خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
24,702
امتیاز واکنش
63,858
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
273 روز 8 ساعت 22 دقیقه
نویسنده این موضوع
اگه در گذشته از رنگ پلاستیک برای پوشش سطحی استفاده شده و حالا با گذر زمان کیفیت رنگ از دست رفته و ظاهر خوبی نداره، می‌تونیم اون رو دوباره رنگ کنیم، امّا نه با پوشش قبل. بلکه با رنگی متفاوت و با پوششی قوی‌تر. این جاست که می‌شه از رنگ‌های دیگه‌ای برای پوشش دیوار استفاده کرد تا با حفظ خواص لایه‌ی زیرین، به ظاهر دیوار نمای تازه‌ای بدیم و از طرفی، پوشش اون رو تقویت کنیم و سطح براق‌تری هم داشته باشیم. اما با این توضیحات ایا روی رنگ پلاستیک میشود رنگ روغن زد؟
شناخت رنگ ها چه ارتباطی با رنگ آمیزی جدید دیوار داره؟
شناخت هرچه بیشتر رنگ‌ها به ما کمک می‌کنه تا بتونیم رنگ‌آمیزی بی‌نقصی ارائه بدیم. از مهم‌ترین مسائل، شناخت ترکیبات سازنده‌ و خواص مختلف هر رنگ هست. با دونستن اینکه هر رنگ بر چه پایه‌ای ساخته شده، رفتار ما هم تفاوت می‌کنه. اینکه چطور اجرا بشه، چطور تمیز یا شسته بشه، چطور از روی سطوح پاک بشه و حتی چطور می‌شه رنگ دیگه‌ای رو روی اون اجرا کرد.
برای مثال در پاسخ به اینکه آیا روی رنگ پلاستیک میشه روغنی زد یا نه، یک مسئله‌ی نگران کننده وجود داره. زیرا در اجرای رنگ پلاستیک روی روغن یا زدن رنگ روغن روی رنگ پلاستیک، این دو رنگ، بر یک پایه و اساس نیستن. یعنی رنگ پلاستیک بر پایه‌ی آب و رنگ روغنی شامل روغن گرفته شده از بذر گیاه کتان (به همراه مواد رنگی) هست و به خوبی می‌دونیم که آب و روغن، میانه‌ی خوبی با هم ندارن! حالا چه باید کرد؟ ادامه‌ی مطلب رو بخون.
چرا رنگ روغن بهترین پوشش برای روی رنگ پلاستیک هست؟
معلومه! چون به کمک یک پوشش قوی از رنگ روغن، می‌شه عمر رنگ روی دیوار رو تا سال‌ها افزایش داد. از مزایای دیگه‌ی رنگ روغن، این هست که می‌شه در انواع مات، براق یا نیمه براق از اون استفاده کرد و تنوع بالایی داره. رنگ‌های روغنی، به واسطه‌ی رنگدانه‌ و چسب‌هایی که در اون‌ها به کار رفته، سطحی یک‌پارچه و با مقاومت بالا رو ایجاد میکنن. این لایه، می‌تونه سطح رنگ قدیمی‌ای که با رنگ پلاستیک رنگ‌آمیزی شده رو بهبود ببخشه و با گذر زمان، از ترک خوردن مجدد اون جلوگیری کنه.
البته باید بدونیم که خشک شدن رنگ روغن بسیار زمان‌بر هست. همچنین بوی نامطبوعی داره، به رقیق‌کننده احتیاج داره و در مجموع به شستشو و تمیز کردن بیشتری احتیاج داره. با این حال، همچنان رنگ رایجی محسوب می‌شه. چون دیگه از لکه‌های اساسی و ترک‌های ناخوشایند خبری نخواهد بود.


3 گام مهم در اجرای رنگ روغن روی رنگ پلاستیک چیست؟

 

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
24,702
امتیاز واکنش
63,858
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
273 روز 8 ساعت 22 دقیقه
نویسنده این موضوع
مراحل اجرای رنگ روغن روی رنگ پلاستیک چیست؟
در این قسمت قراره به این پرسش شما پاسخ بدیم که چگونه روی رنگ پلاستیک رنگ روغنی بزنیم؟ برای اینکه از پوشش رنگ روغنی روی دیواری با رنگ پلاستیک استفاده کنین باید 3 گام زیر رو طی کنین:
  • غبارگیری و تمیزکردن سطح دیوار:
اوّلین مرحله در اجرای رنگ روغن روی پلاستیک، تمیز کردن سطح و پاک کردن اون از هر گونه لکه، دوده و گرد و غبار هست. چون اگه آلودگی روی دیوار باشه، سطح دیوار رو بعد از رنگ‌آمیزی ناهموار می‌کنه. از طرفی، اگه با سطحی آلوده یا پر از فراز و نشیب مواجه باشیم، میزان رنگ بیشتری مصرف می‌شه. پس تمیزکردن سطح دیوار، به صرفه‌تر خواهد بود.
مرحله 2- آماده‌سازی سطح:
بعد از اینکه سطح به خوبی تمیز و خشک شد، باید آماده‌سازی سطح رو شروع کنیم. در آماده سازی سطح، زیرسازی اهمیت زیادی داره و نباید ترک یا حفره‌ای روی دیوار باشه. چون اینطوری رنگ‌آمیزی خوبی نخواهیم داشت. اگه بخشی از رنگ در گوشه‌ای از دیوار لایه لایه شده، باید با کاردک از سطح جدا بشه و خلاصه یه سطح هموار و یک دست لازم داریم.
در زیرسازی، شکاف های دیوار را چکار کنیم؟ در صورتی که شکاف‌های ناجوری روی سطح داریم، بهتره قبل از شروع رنگ‌آمیزی، شکاف‌ها به کمک بتونه‌ی پلاستیکی پر بشن. بهتره از بتونه‌ای با رنگ پلاستیک غلیظ استفاده کنین. چون قراره رنگ روغن روی اون بشینه پس با این کار، مقاومت زیرسازی رو بالا می‌بریم. اگه شکاف‌ها بزرگ یا عمیق هستن، می‌شه کار رو اساسی تعمیر کرد و حتی بنا به تشخیص شما، با گچ اون قسمت ها رو ترمیم کرد.
مرحله 3- رنگ‌آمیزی به کمک امولوسیون کننده:
در این مرحله، قراره به چالشی که در ابتدای مطلب به اون اشاره کردیم بپردازیم. رنگ‌های پلاستیک و رنگ‌های روغنی بر یک پایه نیستن پس چسبندگی خوبی روی هم نخواهند داشت و ممکن هست که خیلی زود از سطح جدا بشن. پس برای اینکه سطحی با خواص مطلوب داشته باشیم و خیالمون برای چند سال از نقاشی مجدد دیوار راحت باشه، باید از امولوسیون‌ کننده‌ها کمک بگیریم.
امولوسیون کننده چی هست؟ ماده‌ای شیمیایی که به ترکیب بهترِ، رنگی بر پایه آب و رنگی بر پایه روغن کمک می‌کنه. این‌طوری می‌شه رنگ‌آمیزی موفقی داشت. تری سدیم فسفات یکی از این محلول‌های امولوسیون محسوب می‌شه.
حالا دیگه وقت رنگ‌آمیزی دیوار و سقف می‌رسه. نکته دیگه‌ای که در رنگ‌آمیزی اهمیت داره، غلظت رنگ آماده شده است. نباید از رنگی استفاده کنیم که بیش از حد رقیق شده باشه. چون هم نتیجه‌ی بی‌کیفیتی خواهد داشت، هم پوشش به خوبی اتفاق نمی‌افته و حتی ممکنه چسبندگی رنگ با سطح قبلی افت پیدا کنه.
و در نهایت…
مطالبی که گفتیم، برای رنگ‌آمیزی با رنگ پلاستیک روی سطح دیوار روغنی هم صادق هست. در واقع مهم نیست رنگ روغن روی رنگ پلاستیک کار بشه یا برعکس (ریزه‌کاری‌های متفاوتی دارن. ولی خب). مراحل کار مشابه چیزی هست که در بالا اشاره کردیم.امّا چیزی که اهمیت داره، انجام دقیق و کامل زیرسازی سطح هست. بهتر هست تمام خراش‌ها، حفرات و زدگی‌های دیوار با رنگ قبلی رو رفع و رجوع کنیم و سطح یکدستی داشته باشیم. البته زمانی که رنگ روغن روی سطح رنگ پلاستیک کار می‌شه، حساسیت کمتری وجود داره. چون میزان پوشش‌دهی رنگ روغن بیشتر هست و معمولاً نتیجه‌ی کار، سطح هموارتری هست.
منبع: اوستا نقاش


3 گام مهم در اجرای رنگ روغن روی رنگ پلاستیک چیست؟

 
آخرین ویرایش:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا