- امتیاز واکنش
- 19,563
- زمان حضور
- 150 روز 12 ساعت 3 دقیقه
نویسنده این موضوع
هانیه توسلی (زادهٔ ۱۴ خرداد ۱۳۵۸) بازیگر اهل ایران است. او تنها چند سال پس از شروع حرفۀ بازیگری، تندیس بهترین بازیگر نقش اول زن را برای بازی در شبهای روشن از هفتمین جشن خانه سینما دریافت کرد. توسلی همچنین در سی و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۱، برای بازی در فیلمِ دهلیز برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن شد.
سینما
سال فیلم کارگردان نقش توضیحات
مجموعههای تلویزیونی
سال فیلم رده جشنواره نتیجه منبع
هانیه توسلی متولد 17 خرداد 1358 در همدان بازیگر ایرانی است. او دیپلم علوم تجربی دارد و فارغ التحصیل ادبیات فیلم نامه نویسی از دانشگاه آزاد تهران است. هانیه چهار خواهر دارد که خواهر بزرگترش هما مدتی در یک مجله منتقد بود در حال حاضر کار ترجمه انجام می دهد.
خواهر دیگرش مهسا جراح مغز است. یک خواهر دیگر دارد به نام هدیه در آمریکا خواننده است. خواهر کوچکش در رشته طراحی شهری تحصیل کرده است. وقتی نمایش پدر دوست داشتنی با بازی او، در یکی از جشنواره های تئاتر، در تبریز روی صحنه رفت، نصرالله قادری که به عنوان داور آنجا حضور داشت، هانیه توسلی را برای بازی در نمایش پدر انتخاب کرد. یک سال پس از آن، در فیلم کوتاه روی جاده نمناک (مهدی کرم پور) و سریال غریبه (جواد اردکانی) بازی کرد و سرانجام با شام آخر وارد عرصه حرفه ای سینما شد.
مصاحبه با هانیه توسلی
آروزی تو چیست؟ الگوی تو کیست؟
در بازیگری همیشه گفته ام الیزابت هوپر را دوست دارم . ولی شما تصور کنید که در سینمای ایران که نمی شود که معلم پیانو ساخت و معلم پیانو را بازی کرد. ولی آن خیلی آرمانی است. من بهترین بازی که در زندگی ام دیده ام .
یه سئوال بسیار خصوصی می پرسم ازدواج نمی خواهی بکنی؟
نه.
چرا ازدواج نمی کنی؟
ازدواج یه خرده پیچیده است سخته. الان دارم به شما می گویم و ممکن است که ازدواج بکنم. والا راستش وقتی جوان و کم سن بودم خیلی دوست داشتم بچه دار بشوم تو ذهن همیشه بود و تحت تاثیر رمان جان شیفته بودم. چقدر رابـ*ـطه آن زن با بچه عجیب است من هم در سن شانزده سالگی و هفده سالگی همیشه تو ذهنم .... الان احساس می کنم سی و هفت ساله هستم و خیلی بعید می دانم چون خیلی پیچیده است
نمی خواهی بچه بیاوری و بزرگ کنی؟
اتفاقا خانم ... دیدم. یکی از همکلاسی های من در دانشگاه بودند تئاتر که می خواندیم و یک بچه را به سرپرستی قبول کرده بود. خودش و دخترش را دیدم . نمی دونم ... شایدم یک روزی این کار را بکنم. شاید آنقدر روی خودم کار کنم که بتونم مسئولیت یک انسان را قبول کنم.
این سئوال را به این دلیل کردم که من چون روی تاریخچه بازیگری زن در سینمای ایران کار کردم همه خانم ها اکثرا تنها بودند. بعضی ها خیلی تنها بودند مثلا در تنهایی ...
تنهایی خیلی جذاب است!
تنهایی در سالهای پیری جذاب نیست ..
من به سالهای پیری نمی رسم .... ان شاءا... اگر خدا بخواهد .... به هر حال ببیند آدم ازدواج کند بچه داشته باشد نوه داشته باشد یک خوبی هایی دارد برای آدمی مدل من یک بدیهایی هم دارد من خیلی حوصله جمعیت و شلوغی ندارم من همیشه از تنهایی لـ*ـذت می برم . یک جایی هم بودم که فامیلان و دوستانم بودند سریع کتابم را بر می دارم خیلی وقتا دوست دارم تنها باشم و از جمع گریزانم . تضادی بین حرفه ای که انتخاب کردم و حالی که دارم وجود دارد. مادرم از اول ابتدایی مدرسه رفتم همین مدلی بودم. مدرسه هم که رفتم دوست صمیمی نداشتم . همیشه از تنهایی لـ*ـذت بردم.
منبع: ویکی پدیا و نمناک
زاده |
| |
تحصیلات | کارشناسی نمایشنامه نویسی | |
محل تحصیل |
| |
پیشه |
| |
سال های فعالیت | ۱۳۷۸–اکنون | |
سال فیلم کارگردان نقش توضیحات
۱۳۹۸ | بیصدا حلزون | بهرنگ دزفولیزاده | الهام | |
۱۳۹۷ | جهان با من برقص | سروش صحت | ناهید | |
ایده اصلی | آزیتا موگویی | لاله | ||
ما همه با هم هستیم | کمال تبریزی | نازنین | ||
کلمبوس | هاتف علیمردانی | شهناز (سارا) | ||
۱۳۹۶ | سوءتفاهم | احمدرضا معتمدی | نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر | |
گرگبازی | عباس نظامدوست | هما | ||
۱۳۹۵ | بنبست وثوق | حمید کاویانی | لیلا | |
مادری | رقیه توکلی | گلنار | ||
۱۳۹۴ | سیانور | بهروز شعیبی | هما (نام مستعار هنگامه) | |
نقطه کور | مهدی گلستانه | ناهید | ||
قشنگ و فرنگ | وحید موسائیان | |||
هفت ماهگی | هاتف علیمردانی | سالومه | ||
۱۳۹۳ | شکاف | کیارش اسدیزاده | سارا | |
نهنگ عنبر | سامان مقدم | مادر ارژنگ | ||
۱۳۹۲ | سه ماهی | حمیدرضا قربانی | الهام | |
خط ویژه | مصطفی کیایی | سمیرا | ||
مردن به وقت شهریور | هاتف علیمردانی | ندا | ||
۱۳۹۱ | به خاطر پونه | هاتف علیمردانی | پونه | |
دهلیز | بهروز شعیبی | شیوا | برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در سی و یکمین جشنواره فیلم فجر | |
۱۳۹۰ | ابرهای ارغوانی | سیامک شایقی | پروانه | |
زندگی خصوصی | محمدحسین فرحبخش | پریسا زندی | ||
مادر پاییزی | سیروس رنجبر | ساره | ||
۱۳۸۹ | ندارها | محمدرضا عرب | مهری | نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر |
آقا یوسف | علی رفیعی | رعنا | ||
۱۳۸۸ | عصر روز دهم | مجتبی راعی | مریم / رحمه | |
کیفر | حسن فتحی | مهسا | ||
۱۳۸۷ | شیرین | عباس کیارستمی | زن تماشاچی | فیلم مستند، درام که تصویرگر نگاه ۱۱۳ بازیگر زن، بدون هیچ سخنی به دوربین فیلمبرداری است، در حالی که صداهایی از قرائت منظومه خسرو و شیرین نظامی گنجوی به گوش میرسد. |
۱۳۸۶ | صد سال به این سالها | سامان مقدم | ||
۱۳۸۵ | عاشق | افشین شرکت | گوگو | |
غیرمنتظره | محمدهادی کریمی | شیوا | ||
۱۳۸۴ | زمان میایستد | علیرضا امینی | نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در بیست و چهارمین جشنواره فیلم فجر | |
عصر جمعه | مونا زندی حقیقی | بنفشه | ||
۱۳۸۳ | دیشب باباتو دیدم آیدا | رسول صدرعاملی | ||
کافه ستاره | سامان مقدم | سالومه | ||
یک شب | نیکی کریمی | نگار | ||
۱۳۸۲ | جایی برای زندگی | محمد بزرگنیا | رعنا | نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن در بیست و سومین جشنواره فیلم فجر |
۱۳۸۱ | شبهای روشن | فرزاد مؤتمن | رؤیا | برنده تندیس بهترین بازیگر نقش اول زن در هفتمین دوره جشن خانه سینما[۴] نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در بیست و یکمین جشنواره فیلم فجر |
گاهی به آسمان نگاه کن | کمال تبریزی | هانیه | ||
۱۳۸۰ | اثیری | محمدعلی سجادی | خورشید | |
شام آخر | فریدون جیرانی | ستاره مشرقی | ||
۱۳۷۹ | آخر بازی | همایون اسعدیان | در سمت دستیار کارگردان |
- ۱۳۷۹ - غریبه (جواد اردکانی)[۵]
- ۱۳۸۵ - وفا (محمدحسین لطیفی)
- ۱۳۸۶ - میوه ممنوعه (حسن فتحی)
- ۱۳۸۸ - شمسالعماره (سامان مقدم)
- ۱۳۹۱ - قلب یخی (فصل سوم) (سامان مقدم)
- ۱۳۹۲ - شاهگوش (داود میرباقری)
- ۱۳۹۳ - ابله (کمال تبریزی)
- ۱۳۹۹ - گیسو (عاشقانه۲) (منوچهر هادی)
- ۱۴۰۰- زخم کاری (محمدحسین مهدویان)
- ۱۳۸۰ - روی جاده نمناک (مهدی کرمپور)
- ۱۳۸۳ - دیروقت (اصغر نعیمی)
- ۱۳۹۲ - سه ماهی (حمیدرضا قربانی)
- خشم و هیاهو (مهرداد رایانی، ۱۳۹۶)
- نامههای عاشقانه از خاورمیانه (کیومرث مرادی، ۱۳۹۵)[۶]
- مرثیهای برای کتابسوزیها (علی اتحاد، ۱۳۹۳)[۷]
- قرار (سیامک احصایی، ۱۳۹۲)[۸]
- آمدیم نبودید رفتیم (رضا حداد، ۱۳۹۱)[۹]
- جیرهبندی پر خروس (علی نرگسنژاد، ۱۳۹۰)[۱۰]
- پروفسور بوبوس (آتیلا پسیانی، ۱۳۸۹)[۱۱]
- پدر (نصرالله قادری)
- قرمز و دیگران (محمد یعقوبی)
- گلهای شمعدانی (محمد یعقوبی)
سال فیلم رده جشنواره نتیجه منبع
۱۳۸۱ | فیلم کوتاه روی جاده نمناک | تندیس برگ زیتون بهترین بازیگر نقش اول زن | نخستین جشن سینمای آزاد | برنده | |
۱۳۸۲ | شبهای روشن | تندیس بهترین بازیگر نقش اول زن | هفتمین جشن خانه سینما | برنده | |
۱۳۸۱ | شبهای روشن | سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن | بیست و یکمین جشنواره فیلم فجر | نامزدشده | |
۱۳۸۳ | جایی برای زندگی | سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن | بیست و سومین جشنواره فیلم فجر | نامزدشده | |
۱۳۸۴ | زمان میایستد | سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن | بیست و چهارمین جشنواره فیلم فجر | نامزدشده | |
۱۳۸۹ | ندارها | سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن | بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر | نامزدشده | |
۱۳۹۱ | دهلیز | سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن | سی و یکمین جشنواره فیلم فجر | برنده | |
۱۳۹۲ | دهلیز | جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن | انجمن منتقدان | نامزدشده | |
۱۳۹۶ | سوءتفاهم | سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن | سی و ششمین جشنواره فیلم فجر | نامزدشده |
خواهر دیگرش مهسا جراح مغز است. یک خواهر دیگر دارد به نام هدیه در آمریکا خواننده است. خواهر کوچکش در رشته طراحی شهری تحصیل کرده است. وقتی نمایش پدر دوست داشتنی با بازی او، در یکی از جشنواره های تئاتر، در تبریز روی صحنه رفت، نصرالله قادری که به عنوان داور آنجا حضور داشت، هانیه توسلی را برای بازی در نمایش پدر انتخاب کرد. یک سال پس از آن، در فیلم کوتاه روی جاده نمناک (مهدی کرم پور) و سریال غریبه (جواد اردکانی) بازی کرد و سرانجام با شام آخر وارد عرصه حرفه ای سینما شد.
مصاحبه با هانیه توسلی
آروزی تو چیست؟ الگوی تو کیست؟
در بازیگری همیشه گفته ام الیزابت هوپر را دوست دارم . ولی شما تصور کنید که در سینمای ایران که نمی شود که معلم پیانو ساخت و معلم پیانو را بازی کرد. ولی آن خیلی آرمانی است. من بهترین بازی که در زندگی ام دیده ام .
یه سئوال بسیار خصوصی می پرسم ازدواج نمی خواهی بکنی؟
نه.
چرا ازدواج نمی کنی؟
ازدواج یه خرده پیچیده است سخته. الان دارم به شما می گویم و ممکن است که ازدواج بکنم. والا راستش وقتی جوان و کم سن بودم خیلی دوست داشتم بچه دار بشوم تو ذهن همیشه بود و تحت تاثیر رمان جان شیفته بودم. چقدر رابـ*ـطه آن زن با بچه عجیب است من هم در سن شانزده سالگی و هفده سالگی همیشه تو ذهنم .... الان احساس می کنم سی و هفت ساله هستم و خیلی بعید می دانم چون خیلی پیچیده است
نمی خواهی بچه بیاوری و بزرگ کنی؟
اتفاقا خانم ... دیدم. یکی از همکلاسی های من در دانشگاه بودند تئاتر که می خواندیم و یک بچه را به سرپرستی قبول کرده بود. خودش و دخترش را دیدم . نمی دونم ... شایدم یک روزی این کار را بکنم. شاید آنقدر روی خودم کار کنم که بتونم مسئولیت یک انسان را قبول کنم.
این سئوال را به این دلیل کردم که من چون روی تاریخچه بازیگری زن در سینمای ایران کار کردم همه خانم ها اکثرا تنها بودند. بعضی ها خیلی تنها بودند مثلا در تنهایی ...
تنهایی خیلی جذاب است!
تنهایی در سالهای پیری جذاب نیست ..
من به سالهای پیری نمی رسم .... ان شاءا... اگر خدا بخواهد .... به هر حال ببیند آدم ازدواج کند بچه داشته باشد نوه داشته باشد یک خوبی هایی دارد برای آدمی مدل من یک بدیهایی هم دارد من خیلی حوصله جمعیت و شلوغی ندارم من همیشه از تنهایی لـ*ـذت می برم . یک جایی هم بودم که فامیلان و دوستانم بودند سریع کتابم را بر می دارم خیلی وقتا دوست دارم تنها باشم و از جمع گریزانم . تضادی بین حرفه ای که انتخاب کردم و حالی که دارم وجود دارد. مادرم از اول ابتدایی مدرسه رفتم همین مدلی بودم. مدرسه هم که رفتم دوست صمیمی نداشتم . همیشه از تنهایی لـ*ـذت بردم.
منبع: ویکی پدیا و نمناک
بیوگرافی هانیه توسلی | بازیگر
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com