خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

*Ghazale*

مدير بازنشسته
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
9/8/18
ارسال ها
1,639
امتیاز واکنش
12,858
امتیاز
373
سن
21
محل سکونت
Ahvaz
زمان حضور
9 روز 3 دقیقه
نویسنده این موضوع
چند آزمایش جالب و ساده شیمی

آزمایش تخم مرغ نقره ای

داستان تخم مرغ طلایی را همه ما در دوران کودکی به اشکال مختلف شنیده ایم. اما ما در این جا به شما داشتن یک تخم مرغ نقره ای را آموزش خواهیم داد. شما می توانید با انجام این آزمایش در مهمانی هایتان ضمن شگفت زده کردن مهمانانتان اوقات شادی را برای آنها فراهم کنید.

مواد و وسایل لازم: تخم مرغ ۱ عدد – لیوان شیشه ای نسبتاً بزرگ ۱ عدد – شمع یک عدد و مقداری آب.

خیلی ساده است، فقط کافیست تخم مرغ را روی شمع روشن بگیرید تا سراسر پوسته آن توسط دوده شمع سیاه شود. باید تخم مرغ را به رأس شمع کاملاً نزدیک کنید. ولی مواظب دستان خود باشید تا نسوزد. دقت نمایید تا سراسر پوسته تخم مرغ بطور کاملاً یکنواخت از دوده پوشانده شود. لیوان را تا نیمه پر از آب کنید. بطوریکه وقتی تخم مرغ را درون آب انداختید، آب تمام سطح تخم مرغ را بپوشاند و در ضمن از لیوان نیز بیرون نریزد. حال از روبرو به تخم مرغ خود نگاه کنید. چه می بینید؟ یک تخم مرغ نقره ای درخشنده که خیلی بزرگتر از اندازه واقعی تخم مرغ سیاه شده است.

ظ.jpg

به نظر شما دلیل این پدیده چیست؟ اگر تخم مرغ نقره ای را از آب خارج کنید دوباره به حالت قبل باز می گردد. چرا؟

دوده ای که روی تخم مرغ را گرفته است، نفوذ ناپذیر بوده و مانع از نفوذ آب به سطح تخم مرغ می شود و هنگام فرو رفتن در آب یک لایه نازک هوا را همراه خود می برد. این لایه هوا که به طور یکنواخت سطح تخم مرغ را پوشانده است. باعث ایجاد شکست در نور عبوری از آب می شود. که همین شکست نور رنگ سیاه تخم مرغ را نقره ای نمایش می دهد. برا مشاهده یک پدیده مشابه شما می توانید یک لوله آزمایش را در آب فرو برده و از روبرو به آن نگاه کنید، مشاهده خواهید نمود که قسمتی از لوله که داخل آب قرار دارد نقره ای به نظر می رسد.


چند آزمایش جالب و ساده شیمی

 
  • تشکر
Reactions: نگین نوروزی و ^moon shadow^

*Ghazale*

مدير بازنشسته
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
9/8/18
ارسال ها
1,639
امتیاز واکنش
12,858
امتیاز
373
سن
21
محل سکونت
Ahvaz
زمان حضور
9 روز 3 دقیقه
نویسنده این موضوع
آزمایش حرکت سکه با گرمای دست

اگر به شما بگویم می توانید با گرمای دستتان یک سکه ۵۰ تومانی را به حرکت در آورید، حتماً تعجب خواهید نمود. اگر باور نمی کنید می توانید با انجام این آزمایش باورهایتان را متحول نمایید.

مواد و وسایل لازم: سکه ۵۰ تومانی ۱ عدد – بطری شیشه ای نوشابه – مقداری آب.

بطری نوشابه را تا یک سوم از آب پر کرده و در یخچال بگذارید. توجه نمایید که در بطری را نبسته باشید. حال وقتی که بطری به اندازه کافی سرد شد قبل از خروج بطری از یخچال سکه خود را با کمی آب خیس کنید و وقتی که بطری را از یخچال در آوردید. بلافاصله سکه را در دهانه بطری بگذاری. حال قسمت خالی بطری را با دستانتان نگهدارید و به حرکات سکه دقت کنید.

5768226-8770-b__287448964.jpg

همانطور که مشاهده می کنید سکه در دهانه بطری شروع به تکان خوردن می نماید. به نظر شما حرکات سکه چه دلیلی می تواند داشته باشد؟

با سرد شدن بطری هوای داخل بطری منقبض می شود. به این ترتیب هوای بیشتری داخل بطری جمع می شود. وقتی شما با دستتان بطری را گرم می کنید، هوای داخل بطری منبسط شده و سعی در خارج شدن از بطری دارد که فشار وارده از سوی هوا سکه را تکان می دهد. دلیل اینکه در بطری به مقدار ۳/۱ آب می ریزیم نیز این است که آب دارای ظرفیت گرمایی ویژه بالایی است و وجود آب درون بطری شیشه ای موجب جلوگیری از ایجاد شک حرارتی می شود.


چند آزمایش جالب و ساده شیمی

 
  • تشکر
Reactions: نگین نوروزی و ^moon shadow^

*Ghazale*

مدير بازنشسته
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
9/8/18
ارسال ها
1,639
امتیاز واکنش
12,858
امتیاز
373
سن
21
محل سکونت
Ahvaz
زمان حضور
9 روز 3 دقیقه
نویسنده این موضوع
آزمایش تولید گاز هیدروژن

شما می توانید با استفاده از چنته و کمی فویل آلومینیومی گاز هیدرژن تهیه نموده و از آن در آزمایشهایتان استفاده نمایید.

مواد و وسایل لازم: چنته – فویل آلومینیومی – آب و بطری شیشیه ای

چنته ماده ای است که از آن برای باز کردن لوله های فاضلاب استفاده می شود، با توجه به این مطلب باید بدانید که چنته همان سود سوز آور می باشد، که شما می توانید با قیمت بسیار مناسب آن را از سوپر مارکت محل تهیه نمایید.

مقداری آب درون بطری بریزید طوریکه یک سوم بطری را پر کند. حال مقداری چنته را در این بطری بریزید، مواظب باشید که سود سوز آور با دستتان تماس پیدا نکند زیرا بلافاصله آب دستتان را جذب کرده و ضمن واکنش با پوست باعث ایجاد سوزش و خارش در محل تماس می گردد. درحین آزمایش نیز دستتان را به دهان یا چشم خود نزنید. مقداری فویل آلومینیومی را به صورت گلوله های کوچک در آورده و داخل بطری بیاندازید.



طی یک واکنش شیمیایی گاز هیدروژن ایجاد می شود که به آرامی بالا می آید. حال اگر با احتیاط کامل کبریت مشتعلی را به دهانه بطری نزدیک نمایید پدیده پر هیجانی را مشاهده خواهید نمود. از هیدروژن به دست آمده برای باد کردن باد کنک هم می توانید استفاده نمایید. این بادکنک تا ارتفاع زیادی بالا می رود. محلول داخل بطری را به همراه آب زیاد داخل سینک می توانی تخلیه نمایید.


آزمایش آتشفشان خود اشتعال

اکثر ما از دیدن آزمایش کوه آتشفشان در دوره راهنمایی بسیار متعجب شده ایم، اما در اینجا من می خواهم به شما کوه آتشفشانی آموزش بدهم بطور خود به خود و ناگهانی مشتعل می شود. مواد لازم برای این آزمایش بسیار ساده است.

مواد و وسایل لازم: سطح نسوز – پتاسیم پرمنگنات – گلیسرین.

پتاسیم پرمنگنات یک ضدعفونی کننده قوی می باشد که می توان آن را از داروخانه ها تهیه نمود. گلیسیرین نیز در سوپر مارکت ها به راحتی قابل خرید است. انحلال این دو ماده در هم با واکنشی گرما زا همراه است که باعث ایجاد شعله می شود. اشتعال این دو ماده بسیار پر انرژی و سریع است.

به اندازه یک قاشق پتاسیم پرمنگنات را بر روی یک سطح نسوز ریخته، از نبودن مواد و وسایل قابل اشتعال در محیط مطمئن شده و سپس مقداری گلیسرین روی آن بریزید. چنانچه دمای محیط در حدود ۲۵ درجه سانتیگراد باشد، اشتعال خود به خود ناگهانی خواهیم داشت. البته این اشتعال بعد از مدت کوتاهی روی می دهد که شما می توانید برای هیجان زده کردن دوستانتان در این حین با آنها شروع به صحبت نموده و حواسسشان را پرت نمایید. توجه داشته باشید که دود حاصل از این آزمایش تقریباً سمی است و از استنشاق آن باید خودداری نمود.
6285417-7889-b__338815366.jpg


چند آزمایش جالب و ساده شیمی

 
  • تشکر
Reactions: نگین نوروزی
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا