نویسنده این موضوع
بیوگرافی ملاله یوسف زی فعال حقوق بشر و حقوق کودکان که در سال ۲۰۱۲ توسط گروه اسلامی طالبان در راه بازگشت از مدرسه، با هدف ترور مورد حمله قرار گرفت که خوشبختانه نافرجام بود.
ملاله در یک مصاحبه از گروه تروریستی طالبان انتقاد کرده و گفته بود که: ” دختران در زمان طالبان می ترسیدند که به صورتشان اسید پاشیده شود یا توسط این گروه دزدیده شوند. ” ملاله یوسف زی همچنین عضو کمپین تحصیل دختران اهل پاکستان می باشد. زمانی که طالبان در پاکستان تسلط داشت دختران برای درس خواندن بدون یونیفورم به مدرسه می رفتند و کتاب های خود را در زیر شال خود پنهان می کردند. ملاله در آن زمان گفته بود که می خواهد زمانی که بزرگ شد، حقوق بخواند و وارد دنیای سـ*ـیاست بشود. بیوگرافی ملاله یوسف زی را در ادامه این مقاله از مجموعه مقالات بیوگرافی افراد موفق مطالعه فرمایید تا بیشتر با این فعال حقوق زنان آشنا شوید.
دوران کودکی و جوانی ملاله یوسف زی
ملاله یوسف زی در ۱۲ ژوئیه سال ۱۹۹۷ در مینگوره پاکستان به دنیا آمد. پدر او ضیاءالدین یوسف زی می باشد که مدرسه دخترانه دره سوات را پس از حمله طالبان تأسیس کرد و دخترش ملاله نیز در آنجا به تحصیلات خود ادامه داد. اطلاعات زیادی راجب خانواده ی او منتشر نشده است. ملاله زمانی که به مدرسه می رفت از تحصیل دختران نیز دفاع می کرد. در سال ۲۰۰۸ در شهر پشاور پاکستان به سخنرانی پرداخت که در آنجا به این پرسش را مطرح می کند که طالبان چگونه به خودش این اجازه را می دهد که مانع تحصیل دختران شود؟ تا اینکه در تاریخ ۹ اکتبر ۲۰۱۲ وقتی از مدرسه به خانه بازمی گشت توسط گروه اسلامی طالبان مورد حمله قرار گرفت. این حمله و تهدید به مرگ هرگز نتوانست او را از فعالیت هایش که دفاع از حقوق کودکان و دختران بود بازدارد.
در اوایل سال 2009 ملاله در وبلاگ BBC در مورد تحصیل زیر بار تهاجمات طالبان مطالبی را نوشت که در آن زمان از نام دیگری استفاده کرده بود که بعدها اعلام می کند که آن نوشته متعلق به او می باشد. ملاله بارها در شبکه های اجتماعی راجب زنان و حق و حقوق آن ها، مخصوصا در زمینه تحصیلات دفاع کرده بود که باعث شد در سال 2011 به عنوان نامزد دریافت جایزه ی صلح بین المللی کودکان و در عین حال جایزه صلح ملی جوانان پاکستان را از آن خود کرد. در بیوگرافی ملاله یوسف زی به سخنرانی او در سازمان ملل نیز اشاره خواهیم کرد. او در سال 2013 اولین کتاب خود را به نام ” من ملاله هستم ” منتشر کرد و در یک بعد از آن جایزه ی نوبل صلح را به دست آورد.
جایزه صلح نوبل ملاله یوسف زی
در این بخش از بیوگرافی ملاله یوسف زی به چگونگی گرفتن جایزه ی نوبل او خواهیم پرداخت. ملاله برای تلاش هایش برای حق تحصیل کودکان در سال ۲۰۱۴ جایزه صلح نوبل را همراه با کایلاش ساتیارتی دریافت کرد. او جوان ترین برنده این جایزه بعد از عبدالسلام که جایزه نوبل فیزیک را کسب کرده بود، دومین پاکستانی برنده ی این جایزه است. او در سال ۲۰۱۳ برای گرفتن این جایزه شرکت می کند اما موفق به دریافت آن نمی شود. نخست وزیر پاکستان نواز شریف برای تبریک به ملاله گفته بود: ” ملاله یوسف زی غرور و افتخار پاکستان و افتخار هم وطنانش می باشد. دستاوردهای او بی نظیر بوده که باید دختران و پسران جهان استقامت و تعهد وی را سرلوحه خود قرار دهند. “
بان کی مون دبیر سابق سازمان ملل نیز ملاله را یک طرفدار شجاع و پیرو صلح توصیف کرده که با طرفداری از تحصیل دختران پاکستان تبدیل به معلمی برای دنیا شده است.
بیوگرافی ملاله یوسف زی | فعال مدنی
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com