- عضویت
- 20/8/18
- ارسال ها
- 8,710
- امتیاز واکنش
- 29,620
- امتیاز
- 473
- سن
- 23
- محل سکونت
- کویِ دوست
- زمان حضور
- 207 روز 9 ساعت 43 دقیقه
نویسنده این موضوع
- مواد لازم برای کباب سرداشی (همدان)
- گوشت گوسفندی 400 گرم
- پیاز 3 عدد
- سیبزمینی 2 عدد
- گوجهفرنگی 1 عدد
- نمک و فلفل به میزان لازم
کباب سرداشی اصیل در ظرف رویی و داخل تنور سنگی مخصوص نان سنگگ تهیه و پخت میشود. در گذشته افراد مایه کباب را در منزل آماده میکردند و سپس ظرف آن را به نانواییهای سنگکی میبردند تا برای آنها داخل تنور، یا به قولی، “سر داش”، قرار دهند. از همین رو این نوع کباب به “کباب سرداشی” معروف شده است. از آنجا که زندگی شهری دسترسی بسیاری از ما را به تنورهای سنتی سخت کرده است، در این دستور طرز تهیه و پخت کباب سرداشی با استفاده از فر را برای شما عزیزان شرح میدهیم.
در ترکیه هم غذای مشابهی دارند که به آن تپسی کباب (Tepsi Kebabı) می گویند، یعنی کبابی که در سینی درست میشود. تنها تفاوتی که کباب تپسی با کباب همدانی ما دارد این است که در مواد آن از سیب زمینی استفاده نشده و از جعفری خرد شده استفاده می شود. در ضمن معمولاً قبل از گذاشتن سینی در فر سسی روی کباب ریخته میشود که از رب گوجه، فلفل قرمز، آب و ادویه تهیه شده است.
طرز تهیه کباب سرداشی همدان
مرحله اول:
سیبزمینی و پیاز را پوست بگیرید و خوب بشویید. سپس پیاز و سیبزمینی را رنده کنید و آب آنها را بگیرید.
مرحله دوم:
گوشت را داخل چرخ گوشت بریزید و با سیبزمینی و پیاز رنده شده چرخ کنید. نمک، فلفل، و سایر ادویههایی که تمایل دارید را به مخلوط چرخ شده اضافه کنید و آنقدر ورز دهید که چسبندگی خود را تا حد خوبی از دست بدهد.
مرحله سوم:
سینی فر یا کف تابه خود را با مقداری کره چرب کنید. مخلوط گوشت، سیبزمینی، و پیاز را روی سطح آن پخش کنید. در صورتی که چربی گوشتی که استفاده کردهاید کم است، در این مرحله مقداری روغن اضافه کنید. یک سیبزمینی و یک گوجهفرنگی را ورقه ورقه کنید. ورقههای سیبزمینی و گوجهفرنگی را روی سطح مخلوط گوشت بچینید. در این مرحله میتوانید انواع فلفل دلمه و فلفل تند را هم قطعه قطعه کنید و کنار گوشت قرار دهید.
مرحله آخر:
فر را در دمای 140 درجه سانتیگراد گرم کنید و سینی یا ماهیتابه را داخل آن قرار دهید. مخلوط کباب سرداشی باید بین 1 الی 2 ساعت داخل فر قرار بگیرد تا خوب مغزپخت شود و ورقههای سیبزمینی و گوجهفرنگی هم برشته شوند. کباب سرداشی همدانی شما آماده است. کباب سرداشی را با نان تازه یا برنج در کنار ماست و سبزیجات تازه سرو کنید. نوش جان!
کباب سرداشی وعدهای مناسب برای نهار، شام، و افطار است. این غذا همچنین میتواند انتخابی متنوع برای میهمانیهای خانوادگی شما باشد.
نکته ها:
– برای مزهدار کردن گوشت میتوانید از انواع ادویهها مانند سماق، مرزنجوش، دارچین، و زردچوبه استفاده کنید. همچنین استفاده از زعفران هم به کباب شما عطر دلچسبی میبخشد و آن را خوشمزهتر میکند.
– قرار دادن چند شاخه کوچک رزماری کنار گوشت در مرحله سوم، عطر بسیار خوبی به کباب میبخشد.
– تپسی کباب هم غذ ای مشابهی است. این کباب ترکی در سینی تهیه میشود. سینی را معمولا در تنور قرار میدهند تا کباب پخته شود.
– در همدان میتوانید این کباب خوشمزه را در رستوران ها هم پیدا کنید.
#ایران کوک
کباب سرداشی
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com