- عضویت
- 1/8/21
- ارسال ها
- 4,188
- امتیاز واکنش
- 38,170
- امتیاز
- 443
- سن
- 16
- محل سکونت
- قصر نوتلا
- زمان حضور
- 101 روز 10 ساعت 48 دقیقه
نویسنده این موضوع
بهترین غذا برای نوزادان در وهله ی اول شیر مادر است، و کودک باید حداقل تا ۲۱ ماهگی از شیر مادر درکنار غذاهای دیگر تغذیه کند. البته اگر مادر شیر داشته باشد و کودک همچنان به خوردن شیر مادر علاقمند باشد میتوان این زمان را طولانی تر کرد. تا ۶ ماهگی کودک تنها به شیر مادر برای تغذیه احتیاج دارد، بنابراین تا این زمان تغذیه ی مادر بسیار مهم است و باید حتما پروتئین، ویتامین، آهن و سایر مواد مغذی را در رژیم خود بگنجاند.
در حدود ۶ ماهگی می توان آب میوه ها را در فنجان های ته پهن و صاف، جرعه جرعه به کودک نوشانید. نوشیدن به کمک فنجان از فساد زودرس دندان ها در شیرخواران پیشگیری می کند. وقتی کودک همیشه از شیشه می نوشد، غذاهای غنی از کربوهیدرات ها دندان ها را شست و شو می دهند و محیط رشد مطلوبی برای باکتری ها فراهم می سازند. باکتری ها روی دندان اسید تولید می کنند که مینای دندان را حل می کند.
کودکان شیرخوار هرگز نباید با شیشه ی شیر در بسـ*ـتر بخوابند یا در صندلی با بطری شیر رو به بالا بنشینند. وقتی به بچه ها اجازه ی این کار داده میشود، مایعات وشیر در اطراف دندان ها جمع می شوند و خطر فساد دندانها را افزایش می دهند. هنگام تغذیه و شیردهی باید بر کودکان نظارت کرد. فقط بالا گرفتن شیشه ی شیر برای مراقبت کافی نیست.
برخی کودکان به شیشه ی شیر هنگام خواب عادت کرده اند و ترک این عادت برای آن ها مشکل است. مراقبانی که مصمم هستند این عادت را در کودک از میان ببرند، یا باید چندین شب گریه ی کودک را تحمل کنند یا به آهستگی او را به کمک پستانک یا گول زنک یا به کمک آب تا یک هفته یا بیشتر نگه دارند تا این مشکل از بین برود.
از شش یا هفت ماهگی به بعد میتوان شروع به دادن غذاهای کمکی به کودک کرد. ابتدا از مایعات و آب میوه ی طبیعی شروع کنید. آب سیب میتواند گزینه ی مناسبی برای شروع باشد. بعد از آن از غذاهای کمکی با پایه ی غلات استفاده کنید. برنج از غلاتی است که کمترین امکان آلرژی را دارد بنابراین برای شروع غذای کمکی کودک گزینه ی مناسبی است. فرنی و حریره ی بادام از غذاهای مرسوم برای غذای کمکی کودک هستند.
اولین غذاهای جامد باید غلات غنی شده از آهن باشند. یک روش خوب این است که غذاها را پس از اینکه کودک مقداری شیر مادر یا شیرخشک خورد و اشتهایش کمتر شد، به او بدهند. این روش به برقراری زود هنگام تغذیه با قاشق هم کمک می کند. کمک غذای برنجی (مثل فرنی) بهترین غذا برای شروع است. زیرا کمتر احتمال دارد حساسیت غذایی ایجاد کند.
غذاهای مناسب برای کودکان میتواند یک غذای ساده باشد. هر نوع غذای ساده را باید با قاشق چایخوری آغاز کنید، مانند برنج پخته (کته ی نرم) و میزان آن را کم کم افزایش دهید. وقتی غذای جدید به مدت یک هفته به کودک داده شد، بدون اینکه تاثیر بدی داشته باشد، می توان غذای دیگری به غذای کودک افزود.
فرنی:
آرد برنج: یک قاشق مرباخوری سرصاف
شکر: نصف قاشق مرباخوری
شیر(ترجیحا شیر مادر؛ درصورت استفاده از شیر پاستوریزه حتما قبلا جوشانده شود): ۵ قاشق مرباخوری
اول آرد برنج را با کمی آب و مقدار شکر گفته شده در بالا بپزیدو بعد شیر را اضافه کرده روی حرارت هم بزنید تا کمی غلیظ شود.
حریره ی بادام:
طرز تهیه ی حریره ی بادام دقیقا مانند فرنی است که در بالا توضیح داده شد، فقط همزمان با شیر یک قاشق مربا خوری بادام پوست گرفته شده و رنده شده به آن اضافه کنید. برای پوست گرفتن بادام به مدت بیست دقیقه آن را در آب دغ قرار دهید و سپس پوست بگیرید.
میتوانید از خود برنج هم استفاده کنید، کمی برنج پخته را با کمی شیر یا آب در مخلوط کن بریزید و پس از نرم شدن به کودک بدهید.
در روزهای اول از مقدار بسیار کم غذای کمکی برای کودک استفاده کنید، مثلا نصف قاشق چای خوری و هرروز این مقدار را کمی بیشتر کنید تا به دو قاشق سوپ خوری برسد.
در ادامه روند تغذیه کودک با غذاهای کمکی از پوره میوه و سبزیجات استفاده کنید. بهتر است سبزی ها را پیش از میوه ها داد. اگر میوه ها اول داده شوند، کودک مزه ی شیرین را ترجیح خواهد داد و ممکن است در برابرخوردن سبزی ها مقاومت نشان دهد. به طور کلی، هر پله ی تغذیه را روی پله قبلی بسازید و مطمئن شوید که در هر مرحله، تنها یک نوع ماده ی غذایی به کودک می دهید.
غذاهای مناسب برای کودکان نباید حساسیتزا باشند. رعایت فاصله ی هفت روز میان دادن غذاهای جدید نکته ی مهمی است، زیرا ممکن است بروز نشانه های حساسیت یا عدم تحمل تا یک هفته به تأخیر افتد. این نشانه هاعبارت اند از: اسهال، استفراغ، بثورات پوستی و خس خس سـ*ـینه. اگر یک یا چند مورد از این نشانه ها ظاهر شوند، باید تا چندین هفته از دادن غذای مشکوک یا مشکل ساز خودداری کنید و سپس با مقدار کمتر دوباره شروع کنید.
اگر مشکل ادامه یابد، باید با پزشک مشورت کرد. این مسئله مهم است که غذاهای مخلوط را تا وقتی که هرکدام از اجزای تشکیل دهنده ی آن ها جداگانه به کودک داده نشده است، وارد غذای کودک نکنیم، زیرا اگر نشانه ی حساسیت یا عدم تحمل بروز کند، مشکل خواهد بود که غذای حساسیت زا را شناسایی کنیم. توجه داشته باشید که بسیاری از کودکان نشانه های حساسیت غذایی را نشان می دهند.
بعضی از غذاها که بیشتربرای شیرخواران حساسیت زا هستند ، عبارت اند از: سفیده ی تخم مرغ، شکلات، مغزها، و شیرگاو . بهتر است در دوران شیرخواری از دادن این غذاها به کودک خودداری کرد. برخی غذاهای فشرده و آماده ی مصرف برای تغذیه ی کودکان شیرخوار در فروشگاه ها موجودند. هنگام خرید از این فروشگاه ها در مورد آن ها تحقیق کنید. انواع ساده ی آن ها، بیشتر از انواع مخلوط که ارزش غذایی کمتری دارند برای کودک مطلوب اند. بیشتر این نوع غذاها نمک ندارند، اما به بعضی دیگر مانند دسرهای میوه مقدار زیادی قند افزوده شده است.
منبع:رادیو کودک
در حدود ۶ ماهگی می توان آب میوه ها را در فنجان های ته پهن و صاف، جرعه جرعه به کودک نوشانید. نوشیدن به کمک فنجان از فساد زودرس دندان ها در شیرخواران پیشگیری می کند. وقتی کودک همیشه از شیشه می نوشد، غذاهای غنی از کربوهیدرات ها دندان ها را شست و شو می دهند و محیط رشد مطلوبی برای باکتری ها فراهم می سازند. باکتری ها روی دندان اسید تولید می کنند که مینای دندان را حل می کند.
کودکان شیرخوار هرگز نباید با شیشه ی شیر در بسـ*ـتر بخوابند یا در صندلی با بطری شیر رو به بالا بنشینند. وقتی به بچه ها اجازه ی این کار داده میشود، مایعات وشیر در اطراف دندان ها جمع می شوند و خطر فساد دندانها را افزایش می دهند. هنگام تغذیه و شیردهی باید بر کودکان نظارت کرد. فقط بالا گرفتن شیشه ی شیر برای مراقبت کافی نیست.
برخی کودکان به شیشه ی شیر هنگام خواب عادت کرده اند و ترک این عادت برای آن ها مشکل است. مراقبانی که مصمم هستند این عادت را در کودک از میان ببرند، یا باید چندین شب گریه ی کودک را تحمل کنند یا به آهستگی او را به کمک پستانک یا گول زنک یا به کمک آب تا یک هفته یا بیشتر نگه دارند تا این مشکل از بین برود.
از شش یا هفت ماهگی به بعد میتوان شروع به دادن غذاهای کمکی به کودک کرد. ابتدا از مایعات و آب میوه ی طبیعی شروع کنید. آب سیب میتواند گزینه ی مناسبی برای شروع باشد. بعد از آن از غذاهای کمکی با پایه ی غلات استفاده کنید. برنج از غلاتی است که کمترین امکان آلرژی را دارد بنابراین برای شروع غذای کمکی کودک گزینه ی مناسبی است. فرنی و حریره ی بادام از غذاهای مرسوم برای غذای کمکی کودک هستند.
اولین غذاهای جامد باید غلات غنی شده از آهن باشند. یک روش خوب این است که غذاها را پس از اینکه کودک مقداری شیر مادر یا شیرخشک خورد و اشتهایش کمتر شد، به او بدهند. این روش به برقراری زود هنگام تغذیه با قاشق هم کمک می کند. کمک غذای برنجی (مثل فرنی) بهترین غذا برای شروع است. زیرا کمتر احتمال دارد حساسیت غذایی ایجاد کند.
غذاهای مناسب برای کودکان میتواند یک غذای ساده باشد. هر نوع غذای ساده را باید با قاشق چایخوری آغاز کنید، مانند برنج پخته (کته ی نرم) و میزان آن را کم کم افزایش دهید. وقتی غذای جدید به مدت یک هفته به کودک داده شد، بدون اینکه تاثیر بدی داشته باشد، می توان غذای دیگری به غذای کودک افزود.
فرنی:
آرد برنج: یک قاشق مرباخوری سرصاف
شکر: نصف قاشق مرباخوری
شیر(ترجیحا شیر مادر؛ درصورت استفاده از شیر پاستوریزه حتما قبلا جوشانده شود): ۵ قاشق مرباخوری
اول آرد برنج را با کمی آب و مقدار شکر گفته شده در بالا بپزیدو بعد شیر را اضافه کرده روی حرارت هم بزنید تا کمی غلیظ شود.
حریره ی بادام:
طرز تهیه ی حریره ی بادام دقیقا مانند فرنی است که در بالا توضیح داده شد، فقط همزمان با شیر یک قاشق مربا خوری بادام پوست گرفته شده و رنده شده به آن اضافه کنید. برای پوست گرفتن بادام به مدت بیست دقیقه آن را در آب دغ قرار دهید و سپس پوست بگیرید.
میتوانید از خود برنج هم استفاده کنید، کمی برنج پخته را با کمی شیر یا آب در مخلوط کن بریزید و پس از نرم شدن به کودک بدهید.
در روزهای اول از مقدار بسیار کم غذای کمکی برای کودک استفاده کنید، مثلا نصف قاشق چای خوری و هرروز این مقدار را کمی بیشتر کنید تا به دو قاشق سوپ خوری برسد.
در ادامه روند تغذیه کودک با غذاهای کمکی از پوره میوه و سبزیجات استفاده کنید. بهتر است سبزی ها را پیش از میوه ها داد. اگر میوه ها اول داده شوند، کودک مزه ی شیرین را ترجیح خواهد داد و ممکن است در برابرخوردن سبزی ها مقاومت نشان دهد. به طور کلی، هر پله ی تغذیه را روی پله قبلی بسازید و مطمئن شوید که در هر مرحله، تنها یک نوع ماده ی غذایی به کودک می دهید.
غذاهای مناسب برای کودکان نباید حساسیتزا باشند. رعایت فاصله ی هفت روز میان دادن غذاهای جدید نکته ی مهمی است، زیرا ممکن است بروز نشانه های حساسیت یا عدم تحمل تا یک هفته به تأخیر افتد. این نشانه هاعبارت اند از: اسهال، استفراغ، بثورات پوستی و خس خس سـ*ـینه. اگر یک یا چند مورد از این نشانه ها ظاهر شوند، باید تا چندین هفته از دادن غذای مشکوک یا مشکل ساز خودداری کنید و سپس با مقدار کمتر دوباره شروع کنید.
اگر مشکل ادامه یابد، باید با پزشک مشورت کرد. این مسئله مهم است که غذاهای مخلوط را تا وقتی که هرکدام از اجزای تشکیل دهنده ی آن ها جداگانه به کودک داده نشده است، وارد غذای کودک نکنیم، زیرا اگر نشانه ی حساسیت یا عدم تحمل بروز کند، مشکل خواهد بود که غذای حساسیت زا را شناسایی کنیم. توجه داشته باشید که بسیاری از کودکان نشانه های حساسیت غذایی را نشان می دهند.
بعضی از غذاها که بیشتربرای شیرخواران حساسیت زا هستند ، عبارت اند از: سفیده ی تخم مرغ، شکلات، مغزها، و شیرگاو . بهتر است در دوران شیرخواری از دادن این غذاها به کودک خودداری کرد. برخی غذاهای فشرده و آماده ی مصرف برای تغذیه ی کودکان شیرخوار در فروشگاه ها موجودند. هنگام خرید از این فروشگاه ها در مورد آن ها تحقیق کنید. انواع ساده ی آن ها، بیشتر از انواع مخلوط که ارزش غذایی کمتری دارند برای کودک مطلوب اند. بیشتر این نوع غذاها نمک ندارند، اما به بعضی دیگر مانند دسرهای میوه مقدار زیادی قند افزوده شده است.
منبع:رادیو کودک
غذای کودک: شش ماهگی تا دو سالگی
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com