خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
24,702
امتیاز واکنش
63,861
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
273 روز 8 ساعت 23 دقیقه
نویسنده این موضوع
عنصر قانونی جرم توهین

عنصر قانونی جرم توهین در مواد 608 ، 609 قانون مجازات اسلامی مورد تصریح قانون گذار قرار گرفته، با این توضیح که ماده 608 مربوط به توهین عادی یعنی توهین به افراد عادی بوده و ماده 609 مرتبط با توهین مشدد یعنی توهین به اشخاص حقوقی و توهین به روسای سه قوه، معاونان رئیس جمهوری ، وزرا ، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مجلس خبرگان، اعضای شورای نگهبان ، قضات ، اعضای دیوان محاسبات و کارکنان وزارتخانه‌ ها و موسسات و شرکت های دولتی و شهرداری‌ ها می باشد. همچنین در ماده 619 قانون مجازات اسلامی توهین به زن و کودکان در مکان ها و معابر عمومی جرم انگاری شده است.

عنصر مادی جرم توهین

عنصر مادی جرم توهین از طریق هرگونه رفتار مجرمانه اعم از انجام فعل یا ترک فعل که اهانت آمیز بوده محقق می گردد . به عنوان مثال : فحاشی کردن ، هل دادن و ....

عنصر روانی یا معنوی جرم توهین

عنصر روانی یا معنوی جرم همان فعل و انفعلات ذهنی بوده که پیش از ارتکاب جرم یا در زمان انجام آن، مرتکب جرم را به سوی ارتکاب آن سوق می دهد. عنصر روانی یا معنوی جرم توهین عبارت است از سوء نیت عام (قصد انجام عمل اهانت آمیز) و سوء نیت خاص(قصد خفیف نمودن توهین شونده)





لازم به ذکر است که جرم توهین شباهت هایی با جرم قذف دارد که جرم قذف ناظر بر تهمت انجام دادن زنا و یا لواط است که این جرم ، عنوان جداگانه و مجازات خاص خود را دارد .
با توجه به اینکه در قانون مجازات جرم توهین به دو نوع توهین ساده و مشدد تقسیم گردیده و دو ماده جداگانه 608 و 609 به هر یک از این انواع توهین اختصاص یافته، ما نیز مجازات جرم توهین را در قالب دو بند جداگانه توضیح می دهیم:

مجازات جرم توهین ساده ( توهین به افراد عادی

مجازات جرم توهین ساده یا توهین به افراد عادی و فاقد سمت در ماده 608 قانون مجازات اسلامی ذکر گردیده. به موجب این ماده: "توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب حد قذف نباشد به مجازات شلاق تا 74 ضربه و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود . "
مجازات جرم توهین مشدد(توهین به اشخاص حقوقی)
مجازات جرم توهین مشدد(توهین به اشخاص حقوقی) یا توهین به برخی مقامات دارای سمت در ماده 609 قانون مجازات اسلامی ذکر گردیده. به موجب این ماده: " هركس با توجه به سمت، به يكي از روسای سه قوه يا معاونان رئيس جمهور يا وزرا يا يكي از نمايندگان مجلس شورای اسلامی يا نمايندگان مجلس خبرگان يا اعضای شورای نگهبان يا قضات يا اعضای ديوان محاسبات يا كاركنان وزارتخانه ها و موسسات و شركتهای دولتی و شهرداريها، در حال انجام وظيفه يا به سبب آن توهين نمايد ، به سه تا شش ماه حبس و يا تا ( 74 ) ضربه شلاق و يا پنجاه هزار تا يك ميليون ريال جزای نقدی محكوم مي شود . "
لازم به ذکر است که جرم توهین از جرایم قابل گذشت است یعنی اینکه با شکایت شاکی یا متضرر از جرم آغاز می شود و شاکی حق این را دارد که مرتکب را ببخشد ، گذشت شاکی خصوصی باعث می شود پرونده در هر مرحله ای که از رسیدگی قرار دارد متوقف شود و در دادسرا پرونده مختومه شود .
نحوه شکایت و رسیدگی به جرم توهین

پس از تعریف جرم توهین و بیان مجازات انواع توهین یعنی توهین به افراد عادی و توهین به اشخاص حقوقی ، در این بخش از مقاله به توضیح نحوه شکایت و رسیدگی به جرم توهین پرداخته و مراحل رسیدگی به این جرم را مورد بررسی قرار می دهیم. نحوه شکایت و رسیدگی به جرم توهین به شرح زیر می باشد:

۱اولین مرحله شکایت و رسیدگی به جرم توهین، تقدیم شکوائیه توهین می باشد. این شکوائیه باید در دفتر خدمات قضایی ثبت شده و برای دادسرا ارسال شود.

۲بعد از ثبت شکایت توهین و ارسال پرونده به شعبه دادسرا، دادسرا با بررسی محتویات پرونده ، چنانچه نظر بر وقوع جرم توهین داشته باشد، قرار جلب به دادرسی صادر کرده و پس از تایید دادستان و صدور کیفرخواست برای دادگاه ارسال می شود. برای صدور حکم مجازات اعاده حیثیت نیز به همین ترتیب رسیدگی می شود .

۳در مرحله دادگاه، وقت رسیدگی تعیین و از طریق سامانه ثنا به طرفین ابلاغ می شود. سپس جلسات رسیدگی دادگاه شروع شده و قاضی پرونده توهین به دلایل شاکی و مشتکی عنه رسیدگی نموده و چنانچه نظر بر ارتکاب جرم توسط متهم داشته باشد، حکم بر محکومیت به جرم توهین صادر می نماید.

۴حکم محکومیت توهین، ظرف 20 روز قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر استان بوده و رای دادگاه تجدیدنظر قطعی می باشد.


مجازات و حکم اهانت

 
  • تشکر
Reactions: *NiLOOFaR*
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا