خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

Sh@bnam

کاربر فعال انجمن
کاربر رمان ۹۸
  100000000
  
عضویت
3/7/20
ارسال ها
686
امتیاز واکنش
38,138
امتیاز
348
سن
20
محل سکونت
کنار مـ*ـاچ‌خانومِ اژدرخان
زمان حضور
263 روز 18 ساعت 20 دقیقه
نویسنده این موضوع
از زمان های قدیم دلمه های رنگارنگ زینت بخش سفره های ایرانیان بوده است.جالب است بدانید که این خوراک خوشمزه علاوه بر ایران در سایر کشور های همسایه و همین طور در آسیای مرکزی نیز طبخ می شود. انواع و اقسام دلمه ها با چاشنی های مختلفی وجود دارند. به طور کلی ویژگی مشترک دلمه ها این است که درون انواع و اقسام سبزیجات را با مواد گوشتی و سبزی تازه پر می کنند. دلمه ها را می توان در انواع و اقسام سس های مختلف طعم دار کنید. می توانید مواد تهیه شده را در انواع و اقسام سبزیجات بریزید. از محبوب ترین دلمه ها می توان به دلمه برگ مو، دلمه فلفل دلمه ای، دلمه گوجه فرنگی، دلمه سیب زمینی، دلمه کلم، دلمه بادمجان و دلمه کدو اشاره کرد. ما در این مقاله برخی از نکات طلایی تهیه دلمه را به شما آموزش می دهیم.

نکات طلایی پخت دلمه

برنج مناسب
در مواد میانی دلمه ها معمولا از مقداری برنج استفاده می شود. بهتر است برای برنج دلمه از برنج ایرانی استفاده کنید، چون این برنج علاوه بر عطر خوبش، باعث خوشمزه تر شدن دلمه می شود. می توانید از برنج نیم دانه برای دلمه استفاده کنید. ( چگونه برنج ایرانی اصل را تسخیص دهیم؟ )

استفاده از لپه
در انواع دلمه های ایرانی مثل دلمه برگ مو معمولا از لپه پخته استفاده می کنند. برای گرفتن نفخ لپه بهتر است آنرا از شب قبل بخیسانید تا نفخ آن به طور کامل گرفته شود. بعد از پخت لپه حتما آن را آب بکشید، چون آب لپه می تواند طعم دلمه را خراب کند.

زرشک و کشمش
در برخی از شهرهای کشور در تهیه انواع دلمه ها زا موادی مانند زرشک و کشمش نیز استفاده می شود. در صورتی که ما هم از زرشک و کشمش در دلمه استفاده می کنید، حتما آن ها را از قبل در آب بخیسانید تا گرد و خاک آن کاملا خارج شود.

سبزی دلمه
بهتر است برای تهیه انواع دلمه ها از سبزی تازه استفاده کنید. سبزی تازه علاوه بر اینکه عطر و بوی بسیار خوبی به دلمه ها می دهد، باعث می شود دلمه های خوشمزه تری درست کنیم. البته در صورت نبود سبزی تازه می توانیم از سبزی فریز شده یا سبزی خشک نیز استفاده کنیم.


نکات سبزی‌های دلمه و نکات پخت

 

Sh@bnam

کاربر فعال انجمن
کاربر رمان ۹۸
  100000000
  
عضویت
3/7/20
ارسال ها
686
امتیاز واکنش
38,138
امتیاز
348
سن
20
محل سکونت
کنار مـ*ـاچ‌خانومِ اژدرخان
زمان حضور
263 روز 18 ساعت 20 دقیقه
نویسنده این موضوع
سبزی خشک در دلمه
در صورت در دسترس نبودن سبزی تازه در ازای هر ۱۰۰ گرم سبزی تازه از ۱۰ گرم سبزی خشک استفاده کنید. سبزی خشک را ابتدا ۲ ساعت در آب به خوبی بخیسانید و پس از آب کشی با سایر سبزی ها مخلوط کنید.

سبزی دلمه برگ مو
سبزی دلمه برگ مو شامل پیازچه، گشنیز، شوید،تره و مرزه می باشد. در این دلمه نباید ریحان بریزید. البته در برخی شهرها از سبزی های متنوع تری برای تهیه دلمه برگ مو استفاده می شود، مثلا در شهرهای شمالی به سبزی دلمه چوچاق و خالواش نیز اضافه می کنند، که شما هم به سلیقه خود می توانید از سبزیجات محلی شهر خود استفاده کنید.

سبزی دلمه بادمجان
سبزی دلمه بادمجان شامل تره، جعفری، گشنیز، شوید، ریحان، پیازچه، نعناع، ترخان و مرزه است.

بزی دلمه فلفل دلمه ای
برای دلمه فلفل دلمه از سبزی های تره، جعفری، شوید، ریحان، مرزه ، ترخان و نعناع استفاده کنید.

می توانید مواد دلمه را بدون گوشت و به شکل کاملا گیاهی تهیه کنید.
می توانید گوشت و سویا را با هم درون دلمه بریزید.
می توانید به جای گوشت از انواع مرغ و ماکیان نیز استفاده کنید.
در صورت تمایل می توانید سس دلمه را با کمی شکر شیرین کنید.

اگر می خواهید کمی سرکه به عنوان چاشنی در دلمه بریزید آن را در انتها و بعد از پخت اضافه کنید. سرکه می تواند باعث نپختن دلمه شود.
برای دلمه برگ مو از برگ های جوان و تازه استفاده کنید.
برگ های مناسب برای دلمه بهتر است به اندازه کف دست باشند.
برگ های دلمه را ابتدا به خوبی بشویی و سپس به مدت چند دقیقه در آب جوش قرار دهید تا کمی نرم شود و بتوانید راحت تر آن را بپیچید.
هنگام پر کردن دلمه برگ مو باید برگ ها را از پشت روی بشقاب پهن کرده و روی پشتش مواد بریزید و بپیچید. به شکلی که آوند های برگ به داخل باشد.
بعد از چیدن دلمه های برگ مو در قابلمه حتما رویش یک بشقابسنگین قرار دهید.
می توانید از رب انار و گوجه فرنگی به عنوان چاشنی سس استفاده کنید.
در صورت تمایل می توانید از آبلیمو و یا آبغوره نیز به عنوان چاشنی سس استفاده کنید.
برای تهیه دلمه برگ کلم نیز، برگ های کلم را به مدت چند دقیقه در آب جوش قرار دهید تا کمی نرم شوند.
رگبرگ های ضخیم پشت برگ های کلم را می توانید با یک چاقوی تیز ببرید.
از بادمجان های چاق و سالم برای دلمه استفاده کنید.
درون بادمجان ها را بسیار با احتیاط و با یک قاشق خالی کنید.
می توانید با دمجان ها را با پوست میل کنید.
برای تهیه دلمه گوجه فرنگی از گوجه های درشت و سفت استفاده کنید.
حتما کل تخم های داخل گوجه فرنگی را خارج کنید.
در صورت نیاز به آب هنگام پختن دلمه ها تنها آب جوش به آن اضافه کنید.

منبع: تی‌شی


نکات سبزی‌های دلمه و نکات پخت

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا