M O B I N A
سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
- عضویت
- 3/4/21
- ارسال ها
- 24,702
- امتیاز واکنش
- 63,867
- امتیاز
- 508
- سن
- 19
- محل سکونت
- BUSHEHR
- زمان حضور
- 273 روز 8 ساعت 36 دقیقه
نویسنده این موضوع
ترجیح دادن برخی رنگها
قبل از بررسی تئوری رنگ در عکاسی باید به چند سوال خیلی مهم پاسخ دهیم. آیا ما به صورت ذاتی برخی رنگهای خاص را ترجیج میدهیم؟ آیا این ترجیح رنگ در بین زنان و مردان متفاوت است؟ آیا آبی رنگ مخصوص پسرها و قرمز رنگ مخصوص دخترها است و از زمان تولد این ترجیح در ما وجود دارد؟ چرا چنین چیزی وجود دارد؟ به عنوان یک هنرمند بصری درک ترجیحات رنگی مخاطب یک موضوع خیلی مهم است.
تحقیقات متعددی نشان دادهاند که زنها رنگهای قرمزتر را ترجیح میدهند و مردها بیشتر به رنگهای آبی علاقهمند هستند و حتی به نظر میرسد که این موضوع باعث گسترش برخی محدودیتهای فرهنگی شده است. اما برای این اتفاق یک توضیح مربوط به تکامل وجود دارد. به دلیل اینکه در زمانهای خیلی دور زنها برخلاف مردها که بیشتر به شکار مشغول بودند، نقش جمعآوری کننده را داشتند، توانایی بصری آنها به شکلی بهبود یافت که بتوانند میوههای قرمز تازه و برگهای تازه بازشده را از پس زمینه سبز تیره تشخیص دهند و به سمت این منابع غذائی احتمالی کشیده شوند.
اما پس از مدتی مشخص شد که این موضوع واقعیت ندارد. نوزادها نیز ترجیحات ذاتی دارند و یا حداقل توجه آنها به برخی طیفها و رنگهای خاص بیشتر جلب میشود. اما این موضوع با چیزی که در بزرگسالان ممکن است ببینیم خیلی تفاوت دارد. ترجیحات رنگی که در بزرگسالان شاهد آن هستیم چیزی نیست که ذاتا با آنها به دنیا آمده باشیم بلکه با گذشت زمان این ترجیحات رنگی را یاد میگیریم.
اما چه چیزی تعیینکنندهی تمایلات رنگی ما هستند؟ مشخص شده است که ترجیحات رنگی ما به صورت کامل با ترجیحات ما به اشیاء رنگی مرتبط است. در واقع 80% از ترجیحات رنگی افراد ساکن در ایالات متحده به علاقهی آنها به یک جسم رنگی بر میگردد. برای مثال در صورتی که شما به سیبهای رسیده و آبدار علاقه دارید، ممکن است رنگ مورد علاقهی شما هم قرمز اشباع باشد، زیرا سیبهای رسیده معمولا به رنگ قرمز هستند. آبی روشن نیز نشان دهندهی آسمان روشن و آبهای پاک است و سبز تیره نیز ممکن است نشان دهندهی یک جنگل تاریک و متراکم باشد.
تاثیر اشیاء در تمایلات رنگی را میتوان حتی مورد تست هم قرار داد. در یک مطالعه، ترجیحات رنگی افراد مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. به بخشی از شرکتکنندهها تصاویری از اشیاء زیبای قرمز، مثل توتفرنگیهای رسیده نشان داده شد و همچنین تصاویر مختلفی از عناصر سبزی که حال بهم زن هستند نیز به آنها نشان داده شده بود.
به بخش دیگری از اعضای گروه هم عکسهایی از عناصر زیبای سبز مثل درختهای زیبا و کیوی نشان داده شده بود و همزمان تصاویری از زخم و خون هم به آنها نشان داده شده بود. زمانی که دوباره ترجیحات رنگی این دو گروه مورد آزمایش قرار گرفته شده بود مشخص شد که طبق انتظار تمایلات رنگی دو گروه تغییر کرده بود.
اما چرا پسرها رنگ آبی و دخترها رنگ صورتی را ترجیح میدهند؟ این موضوع احتمالا یک حلقهی پاسخ فرهنگی است. اتاق دخترها به رنگ صورتی رنگآمیزی میشود، به آنها اسباببازیهای صورتی داده میشود و لباسهای صورتی برای آنها میخریم. اما اتاق پسرها آبی است و اسباب بازی و لباس آنها نیز به رنگ ابی است. اما مهمتر از همه به پسرها گفته میشود که نباید رنگ صورتی را دوست داشته باشند و این برای دخترها است.
جفتهای رنگی
اما اکثر عکسها از چند رنگ مختلف تشکیل شدهاند و فقط یک رنگ ثابت ندارند. اینکه چگونی این رنگها ممکن است با هم هارمونی داشته باشند مورد بحث است. هنوز هیچ توافق کاملی روی اینکه چه رنگهایی با هم هارمونی دارند و چه رنگهایی هارمونی ندارند وجود ندارد. البته ایدههای زیادی در اینباره وجود دارد اما در دنیای واقعی این تئوریها خیلی دقیق نیستند و یا ممکن است در آزمایشگاه به نتایجی منتهی شوند که با پیچیدگیهای دنیای واقعی تطابق ندارند.
برای مثال اغلب اوقات مردم فکر میکنند که رنگهای مکمل در کنار هم به چشم مخاطب زیبا هستند. رنگهای مکمل رنگهایی هستند که در چرخ رنگ روبروی هم قرار گرفتهاند و ترکیب آنها به رنگ خاکستری منتهی خواهد شد. برای مثال آبی و نارنجی، قرمز و سبز و…
استفاده از تئوری رنگ در عکاسی
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com