خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

~XFateMeHX~

کاربر برتر
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
6/4/20
ارسال ها
7,078
امتیاز واکنش
10,086
امتیاز
428
زمان حضور
35 روز 22 ساعت 26 دقیقه
نویسنده این موضوع
مقدمه

تنها نوع حیاتی که در حال حاضر می‌شناسیم، حیاتی است که در زمین وجود دارد. این حیات بی نهایت متنوع و شامل باکتریها و تک یاخته‌ایها که به ندرت بدون میکروسکوپ دیده می‌شوند، میلیونها نوع حشره ، درختان غول آسای سکوا ، والها و آخر سر خود انسان است. بدن همه این موجودات زنده از عناصر شیمیایی ترکیب شده است. عناصری که در ماده زنده یافت می‌شوند، نسبتاً معدودند: کربن ، هیدروژن ، اکسیژن ، نیتروژن ، گوگرد ، فسفر و بعضی عناصر دیگر. از جمله برخی فلزها ، معمولاً این عناصر باهم ترکیب می‌شوند و ترکیبهای زیستی یا زیستی - شیمیایی را بوجود می‌آورند.

علل امکان وجود زندگی ماورای زمینی

ابتدا به نظر می‌آید که اطلاعات علمی ‌موجود ، امکان پخش گسترده حیات هوشمند در جهان را کاملا تصدیق می‌نماید. اولا اگر موجودات زنده بطور طبیعی ضمن تکامل سیاره ما در زمین بوجود آمده‌‌اند، چنین تصوری منطقی است که تکامل مشابهی می‌تواند در اجسام فضایی دیگر از نوع زمین صورت گیرد. نکته دوم این است کربن که اساس شیمیایی ماده زنده است، یکی از فراوانترین عناصر در جهان می‌باشد. نکته سوم بدین شرح است که بـ*ـو*سیله روش اختر شناسی مولکولی ثابت گردیده سنتز مولکولهای آلی پیچیده که از آن حیات آلی می‌تواند بوجود آید، در توده‌های گاز و گرد و غباری که فضای بین ستاره‌ای را اشغال نموده‌‌اند، انجام می‌گیرد. ولی تمام این مطالب در قلمرو استدلال نظری می‌باشند، بگونه‌ای که واقعیت این مسئله بسیار پیچیده‌تر است.


سیاره‌های خارجی و حیات

 

~XFateMeHX~

کاربر برتر
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
6/4/20
ارسال ها
7,078
امتیاز واکنش
10,086
امتیاز
428
زمان حضور
35 روز 22 ساعت 26 دقیقه
نویسنده این موضوع
حیات در سیارات دیگر

دانشمندان سالهای زیادی بود که مشتری ، زحل ، اورانوس و نپتون را جای مناسبی برای حیات نمی‌شمردند. اگر ما واقعیتهای مربوط به این سیاره‌ها را بررسی کنیم، از این برداشت تعجب نخواهیم کرد. سیاره‌های خارجی ، به علت فاصله‌های زیاد خود از خورشید ، فوق‌العاده سردند. اختر شناسان مطمئن نیستند که همه سیاره‌های خارجی ، دارای جرمهای جامد باشند. مشتری ، زحل ، اورانوس و نپتون ، علی رغم اندازه‌ها و جرمهای عظیمشان ، از زمین کم چگالترند.

اگر یک سیاره خارجی دارای هسته جامد باشد، این هسته در مقایسه با کل حجم سیاره ، ممکن است بسیار کوچک باشد. چنین هسته‌ای احتمالاً از گازها ، فلزها و شاید سنگهای مایع و منجمد تشکیل شده است. بدین ترتیب ، می‌بینیم که چرا دانشمندان تصور وجود حیات را در سیاره‌های خارجی دشوار می‌دانستند. اما امروزه به چند دلیل، برون زیست شناسان نظر خود را تغییر داده اند. نخست، اکنون می دانند که جوهای آمونیاک- متان- هیدروژن، می تواند محل تولید ترکیبهای زیستی –شیمیایی، و در نتیجه برای تکامل شیمیایی بسیار با اهمیت باشد. به علاوه سیاره های خارجی ، آن طور که زمانی اختر شناسان فکر می کردند، همیشه سرد نیستند.

مطالعه این سیاره‌ها ، به کمک دستگاهها و ابزارهای علمی نشان داد که برخی از لایه‌های ابری آنها ، ممکن است دمای نسبتاً ملایمی داشته باشند. مشتری بخصوص برای مطالعه در این زمینه انتخاب شده است. این سیاره ممکن است یک منبع داخلی برای انرژی حرارتی داشته باشد، که آنرا ، اگر به تنهایی بـ*ـو*سیله خورشید گرم می‌شد، گرمتر کند. پوشش ابری رنگارنگ آن ممکن است محتوای انواع زیادی ترکیبهای آلی و زیستی ، ممکن است اکنون در جو مشتری در حال تولید باشند. پلوتو دورترین سیاره خارجی منظومه شمسی ما ، چنان مورد توجه برون زیست شناسان نیست.

اطلاعات بسیار کمی از آن در دست است. پلوتو کره کوچک ، جامد و به علت فاصله بسیار زیادش از خورشید ، بسیار سرد به نظر می‌رسد؛ هر جوی احتمالاً داشته باشد، بطور دائمی منجمد خواهد بود. دیگر جرمهای منظومه شمسی ممکن است اهمیت برون زیست شناختی داشته باشند. قبلاً درباره شهاب سنگها صحبت کرده‌ایم، سیارکها که احتمالاً یک منشأ مهم شهابسنگهایند، ممکن است دارای مواد شیمیایی آلی باشند. ستارگان دنباله دار نیز اهمیت زیادی دارند و مطالعات طیف شناختی ، هم اکنون وجود مولکولهای کربن دار را در آنها نشان داده‌اند.

منبع: رشد


سیاره‌های خارجی و حیات

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا