خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

Elaheh_A

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
25/10/20
ارسال ها
1,202
امتیاز واکنش
17,924
امتیاز
323
محل سکونت
رمان ۹۸
زمان حضور
59 روز 6 ساعت 34 دقیقه
نویسنده این موضوع
آداب عيد غديرخم در تالش
تالشي ها عيد غدير را يكي از اعياد بزرگ ديني دانسته و با شور و حال خاصي ضمن ابراز ارادت به ساحت مولا علي(ع) به برگزاري مراسم و آيين هاي خاص اين روز مي پردازند.
اين عيد در نزد تالشان تجلي علاقه و ارادت به خاندان پيامبر اكرم(ص) و به خصوص فرزندان علي (ع) و فاطمه (س) بوده و از اين جهات با احترام و ويژگي خاص همراه است.
شور و حال وصف ناپذيري كه در اين عيد وجود دارد در اعياد ديگر ديده نمي شود و دليل آن همان طور كه بيان شد به خاطر عشق و علاقه اي است كه تالشي ها به حضرت علي بن ابيطالب (ع) دارند.
برگزاري آيين ها و مراسم خاص مذهبي در اين روز و ايام منتهي به اين روز در جاي جاي منطقه تالش از جمله برنامه هايي است كه از چند روز مانده به عيد غدير آغاز شده و نواي جشن و سرور را در منطقه حاكم مي سازد.
تكريم و تجليل سادات از جمله برنامه هايي است كه در اين روز تالشي ها به آن همت مي گمارند.
همواره سادات در بين تالشي ها از جايگاه ويژه اي برخوردار بوده اند و به همين علت رسم بر اين است كه شب عيد غدير و صبح روز عيد، مردم به ديدار و دست بـ*ـو*سي سادات و ذريه اميرالمومنين (ع) مي روند و اداي احترام به سادات مي كنند و سادات نيز ضمن پذيرائي با شربت و شيريني و اهداي هديه اي از ميهمانان قدرداني مي كنند.
معمولا هديه سادات سكه يا اسكناسي است كه به رسم تبرك داده مي شود. مردم اعتقاد دارند پولي را كه به عنوان هديه از سادات گرفته اند، نبايد خرج نمايند بلكه به عنوان تبرك و بركت يا 'ته كيسه' در نزد خود نگهداري مي كنند.
البته سادات نيز از چند روز مانده به عيد غدير خم اقدام به خانه تكاني و گردگيري منازل خود كرده و منزل را آماده پذيرايي از ميهمانان مي كنند.
مردم اين عيد را عيد سادات ناميده و در برخي موارد از آن به عنوان عيد سيدها نام مي برند.
#الهه_آذری_مقدم

#تالار_فرهنگ


آداب و رسوم عید غدیر در شهرهای ایران

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

Elaheh_A

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
25/10/20
ارسال ها
1,202
امتیاز واکنش
17,924
امتیاز
323
محل سکونت
رمان ۹۸
زمان حضور
59 روز 6 ساعت 34 دقیقه
نویسنده این موضوع
بازار جشن و سرور و عروسي نيز در اين روز بسيار پر رونق است و علاوه بر آن در اين روز ، خانواده نوعروس و تازه داماد هدايايي به زوج تازه مي دهند و در بعضي از مناطق، اين هدايا با آداب و رسوم خاصي تهيه و تقديم مي شود.
در اين مناسبتها اگر يكي يا هردو از زوجين تازه عروسي كرده سيد باشند، مراسم مهمتر و با شكوهتر برگزار مي شود.
در اين روز مردم بهترين و زيباترين لباسهاي خود را مي پوشند ، خود را معطر به بهترين عطرها مي كنند و با چهره اي خندان و شادمان به ديد و بازديد مي پردازند.
در اين روز افراد بسياري روزه مي گيرند و به مومنين احسان و اطعام مي دهند.
از جمله برنامه هاي ديگر تالش ها حضور در بقاع متبركه و زيارت اهل قبور است، زيارت و حضور در بقاع متبركه ناله تربه، سلطان سيدنكي در تالش و سيد شرف الدين شاه در رضوانشهر از برنامه هايي است كه تالش ها درعيد غدير خم به آن مي پردازند.
حضور اهل سنت و شيعه تالش در كنار يكديگر در اين آيين معنوي از ويژگي هاي اين منطقه است، در تالش چندين خانوار از سادات زندگي مي كنند كه از اهل سنت بوده و خود را منسوب به امام حسن (ع) مي دانند.
آداب و رسوم مردم کاشان درغدیر
شهر کاشان به روایت تاریخ و تاریخ نویسان از آن جمله شهرهای متعصب و وفادار به تشیع علوی است که زبانزد خاص و عام است و حتی در فرهنگ عامه مردم این تعصب به ولایت و نفرت از دشمنان اهلبیت را می توان به وضوح دید.
#الهه_آذری_مقدم
#تالار_فرهنگ


آداب و رسوم عید غدیر در شهرهای ایران

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

Elaheh_A

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
25/10/20
ارسال ها
1,202
امتیاز واکنش
17,924
امتیاز
323
محل سکونت
رمان ۹۸
زمان حضور
59 روز 6 ساعت 34 دقیقه
نویسنده این موضوع
عید غدیر بعد ازعید باستانی نوروز مهمترین و با ارزش ترین عید در نزد مردم کاشان است. شور و حال وصف ناپذیری که در این عید وجود دارد در اعیاد دیگر همچون فطر و قربان دیده نمی شود و دلیل آن همانطور که بیان شد به خاطر عشق و علاقه ای است که مردم این شهر به مولا علی بن ابیطالب(ع) دارند.
در عید سعید غدیر خم رسم بر آن است که صبح روز عید به دیدار و دست بـ*ـو*سی سادات و ذریه امیرالمومنین(ع) می روند و با مصافحه کردن و گفتن این عبارت درحالت ملاقات «الحمد الله الذی جعلنا من المتمسکین بولایة امیرالمومنین والائمه علیم السلام» ادای احترام به سادات می نمایند و سادات نیز ضمن پذیرائی با شربت و شیرینی و اهداء هدیه ای به رسم یاد بود از مهمانان قدردانی می نمایند.
در این روز مردم بهترین و زیباترین لباسهای خود را می پوشند، خود را معطر به بهترین عطرها می نمایند و با چهره ای خندان و شادمان به خواهران و برادران ایمانی خود تبریک می گویند. در این روز افراد بسیاری روزه می گیرند و به مومنین قرض و اطعام می دهند.
مردم اعتقاد دارند پولی که به عنوان هدیه از سادات گرفته اند نباید خرج نمایند بلکه به عنوان تبرک و برکت در نزد خود نگهداری کنند.
در شب عید غدیر در مساجد و حسینیه ها مراسم جشن و سرور و مولودیه خوانی برپاست. همچنین در منازل سادات و علما نیز مداحان و شاعران در وصف مولا علی(ع) و غدیرخم مولودیه خوانی می نمایند.
سادات نیز چند روز مانده به عید غدیر خم اقدام به خانه تکانی و گردگیری منازل خود می کنند و خود را آماده پذیرایی از شیفتگان ولایت علوی می نمایند.
#الهه_آذری_مقدم

#تالار_فرهنگ

منبع: بیتوته


آداب و رسوم عید غدیر در شهرهای ایران

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا