خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

سیده کوثر موسوی

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
11/3/21
ارسال ها
1,870
امتیاز واکنش
19,815
امتیاز
373
سن
19
محل سکونت
ته قلب فاطیم:)❤️
زمان حضور
76 روز 6 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
موفق شدن در مدرسه نیاز به تلاش زیاد دارد. اگرچه برای بعضی دانش آموزان، حتی کار و تلاش سخت هم ممکن است کافی نباشد. بعضی از دانش آموزان با چالش های بیشتری در کلاس به خاطر ناتوانایی های یادگیری‌شان مواجه می شوند.

اختلال یادگیری، اختلالی است که مانع از توانایی پردازش و حفظ اطلاعات می شود. چون فرآیندهای ذهنی زیادی وجود دارد که بر یادگیری تاثیر دارد، ناتوانی های یادگیری هم می تواند به طور قابل توجهی متنوع باشد. در اینجا ۶ تا از رایج ترین انواع اختلال یادگیری در کودکان را برایتان آورده ایم:


۱- اختلال خواندن (خوانش پریشی) یا دیسلکسیا

اختلال خواندن احتمالا شناخته ترین اختلال یادگیری است. یک نوع از انواع اختلال یادگیری است که توانایی کودکان برای خواندن و درک کردن متن را به تاخیر می اندازد. راه های متنوعی وجود دارد که بتوان این ناتوانی را ثابت کرد. بعضی از افراد با واج شناسی مشکل دارند و به این معناست که آن ها در تشخیص اینکه کلمات بر اساس صدا بخش بندی می شوند، مشکل دارند.

مشکلات یکسانی در آنالیز آواشناسی وجود دارند. این دانش آموزان نمی توانند فرق بین کلماتی با صداهای یکسان را تشخیص دهند. مشکلات دیگر مربوط به فصاحت و شیوایی، هجی کردن، درک مطلب و غیره است.

همچنین ممکن است کودک در بیان و کنار هم قرار دادن افکارش هنگام مکالمه، مشکل داشته باشد. دانش آموزان ممکن است زمانی که اختلال خوانش پریشی دارند یکی از مشکلات یا مشکلات چندگانه خواندن را تجربه کنند.


انواع اختلال یادگیری کودکان

 

سیده کوثر موسوی

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
11/3/21
ارسال ها
1,870
امتیاز واکنش
19,815
امتیاز
373
سن
19
محل سکونت
ته قلب فاطیم:)❤️
زمان حضور
76 روز 6 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
۳- اختلال یادگیری ریاضی یا دیسکلاکولیا

وقتی که صحبت از ناتوانی های یادگیری است، ریاضی بخش عظیم دیگری از نگرانی هاست. در حالی که مشکل داشتن در خواندن می تواند بر روی توانایی های ریاضی دانش آموز نیز تاثیر بگذارد، اما برخی دانش آموزان از اختلال یادگیری ریاضی نیز رنج می برند که این اختلالی است که به طور خاصی بر روی قابلیت های ریاضی و حساب و کتاب شخص تاثیر می گذارد.

محدوده اختلال یادگیری ریاضی از ناتوانی در شمردن اعداد و ادامه دادن آن ها به طور صحیح گرفته تا داشتن استراتژی های محدود برای حل مشکلات ادامه می یابد. دانش آموزانی با اختلال یادگیری ریاضی ممکن است با حساب کتاب کردن های ابتدایی ریاضی مشکل داشته باشند، یا در درک مفاهیمی مثل زمان، اندازه گیری یا تخمین زدن، حل مسائل اصلی ریاضی یا به خاطر سپردن چیزهایی مانند جدول ضرب ناتوان باشند.


۴- نوشتار پریشی یا دیسگرفیا

در حالی که ناتوانی های خواندن توجه ویژه ای به خود جلب کرده است ناتوانی های یادگیری نیز می تواند دقیقا همان قدر سخت باشد. این ناتوانی ها به عنوان نوشتار پریشی شناخته می شوند.

نوشتار پریشی می تواند مربوط به فعالیت های فیزیکی نوشتن باشد. این دانش آموزان معمولا نمی توانند یک مداد را به درستی نگه دارند و زمانی که تلاش می کنند بنویسند حالت نشستن و نوشتن آن ها می تواند بسیار منقبض و سخت باشد که همین باعث می شود به راحتی خسته شوند و باعث سرخوردگی آن ها در بعدها شود. نوشتارپریشی می تواند به مشکل داشتن با حالت نوشتن مربوط باشد.

دانش آموزان دارای این نوع ناتوانی با سازماندهی افکارشان به صورت منسجم مشکل دارند. نوشتن آن ها می تواند بیش از حد لزوم باشد و یا همراه با اشتباهات و از قلم افتادگی های واضحی باشد که بر کیفیت و خوانا بودن متن تاثیر بگذارد.

نوشتارپریشی ممکن است باعث شود دانش آموزان با ساختارهای جمله ای ابتدایی و یا در نوشتن املا یا افکارشان بر روی برگه مشکل داشته باشند.


انواع اختلال یادگیری کودکان

 

سیده کوثر موسوی

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
11/3/21
ارسال ها
1,870
امتیاز واکنش
19,815
امتیاز
373
سن
19
محل سکونت
ته قلب فاطیم:)❤️
زمان حضور
76 روز 6 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
۵- اختلال (نقص) پردازشی

همچنین ناتوانی های یادگیری به اختلال پردازشی مربوط می شود. وقتی دانش آموزان اختلال پردازشی دارند با درک اطلاعات حسی شان مشکل دارند. این باعث می شود برای دانش آموزان سخت باشد تا در کلاس های عادی مدرسه بدون دریافت حمایت های اساسی شرکت کنند.

این نقص ها معمولا شنیداری و دیداری هستند و باعث می شوند که برای دانش آموزان سخت باشد که اطلاعات مهم را به خاطر بسپارند و تفاوت آن ها را تشخیص دهند.

اختلال در فرایند شنوایی. این مشکل در مسیری است که مغز فرد، صدایی را که می شنود پردازش می کند. این مشکل ناشی از ضعف شنوایی نیست. افراد مبتلا به این اختلال ممکن است مشکلات زیر را داشته باشند:

  • یادگیری خواندن
  • تشخیص صدا از صدای پس زمینه
  • دنبال کردن دستورالعمل های گفتاری
  • بیان تفاوت میان کلماتی با صدای مشابه
  • به خاطر سپردن چیز هایی که می شنوند
اختلال در فرایند دیداری. فردی که مبتلا به اختلال فرایند دیداری است، در تفسیر اطلاعات دیداری اش مشکل دارد. ممکن است در خواندن یا بیان تفاوت میان دو موضوع مشابه مشکل داشته باشد. افراد مبتلا به اختلال فرایند دیداری اغلب در هماهنگی چشم و دست مشکل دارند.


۶-دیسپرکسیا یا اختلال کنش پریشی

دیسپرکسیا بر روی مهارت های حرکتی فرد تاثیر می گذارد. مهارت های حرکتی، به ما در حرکت و هماهنگی کمک می کنند. یک کودک که دیسپرکسیا دارد ممکن است به مواردی بر بخورد یا در دست گرفتن قاشق یا بستن بند های کفشش مشکل داشته باشد. بعد ها نیز ممکن است با چیز هایی مانند نوشتن و تایپ کردن مشکل پیدا کند. دیگر مشکلات مرتبط با دیسپرکسیا عبارتند از:

• مشکلات گفتاری
• حساسیت به نور، لمس کردن، طعم یا بو
• دشواری حرکات چشم

این ۶ تا از انواع اختلال یادگیری می توانند درجات مختلفی در شدت داشته باشند و بعضی کودکان و دانش آموزان ممکن است با بیش از یکی از آن ها کشمکش داشته باشند. اکنون با فهمیدن این ناتوانی ها، می توانید راحت تر راه حل های انجام پذیری پیدا کنید که هر دانش آموزی بتواند در کلاس موفق باشد.
منبع:سرسره


انواع اختلال یادگیری کودکان

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا