خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,267
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 14 ساعت 23 دقیقه
نویسنده این موضوع
علت پرخاشگری کنکوری ها چیست؟ اکثر دانش آموزان با شیوه ی رفتاری سالم، زمانی که وارد دبیرستان می شوند به دلیل آن که مقطع تحصیلی، شرایط تحصیل و میزان رقابت با همسالان به دلایل مختلف افزایش می یابد نوعی فشار روانی در خود احساس کرده و با تغییرات خلق و خوی شدید یا خفیف نیز مواجه می شوند. پرخاشگری نوجوانان مخصوصا در دوران پیش از کنکور بسته به شرایط زندگی و تحصیل هر فرد علت های مختلفی می تواند داشته باشد اما آن چه که معمولا در تمامی افراد صادق است بالا رفتن میزان استرس و اضطراب درونی به دلیل قرار گرفتن در جو روانی و شرایط رقابتی ویژه ی پیش از کنکور است
علت اصلی پرخاشگری کنکوری ها

زمانی که یک نوجوان وارد مقطع تحصیلی جدید می شود تغییراتی که در برنامه ریزی برای کنکور و محیط آموزشی او ایجاد می شود به نوبه ی خود در روز ها و هفته های آغازین سال تحصیلی می تواند برای او تولید اضطراب کند. علاوه بر این نوجوان انتخاب رشته تحصیلی و کنکور را نیز پیش روی خود دارد و به نوعی از همه طرف توسط والدین، معلمان و اطرافیان این گونه به او القا می شود که روزهای بسیار مهمی پیش رو دارد و باید تمام تلاش خود را به کار بگیرد تا موفقیت بیشتری کسب کند زیرا بسیاری از افراد و خانواده ها تصور می کنند کنکور مهم ترین اتفاق زندگی یک نوجوان است.
همین موضوع سبب می شود نوجوان در دوران تحصیل مخصوصا اگر کنکور را پیش رو داشته باشد احساس فشار روانی شدید کند، علاوه بر آن تغییرات هورمونی، اتفاقات جسمانی و روانی دوران بلوغ نیز به این فشار روانی دامن می زند. تمامی این عوامل در کنار هم باعث می شود دانش آموزان دچار استرس و اضطراب شوند و اگر والدین آنان مدیریت صحیح این شرایط را آموزش ندیده و اطلاعی از تجارب درونی فرزند نوجوانشان نیز در این دوران نداشته باشند، زمینه برای افزایش اضطراب و پرخاشگری در نوجوانان به سادگی فراهم می شود.


علت پرخاشگری کنکوری ها چیست؟ چگونه می توان به آن ها کمک کرد؟

 

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,267
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 14 ساعت 23 دقیقه
نویسنده این موضوع
1-علت پرخاشگری کنکوری ها | نظرهای مکرر اطرافیان

دوران کنکور و روزهای پیش از آن برای دانش آموز از لحاظ تحصیلی دوران مهم و سرنوشت سازی به شمار می آید. تمام معلمان، والدین و اطرافیان نیز این موضوع را به دفعات زیاد به او گوشزد می کنند.
فرزند نوجوان شما به احتمال زیاد به دلیل آن که در فضای رقابتی مدرسه و کنکور دچار تنش و اضطراب می شود تمام تلاش خود را به کار می گیرد تا در این شرایط گلیم خود را از آب بیرون بکشد، علاوه بر تنش و اضطراب درونی که فرد کنکوری هر روز با آن درگیر است اطرافیان نیز با دادن نظرهای مختلف و پرسیدن سوال های مکرر از وضعیت تحصیلی او، معرفی کتاب و آموزش جدید، دادن پیشنهادهای مختلف برای موفقیت تحصیلی و... حتی اگر قصد کمک داشته باشند اما زمانی که این امر بیش از حد تکرار شود او را دچار تنش و اضطراب بیشتر می کند.
از آن جایی که فرد کنکوری در درون خود با عواطف منفی دست و پنجه نرم می کند هر سوال و نظر مکرر اطرافیان در مورد دوران کنکور او نیز می تواند به عواطف منفی او دامن بزند و موجب پرخاشگری و بداخلاقی او شود.
2-مقایسه ی خود با همسالان

از آن جایی که کنکور بسـ*ـتری کاملا رقابتی است به طور خودکار باعث مقایسه ی افراد با هم سالانشان می شود. علاوه بر این که دانش آموز کنکوری همواره توسط والدین و معلم ها و هم چنین آزمون های پیش از کنکور با همسالانش مقایسه می شود خودش نیز به طور مداوم در این تله گرفتار می شود که عملکرد تحصیلی خودش را صرفا با عملکرد همسالان خود مقایسه کند. مقایسه کردن خود با دیگران از لحاظ روانی به شدت می تواند موجب تخریب اعتماد به نفس فرد شود و به هیچ عنوان عملی موثر برای افزایش کارایی و کیفیت یادگیری نیست.
هم چنین زمانی که فرد کنکوری خودش را با دوستانش مقایسه می کند دچار افت اعتماد به نفس شده و کم کم همان کارایی قبل را نیز از دست می دهد. گرفتار شدن در این چرخه باعث افزایش اضطراب و نگرانی از آینده می شود. گاهی فرد به قدری این شرایط را ادامه می دهد که سرانجام دیگر حوصله و توان کافی برای برقراری ارتباط سالم و توام با آرامش با اطرافیان خود ندارد و دچار پرخاشگری و گاهی مشاجره با اطرافیان خود می شود.


علت پرخاشگری کنکوری ها چیست؟ چگونه می توان به آن ها کمک کرد؟

 

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,267
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 14 ساعت 23 دقیقه
نویسنده این موضوع
3-سبک تغذیه ی نادرست و مشکلات خواب

درس خواندن مداوم برای کنکور نیازمند انرژی ذهنی و جسمی بسیار بالایی است. داشتن سبک تغذیه سالم و مناسب سبب می شود انرژی و توان ذهنی کافی برای فعالیت مغز هنگام یادگیری مطالب جدید تامین شود. در صورتی که مواد غذایی سالم و میزان کالری مورد نیاز بدن فرد دریافت نشود عملکرد مغز او مختل شده و کیفیت یادگیری او پایین می آید. رعایت نکردن سبک تغذیه ی سالم و هم چنین مشکلات خواب سبب افت کیفیت یادگیری شده و از آن جایی که فرد بیش از حد توانایی مغز از خود کار می کشد دچار انواع حالات منفی مانند پرخاشگری و بی حوصلگی می شود.
4-عدم وجود حس امنیت و آرامش کافی در خانواده

زمانی که فردی خود را برای یک امتحان مهم آماده می کند لازم است اطرافیان او نیز همیاری های لازم را تا حد ممکن برای رفاه حال او انجام دهند. محیط خانه را برای درس خواندن او آرام نگه دارند از بروز درگیری ها و مشاجرات بی مورد پرهیز کنند مهمانی های خانوادگی را به زمان مناسب تری موکول کنند و یک سری نکات لازم را برای بهتر درس خواندن فرزند کنکوری خود رعایت نمایند. برخی اوقات دیده می شود که والدین و اعضای خانواده ی فرد کنکوری با وجود این که از فرزندشان توقع موفقیت و کسب بهترین نتیجه از کنکور را دارند در عین حال حس آرامش و امنیت کافی را در خانه برای او فراهم نمی کنند.
در دوران کنکور طبیعی است که آستانه ی علاقه‌مند پذیری فرد کمی پایین بیاید و توانی برای تحمل شرایط نامساعد روانی در خانواده نداشته باشد. فقدان حس آرامش روانی و عدم همکاری اعضای خانواده در رعایت حال فرد کنکوری از دیگر دلایل اضطراب و پرخاشگری او می باشد.
راهکارهایی مفید برای درمان پرخاشگری کنکوری ها

هرچقدر هم که اوضاع سخت و غیرقابل حل به نظر برسد و فرزند کنکوری شما بسیار مضطرب و پرخاشگر شده باشد باز هم راهکارهای مفیدی برای بهبود شرایط وجود دارد. در زیر به ارائه ی راهکارهایی برای کاهش اضطراب و پرخاشگری فرزند شما می پردازیم. با انجام این راهکارها می توانید تا حد زیادی از فشار روانی او کاسته و شرایط را برای بهبود اوضاع فراهم کنید.


علت پرخاشگری کنکوری ها چیست؟ چگونه می توان به آن ها کمک کرد؟

 

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,267
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 14 ساعت 23 دقیقه
نویسنده این موضوع
1-آرام کردن محیط خانه برای فرزندتان

فرزند شما زمانی که در دوران درس خواندن برای کنکور به سر می برد اگر شرایط روانی خانواده برای او آرامش بخش نباشد به سختی خواهد توانست اوضاع خود را سر و سامان دهد. بسیاری از والدین تنها به فکر تامین رفاه مادی و خرید کتاب ها و لوازم آموزشی مورد نیاز فرزند کنکوری خود هستند و به هیچ عنوان اهمیتی به شرایط روحی و روانی او نمی دهند. اگر می خواهید فرزند شما نتیجه ی مثبتی از کنکور خود بگیرد لازم است تا حد ممکن محیط خانواده را ارام نگه دارید تا او بتواند در ارامش روی درس هایش تمرکز کند.
2-رسیدگی به تغذیه و الگوی خواب دانش آموز

بسیاری از دانش اموزان کنکوری عادت به مطالعه تا پاسی از شب دارند و به اشتباه تصور می کنند برای موفقیت در کنکور حتما باید تا دیر وقت بیدار بمانند و درس بخوانند بنابراین وقت خواب خود را کاهش می دهند و همین موضوع سبب افت بازدهی مطالع و کاهش توان یادگیری می شود. شما به عنوان والد بهتر است او را از اهمیت خواب مناسب و کافی اگاه ساخته و به وضعیت تغذیه ی او نیز رسیدگی کنید تا بهترین نتیجه و بازدهی را از تلاش های خود برای موفقیت در کنکور به دست بیاورد.
3-علت پرخاشگری کنکوری ها | مقایسه نکردن

مقایسه کردن وضعیت تحصیلی فرزندتان با دوستانش و سرزنش کردن او به خاطر عملکرد ضعیفی که نسبت به سایرین داشته است بدترین کاری است که در این شرایط می توانید در حق فرزندتان انجام دهید. پیامدهای منفی این رفتار حتی تا سال ها پس از کنکور نیز در روح و روان فرزند شما باقی می ماند و باعث می شود دچار کمبود اعتماد به نفس شود. بنابراین اگر قصد کمک به فرزندتان را دارید یا از پرخاشگری های مداوم او خسته شده اید به رفتار خودتان نیز توجه کرده و در صورت لزوم در آن تجدید نظر کنید.
به این فکر کنید که شاید گاهی خود شما باعث افزایش اضطراب فرزندتان و در نتیجه پرخاشگری او می شوید. در این صورت تغییر رفتار شما به شدت می تواند روی او تاثیر مثبت گذاشته و شرایط را بهتر کند.


علت پرخاشگری کنکوری ها چیست؟ چگونه می توان به آن ها کمک کرد؟

 

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,267
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 14 ساعت 23 دقیقه
نویسنده این موضوع
4-صحبت نکردن درمورد کنکور در جمع های خانوادگی

زمانی که در جمع های خانوادگی به همراه فرزندتان حضور پیدا می کنید شاید اطرافیان شما در مورد وضعیت تحصیلی فرزندتان و انتخاب رشته ی او یا نمراتی که در آزمون های امادگی قبل از کنکور کسب می کند کنجکاو بوده و سوالاتی از شما بپرسند. اگر فرزند شما دانش اموز حساس و مضطربی باشد در این شرایط احساس ناامنی کرده و استرس و اضطراب او افزایش می یابد بنابراین سعی کنید تا حد امکان در جمع های خانوادگی در مورد کنکور و شرایط درسی او گفتگو نکنید و در صورتی که افراد فامیل سوالی از شما می پرسند پاسخی کوتاه به آن ها داده و موضوع گفتگو را عوض کنید.
به یاد داشته باشید برای یک دانش اموز کنکوری که در شرایط استرس زا به سر می برد صحبت کردن اطرافیان او در مورد کنکور و تشکیل دادن یک میزگرد خانوادگی در مورد او احتمالا اضطراب آور ترین اتفاقی است که ممکن است رخ دهد. نظرات و پیشنهاد های شما به فرد کنکوری که دچار اضطراب است حتی اگر به قصد کمک باشد پیامد چندان مثبتی در این شرایط نخواهد داشت.
5-سختگیری نکردن در مورد شرایط تحصیلی

متاسفانه دیده می شود که برخی از پدر و مادرها از فرزند خود توقعات بسیار زیاد دارند یا به شدت کنترل گر هستند و در انتخاب رشته و دانشگاه او را وادار به انتخاب مواردی می کنند که علاقه ی چندانی به ان ها ندارد. اکثر این افراد تصور می کنند که کنترل گری انان به نفع اینده ی شغلی و تحصیلی فرزندشان است اما واقعیت این است که انان با همین توقعات و انتظارات بیش از حد و سختگیری های بی مورد فرزندشان را دچار اضطراب و نگرانی بسیار کرده و زمینه را برای ناکامی های او و عدم رضایت از زندگی فراهم می سازند.
اگر اینده ی شغلی و تحصیلی فرزندتان برای شما به عنوان پدر یا مادر اهمیت دارد بهتر است در مورد تصمیمات او سختگیری بیش از حد نکنید.


علت پرخاشگری کنکوری ها چیست؟ چگونه می توان به آن ها کمک کرد؟

 

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,267
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 14 ساعت 23 دقیقه
نویسنده این موضوع
سخن آخر درمورد علت پرخاشگری کنکوری ها

زندگی توام با آرامش و حس رضایت در کنار فرزند مضطرب و پرخاشگر صرف نظر از علت پرخاشگری او می تواند آرامش روانی سایر اعضای خانواده را نیز دچار مشکل کند. یافتن ریشه ی روانی پرخاشگری او و برطرف کردن موانع درونی می تواند به شما در حل این مشکل کمک بسیار زیادی کند. اگرچه این مشکل می تواند از جهات گوناگون بر زندگی خانوادگی شما تاثیر منفی گذاشته و شما را نگران کند اما به خاطر داشته باشید که این موضوع تنها برای مدت کوتاهی در زندگی شما وجود دارد و با تمام شدن دوران مطالعه ی او برای کنکور به احتمال زیاد وضعیت به همان روال سابق برمی گردد.
در عین حال رفتارهای شما در این دوران به خصوص نیز دارای اهمیت است. با استفاده از راهکارهای فوق می توانید تا حد بسیار زیادی موضوع را حل کرده و اضطراب فرزندتان را کاهش دهید. هم چنین می توانید برای رفع اضطراب و پرخاشگری فرزندتان با یک مشاور یا روانشناس متخصص نیز مشورت نمایید. با رفع اضطراب درونی فرزندتان و آگاهی و اصلاح برخی از رفتارهای آسیب زا می توانید زمینه های بروز مشخص را تشخیص داده و اضطراب فرزندتان را کاهش دهید.
با کاهش سطح اضطراب او متوجه خواهید شد که میزان پرخاشگری او نیز خود به خود کاهش یافته است.

منبع: هنر زندگی


علت پرخاشگری کنکوری ها چیست؟ چگونه می توان به آن ها کمک کرد؟

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا