نویسنده این موضوع
مقدمه
کلاژن یکی از پروتئینهای رشتهای است که در بافتهای همبند یافت میشود و دارای مقدار زیادی اسید آمینههای هیدروکسی پرولین و هیدروکسی لیزین و به مقدار بسیار کم اسیدهای آمینه سولفوردار است. در مهره داران عالی کلاژن تقریبا یک سوم پروتئین کل بدن را تشکیل میدهد. طرز قرار گرفتن رشته فیبرهای کلاژن بر حسب عملکرد آنها متفاوت است.
برای مثال در ماهیچههای ساق پا فیبرها به صورت کلافهای موازی قرار میگیرند و ساختار محکمی را تشکیل میدهند که خاصیت ارتجاعیشان بسیار کم است. ماده آلی موجود در قرنیه چشم از کلاژن خالص تشکیل شده است. کلاژن در تاندون (وتر یا زردپی) ، استخوان ، غضروف ، دیسک بین مهرهها و غشای پایه یافت میشود. پیش از رنگ آمیزی به رنگ سفید و پس از رنگ آمیزی با هماتوکسیلین و ائوزین به رنگ قرمز دیده میشود.
تنوع کلاژن
حداقل 13 نوع کلاژن در انسان شناسایی شدهاند که هر کدام در بافت خاصی وجود دارند. تنوع این کلاژنها به دلیل تفاوت در ماهیت پلی پپتیدهای تشکیل دهنده آنهاست. از کنار هم قرار گرفتن مارپیچهای کلاژن رشتههای کلاژن بوجود میآیند. نحوه قرار گرفتن مارپیچها طوری است که انتهای مولکولهای مجاور روی هم قرار میگیرند. این نحوه قرار گیری باعث میشود که رشتههای کلاژن قابلیت کشش زیادی داشته باشند. دستجات متراکم این رشته که در تاندون وجود دارند با قابلیت کشش خود میتوانند نیروهای زیادی را تحمل کنند.
ساختار کلاژن
سه پلی پپتید مجزا به نام زنجیرههای آلفا که تروپوکلاژن نامیده میشوند در ساختار کلاژن شرکت دارند. کلاژن شامل 35 درصد گلیسین ، 11 درصد آلانین ، 21 درصد پرولین و هیدروکسی پرولین و یک اسید آمینه غیر استاندارد است. محصول غذایی ژلاتین که از کلاژن مشتق میشود دارای ارزش غذایی کمی به عنوان یک پروتئین است.
زیرا از اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز در رژیم غذایی ، فوقالعاده ضعیف میباشد. ریشههای اسید آمینه پرولین امکان پیچش تیز مارپیچ کلاژن را فراهم میآورد. توالی اسید آمینه و ساختمان چهارم ابر مارپیچی کلاژن ، بسته بندی بسیار نزدیک سه رشته پلی پپتید را ممکن میسازد.
کلاژن یکی از پروتئینهای رشتهای است که در بافتهای همبند یافت میشود و دارای مقدار زیادی اسید آمینههای هیدروکسی پرولین و هیدروکسی لیزین و به مقدار بسیار کم اسیدهای آمینه سولفوردار است. در مهره داران عالی کلاژن تقریبا یک سوم پروتئین کل بدن را تشکیل میدهد. طرز قرار گرفتن رشته فیبرهای کلاژن بر حسب عملکرد آنها متفاوت است.
برای مثال در ماهیچههای ساق پا فیبرها به صورت کلافهای موازی قرار میگیرند و ساختار محکمی را تشکیل میدهند که خاصیت ارتجاعیشان بسیار کم است. ماده آلی موجود در قرنیه چشم از کلاژن خالص تشکیل شده است. کلاژن در تاندون (وتر یا زردپی) ، استخوان ، غضروف ، دیسک بین مهرهها و غشای پایه یافت میشود. پیش از رنگ آمیزی به رنگ سفید و پس از رنگ آمیزی با هماتوکسیلین و ائوزین به رنگ قرمز دیده میشود.
تنوع کلاژن
حداقل 13 نوع کلاژن در انسان شناسایی شدهاند که هر کدام در بافت خاصی وجود دارند. تنوع این کلاژنها به دلیل تفاوت در ماهیت پلی پپتیدهای تشکیل دهنده آنهاست. از کنار هم قرار گرفتن مارپیچهای کلاژن رشتههای کلاژن بوجود میآیند. نحوه قرار گرفتن مارپیچها طوری است که انتهای مولکولهای مجاور روی هم قرار میگیرند. این نحوه قرار گیری باعث میشود که رشتههای کلاژن قابلیت کشش زیادی داشته باشند. دستجات متراکم این رشته که در تاندون وجود دارند با قابلیت کشش خود میتوانند نیروهای زیادی را تحمل کنند.
ساختار کلاژن
سه پلی پپتید مجزا به نام زنجیرههای آلفا که تروپوکلاژن نامیده میشوند در ساختار کلاژن شرکت دارند. کلاژن شامل 35 درصد گلیسین ، 11 درصد آلانین ، 21 درصد پرولین و هیدروکسی پرولین و یک اسید آمینه غیر استاندارد است. محصول غذایی ژلاتین که از کلاژن مشتق میشود دارای ارزش غذایی کمی به عنوان یک پروتئین است.
زیرا از اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز در رژیم غذایی ، فوقالعاده ضعیف میباشد. ریشههای اسید آمینه پرولین امکان پیچش تیز مارپیچ کلاژن را فراهم میآورد. توالی اسید آمینه و ساختمان چهارم ابر مارپیچی کلاژن ، بسته بندی بسیار نزدیک سه رشته پلی پپتید را ممکن میسازد.
کلاژن
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com