خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,272
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 13 ساعت 40 دقیقه
نویسنده این موضوع
هنر معماری نقش بسزایی در زیبایی جهان هستی داشته است. انسان ها ذاتاً دوستدار زیبایی هستند، به همین دلیل با بهره گیری از توانایی هایشان اقدام به خلق آثار هنری می نمایند. افراد با بهره گیری از این هنر در کنار خلاقیت و تجربه؛ آثار ماندگاری را در نقاط مختلف جغرافیایی به جای گذاشته اند. مطالعات در تاریخ بشر نشان داده که معماري هر کشور، نمادی از فرهنگ جامعه در زمان های مختلف بوده است. بناهای قدیمی و ارزشمند با داشتن طراحی منحصربفرد از جمله دارایی های هر ملتی است که برای نسل های آینده از آنها حفاظت می شود.

معماری از گذشته دچار تحولات زیادی شده است. امروزه رشته معماری نیز محبوبیت زیادی در میان رشته های مهندسی دارد. اما تفاوت رشته های معماری، معماری داخلی و عمران در چیست ؟ در این مقاله قصد داریم به اهمیت هنر معماري و توسعه آن از گذشته تا به امروز بپردازیم. این مطالب حتی برای دانش آموزانی که نیاز به تحقیق درباره معماری برای انتخاب رشته خود دارند، کاربردی خواهد بود.



اهمیت هنر معماری از زمان پیدایش آن تاکنون

 

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,272
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 13 ساعت 40 دقیقه
نویسنده این موضوع
هنر معماری چیست و چه اهمیتی دارد ؟

علم طراحی ساختمان و یا هر فضای دیگر، ساده ترین تعریفی است که می توان از این هنر داشت. در گذشته های دور انسان های اولیه اقدام به پناه بردن در مکان هایی مانند غارها کردند. از همان زمان، ساخت مکانی برای زندگی حائز اهمیت گردید و به مرور زمان شیوه های ساخت سرپناه و حتی متریال مورد نیاز برای آن دچار تحول شد. به نحوی که سبک های متنوعی از این هنر در طول تاریخ خلق گردید که آثار بر جای مانده از آن همچنان توجه افراد را جلب می نماید.

امروزه این هنر در سرتاسر جهان به صورت گسترده ای توسعه پیدا کرده و تبدیل به یکی از رشته های مهندسی مهم شده است.




رابـ*ـطه هنر و معماری

معماری به تنهایی، ساخت و ساز در راستای خدمت رسانی است؛ اما برای بکارگیری هنر در معماری ، باید فراتر رفته و با استفاده از شاهکار های هنری و نقوش زیبا، به طور مثال روی دیوار، ستون ها و سقف بر بیننده تاثیر گذاشت.

هنر به طور كلی به دقت و خلاقیت بیشتری نیاز دارد ؛ با این حال ، این یک چالش برای هنرمندانی است که می خواهند ساختارهای هنری جدیدی را کشف کنند. . در نهایت ، معماری و هنر گرد هم می آیند تا هر یک با بهره گیری از نقاط قوت و عملکرد مربوط به خود ، بنا های تأثیرگذار را ایجاد کنند.

اهمیت رشته معماری از گذشته تا به امروز

این هنر همواره فراتر از ساخت مکانی برای زیستن بوده و تبدیل به بخشی از فرهنگ انسان ها و نمادی از نسل های مختلف در جهان شده است. در گذشته، سرپناه های اولیه در هر نقطه ای از جهان، با توجه به شرایط زیستی و آب و هوایی، متریال موجود در آن خطه و دیدگاه انسان ها در آن منطقه ساخته شده بودند.

امروزه پیشرفت علم و تکنولوژی و برقراری ارتباط با کشورهای دیگر، موجب توسعه این هنر گردیده، به طوریکه روش ها و سبک های طراحی و حتی بکارگیری متریال دچار تحول شده است. یک طراحی خوب و کارآمد؛ نیازمند خلاقیت، علم و تجربه است. بنابراین تحصیل و آموزش در این رشته و بررسی آثار معمار های شناخته شده، گامی بزرگ برای خلق بناهای ماندگار است.




اهمیت رشته معماری داخلی

طراحی داخلی ساختمان توسط مهندسان در این رشته انجام می گیرد. در حقیقت تمرکز اصلا معماران داخلی؛ کارآمدی و زیبایی محیط خانه ، اداره و … است. این اشخاص باید آشنایی کامل با ویژگی های متریال مختلف ، نور ، رنگ و بافت ها را داشته باشند. مدیریت فضای موجود در ساختمان مطابق با سلیقه کارفرمایان توسط مهندسین و طراحان داخلی برنامه ریزی می شود. از جمله موارد تاثیرگذار در فضای داخلی ساختمان درب های ورودی و داخلی ، کابینت آشپزخانه ، کمد دیواری ، دیوار پوش ، کف و … می باشد.


اهمیت هنر معماری از زمان پیدایش آن تاکنون

 

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,272
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 13 ساعت 40 دقیقه
نویسنده این موضوع
اهمیت رشته مهندسی عمران و تفاوت آن با معماری

توسعه شهرنشینی منجر به پیدایش رشته عمران در شاخه های مختلف از جمله راه ، سازه ، آب و فاضلاب و … گردید. در اکثر پروژه ها مهندسان عمران در کنار معماران طراحی و برنامه ریزی ساختار ساختمان را انجام می دهند، اما وظایف آن ها متفاوت می باشد.




تفاوت رشته مهندسی عمران با مهندسی معماری

تخصص مهندس عمران برنامه ریزی، طراحی زیربنا ، ساخت و نظارت پروژه های عظیم از جمله فرودگاه، پل ، سد ، جاده ، تونل و … است. تحلیل ریسک و خطر برای برنامه ریزی ساخت پروژه هایی مانند تونل ، پل و سد و … توسط مهندس عمران انجام می گیرد. مدیریت تیم ساخت و اجرا نیز بر عهده این شخص می باشد، به همین دلیل حضور در محل پروژه ضروری است. در حالیکه مهندسان در رشته معمار وظیفه برنامه ریزی و طراحی ساختار و سیستم های ساختمان را دارند.


اهمیت هنر معماری از زمان پیدایش آن تاکنون

 

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,272
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 13 ساعت 40 دقیقه
نویسنده این موضوع
معرفی معماري سبز (طراحی سبز )

امروزه با توسعه هنر طراحی و تنوع بالا در متریال؛ رویکردی بنام ” طراحی سبز ” معرفی شده است. هدف از طراحی سبز کاهش اثرات منفی ساخت و ساز بر روی سلامت انسان و محیط زیست می باشد. در این رویکرد تلاش می شود تا با انتخاب مواد خوب و شیوه های کارآمد؛ از هوا ، آب و زمین حفاظت گردد. ویژگی های معماری سبز به شرح زیر می باشد :

– تعبیه سیستم های خنک کننده و گرم کننده به صورت انرژی کارآمد

– لوله کشی با هدف مصرف بهینه آب

– بهره گیری از انرژی خورشیدی و یا بادی در صورت امکان

– عدم ت*جاوز به سکونتگاه های حیوانات

– استفاده از متریال و مواد غیر مصنوعی و غیر سمی و تا حد امکان بازیافت پذیر

– بهره گیری از چوب های محلی از جنگل های پایدار

– طراحی هوشمندانه به منظور نهایت استفاده از نور طبیعی و باد

احترام به این رویکرد توسط مهندسین ، گام بزرگی برای حفاظت از کره زمین برای نسل های آینده خواهد بود.

تاریخچه هنر معماری از گذشته تا به امروز

همانطور که ذکر شد پیشینه این هنر به زمان انسان های اولیه و ساخت پناهگاه ها بر می گردد. در حقیقت توسعه معماری در طول زمان، نشان دهنده تغییرات انسان در نسل های مختلف است. زیرا پیشرفت تکنولوژی و صنعت همواره بر هنر طراحی فضاها تاثیر گذار می باشد. در ادامه قصد داریم تغییرات معماري در طول زمان را بررسی نموده و مطرح ترین دوره ها را معرفی نماییم.

پیدایش هنر معماري

بسیاری از مردم بر این باور هستند که روم و یونان باستان هنر طراحی را آغاز نمودند. اما برخی از آثار مانند استون هنج (Stonehenge) واقع در انگلستان نشان می دهد که انسان ها پیش از آن اقدام به طراحی با استفاده از سنگ کرده بودند.


اهمیت هنر معماری از زمان پیدایش آن تاکنون

 

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,272
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 13 ساعت 40 دقیقه
نویسنده این موضوع
همچنین در عصر برنز که کار با فلز آغاز گردید، این هنر وجود داشت. آثاری از جمله برج های سنگی نوراقی(Nuraghi ) در ساردینیا، قبرستان ها و معبدها در اروپا حاکی از مهارت طراحی و ساخت در آن زمان است.

تاریخچه معماری

تاریخچه معماري قدمتی به اندازه حیات انسان دارد. ریشه معماری به دوران نو سنگی ( Neolithic ) در حدود 10000 سال پیش از میلاد مسیح باز می گردد. در آن زمان مردم زندگی در غارها را ترک کردند و ساخت مکان هایی ایده آل برای زندگی را آغاز نمودند. امروزه معماری عمدتاً دلالت بر جنبه های بصری، زیبایی، راحتی و … دارد، در حالیکه در آن زمان برای امنیت و زنده ماندن پناهنگاه ها ساخته می شد.

با نگاهی بر بناهای مختلف که در زمان ها و مکان های متفاوتی ساخته شده اند، در می یابیم که معماری به مرور زمان دچار تغییرات و تحولات عظیمی شده است.

چرچیل معتقد بود ” تاریخ ” توسط افراد پیروز نوشته می شود. بر اساس این دیدگاه می توان گفت ساختمان های قدیمی که در طول تاریخ زبانزد بوده اند، بجای مانده از جوامع قدرتمند بوده که نامشان در تاریخ ماندگار شده بود. جای تعجب نیست که اکثر آثار بجای مانده از گذشته متعلق به روم باستان می باشد و رومیان در جنگ و نبرد زبانزد عام بودند.

در ادامه به بررسی تحولات معماری در زمان های مختلف می پردازیم.

هنر معماری در ایران باستان

آثار بجای مانده از دوره هخامنشیان در طی سال های 330-550 پیش از میلاد حاکی از هنر طراحی و ساخت توسط پارسیان می باشد. اما شواهد نشان می دهد که این هنر در حدود هزاره سوم پیش از دوران مسیحیت نیز در تمدن ایلام ( عیلام ) در شهر باستانی شوش وجود داشته است. در آن زمان بناها همراه با تصاویر و اشکالی از حیوانات بود. بنای چغازنبیل یکی از آثار بجای مانده از آن زمان می باشد که از خاک و گل ساخته شده بود. بقایای زیگورات یا چغازنبیل همچنان در شوش پابرجاست.


اهمیت هنر معماری از زمان پیدایش آن تاکنون

 

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,272
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 13 ساعت 40 دقیقه
نویسنده این موضوع
تـ*ـخت جمشید از دیگر آثار هنری ایرانیان در دوره هخامنشیان می باشد که حاکی از مهارت ایرانیان در مهندسی و طراحی است. ستون هایی با دو سر گاو در تـ*ـخت جمشید از جمله شناخته شده ترین آثار در جهان است. علاوه بر آن، در دوره های دیگر از جمله اشکانیان، ساسانیان و … نیز بناهای متعددی ساخته شد. با پیدایش اسلام در قرن هفتم پس از میلاد، معماري ایرانی نیز دچار تحول گردید. از جمله این تحولات می توان به پیدایش مناره ها اشاره نمود.


بناهای تاریخی در مصر باستان

اهرام ثلاثه مصر ( The Pyramids ) در حدود 2550 قبل از میلاد ساخته شدند. ساختاری که این اهرام دارند، حاکی از توانایی مهندسی و طراحی در آن سال ها می باشد. آثار دیگری نیز مربوط به سال های 900 تا 3050 پیش از میلاد در مصر وجود دارد.




هنر معماری در یونان باستان

خلق آثار کلاسیک در یونان باستان نیز تحول بزرگی در مهندسی و ساخت بود. طراحی ستون در حدود سال700 قبل از میلاد و ساخت معبد پارتنون ( Parthenon )واقع در آتن از جمله آثار با شکوه یونان باستان می باشد. یونانیان پیشکسوت در ساخت تایل های سقف با استفاده از خاک رس بودند.



تحول طراحی بناها در روم باستان

رومیان با الهام گرفتن از مصریان و یونیان اقدام به توسعه طراحی نمودند و آثار حیرت انگیزی از جمله معابد با جزئیات فراوان را ساختند. بسیاری از بناهای طراحی شده توسط رومیان عمدتاً به صورت مدور و همراه با تزئینات بود. استفاده از بتن نیز تحول شگرفی را در مهندسی و ساخت ایجاد نمود.

پس از آن ویژگی های جدید از جمله آرک ها و گنبدها به طراحی رومیان اضافه شد. به مرور زمان بهره گیری از متریال های متنوع از جمله سنگ های ماربل و آتش فشانی و آجرهای نسوز نیز به تحول معماري منجر گردید. لازم به ذکر است رومیان پیشکسوت در ساخت مکان های عمومی از جمله حمام و آمفی تئاتر بودند.


اهمیت هنر معماری از زمان پیدایش آن تاکنون

 

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,272
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 13 ساعت 40 دقیقه
نویسنده این موضوع
توسعه معماري در غرب

پس از رواج ساختمان سازی و خلق ساختارهای متعدد، معماری در غرب دچار تحول گردید و منجر به خلق سبک های جدید در دوره های متفاوت شد. خلاصه ای از شرح این تحولات به شرح زیر می باشد.

در سال های 527 تا 565 بعد از میلاد، با توسعه هنر طراحی و بهره گیری از آجر و سنگ؛ گنبدها و سقف هایی با جزئیات فراوان رایج گردید که از جمله ویژگی های بناهای غربی و به خصوص ساختمان های مسیحیان بود. این هنر طراحی در غرب بنام ” روم شرقی ” یا “بیزانس” شناخته شد. از جمله این بناها همراه با آرک های مدور می توان به کلیساهای باسیلیکایی (Christian basilicas) در رم و مسجد ایاصوفیه در ترکیه اشاره نمود.




در دوره گوتیک ( Gothic ) ساختمان های بلندتر ، ستون های قوس دار ، طاق و پنجره با شیشه های رنگی رایج شدند. کلیسای نوتردام (Notre Dame )در فرانسه از جمله آثار گوتیک می باشد.




پس از آن انواع معماری ساختمان از قبیل روکوکو ( Rococo )، رنسانس ( Renaissance ) و نئوکلاسیک (Neoclassicism ) پدید آمدند که هر کدام جزئیات مختص خودشان را داشتند. طراحی کاخ ورسای در فرانسه ( Versailles )نیز به آن دوران باز می گردد.




معماری نئوکلاسیک

بناها در این سبک الهام گرفته شده از سبک کلاسیک در روم و یونان باستان هستند. در حقیقت ” نئو ” به معنی جدید می باشد که دلالت بر نسل جدید از سبک کلاسیک دارد. تمامی آثار سبک نئوکلاسیک از جمله موسیقی ، نقاشی و معماری از اروپاییان گرفته شده است. با اینحال این سبک در واشنگتن واقع در آمریکا از محبوبیت زیادی برخوردار بود. طراحی بنا در این سبک همراه با تعدادی ستون ، سر ستون و بخشی سه گوش در قسمت بالایی می باشد.




انقلاب صنعتی و تکنولوژی منجر به توسعه و تحول طراحی ساختمان در جهان گردید.


اهمیت هنر معماری از زمان پیدایش آن تاکنون

 

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,272
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 13 ساعت 40 دقیقه
نویسنده این موضوع
تاثیرات انقلاب صنعتی بر معماری

انقلاب صنعتی در سال 1760 و در انگلستان رخ داد. این انقلاب تغییرات گسترده ای را در زندگی شهری پدید آورد. پس از آن بهره گیری از متریالی از جمله استیل، شیشه، آهن و … رایج گردید. همین امر باعث شد که طراحی آثار معماری دچار تحول گردد. طراحی برج ایفل حاصل این تحولات بود.

با بررسی تاریخچه هنر معماری؛ در می یابیم که ملت های مختلف ایده های متنوعی داشتند. تمامی آثار بجای مانده از گذشته و حتی بناهای معاصر با بهره گیری از ایده های خاص طراحان، دارای ویژگی های منحصر بفردی هستند. در نتیجه آموزش طراحی ساختمان از جمله هنرهایی است که همواره اهمیت دارد.

معماری اسلامی

معماری اسلامی از قرن هفتم در میان جوامع مسلمان رایج گردید و با رنگ های درخشان، نقوش غنی و متقارن و عناصری منحصربفرد در سرتاسر دنیا شناخته شد. کشورهای اسلامی هر کدام این سبک معماری را با عناصر مختص خودشان اجرا میکنند، با اینحال بسیاری از خصوصیات آن در همه کشورهای اسلامی یکسان است.

عناصر رایج در معماری اسلامی

شاید با شنیدن نام این سبک؛ بنای یک مسجد در ذهن تان شکل ببندد. در ادامه به معرفی رایج ترین عناصر در سبک معماری اسلامی می پردازیم.

مناره : ساختاری همانند برج داشته که تعدادی پنجره کوچک و یک راه پله سربسته را شامل می شود. مناره یکی از قدیمی ترین عناصر در معماری اسلامی شناخته شده و عموماً در اکثر مساجد مشاهده می شود. در گذشته موذن یا همان شخص اذان گو، از طریق این راه پله به بلندترین نقطه می رفت تا اذان را به گوش اهالی محل برساند.




گنبد : این عنصر از معماری در روم شرقی الهام گرفته شده و اولین بار در قرن هفتم در اورشلیم واقع در فلسطین در معماری اسلامی به کار برده شد. تمامی مساجد در کشورهای اسلامی دارای گنبد دایره ای شکل بوده که بر روی فضایی مربع و با مستطیل شکل استوار شده است. گنبدها همواره با نقوش اسلامی و تایل های چشمگیر تزیین می گردند، به همین سبب زیبایی خیره کننده ای را به مساجد می دهند.


اهمیت هنر معماری از زمان پیدایش آن تاکنون

 

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,272
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 13 ساعت 40 دقیقه
نویسنده این موضوع
مقرنس کاری : مقرنس کاری زیبایی منحصر بفردی را به ورودی مساجد می دهد و ظاهری طبقه طبقه همراه با جزئیات فراوان دارد.




طاق های قوس دار آیات قرآنی و جزئیات فراوان که عموماً دارای نقوش هندسی و متقارن بوده و … از دیگر ویژگی های معماری اسلامی می باشد.




معماری مدرن چیست ؟

معماری مدرن تاکید بر عملکرد و سادگی ساختمان داشته و فاقد هر گونه تزئینات می باشد. به عبارت دیگر؛ سادگی و جزئیات در این سبک ملاک های زیبایی شناسی محسوب می گردند.

معماری مدرن خود به تنهایی شامل چندین سبک و شیوه می شود. از سال 1930 تا 1970 سبک های اکسپرسیونیسم (Expressionist)، ساخت گرایی (Constructivism)، مدرن میان قرن (Mid-Century Modern) و … به عنوان شیوه های معماری مدرن تعریف شدند. در حقیقت جنبش مدرن دارای زیرشاخه هایی در بازه های زمانی مختلف بوده است.

طراحی مدرن بر پایه این تفکر که ” همه چیز باید کارآمد باشد ” ، بنا گردید. این ایده توسط لویی سالیوان معمار ساختمان های نمایشگاه جهانی شیکاگو در سال 1893 مطرح شد. پس از آن طرح های مدرن دچار تحولات مداوم گردید.


اهمیت هنر معماری از زمان پیدایش آن تاکنون

 

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,272
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 13 ساعت 40 دقیقه
نویسنده این موضوع
ویژگی های معماری مدرن

از آنجایی که معماری مدرن دارای سبک های مختلفی است، ویژگی های متنوعی نیز برای آن وجود دارد. اما بارزترین خصوصیات معماری مدرن به شرح زیر می باشد :

– خطوط صاف ، مینیمال و فاقد هر گونه تزئین

– تاکید بر ساختار افقی و کوتاه همراه با بام های عریض و بزرگ

– تاکید بر فضاهای کارآمد ، عریض و تفکیک شده

– بهره گیری از متریال مدرن از قبیل استیل، بتن، فلز و شیشه

– استفاده از متریال چوب ، آجر و سنگ به صورت ساده و برای به نمایش گذاشتن زیبایی متریال طبیعی

– ارتباط بین فضای داخلی و بیرونی

– طراحی نامتقارن همراه با اشکال بزرگ و فاقد جزئیات تزئینی




حقایق جالب در خصوص هنر معماری مدرن

برخی از افراد همواره سبک مدرن و معاصر را یکسان می دانند. در حالیکه معماری مدرن الهام گرفته از جنبش مدرنیسم بود که تا سال 1960 پایدار بود. در حالیکه پیدایش معماری معاصر پس از سال 1960 رخ داد و تا امروز نیز پابرجا مانده است. بعبارت دیگر معماری معاصر بازتابی از سبک های رایج در زمان حال می باشد که گستردگی زیادی دارد.

طراحی فضاهای مدرن هویت ” جریان آزاد ” را در بر گرفت. این مفهوم دلالت بر یک فضای بزرگ و آزاد دارد که از حداقل میزان تفکیک برخوردار است. این ایده از شلوغی و تعداد وسایل زیاد نیز پرهیز می کرد. این سبک تا مدت ها ادامه داشت تا جایی که برخی از معماران به این نتیجه رسیدند که طراحی در کانسپت فضای آزاد، بی روح و سرد به نظر می رسد. به همین دلیل در طراحی معاصر بهره گیری از رنگ ها و جزئیات مطرح گردید. در طرح های معاصر می توان همواره یک فضا را با حفظ محیط های شخصی سازی شده به صورت آزاد طراحی نمود.

به صورت خلاصه می توان گفت معماری مدرن از اوایل 1900 شروع گردید و در 1960 با رواج معماری معاصر، خاتمه یافت.


اهمیت هنر معماری از زمان پیدایش آن تاکنون

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا