- عضویت
- 4/2/23
- ارسال ها
- 457
- امتیاز واکنش
- 4,395
- امتیاز
- 153
- سن
- 19
- محل سکونت
- یه جای دور...
- زمان حضور
- 53 روز 22 ساعت 12 دقیقه
نویسنده این موضوع
نام علمی: Anthozoa
نام عمومی: مرجان
زیستگاه: فلات قارّه ها، اطراف جزایر اقیانوسی، جزایر مرجانی
اندازه: برخی به اندازهٔ دانهٔ شن و برخی به اندازه های بسیار بزرگ
طول عمر: تا ۴۰۰۰ سال زندگی می کنند.
تغذیه: زئوپلانکتون ها، ذرّات معلّق آب
تکثیر: تخمگذار
توضیحات: مرجان ها کلنی هایی از پولیپ ها یا حیوانات شقایق گونه هستند، بعضی به کوچکی یک دانه شن، در داخل بافت های هر پولیپ سلّول های گیاه شکل کوچکی زندگی می کنند که با چشم غیر مسلّح دیده نمی شوند؛ روزها و در زیر آفتاب در مناطق حاره ای سلّول های گیاه شکل شکوفا می شوند و ۹۰٪ مواد غذایی برای پولیپ ها را تأمین می کنند و وقتی هوا تاریک می شود پولیپ ها با استفاده از بازوچه هایشان به گرفتن ذرّات در آب ادامه می دهند.
پولیپ ها همچنین کربنات کلسیم را از آب دریا می گیرند و با استفاده از آن برای خود خانه ای سنگی می سازند. کلنی های مرجانی می توانند تا قرن ها و شاید هزاران سال رشد کنند و سازه هایی به بزرگی یک خانه بسازند. بزرگ ترین شهر آن ها دیوارهٔ بزرگ مرجانیست، دیواره ای به طول ۲۳۰۰ کیلومتر در امتداد سواحل شمال شرقی استرالیا.
سلّول های گیاه شکل پولیپ ها از نور خورشید برای تولید قند استفاده می کنند، این انرژی به پولیپ ها منتقل می شود و تغذیه موردنیازشان را فراهم می کند و در عوض پولیپ ها یک محافظ برای سلّول های گیاه شکل فراهم کرده و آن ها را با دی اکسیدکربن تغذیه می کنند. مرجان ها همچنین با گرفتن حیوانات شناور ریز به نام زئوپلانکتون ها غذا می خورند. در شب پولیپ های مرجانی از اسکلت خود بیرون می آیند و شاخک های بلند و نیشزن خود را دراز می کنند تا موجوداتی را که در کنار مرجان شناور هستند بگیرند. طعمه ها به داخل دهان پولیپ ها کشیده می شوند و در معدهٔ آن ها هضم می شوند.
امروزه مرجان های دریایی با تهدیدی جدید و جدّیتر روبهرو هستند؛ دریا ها گرم تر می شوند.
افزایش ۱ تا ۲ درجه در گرمای آب برای تنها چند هفته کافیست تا باعث شود تا پولیپ ها سلّول های گیاه مانندشان را از دست بدهند. زمانی که این اتّفاق می افتد مرجان ها هم رنگ و هم مهمترین منبع تأمین غذای شان را از دست می دهند، اگر افزایش دمای هوا دائمی شود مرجان ها اینگونه سفید می شوند و به احتمال زیاد می میرند:
تصوّر می شود که نیمی از مرجان های جهان در سال های اخیر سفید رنگ شدند، از جمله از سال ۲۰۱۶ میلادی حدود دو سوّم مرجان های دیوارهٔ مرجانی استرالیا سفید شدند. این ها که روزی شهرهای پر ازدحام زیر دریا به شمار می رفتند به ویرانه هایی تاریک تبدیل شده و بسیاری از ساکنان آن بی خانمان شدند.
برخی از دانشمندان می گویند که تا پایان این قرن شهرهای مرجانی آنگونه که ما امروزه می شناسیم دیگر وجود نخواهند داشت، آیا برای این گنجینه های با ارزش اقیانوسی آینده ای هست؟ در نهایت به این بستگی دارد که دریا ها چقدر و با چه سرعتی گرم شوند و البته کورسوی امیدی هم هست و دلیل آن روش تولیدمثل مرجان هاست، در یک شب خاص از سال، ماه کامل جرقهٔ رویداد استثنائی را رقم می زند. تخمریزی مرجان ها:
تمامی مرجان ها همزمان و با هماهنگی بی نظیری تولیدمثل می کنند؛ میلیاردها تخم بارور شده در آب رها شده و توسط جریان های اقیانوسی جابجا می شوند، انواع تخم ها در اقیانوس ها رها می شوند و آماده اند تا در مکانی خالی مستقر شوند و ساختاری پیچیده را به وجود آورند، که همان مرجان است.
شاید ندانیم در آینده چه بر سر دریا های ما می آید امّا مرجان ها می توانند دوباره تولیدمثل کنند و تا زمانی که چند مرجان زنده بمانند هنوز امید باقیست.
منابع: Worldwildlife , resourcewatch
مرجان
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com