از آثار معروف تریان، مجسمه یپرم‌خان است که در محوطه کلیسای مریم مقدس تهران قرار دارد.
لیلیت تریان در سال 1397 درگذشت
یپرم خان اثر لیلیت تریان
بهمن محصص
بهمن محصص در سال 1309 در رشت متولد شد. محصص نقاش و مجسمه ساز مطرح ایرانی بوده و او را همواره یکی از آوانگاردترین هنرمندان معاصر ایران می دانند. محصص در سال 1333 به اروپا مهاجرت کرد. او همواره در رفت و آمد بین تهران و ایتالیا بود. از آثار مهم مجسمه سازی محصص می توان به مجسمه نی لبک ‌زن اشاره کرد.
بهمن محصص سال 1389 در شهر رم درگذشت.
پرویز تناولی
پرویز تناولی سال 1316 در تهران متولد شد. تناولی تحصیلات عالی خود را در کشور ایتالیا و در دانشکده ی هنرهای زیبای این کشور گذرانده است. آثار تناولی علاوه بر ظاهر تکنیکی و زیبا دارای درونی مرموز و راز آمیز است. از آثار تناولی می توان به دست ها، قفل و قفس، هیچ، شاعر اشاره کرد.
سیمین اکرامی
سیمین اکرامی مجسمه ساز مطرح ایرانی در سال 1327 شمسی متولد شده است. اکرامی تحصیلات خود را در زشته ی مجسمه سازی دانشگاهی در مریلند آمریکا گذراند و آن را در دانشگاه تهران ادامه داد. اکرامی کار مجسمه سازی را از سال 1366 با جدیت دنبال کرد و آثار وی در حراج های بین المللی خرید و فروش می شوند. از آثار او می توان به ساخت چهار مجسمه سنگی در پارک جمشیدیه تهران، هفت پرنده سنگی در باغ خانه هنرمندان ایران اشاره کرد.
#صدهنر



مجسمه سازان معروف ایران

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا