خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
24,702
امتیاز واکنش
63,861
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
273 روز 8 ساعت 23 دقیقه
نویسنده این موضوع
عکاسی روایی یا Sequence Photography مجموعه عکس هایی می باشد که در آن یک المان مشترک تصویری است،;معمولا زمان و مکان مشترک در عکس های مجموعه وجود دارد و توالی این عکس ها،;ایده یا منظوری را به بیننده انتقال می دهد، گاهی کادر ثابت این المان مشترک را می سازد و گاهی لنز ثابت.;در عکاسی روایی خط روایت در بسـ*ـتر المان مشترک تصاویر شکل می گیرد.این روش را اولین بار در اواخر قرن ۱۹، اجرتون و مای بریج، با عکس برداری از حرکات حیوانات آغاز کردند.;این شیوه خیلی به نقاشان و طراحان دوران کمک کرد تا طراحی های خود را تقویت کنند. این شیوه همچنان هم ادامه دارد اما روایتگری های شخصی به وسیله آن،;برداشتی است از نظریات جرج مایک. او یکی از پرچم داران اصلی عکاسی پیاپی روایی Sequential photo story” در دنیا است.;مایک تاثیر بسیاری بر عکاسی قرن بیستم گذاشته است.
به عبارتی وی معنوی ترین عکاس قرن بیستم است. وی بسیار به دیدگاه های انسانی و روحی می پرداخته و ساختار شکنی فکری داشته و خیلی وقت ها از کل به جز یا بالعکس می رسیده است.;در آخر عکاسی پیاپی روایی، عکاس باید روایتی را داشته باشد و آن را به گونه ای پالایش کند که در چند حرکت،;فریم یا سکانس آن را رخ بدهد.
احساسات در عکاسی روایی داری قدرت زیادی هستند و به خوبی پیام عکس‌ را به بیننده منتقل می‌کنند.;برای ارتباط برقرار کردن با افراد بهترین راه ازطریق احساسات است.
داشتن ایده‌‌های متضاد، عکس را متعادل و کنتراست خوبی به سوژه می دهد.;همچنین با این روش می‌توانید تصویر کاملا شفافی برای مخاطب خود ترسیم کنید.;چرا که آن ها می ‌توانند با احساسات درون عکس سریع هم‌ ذات ‌پنداری و با عکس ارتباط برقرار کنند.
هنگامی داستان به‌ وجود می‌ آید که سوژه‌های داخل عکس ارتباطی را به تصویر می‌کشند،;و حتما نیازی نیست که این ارتباط میان دو فرد باشد.
استفاده از وسایل صحنه نیز کارآمد است و به خلق یک داستان کمک می‌ کند.;با این‌ حال این کار را طوری انجام ندهید که خیلی مفهومی باشد، چرا که هدف شما این است که عکاسی روایی شفافی داشته باشید;و در عین‌ حال مخاطب را وادار کنید که سؤالاتی از خودش بپرسد.
همچنین دانستن اینکه طور این دو را از هم جدا کنید کمی چالش ‌برانگیز است،;ولی می‌تواند سرگرم‌ کننده و جالب نیز باشد.
در عکاسی روایی هم مانند هر داستان جالبی،;بهتر است
پروتاگونیستی وجود داشته باشد;که در مرکز صحنه قرار می ‌گیرد;(البته در عکاسی باید در یک‌ سوم صحنه قرار بگیرد.) آن ها ستاره‌های نمایش هستند پس در عکس تا جای امکان آن ها را از دیگر شخصیت‌ ها یا سوژه‌ ها جدا کنید تا مخاطب نیز متوجه این موضوع شود.
بهتر است اگر مبتدی هستید حداکثر با یک یا دو سوژه کار کنید.;بسته به مهارت خود در ترکیب‌ بندی مدل‌ ها،;بعدها می ‌توانید سوژه‌ های بیشتری را تجربه کنید.;اصول ترکیب ‌بندی به شما کمک می‌ کند تا با داشتن چندین سوژه به فو سازمان‌ دهی ‌شده ‌ای دست پیدا کنید.
شناخت چرخه‌ ی رنگ‌ ها برای عکاسان،;خصوصا عکاسانی که عکس‌های رنگی می‌گیرند همیشه مفید است;و;به آن ها برای دانستنن این که کدام رنگ‌ ها به ‌خوبی با هم ترکیب می‌ شوند و کدام‌ رنگ ها نه، کمک می کند.;هنگامی که یک داستان خاص در ذهن دارید، ایجاد تعادل رنگی مناسب به روایت داستان‌ شما بسیار کمک می‌ کند.
شاید رایج‌ ترین و جالب‌ ترین اتفاق در عکاسی روایی این سبک باشد،;چرا که هدف آن ثبت بهترین لحظه در زمان می باشد و;در واقع می‌ توان آن را ذات اصلی عکاسی دانست.
حضور در بهترین زمان ممکن و ثبت لحظه‌ های حساس مهارتی است که همه‌ ی عکاسان نشنال جئوگرافی و عکاسان مستند از آن برخوردارند.;داشتن مهارت در عکاسی روایی همراه با کمی حس ششم،;صبوری و ‌سرعت عمل درفشار دادن دکمه‌ی شاتر، برای شکار لحظه‌ها ضروری می باشد.;باید توجه داشت که یک
عکاس خوب، عکاسی است;که لحظه‌ ای از زمان را از دست ندهد.

#زن_قصه_گو


عکاسی روایی

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

Tabassoum

دستیار تالار هنر
دستیار مدیر
گوینده انجمن
میکسر انجمن
  
عضویت
31/3/22
ارسال ها
1,106
امتیاز واکنش
5,459
امتیاز
283
محل سکونت
کنج اتاق:)
زمان حضور
25 روز 12 ساعت 12 دقیقه
عکس روایی یا داستانی چیست؟
عکاسی روایی یا داستانی در واقع به مجموعه‌ای از عکس‌ها گفته می‌شود که در غالب داستان تعریف می‌شود و بیننده با دیدن عکس‌ها به نتیجه‌ی کلی از یک نمایش می‌رسد، که مثل فیلم در غالب داستان‌های مختلف دیده می‌شود.

چگونه عکس روایی بگیریم؟
به عقیده‌ی بسیاری از افراد قصه‌گویی به طور کلی از زندگی‌ها حذف شده اما در حقیقت فرایند غصه‌گویی حذف نشده بلکه شکل آن تغییر کرده است. امروزه با پیشرفت تکنولوژی طریقه، راه و روش بسیاری از کارها تغییر کرده است؛ غصه‌گفتن و نقل یک داستان نیز در همین دسته هستند، درواقع این غصه‌گفتن از بین نرفته است تنها فرایند آن توسط عکس‌های دیجیتال انجام می‌شود.

اما باید در نظر داشت که غصه‌گویی نیز مانند فیلم برداری، طراحی و نقاشی و.. یک هنر محسوب می‌شود و گوینده‌ی این کار باید از یک سری مهارت‌هایی برخوردار باشد.

سوژه‌های مختلف در یک کادر
در هنگام عکاسی روایی به این نکته توجه داشته باشید که باید بیشتر از یک سوژه در داستان اشاره کنید و زمانی که بیننده به عکس‌های شما دقت می‌کنند، حجم قابل قیاسی از داستان را متوجه شود بنابراین در هنگام درست کردن یک داستان روایی یا تصوسرس به این نکته توجه داشته باشید که عکس‌هایی که شما آن را طراحی می‌کنید باید به گونه‌ای باشد که در یک عکس به نکات مختلفی اشاره کنید تا ذهن بیننده به تصوراتی راجب داستان روایی شما برسد.

چند سوژه در یک کادر؟
یکی از اشتباهات رایج در کسانی که تازه وارد این عرصه شدند این است که فکر می‌کنند که باید چندین عکس را در قالب یک عکس درآورده، تا بیننده به نکات مختلفی راجب فیلم دست یابد؛ درواقع این یک باور اشتباه است. همان طور که قبلا نیز اشاره شد عکس‌ها باید به گونه‌ای باشند که بیننده با دیدن یک عکس مانند فیلم به نکات مختلفی برسد اما اگر چندین عکس را در قالب یک عکس طراحی کنید باعث می‌شود بیننده دچار گیجی مطلق شود و متوجه‌ی ماجرا و اتفاقات داستان نشود.

بنابراین جای بیشتر کردن و بالا بردن تعداد عکس‌‌ها، نکات را در عکس‌ها بالا ببرید تا بیننده متوجه منظور شما از عکس‌ها شود.



عکاسی روایی

 

Tabassoum

دستیار تالار هنر
دستیار مدیر
گوینده انجمن
میکسر انجمن
  
عضویت
31/3/22
ارسال ها
1,106
امتیاز واکنش
5,459
امتیاز
283
محل سکونت
کنج اتاق:)
زمان حضور
25 روز 12 ساعت 12 دقیقه
مقدمه برای شروع کار
اگر توجه داشته باشید وقتی شروع می‌کنید به خواندن یک کتاب، با خواندن بندهای اولیه متوجه‌ی کار و ماجرا و شخصیت‌های اصلی داستان می‌شوید. درواقع یک داستان روایی یا تصویری خوب نیز باید به گونه‌ای باشد که دیدن چند عکس اولیه متوجه‌ی ماجرا و داستان بشود.

نکته‌ی دیگر که باید در مقدمه به آن توجه کرد این است که مقدمه باید به گونه‌ای باشد که بیننده با دیدن آن، برای دیدن ادامه‌ی داستان اشتیاق پیدا کند؛ درواقع عکس‌ها به قدری جذاب باشند تا اشتیاق دنبال کردن داستان توسط بیننده ایجاد شود.



پایان داستان روایی
پایان بندی باعث نتیجه گیری بیننده از داستان شما می‌شود بنابراین برای پایان بندی داستان روایی باید فکر کنید و به بهترین نتیجه برسید.

امروزه در بسیاری از فیلم‌ها، چه ایرانی و چه خارجی، باب شده است که پایان داستان به صورت باز تمام می‌شود، لزوما نباید پایان تمیزی داشته باشید، می‌توانید از پایان باز برای داستان روایی یا تصویری خود استفاده کنید؛ تنها نکته‌ی مهم جمع‌بندی داستان است که باعث شکل گرفتن نظر بیننده نسبت به کار شما می‌شود؛ بنابراین پایان خوب را جدی بگیرید.

منظور از پایان خوب، پایان با اتفاقات خوب و لـ*ـذت‌بخش نیست، بلکه پایان داستان شما می‌تواند با یک اتفاق تلخ از نظر عموم مردم تمام شود، نکته‌ی حائز اهمیت این است که پایان با اتفاقات بد یا خوبی که ساخته‌ی ذهن و تخیل شماست از نظر عموم مردم خوب باشد یا به دل مردم بشیند.



عکاسی روایی

 

Tabassoum

دستیار تالار هنر
دستیار مدیر
گوینده انجمن
میکسر انجمن
  
عضویت
31/3/22
ارسال ها
1,106
امتیاز واکنش
5,459
امتیاز
283
محل سکونت
کنج اتاق:)
زمان حضور
25 روز 12 ساعت 12 دقیقه
برنامه‌ریزی را فراموش نکنید
یکی از مطالب مهم در تصویر روایی همین برنامه ریزی است. در تمامی مراحل تصویر روایی باید برنامه‌ریزی داشته باشید تا یک کار عالی و نحو احسنت را ارائه دهید. هر تصویری را که به عنوان یک بخش از فعالیتتان در زمینه‌ی تصویر روایی استفاده می‌کنید، باید به فکر گام و قدم بعدی باشید، یعنی با خود فکر کنید که داستان را به چه سمت و سویی بکشانید می‌تواند از نظر بیننده جذاب‌تر باشد. برنامه‌ریزی یکی از ارکان مهم دیده شدن و محبوبیت کار شما است.



عکس‌های قوی
برخی از عکس‌ها قدرت دارند، اما نه مثل انسان‌ها؛ بلکه در زمینه‌ی تأثیر بر روی مغز بیننده قدرت دارند، و برعکس برخی از عکس‌ها احساس بیننده را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد و تنها تصویری از جسم یا یک شی را به نمایش می‌گذارد و برخی از اشیا در تصویر روایی تاثیر بیشتری بر روی انسان‌ها دارد. برخی سازندگان فکر می‌کنند اگر از سوژه‌های زنده در تصویر روایی استفاده کنند، بیننده بیشتر تحت تاثیر قرار می‌گیرد در صورتی که این طور نیست. درواقع برخی از تصویر اشیا آنقدر مفهومی و احساسی طراحی شده است که بیننده با دیدن آن مشتاق می‌شود، یا به عبارت دیگر برخی تصاویری که از اشیاهای بی‌جان ثبت و ضبط می‌شود در زمینه‌ی عکاسی روایی به قدری خوب و احساسی و با مفهوم است که بر بیننده تاثیرگذار است؛ به عکس برخی تصاویر که سوژه‌ی آن‌ها انسان است نمی‌تواند در برخی مواقع تاثیرگذار باشد.

بنابراین تمرکز خود را در ثبت عکس‌هایی که سوژه‌ی آن‌ها انسان است، نگذارید.



نمونه عکس داستانی



کپی نکنید
سعی کنید که در انجام این پروژه اصیل باشید. از دیگر عکس‌های روایی کپی نکنید و بدون در نظر گرفتن دیگر کارها در این زمینه، به کار خود مشغول شوید و کار خود را دنبال کنید.

متفاوت باشید؛ چرا که امروز همه‌ی مردم در جای جای جهان دنبال تفاوت می‌گردند و اگر شما این خاص بودن در کارتان را حفظ کنید، در واقع شانس محبوبیت کار خود را از طرف مردم به خودتان می‌دهید؛ در این صورت شما یک گام از بقیه‌ی افرادی که در زمینه‌ی تصویر روایی فعالیت می‌کنید جلوتر هستید و درواقع این را مدیون خودتان هستید.

به اینکه فلان کار نزد عموم مردم محبوبیت داشته و یا فلان نفر در این عرصه فعالیت کرده است و الان به فردی مشهور و پر‌آوازه تبدیل شده است، فکر کنید. تنها به این نکته توجه داشته باشید که داستانی که چندین بار تکرار شود کسل‌کننده می‌شود و دیگر جذابیتی نخواهد داشت. پس سعی کنید متفاوت باشید.



نمونه عکس روایی



هر شکست مقدمه‌ای برای پیروزی است
از شکست نترسید و حتی بعد از شکست، بلند شوید و به خودتان و بقیه ثابت کنید موفقیت کسب کردنی است و ربطی به توانایی و استعدادها ندارد. البته این بدان معنا نیست که بدون استعداد نیز می‌توان به موفقیت رسید؛ خیر چنین باوری کاملا غلط است. اما باید توجه داشت که همه‌ی افراد از همان ابتدا با استعداد کامل وارد این عرصه نشده‌اند؛ هر آدمی با هر میزان توانایی و استعدای که دارد، برای ورود به عرصه‌ی تصویر روایی باید به کمک نکاتی که در بالا گفته شد استعدادهای خود را به کمال برساند.

از روش‌های موفقیت افراد الگوبرداری کنید تا موفق شوید نه از کار آن‌ها.


نتیجه گیری
برخی عکس‌ها داستانی را برای مخاطب روایت می‌کنند؛ به عبارت دیگر بیننده با دیدن این چنین تصاویری در ذهنش به طور ناخودآگاه داستان روایت می‌شود. این قبیل عکس‌ها نزد عموم مردم جذابیت دارد چرا که باعث می‌شود تنها با دیدن یک عکس حس‌های مختلف و متفاوت به فرد بیننده منتقل شود. اگر دوست دارید عکاس چنین منظره یا سوژه‌هایی باشید که روایتی را به تصویر می‌کشند، باید بگویم تنها کاری که باید برای این اتفاق انجام دهید این است که عکس‌ها را با نهایت دقت طراحی کنید تا بیننده متوجه‌ی جزئیات عکس، حس و حال مکان نیز بشود.

تصویرنمایی یکی از زیباترین هنرها در جهان امروز است که مانند دیگر هنرهای نمایشی مخاطبان خاص خودش را دارد. فقط کافیست خود را باور کرده و به نکاتی که در مورد عکاسی روایی ذکر شد توجه نمایید.

منبع: مکتب خونه


عکاسی روایی

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا