خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

~XFateMeHX~

کاربر برتر
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
6/4/20
ارسال ها
7,079
امتیاز واکنش
10,096
امتیاز
428
زمان حضور
35 روز 22 ساعت 26 دقیقه
نویسنده این موضوع
تعریف و ریشه لغوی

لایه های آبدار محبوس ، معمولا به نام سفره های آرتزین یا سفره های تحت فشار نامیده می شوند. و معادل لاتین cofined Aguifer می باشد.

سازوکار سفره تحت فشار

این نوع سفره ها وقتی بوجود می آیند که یک لایه محبوس کننده ای (confining bed) که غیر قابل نفوذ است ، لایه های آبدار را بپوشاند و فشار را در سفره های محبوس بیشتر از فشار اتمسفر سازد. چاهی که در این نوع لایه های آبدار حفر میشود ، سطح آب در آن بالاتر از کف لایه محبوس کننده قرار می گیرد که به آن سطح پیزومتریک می گویند. همانطور که قبلا تعریف گردید سطح پیزومتریک یا هم فشار یک سطح تصوری است که ارتفاع آن در هر نقطه برابر ارتفاع نظیر فشار آب و یا بار فشار (Pressure head) در سفره است که با سطح هیدرواستاتیک آب در سفره مطابقت می کند.
اگر سطح پیزومتریک ، بالای سطح زمین قرار گیرد از چاه حفره شدن در آن آب خود به خود به بیرون ، جریان پیدا می کند که اینگونه چاه را چاه سرریز (over flowing well) می گویند. اگر سطح پیزومتریک در زیر لایه محبوس کننده قرار گیرد سفره تحت فشار به سفره آزاد تبدیل می شود. این عمل تحت شرایط گوناگون مثل برداشت زیاد از آب زیرزمین و یا کاهش تغذیه آن بوجود می آید. جاییکه لایه های محصور کننده به سطح زمین می رسند یا در زمین قطع می شوند و سفره تحت فشار به سفره آزاد تبدیل میشود. آب می تواند وارد سفره گردد که این محل را منطقه تغذیه (Recharg area) می گویند.

منبع: رشد


سفره تحت فشار

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا