خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
24,702
امتیاز واکنش
63,861
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
273 روز 8 ساعت 23 دقیقه
نویسنده این موضوع
مروری بر مزایت ها و معایب رنگ اکرلیک

همانطور که میدانید ، در گذشته برای رنگ کردن دیوار ها و نمای داخل و خارج ساختمان ها ، تنها از رنگ های روغنی و پلاستیک استفاده میشد که حالتی بی کیفیت داشتند، از دور نمای رنگ روغنی حالتی پلاستیک گونه داشت و بسیاری از افراد از استفاده از این زنگ امتناع می کردند. بعد از چندین سال با ورود رنگ اکریلیک به صنعت نقاشی ساختمان، شاهد آن بودیم که عده ی زیادی از مردم با آگاهی از مزایا و معایب رنگ اکریلیک ، استفاده از این رنگ را برای نمای ساختمان و دیوار ها انتخاب کردند. جالب است که بدانید رنگ اکرلیک از فرمولاسیون رزین های اکریلیکی ساخته شده است.

اما دلیل انکه رنگ های روغنی از بازخورد کمتری برخوردار بودند آن بود که رنگ های روغنی بر پایه ی رزین های روغنی ساخته شده بودند که نمایی پلاستیکی داشتند و فرق زیادی با رنگ های پلاستیکی که بر پایه ی رزین های وینیل ساخته شده اند ندارد.
اگر در مورد مزایا و معایب رنگ اکریلیک بیشتر مطالعه کنیم متوجه خواهیم شد که حلال آن آب می باشد اما در رنگ های روغنی و پلاستیکی حلال اصلی نفت و مشتقات نفتی میباشد که بوی آن و مضراتش بسیاری را آزار میدهد.

اصلی ترین عاملی که در بررسی مزایا و معایب رنگ آکریلیک مورد توجه قرار میگیرد و باعث تقسیم بندی آنان می باشد ، نوع حلال های موجود در رنگ اکرلیک و رنگ های دیگر میباشد.
با توجه به اماری که این روزها از نوع رنگ های ساختمانی مختلف بدست آمده است می توان گفت که با بررسی مزایا و معایب رنگ اکریلیک در رنگ آمیزی ساختمان ، بیش از 98 درصد مردم این رنگ را انتخاب میکنند که پایه ی حلال آن تیزاب می باشد و هیچ نشانه ای از مشتقات نفتی دیده نمیشود.


مزایا و معایب رنگ اکریلیک

 
  • تشکر
Reactions: ~ĤaŊaŊeĤ~

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
24,702
امتیاز واکنش
63,861
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
273 روز 8 ساعت 23 دقیقه
نویسنده این موضوع
بررسی دقیق تر مزایا و معایب رنگ اکرلیک

  1. از مزایا و معایب رنگ اکریلیک این است که هنگامی که رنگ اکریلیک را بر سطح دیوار می کشید ، می توانید تا زمانی که رنگ خشک شود تصمیم بگیرید که آیا از این رنگ خوشتان می آید یا خیر ، زیرا در صورت عدم رضایت می توانید قبل از خشک شدن آن را با آب بشوید.اما پس از آنکه رنگ خشک شد میتوان این اطمینان را به شما داد که حتی با دستمال کشیدن پی در پی نیز این رنگ از بین نخواهد رفت.
  2. مورد دیگر در مزایا و معایب رنگ اکریلیک این است که با آنکه این رنگ خود از محلول آب ساخته شده است ، با توجه به مزایا و معایب رنگ اکرلیک میتوان گفت که این رنگ خاصیت ضد آب بودن دارد و حتی اگر مقدار زیادی آب به طور اتفاقی روی دیوار شما بریزد هیچ نگرانی از بابت تغییر رنگ اکرلیک نداشته باشید زیرا این رنگ خاصیت ضد اب بودن دارد.
  3. با بررسی مزایا و معایب رنگ اکریلیک امروزه به این نتیجه رسیده ایم که رنگ اکریلیک برای بسیاری از افرادی که دچار حساسیت و بیماری های ریوی هستند بسیار کارآمد تر می باشد، زیرا این رنگ هیچ محلول بوداری را در ترکیبات خود ندارد و محلول اصلی آن آب می باشد .
مزیت های رنگ اکرلیک

  1. شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که چرا بیشتر کسانی که در مکان های مرطوب زندگی میکنند از رنگ اکریلیک برای رنگ آمیزی خانه های ویلایی یا ساختمان هایشان استفاده میکنند؟ جالب است که بدانید رنگ های اکریلیک به دلیل رزین های به کار رفته در آن به راحتی در مقابل رطوبت از خود مقاومت نشان میدهند و مانند رنگ های روغنی و پلاستیکی دچار پوسته پوسته شدن و ترک خوردگی نمی شوند ، به همین دلیل در مطالعه مزایا و معایب رنگ اکریلیک دیده شده است که افراد از این رنگ رضایت بسیاری دارند و تنها برای خانه های آپارتمانی از این رنگ استفاده نمی کنند ، بلکه بیشتر هتل ها و ویلاهای امروزی نیز استفاده از رنگ اکریلیک را نسبت به دیگر انواع رنگ ها ترجیح میدهند.
  2. جالب است که بدانید به دلیل آنکه حلال اصلی رنگ های اکریلیک آب است به راحتی میتوان به آن افزودنی هایی را افزود که خاصیت ضد قارچ و ضد کپک و باکتری پیدا کنند. در این حالت بسیاری از کسانی که فرزند کوچک در خانه نگهداری میکنن هم نیز خیالشان بابت سلامت فرزندانشان در محیط خانه راحتتر میشود. با بررسی مزایا و معایب رنگ اکریلیک به خوبی متوجه میشویم که در ساختار رنگ اکریلیک هیچ خبری از مواد شیمیایی که بسیار سمی و مضر هستند ،نمیباشد.
  3. اگر از رنگ اکرلیک استفاده کرده باشید متوجه خواهید شد که جلوه ی طبیعی و زیبای رنگ اکریلیک در مقایسه با رنگ های دیگر بسیار لطیف و زیبا و چشم نواز می باشد و بینندگان از تماشای آن لـ*ـذت میبرند.


مزایا و معایب رنگ اکریلیک

 
  • تشکر
Reactions: ~ĤaŊaŊeĤ~

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
24,702
امتیاز واکنش
63,861
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
273 روز 8 ساعت 23 دقیقه
نویسنده این موضوع
عیب های رنگ اکرلیک

  1. حال نوبت به آن رسیده است که در مورد معایب رنگ اکریلیک نیز صحبت کنیم و آن را از لحاظ های گوناگون مورد بررسی قرار دهیم. اما پس از جستجوی فراوان در رابـ*ـطه با مزایا و معایب رنگ اکریلیک تنها توانستیم یک عیب از آن پیدا کنیم و آن ، سختی پاک کردن کثیفی ها و گردوغبار نسبت به رنگ روغنی میباشد. رنگ روغنی به دلیل دارا بودن مشتقات نفتی و پلاستیکی براقیت بیشتری دارد و به راحتی آثار کثیفی از روی آن پاک میشود. متاسفانه در رنگ آمیزی با رنگ اکرلیک به سختی آثار کثیفی از روی آن پاک میشود زیرا پایه ی براقیت و روغنی بودن آن کمتر است و بیشتر خالتی مات دارد.
  2. رنگ های اکریلیک دارای طیف گسترده و متنوعی می باشد که با توجه به سلیقه ی افراد می توان هر کدام را خوشمان بیاید را برای رنگ آمیزی دکوراسیون داخل منزل استفاده کرد.
  3. هرچه بیشتر با مزایا و معایب رنگ اکریلیک آشنا شوید متوجه خواهید شد که این رنگ تنها برای نقاشی ساختمان و منزل کاربرد ندارد و در بسیاری از موارد هنرمندان از آنان برای رنگ کردن مجسمه ها،کوزه ها،نقاشی ها و….استفاده میکنند. استفاده از رنگ اکریلیک جز خلاقانه ترین نوع عملکرد در کار های هنری به شمار می آید.
  4. #نقاشی


مزایا و معایب رنگ اکریلیک

 
  • تشکر
Reactions: ~ĤaŊaŊeĤ~

paria.m

کاربر نیمه فعال
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
15/12/20
ارسال ها
253
امتیاز واکنش
7,222
امتیاز
213
محل سکونت
your heart
زمان حضور
24 روز 11 ساعت 27 دقیقه

رنگ‌آمیزی منزل از نکات بسیار مهمی است که در نما و زیبایی بخش داخلی و خارجی ساختمان تاثیر به سزایی دارد. پس انتخاب نوع رنگ حائز اهمیت است. پس برای آغاز رنگ‌آمیزی حتما به کیفیت آن توجه کنید. رنگ اکریلیک نوعی از رنگ‌هاست که امروزه بسیار مورد توجه و استفاده است.
ویژگی اصلی این رنگ این است که پایه آن آب است. به عبارت دیگر در آب حل می‌شود. حلالیت این رنگ در آب نسبت به رنگ‌های دیگری که در روغن حل می‌شوند، مزایای بسیاری را به آن داده است.
رنگ اکریلیک نسل تازه‌ای از رنگ‌های ساختمانی است که به دلیل سازگار بودن با محیط زیست این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده و بسیار کابردی شده است. این رنگ در سال‌های اخیر به جایگزین مناسبی برای رنگ‌های روغنی و پلاستیکی شده است و صنعت رنگ آمیزی ساختمان را دچار تغییر و تحول کرده است.
در این مطلب نکات جالبی را در مورد رنگ اکریلیک، ویژگی‌ها، مزایا و معایب آن خوانده و با کاربردهای این رنگ آشنا خواهید شد
۱ . رنگ آکریلیک چیست؟
رنگ اکریلیک نوعی رنگ شیمیایی و نوعی پرایمر پلاستیکی است که به دو گروه حلال نفتی و حلال آب تقسیم می‌شود. در ابتدا از این رنگ برای رنگ‌آمیزی اتومبیل استفاده می‌شد اما امروزه به واسطه ویژگ‌های جالبی که دارد، در صنعت ساختمان‌سازی کابردهای فراوانی پیدا کرده است و بسیاری از نقاشان این رنگ را جایگزین رنگ‌های روغنی کرده‌اند.


۲ . تفاوت بین رنگ روغن و رنگ اکریلیک
رنگ اکریلیک نسبت به رنگ روغن زودتر خشک می‌شود.
رنگ روغن پس از مدتی ممکن است تولید سرب کند که برای محیط زیست مضر است. اما رنگ اکریلیک سازگار با محیط زیست است.
تنوع رنگی رنگ‌های اکریلیک بسیار بیش‎‌تر از رنگ‌های روغن است.
رنگ روغن پس از پایان کار قابل تغییر نیست، اما رنگ روغن با استفاده از مدیوم‌ها قابل تغییر اند.

۳ . ویژگی‌ها و مزایای رنگ اکریلیک
رنگ اکریلیک دارای ویژگی‌های خاصی است که باعث شده در صنایع مختلف کابرد داشته باشد. این ویژگی‌ها عبارتند از:
دوام و ماندگاری بالا
خاصیت درخشندگی بالا
دارای غلظت بالا
سهولت در استفاده
تنوع زیاد
فاقد بوی بد
مقاوم در برابر نور خورشید
قابلیت شست و شو
خاصیت خشک شدن سریع
دارای مقاومت بالا در برابر ساییدگی
سازگاری با محیط زیست
انعطاف پذیری
قابل استفاده روی سطوح مختلف
عدم جذب گرد و خاک
دارای قابلیت ترمیم دوباره
عدم ترک خوردگی
آیا رنگ اکریلیک قابل شستشو است؟
همینطور که گفتیم یکی از مزایای رنک اکریلیک، قابل شستو بودن آن است. رنگ آکریلیک از بهترین و مرغوب ترین مواد اولیه ی ارائه شده توسط پتروشیمی ها برای رزین های رنگ آکریلیک می باشد و با مقاومت و دوام بالا و داشتن قابلیت شست و شوی ۱۰۰ درصدی در بین رنگ های حلال آب یک امتیاز ویژه محسوب می شود.
البته باید توجه داشته باشید در صورتی که آکریلیک روی لباس ریخته شود، پاک کردن آن تنها با آب، سخت یا حتی غیرممکن است. برای حل شدن لکه‌های خشک شده از استون کمک بگیرید.
بهترین زمان برای شست و شوی رنگ آکریلیک ۱ تا دو هفته بعد از رنگ آمیزی می باشد هر چند رنگ آکریلیک ظرف ۲۰ دقیقه پس از اجرا خشک می شود اما تمام مواد موجود در رنگ آکریلیک خشک نمی شوند پس زمان مناسب برای شست و شوی رنگ آکریلیک حداقل یک هفته پس از اجرا می باشد.
اولین بار رنگ اکریلیک در سال ۱۹۵۰ مورد استفاده قرار گرفت، این رنگ با آب و الکل حل می‌شود. آن دسته از رنگ‌های اکریلیک که با آب حلال هستند به میزان آبی که شما به رنگ اضافه می‌کنید می‌تواند سطحی ضخیم و یا نازک را ایجاد کند، و پس از خشک شدن شبیه به رنگ‌های روغنی و یا آبرنگ می‌شوند. رنگ های اکریلیک به خاطر قابلیت انعطاف پذیری بالا و همچنین زود خشک شدن پس از استفاده امروزه بسیار محبوب هستند ولی شاید از مزایا و معایب رنگ اکریلیک باخبر نباشید.
۴ . معایب رنگ اکریلیک
در کنار مزایایی که استفاده از این رنگ در صنایع دارد معایبی نیز دارد که می‌توان به آن اشاره کرد.
نسبت به رنگ‌های دیگر براقی کم‌تری دارد.
به دلیل خشک شدن سریع ممکن است تکه‌ها و لکه‌های روی آن باقی بماند.
همه انواع رنگ اکریلیک به طور ۱۰۰ درصد قابل شست و شو نیستند.
ممکن است رنگ اکریلیک پس از استفاده روی سطوح کمی تغییر رنگ داده و تیره تر شود.
۵ . انواع رنگ آکریلیک
رنگ‌های اکریلیک به صورت مات و براق و همچنین در بسته‌بندی‌های قوطی، تیوبی، بطری و … در بازار موجود است. همچنین غلظت‌های متفاوتی از رنگ اکریلیک در بازار وجود دارد که بر اساس نیاز خود می‌توانید آن‌ها را انتخاب کنید.



مزایا و معایب رنگ اکریلیک

 
  • تشکر
Reactions: ZaHRa

paria.m

کاربر نیمه فعال
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
15/12/20
ارسال ها
253
امتیاز واکنش
7,222
امتیاز
213
محل سکونت
your heart
زمان حضور
24 روز 11 ساعت 27 دقیقه
۶ . نکاتی در مورد استفاده از رنگ اکریلیک
رنگ اکریلیک به دو صورت برای بخش داخلی و بخش خارجی ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد.
قبل از اینکه کار رنگ آمیزی را آغاز کنید، رنگ را به درستی هم زده و مخلوط کنید. هر یک کیلوگرم رنگ حدود پنج متر مربع را پوشش می‌دهد.
دقت کنید سطحی که می‌خواهید آن را با رنگ اکریلیک رنگ آمیزی کنید، کاملا خشک باشد و گرد و غبار و آلودگی نیز روی سطح نباشد. بهتر است سطوح را با فشار قوی آب بشویید و منتظر خشک شدن آن بمانید.
رنگ را در جای مناسب به دور از یخ زدگی نگه‌داری کنید. دمای مناسب نگهداری بین ۵ تا ۳۵ درجه است.
بهترین زمان مصرف رنگ اکریلیک تا ۳۰ ماه پس از تاریخ مصرف است.
میزان آب اضافه شده به این رنگ باید حدود ۲۵ درصد باشد.
اگر سطح مورد نظر از قبل فاقد رنگ بوده است، قبل از استفاده از رنگ اکریلیک حتما از پرایمر استفاده کنید.
بهتر است برای رنگ آمیزی از غلتک استفاده کنید. ترجیحا از به کار بردن قلم مو اجتناب کنید.
بین دوبار رنگ آمیزی با رنگ اکریلیک بهتر است ۲ تا ۴ ساعت فاصله باشد.
مدت زمان خشک شدن رنگ اکریلیک بستگی به دما، جریان هوا، ضخامت رنگ و … دارد.

۷ . سطوحی که رنگ اکریلیک روی آن استفاده می‌شود
رنگ اکریلیک را می‌توان روی سطوح از جنس‌های مختلف نظیر بتن، آجر، گچی، فلزی، سقف کناف و در رنگ آمیزی نمای داخلی و خارجی ساختمان استفاده کرد. دقت کنید هنگام خرید رنگ، با توجه به سطح مورد نظر رنگ‌های مخصوص ضد زنگ، ضد رطوبت و … را تهیه کنید.

۸ . کاربردهای متفاوت رنگ اکریلیک

استفاده در هنر نقاشی روی بوم
نقاشی روی شیشه
طرح و نقاشی روی پارچه
نقاشی روی سفال
استفاده در صنعت خودروسازی
استفاده در خط کشی خیابان‌ها و بلوارها

تفاوت رنگ اکریلیک و رنگ روغنی

سریع یا آهسته کار می‌کنید؟
رنگ اکریلیک به خاطر ماهیتی که دارد بسیار سریع خشک می‌شود و نیازمند سرعت عمل بالایی برای کار است اما رنگ روغنی مدت زمان طولانی بر روی سطح خیس می‌ماند و امکان تغییر در اثر، وجود دارد.
تغییر رنگ
تغییر رنگ در رنگ‌های اکریلیک پس از خشک شدن اتفاق می‌افتد ولی در رنگ های روغنی تغییر رنگ به سرعت اتفاق نمی‌افتد و همان رنگی که بر روی بوم استفاده شد است تا مدتی می‌ماند.


مزایا و معایب رنگ اکریلیک

 
  • تشکر
Reactions: ZaHRa

paria.m

کاربر نیمه فعال
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
15/12/20
ارسال ها
253
امتیاز واکنش
7,222
امتیاز
213
محل سکونت
your heart
زمان حضور
24 روز 11 ساعت 27 دقیقه
محل کار
یکی دیگر خصوصیات رنگ اکریلیک این است که بدون بو هستند. اگر شما جایی هستید که می‌خواهید رنگ آمیزی را به کودکان یاد بدهید، رنگ اکریلیک بهترین انتخاب است زیرا رنگ‌های روغنی دارای بو هستند و این ممکن است برای کودکان کمی ناخوشایند.


مزایا و معایب رنگ اکریلیک
این رنگ‌ها بسیار متنوع هستند. این رنگ‌های نسل جدید برای ایجاد پوشش بافت در سطوح مناسب هستند چون غلظت بالایی دارند و به سرعت خشک می‌شوند و بو ندارند. رنگ اکریلیک انعطاف‌پذیر است و به همین علت روی تمام سطوح از جمله سیمانی، گچی، صفحات کناف، و هر سطح دیگری قابل اجرا هستند و پوشش ضد رطوبت ایجاد می‌کنند قابل استفاده است. درمقابل نور خورشید یا uv مقاوم هستند و در نتیجه بسیار عمر بالایی دارند.


رنگ های اکریلیک با آب حل می‌شوند
به خاطر اینکه رنگ‌های اکریلیک با آب قابل حل هستند براحتی هم قابل شستشو هستند در حالی که برای پاک کردن رنگ های روغنی نیاز به حلال های دیگر از جمله الکل می‌باشد.
غیر سمی و بدون بو و حساسیت
وقتی رنگ بر روی پوست شما آغشته شد جای هیچ نگرانی نیست زیرا این نوع رنگ ها هیچ ماده سمی که باعث حساسیت پوست شوند را در خود ندارند ولی در درجه های رنگ های بالاتر ممکن است دارای مقادیری اکسید کادمیوم باشد.
شبیه رنگ روغنی
پس از انجام کار و خشک شدن رنگ ممکن است در نگاه اول رنگ اکریلیک شبیه رنگ روغنی بنظر برسد.

چند منظوره و قوی

همانطور که گفته شد با میزان دلخواه آب اضافه شده به آن می‌توانید لایه نازک و یا ضخیم از رنگ را بدست آوردید. رنگ‌های اکریلیک بسیار متنوع هستند و برای ایجاد بافت در سطوح مناسب هستند چون غلظت بالایی دارند و به سرعت خشک می‌شوند. رنگ اکریلیک انعطاف‌پذیر است و به همین علت روی تمام سطوح از جمله مدل‌های خمیر کاغذ پارچه و کفش قابل استفاده است.
زمان خشک شدن سریع
برخی از هنرمندان و نقاشان خشک شدن سریع این نوع رنگ‌ها را نقطه ضعف می‌دانند زیرا آنها بر این باورند که امکان مانور و تغییر در رنگ را پایین و در برخی موارد ناممکن می‌سازد و همین امر نیازمند سرعت بسیار بالایی هم در آماده سازی و هم در رنگ کردن نیاز دارد. به یاد داشته باشید که اگر این رنگ‌ها بر روی لباس ریخته شوند باید بلافاصله با آب گرم و صابون شسته شوند در غیر اینصورت پس از خشک شدن غیرقابل برگشت خواهند بود.
استفاده به‌ جای آبرنگ
اگر شما در مهد کودک کار می‌کنید و یا کودک خردسال در خانه دارید و به رنگ و رنگ آمیزی علاقه دارد رنگ‌های اکریلیک گزینه جذابی برای آنهای می‌تواند باشد.

همیشه رنگ آمیزی چه برای کودکان و چه برای بزرگسالان برای رنگ کردن منزل کاری جذاب بوده است، رنگهای اکریلیک پایه آب نسل جدید از رنگ‌های ساختمانی می‌باشند که با توجه به مسائل زیست‌محیطی و عدم استفاده از حلال‌های آلی و مواد مضر کاربردی این نوع رنگ‌ها روبه افزایش است. بطوریکه به تدریج جایگزین مناسبی برای رنگ‌های روغنی الکیدی می‌باشند. رنگ ترافیک که عموماً برای خط کشی خیابان‌ها استفاده می‌شود هم از رزین آکریلیک پایه حلالی استفاده می‌شود.
ممنون که در این نوشته رنگارنگ همراهم بودید. امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد
پایان
منبع:پین ورک


مزایا و معایب رنگ اکریلیک

 
  • تشکر
Reactions: ZaHRa
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا