- عضویت
- 3/10/21
- ارسال ها
- 1,738
- امتیاز واکنش
- 6,635
- امتیاز
- 233
- محل سکونت
- Sicily, italy
- زمان حضور
- 29 روز 15 ساعت 18 دقیقه
نویسنده این موضوع
آش اوماج از پرطرفدارترین آشهای فصل سرد سال بوده و به عنوان آشی برای درمان سرماخوردگی و مرهم سـ*ـینه و گلودرد شناخته شده است. طرز تهیه این آش در استانهای مختلف کشورمان با اندکی تفاوت انجام میشود. آش اوماج همدانی، آش اوماج اصفهان، آش اوماج زنجان و نیز آش اوماج با لپه و آش اوماج با آویشن همگی انواع دستورهای پخت این آش هستند. این آش به صورت ساده و یا با تخم مرغ، کاکوتی و حتی سیبزمینی هم تهیه میشود. این آش یک غذای تند و فلفلی و بسیار مقوی است. در این دستور میخواهیم طرز تهیه این آش را در تبریز و اردبیل آموزش بدهیم.
آش اوماج تبریز
آش اوماج از محبوبترین آشهای محلی در ایران است به طوری که از نظر محبوبیت همپای آش دوغ، آش شله قلمکار و آش رشته میباشد. این آش از قدیم برای درمان سرماخوردگی و سـ*ـینه درد استفاده میشده است. حتی با شیوع کرونا در سالهای اخیر به عنوان درمانی برای کرونا همواره پر جستجو بوده است. اوماج در ترکی اصطلاحا به معنی مالیدن و ورز دادن است و برای اشاره به مالیدن خمیر وسط دو کف دستان استفاده میشود.
مواد لازم برای تهیه آش اوماج تبریز
عدس خیسانده۱ پیمانه
سبزیجات معطر (ریحان – تره -مرزه) ریز خرد شده۲۵۰ گرم
پیاز۴ عدد بزرگ
کره محلی۲۵ گرم
آب قلم (دلخواه)۱ لیوان
نمکبه مقدار لازم
آرد۲ قاشق غذاخوری
زردچوبهنوک قاشق چایخوری
نمکبه مقدار لازم
آببه مقدار لازم
طرز تهیه آش اوماج تبریز
مرحله اول
ابتدا برای درست کردن اوماجها یک ظرف گود بردارید. آرد را بعد از سه بار الک کردن داخل ظرف بریزید و وسط آن را با دست خالی کنید. سپس کمکم به آن آب اضافه کنید طوری که خمیر شود و به دستتان نچسبد.
حالا به خمیر مقداری نمک و زردچوبه اضافه کنید و آن را تا جایی که میتوانید خوب ورزی بدهید.
خمیر را بین کف دو دست قرار داده و آن را تاب بدهید به طوری که خرد شود و این خردهها همان اوماج یا اماج هستند که باید خشک شوند. روش دیگر این است که از خمیر گولههای کوچکی به اندازه فندق درست کنید و در سینی بچینید تا خشک شوند. میتوانید آنها را جلوی آفتاب یا کنار بخاری و شوفاژ قرار بدهید.
مرحله دوم
قابلمهای را که برای پخت آش انتخاب کردهاید بردارید. مقداری کره را کف قابلمه ریخته و پیازها را نصف کنید و با کره کمی تفت بدهید. در حدی که شفاف شوند و بعد زردچوبه و نمک را به آن اضافه کنید.
مرحله سوم
آب و یا در صورتی که دوست داشتید آب قلم را به پیازها اضافه کنید و بعد عدس را داخل ترکیب بریزید. منتظر بمانید تا آب جوش بیاید.
مرحله چهارم
بعد از جوش آمدن آب سبزیها را اضافه کنید. هرچند میتوانید از سبزی خشک هم استفاده کنید اما طعم آش اوماج تبریز با سبزی تازه بسیار خوشمزهتر است.
مرحله پنجم
شعله اجاق را کم کنید و منتظر باشید تا عدس بپزد.
مرحله ششم
بعد از اینکه عدس پخت میتوانید اوماج را اضافه کنید. البته اوماجها را کمکم داخل آش بریزید و آش را هم بزنید تا از به هم چسبیدن آنها جلوگیری شود. اوماجها باید باد کنند و لعاب پس بدهند.
مرحله هفتم
وقتی آش خوب جا افتاد آماده است. میتوانید آن را در ظرف موردنظرتان ریخته و با مقداری نعنا و پیازداغ و فلفل تزیین کنید.
همچنین اگر دوست داشتید میتوانید چند عدد کلم برگ را هم خرد کرده و در آش بریزید. مقدار فلفل و تندی غذا را طبق ذائقه خودتان تنظیم کنید، هرچند این آش فلفلی و تند سرو میشود.
منبع: کتاب کاله
آش اوماج تبریز
آش اوماج از محبوبترین آشهای محلی در ایران است به طوری که از نظر محبوبیت همپای آش دوغ، آش شله قلمکار و آش رشته میباشد. این آش از قدیم برای درمان سرماخوردگی و سـ*ـینه درد استفاده میشده است. حتی با شیوع کرونا در سالهای اخیر به عنوان درمانی برای کرونا همواره پر جستجو بوده است. اوماج در ترکی اصطلاحا به معنی مالیدن و ورز دادن است و برای اشاره به مالیدن خمیر وسط دو کف دستان استفاده میشود.
مواد لازم برای تهیه آش اوماج تبریز
عدس خیسانده۱ پیمانه
سبزیجات معطر (ریحان – تره -مرزه) ریز خرد شده۲۵۰ گرم
پیاز۴ عدد بزرگ
کره محلی۲۵ گرم
آب قلم (دلخواه)۱ لیوان
نمکبه مقدار لازم
آرد۲ قاشق غذاخوری
زردچوبهنوک قاشق چایخوری
نمکبه مقدار لازم
آببه مقدار لازم
طرز تهیه آش اوماج تبریز
مرحله اول
ابتدا برای درست کردن اوماجها یک ظرف گود بردارید. آرد را بعد از سه بار الک کردن داخل ظرف بریزید و وسط آن را با دست خالی کنید. سپس کمکم به آن آب اضافه کنید طوری که خمیر شود و به دستتان نچسبد.
حالا به خمیر مقداری نمک و زردچوبه اضافه کنید و آن را تا جایی که میتوانید خوب ورزی بدهید.
خمیر را بین کف دو دست قرار داده و آن را تاب بدهید به طوری که خرد شود و این خردهها همان اوماج یا اماج هستند که باید خشک شوند. روش دیگر این است که از خمیر گولههای کوچکی به اندازه فندق درست کنید و در سینی بچینید تا خشک شوند. میتوانید آنها را جلوی آفتاب یا کنار بخاری و شوفاژ قرار بدهید.
مرحله دوم
قابلمهای را که برای پخت آش انتخاب کردهاید بردارید. مقداری کره را کف قابلمه ریخته و پیازها را نصف کنید و با کره کمی تفت بدهید. در حدی که شفاف شوند و بعد زردچوبه و نمک را به آن اضافه کنید.
مرحله سوم
آب و یا در صورتی که دوست داشتید آب قلم را به پیازها اضافه کنید و بعد عدس را داخل ترکیب بریزید. منتظر بمانید تا آب جوش بیاید.
مرحله چهارم
بعد از جوش آمدن آب سبزیها را اضافه کنید. هرچند میتوانید از سبزی خشک هم استفاده کنید اما طعم آش اوماج تبریز با سبزی تازه بسیار خوشمزهتر است.
مرحله پنجم
شعله اجاق را کم کنید و منتظر باشید تا عدس بپزد.
مرحله ششم
بعد از اینکه عدس پخت میتوانید اوماج را اضافه کنید. البته اوماجها را کمکم داخل آش بریزید و آش را هم بزنید تا از به هم چسبیدن آنها جلوگیری شود. اوماجها باید باد کنند و لعاب پس بدهند.
مرحله هفتم
وقتی آش خوب جا افتاد آماده است. میتوانید آن را در ظرف موردنظرتان ریخته و با مقداری نعنا و پیازداغ و فلفل تزیین کنید.
همچنین اگر دوست داشتید میتوانید چند عدد کلم برگ را هم خرد کرده و در آش بریزید. مقدار فلفل و تندی غذا را طبق ذائقه خودتان تنظیم کنید، هرچند این آش فلفلی و تند سرو میشود.
منبع: کتاب کاله
طرز تهیه آش اوماج
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com