M O B I N A
سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
- امتیاز واکنش
- 63,861
- زمان حضور
- 273 روز 8 ساعت 23 دقیقه
نویسنده این موضوع
خوشنویسی یکی از هنرهایی است که از دیرباز تاکنون در زمره گرانمایهترین هنرهای اصیل ایرانی قلمداد میشود. این هنر که دارای پیشینه طولانی است در ایران به یمن حضور خوشنویسان برجسته کارنامهای درخشان و قابل اعتنا دارد.
دامنه وسعت چشمگیر و ارزنده خوشنویسی تا جایی کشیده شده که شهرت این هنر تنها به داخل کشور محدود نمانده و خوشنویسی ایران یکی از هنرهایی است که اکنون در مجامع بینالمللی نیز مطرح است. با این حال، این سوال که آیا خوشنویسی یک هنر است یا صنعت، همواره ذهن برخی را به خود مشغول کرده است. آنچه در پی میآید دیدگاه برخی از هنرمندان این عرصه در پاسخ به این پرسش است.
آمیزهای از هنر و صنعت
آیدین آغداشلو، نقاش و هنرمند سرشناس کشورمان درباره این که آیا خوشنویسی یک هنر است یا صنعت میگوید: خوشنویسی مثل دیگر هنرهای ایرانی آمیزهای از هنر و صنعت است. قسمت فنیاش پیچیده و دشوار است و کسانی که سالهاست خوشنویسی کردهاند میتوانند به استادی به این کار بپردازند که این استادی به قدرت اجرایی، نحوه نگارش و دستهای ورزیده آنها برمیگردد. قسمت هنری خوشنویسی نیز در شیوههای شخصی است، این شیوههای شخصی در واقع به طور پیچیده جهان را درخود بازتاب میدهد و در نتیجه مثل هر هنرمند «من» درونی خودش را میتواند با قالب کار خود همراه کرده و در انتها به بازگو کردن این من گرانبها بپردازد و از این قالب محدود و شکلهای مکرر،یک اثر هنری ویژه و خاص به وجود آورد.
تاثیرگذار در تبلور اندیشه بشری
اسرافیل شیرچی نیز درباره این که خوشنویسی هنر است یا صنعت میگوید: به نظر من خط یکی از پرقدمتترین هنرهای اصیل ایران به شمار میرود که در گذر زمان توانسته به مدد زمزمههای معنوی که یافته همچنان اصالت خود را حفظ کند. در واقع زمزمههای معنوی موجود در این هنر موجب شده خط به عنوان میراثی ماندگار به داخل خانههای مردم از تمام اقشار جامعه راه یابد و در زندگی روزمره نیز رواج پیدا کند. پس نمیتوان گفت خط یک صنعت است. خوشنویسی هنری است که همان طور که اشاره کردم هزاران سال است در طول زمان با روح و جان مردمان پیوندخورده است. خوشنویسی هنری متعالی است که در تبلور اندیشه بشر تاثیر بسزایی داشته و دارد. بیتردید این هنر در زمره یکی از شاخههای هنر تجسمی است که توانسته در این روزگار پُرستیز روح تشنه آدمی را از پیامهای ارزندهای که در خود مستتر دارد سیراب کند و این مساله یکی از پررنگترین مولفههای خط به شمار میرود.
هنر یا صنعت خوشنویسی، مساله این است
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com