خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

~XFateMeHX~

کاربر برتر
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
6/4/20
ارسال ها
7,079
امتیاز واکنش
10,095
امتیاز
428
زمان حضور
35 روز 22 ساعت 26 دقیقه
نویسنده این موضوع
دید کلی

سنگ های رسوبی در حدود 70 تا 75 درصد از سطح خارجی زمین را می پوشاند و در بعضی مناطق ضخامت آنها به 15 کیلومتر می رسد. سنگ های رسوبی را می توان از روی شرایط و محیط تشکیل آنها طبقه بندی کرد که به نام طبقه بندی زایشی (genetic) موسوم می باشد و یا اینکه براساس اطلاعات کانی شناسی و بافت سنگ ها، آنها را توصیف کرد که به نام طبقه بندی توصیفی (descniptive) گفته می شود.

طبقه بندی زایشی گرابو

طبقه بندی زایشی ابتدا توسط گرابو در سال 1904 ارائه شد و وی اظهار داشت که سنگ های تشکیل دهنده پوسته زمین از سه دسته آذرین، رسوبی و دگرگونی تشکیل شده اند. این تقسیم بندی از نظر توصیفی ارزش خود را حفظ کرده است ولی از نظر زایشی ارزش خود را از دست داده است. وی سنگ های رسوبی را به دو دسته اگزوژنتیک و آندوژنتیک تقسیم کرده است.
  • سنگ های اگزوژنتیک یا آواری (exogenetic) سنگ هایی هستند که از ذرات تشکیل دهنده آن در اثر حمل و رسوبگذاری در حوضه رسوبی تشکیل شده اند. این سنگ ها همچنین به نام این سنگ ها همچنین به نام آلوژنیک (allognic) یا انتقالی نیز موسوم می باشند.
  • سنگ های اندوژنتیک یا شیمیایی (endogenetic) سنگ هایی هستند که در حوضه رسوبی در اثر رسوبگذاری مواد محلول در آب به صورت متبلور یا آمورف تشکیل شده اند. این دسته از سنگ ها را به نام اتوژنتیک (authigenic) یا در جازا نیز می نامند.


طبقه بندی سنگهای رسوبی توسط گرابو

 

~XFateMeHX~

کاربر برتر
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
6/4/20
ارسال ها
7,079
امتیاز واکنش
10,095
امتیاز
428
زمان حضور
35 روز 22 ساعت 26 دقیقه
نویسنده این موضوع
اشکالات طبقه بندی زایشی گرابو

در این تقسیم بندی اشکالاتی وجود دارد که در این جا به برخی از آنها اشاره می کنیم: به عنوان مثال در این تقسیم بندی گرانیت با سنگ نمک از نظر شرایط تشکیل یکسان می باشند، زیرا هر دو تحت شرایط فیزیکی و شیمیایی از محیط مایع سرچشمه گرفته اند. همچنین سنگ های آواری از قبیل ماسه سنگ و غیره را از لحاظ تشکیل مانند تشکیل رسوبات توفی دانه متوسط در نظر می گیرند. در تشکیل رسوبات اصول ایرودینامیکی و هیدرودینامیکی خاصی دخالت می کنند بنابراین هر کدام از گروههای ذکر شده دارای بافت و ساختمان مخصوص به خود می باشند.

گرابو واژه های گراول، ماسه و رس را به کار نبرده است و به جای آنها، در رابـ*ـطه با اندازه ذرات کلمات لاتین رودایت (rudite)، آرنایت (reunite) و لوتایت (lutite) را به کار برده است.

نامگذاری سنگ ها توسط گرابو

گرابو برای نامگذاری سنگ ها، ترکیب کانی شناسی سنگ را قبل از کلمات رودایت، آرنایت و لوتایت (بسته به نوع سنگ) به صورت پیشوند قرار داده و آنها را نامگذاری می کرد. به عنوان مثال اگر سنگ از جنس کربنات کلسیم و یا به عبارت دیگر آهکی باشد واژه کالک (calc) قبل از واژه های ذکر شده براساس اندازه ذرات تشکیل دهنده سنگ اضافه شود بنابراین گرابو در طبقه بندی سنگ های رسوبی ترکیب کانی شناسی سنگ را با اندازه ذرات تشکیل دهنده آن تلفیق کرده و سنگ را نامگذاری می کند.
  • سنگ های دیاژنتیک یا اپی ژنتیک
هر یک از سنگ های آلوژنیک و یا اتوژنیک ممکن است تحت شرایط فشار و درجه حرارت کم مجددا متبلور شده و یا توسط کانی های دیگر عمل جانشینی در انها صورت گیرد که در چنین شرایطی سنگ را به نام دیاژنتیک (diagenetic) یا اپی ژنتیک (Epigenetic) می نامند. چنانچه فشار و درجه حرارت زیاد باشد، تغییرات شدید در سنگ ها صورت می گیرد و سنگ های دگرگونی به وجود می آید.

منبع: رشد


طبقه بندی سنگهای رسوبی توسط گرابو

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا