خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
25,242
امتیاز واکنش
64,121
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
272 روز 9 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
مواد مورد نیاز برای تهیه خمیر گل‌چینی
مواد مورد نیاز برای درست کردن خمیر به‌طور خلاصه در جدول زیر نمایش داده شده است و در ادامه جزئیات هر یک از آن‌ها توضیح داده شده است.

میزان مواد و وسایل لازم

1 پیمانهنشاسته ذرت
1 پیمانه سرخالیچسب چوب
1 قاشق غذاخوری پُروازلین
2 قاشق غذاخوریگلیسیرین
-ظرف تفلون
-قاشق چوبی
نکته: یک پیمانه استاندارد یا یک لیوان دسته‌دار خانگی از لحاظ وزنی معادل 120-130 گرم می‌باشد.
نشاسته ذرت: یک پیمانه نشاسته ذرت از نوع مرغوب یعنی کاملا نشاسته باید سفید و تازه باشد و دانه‌های آن نباید سیاه باشد. (سعی کنید از لوازم قنادی‌های نشاسته ذرت را بخرید چون تازه‌تر هستند)
تصویر 1: نشاسته ذرت
4153695d51ad1edc0.jpg

چسب چوب: بهیک پیمانه سرخالی چسب چوب مرغوب نیاز دارید که به چسب چوبی مرغوب گفته می‌شود که بر اثر قرار گرفتن در محیط از رنگ شیری به بی‌رنگ تغییر رنگ دهد. بهترین مارک برای چسب چوب برای ساخت خمیر گل‌چینی، چسب چوب مارک شمال یا مشهد می‌باشد.
تصویر 2: چسب چوب

2.jpg


وازلین: شما به وازلین معادل یک قاشق پر غذاخوری نیاز دارید. پیشنهاد می‌کنیم اگر به مقدار زیاد نیاز دارید که خمیر درست کنید وازلین را به‌صورت کیلویی تهیه کنید که در فروشگاه‌های لوازم هنری و عطاری‌ها وازلین کیلویی موجود می‌باشد چون از نظر هزینه برای شما ارزان‌تر می‌باشد.


وسایل مورد نیاز خمیر چینی

 

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
25,242
امتیاز واکنش
64,121
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
272 روز 9 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
5.jpg

تصویر 3: وازلین
گلیسیرین: از گلیسیرین برای چربی خمیر استفاده می‌شود اما با توجه به این که قیمت گلیسیرین گران می‌باشد و برای همه مقرون‌ به‌صرفه نیست که برای درست کردن خمیر آن را بخرند ما به شما پیشنهاد می‌کنیم که برای چربی خمیر خود می‌توانید از روغن مایع، کرم شیر پاک‌کن آرایشی و غیره که در خانه است، استفاده کنید و به هیچ‌وجه از کیفیت خمیر شما کم نمی‌شود.

نکته: چربی زیاد خمیر باعث می‌شود که خمیر موقع کار ترک بردارد پس حواستان باشد بیش از مقدار مورد نیاز که در دستور گفته شده است از گلسیرین یا جایگزین‌های آن استفاده نکنید.

3.jpg

تصویر 4: گلسیرین
ظرف تفلون و قاشق چوبی: برای درست کردن این خمیر حتما حتما به ظرف تفلون نیاز دارید تا هنگام درست کردن خمیر به ظرف نچسبد و دقت داشته باشید که یک ظرف تفلون نو تهیه کنید و آن را مخصوص این کار بگذارید و به هیچ‌وجه از ظروف تفلونی که در آشپزخانه دارید و در آن‌ها غذا پخته‌اید استفاده نکنید چون رنگ خمیر شما را تغییر می‌دهد و در پایین آوردن کیفیت آن تاثیر می‌گذارد.
نکته دیگر این که چون در تهیه این خمیر از مواد شیمایی مانند چسب چوب استفاده می‌شود دیگر به هیچ‌وجه در آن ظرف نباید غذا پخت چون برای سلامت شما مضر می‌باشد. برای هم زدن این خمیر روی حرارت نیاز به قاشق چوبی دارید به این دلیل که ظرف شما خش نخورد.


وسایل مورد نیاز خمیر چینی

 

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
25,242
امتیاز واکنش
64,121
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
272 روز 9 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
طرز تهیه خمیر گل‌چینی (روش اول)
برای تهیه یک خمیر مرغوب باید مراحل زیر را به ترتیب اجرا کنید:
1- تا پیمانه تمیز است ابتدا نشاسته ذرت را به میزان لازم که در دستور گفته شده است، بر می‌داریم سپس آن را در یک ظرف تفلون که بهتر است ابتدا آن را با وازلین چرب کنیم، می‌ریزیم.
2- سپس پیمانه را با یک قاشق غذاخوری گلیسیرین کاملا چرب کنید به‌طوری که تمام دیواره‌های داخلی لیوان به گلیسیرین آغشته شود.
3- سپس چسب چوب را داخل پیمانه که در مرحله قبل آن را با گلیسیرین چرب کردیم می‌ریزیم به‌طوری‌که سر پیمانه خالی باشد که با این ترفند چسب چوب به‌راحتی داخل ظرف تفلون برمی‌گردد و به لیوان یا پیمانه نمی‌چسبد.
4- در این مرحله بیایید باید بقیه گلیسیرین باقی‌مانده در پیمانه را به مواد خمیر افزوده و یک قاشق غذاخوری دیگر گلیسیرین را که در دستور گفته شده است را به مواد داخل ظرف اضافه کنید.
5- تمام مواد موجود در ظرف را با قاشق چوبی با هم مخلوط می‌کنیم و با حرارت بسیار ملایم خمیر را به‌طور مرتب هم می‌زنیم تا مواد دست‌به‌دست هم داده و جمع شود، هر دفعه خمیر را زیر و رو کنید و مرکز آن را باز کنید تا حالت چسبندگی نداشته باشد یعنی به دست نچسبد.
6- ابتدا امتحان می‌کنیم اگر خمیر به دست نچسبید در این حالت خمیر را برداشته و خوب وَرز دهید، خمیر را بعد از وَرز دادن در محیط گذاشته تا کاملا خنک شود و سپس پلاستیک کنید. هوا اضافه داخل پلاستیک را بگیرید، اگر دو تا سه روز در محیط بماند مشکلی ندارد اما برای نگهداری طولانی مدت خمیر آن را باید در یخچال قرار دهید و آن را داخل چند پلاستیک و داخل یک ظرف درب‌دار قرار دهید و در یخچال بگذارید.
1.jpg


وسایل مورد نیاز خمیر چینی

 

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
25,242
امتیاز واکنش
64,121
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
272 روز 9 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
تصویر 4: روش پختن خمیر گل چینی
روش دوم تهیه خمیر گلسازی
تمام مراحل 1 تا 4 را که در روش اول آماده‌سازی خمیر گفته شد را اجرا می‌کنیم و پس از مخلوط کردن همه مواد با هم، یک پلاستیک را کاملا چرب کرده و مواد را داخل آن می‌ریزیم و درب پلاستیک را می‌بندیم و آن را روی بخار کتری می‌گذاریم. حتی می‌توانیم یک ظرف را که داخل آن آب ریختیم را روی حرارت قرار دهیم و وقتی‌که آب آن جوش آمد پلاستیک را داخل آب جوش بیندازیم تا خمیر خودش را گرفته و منسجم بشود.

6-1.jpg

تصویر 5: ورز دادن خمیر گلسازی
درست کردن خمیر چینی یا خمیر عروسک‌سازی (روش سوم)

مواد خمیر بر اساس مراحل 1 تا 4 که در روش اول آماده‌سازی خمیر در بالا گفته شد را با هم ترکیب کنید و داخل یک ظرف پیرکس ریخته و درب ظرف گذاشته و در مایکروفر قرار دهید نکته قابل‌توجه این است که توان مایکروفر را باید روی 600 تنظیم کنید و زمان آن را بین یک الی دو دقیقه قرار دهید تا خمیر به‌دست آید.
نکات کلیدی خمیر گل‌چینی
برای رفع عیوب پیش آمده در خمیر یکسری نکات کلیدی وجود دارد که عبارتند از:
1- اگر خمیر چینی خیلی سفت شده بود و بعد از استراحت کامل هم حالت کشسانی و انعطاف‌پذیری نداشت، در صورتی‌که مانند خرده نان از هم جدا شود دیگر نمی‌شود آن را ترمیم کرد و باید خمیر را دور انداخت؛ اما اگر خمیر کمی سفت بود یک خمیر دیگر درست می‌کنیم و قبل از آن‌که کاملا منسجم شود و به دست نچسبید از روی حرارت برداشته و تا گرم است به خمیر قبلی اضافه کرده و خوب وُرز دهید تا یک خمیر قابل انعطاف خوبی به‌دست آید.
2- اگر خمیر در حین کار در اثر رنگ زدن به‌خصوص رنگ‌های تیره مانند مشکی، سبز و آبی سفت شد و حالت ترک پیدا کرد کمی چسب چوب بین خمیر گذاشته و دست‌هایتان را خوب چرب کنید و خمیر را وَرز دهید.
3- اگر خمیر بعد از استراحت به پلاستیک چسبید و شل بود، خمیر را از پلاستیک خارج کرده و آن را به قطر یک سانت پهن کرده و در دمای محیط قرار دهید یا یک لحظه در تابه‌ای که از قبل داغ شده است به‌صورت نیمرو، زیر و رو کنید.
4- اگر روی عروسک‌های خمیری یا گل‌های چینی بعد از درست کردن کامل خمیر ترک خورد، در این صورت مقداری خمیر نرم برمی‌داریم روی قسمت ترک‌خورده گذاشته و با انگشت توسط رطوبت آب، ترک را محو می‌کنیم.
5- اگر عروسک بعد از خشک شدن از زیر حالت باد کرده، پیدا کرد یعنی خمیر ترش شده است و برای این کار باید حتما داخل عروسک را خالی کنید. (از خمیری که خالی کردیم می‌توانیم دوباره در حین کار و ساختن عروسک یا گل استفاده کرد.)
منبع: پرنون


وسایل مورد نیاز خمیر چینی

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا