خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,271
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 13 ساعت 27 دقیقه
نویسنده این موضوع
تغذیه صحیح نقش مهمی در یادگیری و تمرکز حواس دارد/ مصرف صبحانه سبب کنترل استرس می شود.
زهرا عبداللهی درباره تغذیه صحیح دانش آموزان در ایام امتحانات، گفت: تغذیه خوب باعث تقویت و بهبود عملکرد ارگان‌های مختلف بدن می‌شود بنابراین، بهتر است در دوران امتحانات یک برنامه صحیح و مناسب غذایی که از هر 6 گروه غذایی اصلی یعنی گرون نان و غلات، گروه سبزی‌ها، گروه میوه‌ها، گروه شیر و لبنیات، گروه حبوبات و مغزها، گروه گوشت و تخم مرغ در حد متعادل مصرف شود.
وی با بیان اینکه تغذیه صحیح نقش مهمی در یادگیری و تمرکز حواس دارد، عنوان کرد: ویتامین‌های گروه آهن، روی و ید به یادگیری کمک میکنند و با مصرف سبزی‌های تازه، شیر، ماست، پنیر، تخم مرغ، حبوبات و انواع گوشت‌ها این ریزمغذی‌ها تامین می‌شوند. برای جلوگیری از کمبود ید هم باید از نمک یددار تصفیه شده در تهیه غذاها استفاده شود. البته توصیه می‌شود که نمک کم مصرف شود اما همان مقدار کم از نوع یددار و تصفیه شده و دارای مجوزهای بهداشتی باشد که ید مورد نیاز بدن تامین شود.
عبداللهی خاطرنشان کرد: برخلاف تصور عموم، مطالعه و درس خواندن نیاز بدن‌ ‌به انرژی را افزایش نمی‌‌دهد، بنابراین استفاده بیش از حد از مواد غذایی بسیار شیرین و پر چرب در طول دوران امتحانات نه تنها مفید نیست، بلکه سبب افزایش وزن و بروز چاقی‌ ‌می‌‌شود. از مصرف زیاد شیرینی و تنقلات در ایام امتحانات باید پرهیز شود و این خوراکی‌ها ممکن است در نگاه اول انرژی ‌زا به نظر برسد، اما باید توجه داشت که این قابلیت در آنها بسیار کم دوام است و پس از مدتی احساس خستگی بیشتری به شما خواهد داد.


نکات تغذیه ای برای دانش آموزان در ایام امتحانات

 

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,271
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 13 ساعت 27 دقیقه
نویسنده این موضوع
اهمیت مصرف صبحانه در افزایش کارایی مغز


مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: در صبح روز امتحان بهتر است به منظور افزایش کارایی مغز، از مواد سرشار از پروتئین یا سرشار از فیبر مانند شیر، تخم‌ مرغ، نان سبوس‌دار و عسل استفاده شود. مصرف یک صبحانه خوب و کامل می‌تواند 20 تا 25 درصد انرژی مورد نیاز بدن را در روز تامین کند و از آنجا که بیشتر امتحانات صبح‌ برگزار می‌شوند، اهمیت این وعده غذایی هم بیشتر می‌‌شود.


وی گفت: صبحانه یا ناهار 2 ساعت پس از مصرف تاثیر خود را بر بدن نشان می‌‌دهند و به همین دلیل وعده‌های غذایی باید 2 ساعت پیش از امتحان مصرف شوند. در فاصله مصرف صبحانه یا ناهار تا زمان آغاز امتحان نیز می‌‌توان از انواع میوه‌ها یا اندکی بیسکویت یا کاکائوی تلخ استفاده کرد.


اهمیت خواب کافی در کارکرد حافظه


عبداللهی در ادامه به برخی توصیه‌های تغذیهای اشاره و بیان کرد: مواد کافئین‌دار مانند چای و قهوه و حتی برخی شکلات‌ها که دارای کافئین هستند، اگرچه در کوتاه مدت سبب بیداری و تمرکز حواس می‌شوند، اما خواص آن در مدت چند دقیقه برعکس شده و باعث برهم خوردن تمرکز و حتی کاهش یادگیری و در نتیجه افزایش استرس و اضطراب در فرد می‌‌شود. اکثر دانشجویان ما این اشتباه را می‌‌کنند که شب امتحان تا پاسی از شب بیدار می‌‌مانند و سیستم منظم خوابشان دچار تداخل می‌شود تا جایی که خوابشان را فدای مطالعه می‌کنند. حتی بعضی از دانشجویان برای بیدار ماندن در شب امتحان به مصرف قرص‌‌هایی که موجب بیدار ماندن بیش از حد می‌‌شود، متوسل می‌شوند و این در حالی است که خواب مسئله بسیار مهمی است و کاهش ساعات آن موجب کاهش تمرکز و راندمان یادگیری دانشجویان می‌شود، برای داشتن خواب راحت در شب قبل از امتحان، یک لیوان شیر گرم پیش از خواب میل کنند و از مصرف قهوه، چای یا نوشابه گازدار کولا از حدود 6 ساعت قبل از خواب پرهیز کنند.


نکات تغذیه ای برای دانش آموزان در ایام امتحانات

 

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,271
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 13 ساعت 27 دقیقه
نویسنده این موضوع
وی ادامه داد: در وعده ناهار پیش از امتحانات نیز از خوردن غذاهای سرشار از کربوهیدرات‌ها مانند، برنج زیاده روی نکنید و همچنین از مصرف غذاهای حجیم، چرب و سرخ کرده در ظهر امتحان بپرهیزید! که در موقع امتحان دچار خواب آلودگی نشوید. آب میوه های صنعتی به دلیل داشتن شکر و مواد افزودنی مناسب نیستند. آب ‌میوه‌های صنعتی و نوشیدنی‌ های شیرین به این دلیل که انرژی زیادی را یک جا تخلیه و آزاد می‌ کنند، استرس زا هستند. مصرف آب میوه خانگی و تازه مناسب است.


عبداللهی با بیان اینکه شیر ومواد لبنی (ماست، پنیر)، سبزی‌ها ومیوه‌ها در حد توصیه شده به نشاط دانش‌آموز کمک می‌کند، گفت: مصرف آب و شیر و لبنیات تسکین بخش هستند و می‌توانند در کاهش استرس دانش‌آموزان موثر باشند. مصرف روزانه یک لیوان شیر‌ ‌برای ایجاد آرامش در طول دوران آمادگی برای امتحان موثر است.


مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان کرد: دانش‌آموزان بهتر است در موقع امتحان و استرس، از غذاهای سبک و غذاهایی که انرژی‌ شان به مرور آزاد می‌شود، استفاده کنند، غلات و موادی حاوی کربوهیدرات‌های پیچیده که بیشتر در نان‌های سبوس‌دار مثل نان سنگک یافت می‌شود و مقدار فیبر آنها بالاست، سبب کاهش استرس در افراد می‌شود.

مصرف صبحانه سبب کنترل استرس می‌‌شود


عبداللهی با تاکید براینکه در ایام امتحانات نباید وعده‌های غذایی را حذف کرد، گفت: صبحانه در کنترل استرس نقشی اساسی دارد، زیرا در هنگام صبح، میزان ترشح کورتیزول به بیشترین حد خود می‌رسد و صبحانه سبب کنترل استرس می‌‌شود. دانش ‌آموزان درایام امتحانات از خوردن غذاهای چرب و شور به خصوص فست فودها باید خودداری کنند، زیرا غذاهای چرب و شور دیرتر هضم می ‌شوند و در شرایط استرس ‌زا مانند ایام امتحانات، در کارکرد دستگاه گوارش از جمله سوء هاضمه و تهوع اختلال ایجاد می کنند. قبل از امتحان از خوردن غذای سنگین خودداری کنند. زیرا غذای سنگین موجب خواب آلودگی می شود.


وی تاکید کرد: مصرف انواع مغزها مانند بادام، گردو، فندق، به دلیل اینکه حاوی اسیدهای چرب ضروری امگا 3 و امگا 6 و بسیاری از املاح معدنی مثل آهن و روی هستند و به یادگیری و تمرکز حواس کمک می‌کنند به عنوان میان وعده در ایام امتحانات توصیه می‌شود.


نکات تغذیه ای برای دانش آموزان در ایام امتحانات

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا