خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,275
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 13 ساعت 40 دقیقه
نویسنده این موضوع
مراحل ساخت موشن گرافیک به زبان ساده

شاید مهم‌ترین ویژگی که باعث می‌شود یک گرافیک متحرک خوب و دیگری عالی باشد، تفاوت در خلاقیت و ایده آن هاست. همان‌طور که می‌دانید، گرافیک متحرک بر پایه خلاقیت و به روز بودن اطلاعات هنری شما است. هر چقدر خلاقیت و ایده‌پردازی بهتری داشته باشید، موشن گرافیک تاثیرگذارتری خلق می‌کنید. در همین راستا، توجه شما را به اولین مرحله از ساخت گرافیک متحرک جلب می‌کنیم:



خلاقیت و ایده پردازی

داشتن خلاقیت و ایده‌پردازی برای ایجاد تمایز بین کار عالی و خوب، تنها در دنیای گرافیک متحرک دیده نمی‌شود و این ویژگی‌ها در تمام کارهای هنری وجود دارد. ولی چون مخاطب ما، محدود نیست و ممکن است هر شخصی با هر خصوصیات اخلاقی و اجتماعی باشد، این دو ویژگی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند؛ مخصوصا در دنیای تبلیغات و برندسازی که افراد بیشتر به دنبال فهم سریع و دقیق موضوع هستند.

خلاقیت به شما کمک می‌کند موضوع مورد نظر خود را در توضیحات کوتاه‌تر و کاربرپسندتری ارائه کنید. اگر قرار باشد گرافیک متحرک شما ۲ ساعت زمان ببرد، چه تفاوتی بین یک فیلم بلند و موشن گرافیک وجود دارد؟! از برجسته‌ترین خصوصیات یک گرافیک متحرک خوب، کوتاه بودن آن از نظر زمان است. با استفاده از دو ویژگی خلاقیت و ایده‌پردازی سعی کنید ایده مناسبی پیدا کرده و در خلاقانه‌ترین حالت ممکن ارائه کنید تا کاربر با شما همراه شود و پیامتان را دریافت کند.

طراحی سناریو و طرح کلی ساخت موشن گرافیک

بعد از رد کردن مرحله اول، یعنی تعیین موضوع به کمک ایده‌پردازی و تصورکردن اجزاء مختلف به طور ذهنی و با استفاده از عنصر خلاقیت، نوبت به سناریو می‌رسد. طرح ذهنی شما شاید کامل و بی‌نقص باشد اما تا آن را ننویسید، قالب مناسب و منظمی پیدا نمی‌کند. در یک برگه یا نوت گوشی و کامپیوتر، ایده و نحوه اجرای آن را به طور کامل یادداشت کنید. داشتن سناریو از انجام کارهای بیهوده جلوگیری کرده و شما را در مسیر مناسبی قرار می‌دهد. بررسی این موضوع از جوانب مختلف و سنجیدن نقاط قوت یا ضعف، کمک زیادی به شما می‌کند. اگر نیاز به اصلاح یا تغییر وجود داشته باشد، این مرحله بهترین زمان است.



طراحی کاراکتر و صداگذاری

اگر دو مرحله قبل یعنی ایده‌پردازی و سناریونویسی به درستی انجام شده باشد، کار شما در بخش سوم بسیار راحت خواهد بود. ساخت کاراکتر و ویژگی‌های آن باید مطابق هدف موشن گرافیکی باشد که می‌خواهید بسازید. اگر در ارتباط با موضوعی مانند محیط زیست، گرافیک پویا طراحی می‌کنید؛ باید به بعضی عناصر مانند درخت و گل، افراد مهربان و مسئولیت‌پذیر و همچنین رنگ سبز بیشتر توجه کنید تا تاثیر بیشتری روی بیننده و شنونده بگذارید.

صداگذاری قوانین خاص خودش را دارد. باید نسبت به رعایت این قوانین و در نظر گرفتن بایدها و نبایدهای آن آگاه باشید. هر جنس صدایی برای هر نوع کاراکتری مناسب نیست. در صورتی که نسبت به این موارد آشنایی کافی ندارید، پیشنهاد می‌کنیم ابتدا در دوره‌های آموزشی این رشته دوست‌داشتنی شرکت کنید و سپس برای خلق آثار موشن گرافیکی خود، وارد بازارکار شوید.


مراحل ساخت موشن گرافیک Motion Graphic و اجزاء آن

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

YeGaNeH

معاونت کل سایت رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
معاونت سایت
  
عضویت
9/1/22
ارسال ها
10,008
امتیاز واکنش
41,275
امتیاز
508
زمان حضور
312 روز 13 ساعت 40 دقیقه
نویسنده این موضوع
متحرک سازی تصاویر و صداها در موشن گرافیک

این قسمت، مهم‌ترین بخش طراحی و ساخت گرافیک پویا است. در واقع شما به آن چه ساخته‌اید؛ جان و روح می‌بخشید. اجازه می‌دهید حرکت کند و با مخاطب به شیوه گرافیکی، ارتباط بگیرد. هر چقدر این مرحله دقیق‌تر و اصولی‌تر انجام شود، کیفیت ارتباط و تعامل مخاطب با موشن گرافیک ساخته شده، بیشتر خواهد بود. کوچکترین حرکت و تحرک در ذهن بیننده معنا می‌شود و ماندگاری پیام شما را بالاتر می‌برد. از صداهای باکیفیت در این مرحله غافل نشوید. صدا در کنار حرکت، دو عنصر قدرتمند برای تاثیرگذاری روی مخاطب هدف شما است.



بررسی نهایی

موشن گرافیک ساخته شده را بعد از اتمام مراحل بالا، یکبار دیگر تست کنید. پیشنهاد می‌کنیم با دقت فراوان تمام عناصر و اجزاء ساخته شده را از نظر بگذرانید. اکثر مشکلات، ایرادها و نواقص طرح در همین مرحله قابل اصلاح هستند. با بررسی دقیق طرح و موشن گرافیک ساخته شده، درصد خطا و اشتباه بسیار کمتر خواهد شد.

نرم افزارهای مورد نیاز در ساخت موشن گرافیک

آیا می‎دانید برای طراحی پروژه های مختلف موشن گرافیک، نیازمند چه ابزارهایی هستید؟ در واقع تمام مراحل ساخت موشن گرافیک که در بالا توضیح دادیم، با استفاده از برخی ابزارهای تخصصی، طراحی و اجرا می‌شوند، پس اگر قصد دارید مانند موشن گرافیست های حرفه ای، عمل کنید باید کار با ابزار خاص این حرفه را به خوبی یاد داشته باشید.

پیش از پرداختن به چند ابزار مفید و کاربردی این حرفه، بهتر است بدانید که در کنار یادگیری مراحل ساخت یک پروژه موشن گرافیک و تسلط بر ابزارهای متنوع آن، نیازمند تقویت ذوق هنری، ایده های خلاقانه و اجرای متفاوت پروژه های خود هستید. در ادامه این مطلب، بهترین نرم افزارهای موجود برای ساخت پروژه های موشن گرافیک را معرفی می‎کنیم. همچنان همراه ما در رشدانا باشید.



نرم افزار After Effects

افترافکت، رایج ترین و البته معروف ترین نرم افزار در ساخت پروژه های موشن گرافیک است. یکی از مزایای فوق العاده این ابزار، خلق اشکال و عناصر سه بعدی در کنار عناصر دو بعدی است. از سوی دیگر، افتر افکت دارای پلاگین های مختلفی است که به شما اجازه می‎دهد افکت های بسیار متنوع و زیادی را در پروژه خود پیاده کنید.

علاوه بر اینها افتر افکت، کیفیت بسیار بالایی در ذخیره سازی تصاویر دارد، از مدیریت نویز خوبی در تصاویر برخوردار است، حتی با صداهای ۳۲ بیتی نیز هماهنگ است، از کامل ترین طیف رنگ ها در خلق جلوه ها بهره می‎برد، قابلیت هماهنگ سازی با دیگر نرم افزارهای شرکت ادوبی را داشته و شامل ده ها ویژگی منحصر به فرد دیگر نیز می‌باشد.



نرم افزار Photoshop

هرچند فتوشاپ ابتدا با هدف ویرایش عکس ساخته شد اما به تدریج بر قابلیت های آن به طرز وسیعی افزوده شد تا آنجا که پشتیبانی افتر افکت از فایل های فتوشاپ نیز بیشتر شده است. یکی از دلایل پیشنهاد ما در رشدانا برای استفاده از ابزار فتوشاپ در ساخت پروژه های موشن گرافیک این است که افتر افکت نسبت به فتوشاپ از تمرکز کمتری بر ویرایش و طراحی تصاویر برخوردار است. بنابراین، شما می‌توانید به راحتی با استفاده از فتوشاپ لایه های تصاویر را به طور دقیق ایجاد نموده و سپس به ساخت موشن گرافیک خود اقدام کنید.




سخن پایانی

در این مطلب، درباره مراحل ساخت موشن گرافیک صحبت کردیم و سعی کردیم توضیحات جامعی درمورد هر یک ارائه کنیم. برای ورود به دنیای حرفه‌ای طراحی گرافیک پویا ابتدا باید آموزش ببینید تا بر تک تک مراحل ساخت موشن گرافیک مسلط شوید. در نهایت، تمرین زیاد عامل اصلی نتیجه‌بخش بودن تلاش شما خواهد بود و خلاقیت و ایده‌پردازی کارهایتان، مخاطبان بیشتری را جذب می‌کند.




منبع: رشدانا


مراحل ساخت موشن گرافیک Motion Graphic و اجزاء آن

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
  • تشکر
Reactions: Tabassoum
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا