خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

زینب نامداری

همراه رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
22/11/20
ارسال ها
75
امتیاز واکنش
2,703
امتیاز
153
سن
22
زمان حضور
11 روز 2 ساعت 43 دقیقه
نویسنده این موضوع
بنام خداوند جان آفرین



دلایل عمده یکنواختی صدا

نظریه های مختلفی وجود دارد که دلایل قابل قبول و محتملی برای یکنواختی صدا مطرح می کنند:

  1. عدم توانایی تمیز دادن صداهای مختلف: افرادی که توانایی کافی در تشخیص تن مختلف موسیقی ندارند کم کم به دلیل تقلید از شنیده های خود دچار یکنواختی صدا می شوند
  2. کودکان مبتلا به بیماری اوتیسم با یکنواختی صدا بیش تر رو به رو میشوند. این کودکان به دلیل عدم هماهنگی میان مراکز مغزی مربوط به گفتار قادر به تولید نواهای مختلف نیستند. این در حالی است که صدایشان برای خودشان کاملا طبیعی و نرمال به نظر می رسد
  3. حساسیت های بالا روی صدا باعث می شود فرد کم کم با یکنواختی صدا درگیر شود. مثلا یک سخنران تمام تلاش خود را به کار می برد تا صدای خود را تغییر دهد و همان صدایی را تولید کند که خودش از شنیدنش بیش تر رضایت دارد. حساسیت های ما روی صدایی که دیگران از طرف ما می شوند کم کم باعث می شود به سمت صدایی آرام، یکنواخت و با تُن یکسان برویم.



چه طور یکنواختی صدا را تا حدودی بهبود بخشیم؟

تنفس صحیح و استاندارد

وقتی عصبانی می شویم به خاطر تمرکزی که روی کلمات داریم نفس کشیدن را فراموش می کنیم. تنفس در این مواقع تبدیل به حاشیه ای ترین موضوع می شود. حال آن که تنفس اشتباه باعث نازک شدن صدا، لرزاننده شدن و بی اثر شدن آن روی مخاطب می شود. گاهی هم در چنین شرایطی ممکن است بغض کنیم و نتوانیم خیلی خوب حرف بزنیم. همه این مسائل جدا از دلایل غیرفیزیکی آن بر اثر عدم تنفس صحیح بروز می کند.
قبل از شروع سخنرانی یا گویندگی برای این که دچار یکنواختی صدا نشوید سوخت اصلی خود را بعد از مواد غذایی یعنی هوا را به اندازه ذخیره کنید. به این شکل که دقیقا مثل یک بالن با تنفس های عمیقی شش های خود را از هوای پاک تازه پر کنید. سعی کنید خروج هوا یا بازدم شما به اندازه دم آهسته و آرام باشد. مدت زمان مناسب برای تنفس عمیق در مرحله دم دو تا 4 ثانیه و برای بازدم عمیق حتی بیش تر از 4 ثانیه است.


از قدرت صدای خود به عنوان هایلایتر استفاده کنید!

اگر هنگام خواندن یک مطلب یا نوشته زیر خطوط خط می کشید شما هم از آن دسته خوانندگانی هستید که برای تمرکز بیش تر به یک ماژیک هایلایتر برای هایلایت یا پررنگ نمودن بخشی از مطلب نیاز دارند. در سخنرانی هم برای ایجاد شوک های مقطعی و جلب توجه دوباره مخاطبان به هایلایتر نیاز داریم؛ با این تفاوت که این بار هایلایتر اصلی صدا شما است نه ماژیک!
یکنواختی صدا به منزله ضعیف بودن آن نیست. تغییر سرعت، ایجاد وقفه های کوتاه، بالا بردن ناگهانی صدا و …از جمله ترفندهایی است که یکنواختی صدا را به مرر از بین می برد.


مکث های پی در پی

صدای یکنواخت مثل حرکت با سرعت ثابت است. معادله این نوع حرکت به سادگی حل می شود و کلید آن نیز مکث های پی در پی است. مکث در سخنرانی بعد از جملات مهم سه خاصیت دارد؛ اول این که مخاطب را به فکر فرو می برد، سر حال می کند و خلاصه باعث می شود کسانی که تقریبا با یکنواختی صدا شما بی حوصله شدند به سخنرانی برگردند. دوم این که نشانه اهمیت همان جمله ای است که شما بیان کردید. سوم باعث می شود خود شما از سخنرانی با سرعت ثابتی تن یکنواختی که خودتان هم متوجه نبودید متوقف شوید و ریتم تازه ای را شروع کنید.


تمرینات آینه ای

ترفندهای کلیدی دیگری که می توانید هنگام تمرین پیش از سخنرانی به کار برید استفاده از آینه است:

  • مرحله اول: در حالی که رو به رو آینه هستید لبخند بزنید. تصور کنید اکنون خوشحال ترین فرد روی زمین هستید. دستانتان را بالا نگه دارید و لبخند را حفظ کنید
  • مرحله دوم: شما باید شادی خود را با بقیه تقسیم کنید. به شخصیت های خیالی داخل آینه سلام کنید و به آن ها با صدای بلند اعلام کنید خوشحال هستید. دستانتان را تکان دهید، سرتان را بالا نگه دارید و همچنان لبخند بزنید
  • مرحله سوم: راه بروید و این لبخند را روی لـ*ـب ها نگه دارید. همه باید بدانند شما خوشحال هستید!
منبع با احترام: سایت دانشگاه زندگی


غلبه بر یکنواختی صدا

 
  • تشکر
Reactions: Elaheh_A
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا