خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

FaTeMeH QaSeMi

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
گوینده انجمن
کپیست انجمن
عضویت
31/8/20
ارسال ها
3,251
امتیاز واکنش
43,173
امتیاز
443
زمان حضور
105 روز 9 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
طبیعت آباده:پوشش گیاهی و جانوری آباده تحت تأثیر دو اقلیم گرم بیابانی و سرد کوهپایه‌ای قرار دارند. فرفیون، درمنه، گون، لاله واژگون، تاتوره، علف‌مار، گلرنگ و خارشتر از گیاهانی هستند که در این شهرستان می‌رویند.همچنین در منطقه شکارممنوع بصیران آباده حیواناتی مانند پلنگ، گرگ، کفتار، شغال، روباه، آهو و پرندگانی مثل دلیجه، تیهو، کبک، سارگپه، بحری، بلدرچین و چکاوک مشاهده شده‌اند.آبشار مارگون | چشمه‌هایی در دل کوه های سپیدانجاهای دیدنی آبادهروستای خسرو و شیرین آبادهروستای خسرو و شیرین در 80کیلومتری آباده، در جاده سمیرم قرار دارد. این روستا دو رود زیبا دارد که نام‌های خسرو و شیرین را بر آن‌ها نهاده‌اند. آب‌وهوای سرد کوهستانی و چشمه‌های زلال، این روستا را در میان مردم فارس زبانزد کرده است؛ اما خسرو و شیرین بیش از هر چیز به خاطر دشت لاله‌های واژگونش مشهور است.برای رسیدن به دشت لاله‌های واژگون، مسیری کوتاه، اما صعب‌العبور در پیش است که قطعاً به زحمتش می‌ارزد. لاله واژگون که به آن گل اشک، اشک مریم و تاج قیصر هم می‌گویند، گلی بسیار زودرنج و حساس است که در دامنه کوه‌ها می‌روید و منظره‌ای خیره‌کننده خلق می‌کند. لاله واژگون، عمری کوتاه دارد و معمولاً بسته به آب‌وهوای منطقه، کمتر از یک ماه دوام می‌آورد.فصل روییدن آن اواسط بهار است و آفتاب که داغ شود، با طبیعت خداحافظی می‌کند. متأسفانه شهرت گردشگری این روستا به لاله‌های واژگون آسیب بسیار زیادی رسانده است.بناهای تاریخی آبادهایزدخواست آبادهشهر کوچک ایزدخواست در مسیر اصفهان به آباده قرار دارد. ایزدخواست شهری باستانی است که قدم‌زدن در آن، مانند کتابی مصور، داستان تاریخ را بازگو می‌کند.
منبع: ره بال
#تالار_گردشگری_ایران


گردشگری شهرستان آباده

 

FaTeMeH QaSeMi

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
گوینده انجمن
کپیست انجمن
عضویت
31/8/20
ارسال ها
3,251
امتیاز واکنش
43,173
امتیاز
443
زمان حضور
105 روز 9 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
دژ ایزدخواست اولین اثر تاریخی استان فارس است و آن را شاهکار معماری دوران ساسانی می‌دانند. از زمان صفویه مستشرقانی که در ایران حضور داشتند، علاقه‌ای خاص به این دژ نشان می‌دادند. به همین خاطر نقاشی‌ها و عکس‌های قدیمی بسیاری از این دژ در دسترس است که بیشترشان قدمتی بیش از 150 سال دارند. این دژ در واقع شهری کوچک بوده است که روی تپه‌ای سنگی به ارتفاع 22 متر ساخته شده و از سه طرف غیرقابل نفوذ است. خیابان‌های دژ باریک و خانه‌های آن در هم تنیده است که ساختاری جالب را به وجود آورده‌اند.ساختار خانه‌ها به‌صورت پلکانی است؛ به این صورت که بام یک خانه، حیاط خانه بالاتر است. این ساختار ظرفیت دژ را چند برابر کرده بود و دژ می‌توانست جمعیت فراوانی را در خود اسکان دهد. در مرکز دژ، آتشکده‌ای باشکوه قرار دارد که به آن چهارطاقی می‌گویند. در اوایل دوران اسلامی آتشکده تبدیل به مسجد شده که این تغییر کاربری به ساختار اصلی بنا آسیب رسانده است. این دژ باشکوه تا 200 سال قبل نیز مسکونی بوده است؛ اما امروزه با وجود اینکه در فهرست آثار ملی هم ثبت شده است، در خطر نابودی کامل قرار دارد.در مجموعه تاریخی ایزدخواست یک پل قدیمی و یک کاروانسرا نیز قرار دارد که قدمت آن‌ها به زمان صفویه می‌رسد. کاروانسرا در کنار صخره‌ای بلند و ستبر ساخته شده و رودخانه‌ای از پایین آن می‌گذرد. عکاسی از این صخره و کاروانسرا از جذابه‌های گردشگری شهر ایزدخواست است.کوه خواجه آباده: کوه خواجه، کوهی است پر رمز و راز در ضلع شرقی شهر آباده. بر فراز قله مقبره‌ای ساده و بی‌آلایش ساخته شده که معلوم نیست به چه کسی تعلق دارد.
منبع: ره بال
#تالار_گردشگری_ایران


گردشگری شهرستان آباده

 

FaTeMeH QaSeMi

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
گوینده انجمن
کپیست انجمن
عضویت
31/8/20
ارسال ها
3,251
امتیاز واکنش
43,173
امتیاز
443
زمان حضور
105 روز 9 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
برخی این مقبره را مربوط به عکاشه، از سرداران صدر اسلام، می‌دانند و بعضی دیگر معتقدند که مقبره مربوط به یکی از شاعران بنام شیراز در عهد آل‌مظفر است؛ اما کوه خواجه از گذشته‌های دور مکانی مقدس و اسرارآمیز بوده است.در دامنه‌های این کوه، بقایای دخمه‌هایی به جا مانده است که به آن‌ها خرف‌خانه می‌گویند. اینکه خرف‌خانه‌ها چه وقت و به چه منظور ساخته شده‌اند در هاله‌ای از ابهام است؛ اما آن‌چه مسلم است این است که این دخمه‌ها مربوط به عهد باستان و فرهنگ زرتشتی هستند. در دوران اسلامی، برخی از عشایر کوچ‌نشین، پیران خود را که دیگر توان سفر و خطر نداشتند، در این خرف‌خانه‌ها به جا می‌گذاشتند تا عمرشان به پایان برسد. اتفاقاً در همین کوه بقایای گور دخمه‌های زرتشتی هم به چشم می‌خورد که به آن‌ها قبرهای آفتابی می‌گویند.بنای کلاه فرنگی آبادهدر زبان فارسی کلاه فرنگی، کوشک و کیوسک به صورت مترادف به کار می‌روند و هر سه به سازه‌ای اشاره دارند که در معماری به آن پاویون می‌گویند. در زبان فرانسوی پاویون به سازه‌ای اطلاق می‌شود که برای تفریح و آرامش‌گرفتن ساخته شده باشد. اگر این سازه در میان باغ، درختان و محیطی سرسبز ساخته شده باشد، در فارسی به آن کلاه فرنگی می‌گویند. تاریخ آشنایی ایرانیان با کلاه‌فرنگی به دوران قاجار می‌رسد.عمارت کلاه فرنگی سازه‌ای است اعیانی که فقط بزرگان و سرشناسان می‌توانستند آن را بسازند.کلاه فرنگی آباده هم در عهد قاجار ساخته شده است. این سازه ساختاری دایره‌ای‌شکل دارد و در ساخت آن معماری ایرانی و اروپایی تلفیق شده‌ است. این عمارت کوچک است و فقط 20 مترمربع مساحت دارد؛ اما بازدید از آن می‌تواند تجربه‌ای بی‌نظیر در آشنایی با سبک‌های قدیمی معماری باشد.منبع: ره بال #تالار_گردشگری_ایران


گردشگری شهرستان آباده

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا