خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

حنانه سادات میرباقری

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸

امتیاز واکنش
8,274
زمان حضور
40 روز 14 ساعت 32 دقیقه
نویسنده این موضوع
فن بیان یعنی فراگیری اصول و قواعد بیان درست، یعنی بیان قاعده‌مند با معیارهای زبان فارسی. فن بیان به تعریفی یعنی موسیقی کلام فارسی. زبان فارسی یکی از موسیقایی‌ترین و کامل‌ترین زبان‌های دنیاست و این امر در شعر فارسی که حدود ۲۵۰ ریتم مختلف دارد بخوبی مشاهده می‌شود.

خبر و خبرخوانی به واسطه این که کاری جدی و رسمی است، گویندگان نیز باید از فن بیان قوی و بدون نقص برخوردار باشند. گوینده باید تمام قوانین آوایی زبان فارسی را بداند تا بتواند به بهترین شکل، محتوا و پیام یک خبر را به مخاطب رادیو و تلویزیون برساند. زبان فارسی به دلیل ترکیبی بودن آن و وجود واژه‌های تک‌هجا، برخی واژه‌ها با کوچک‌ترین سهل‌انگاری و صرفا با هدف تندخوانی در خبر خورده می‌شود. یکی از بهترین سخنرانان که فن بیان را به بهترین شکل رعایت کرده و تمام واژه‌ها را شمرده شمرده بیان می‌کند، رهبر معظم انقلاب هستند. سخنرانی ایشان برای گویندگان خبر می‌تواند یک متد آموزشی در فن بیان باشد. من با سرعتی که در حال حاضر در خوانش متن اخبار میان گویندگان ایجاد شده مخالف هستم؛ چون منظور از سرعت در خبر، سرعت در اطلاع‌رسانی رویداد است نه تندخوانی خبر.

قبل از انقلاب، سال‌ها گوینده خبر بودم و نزد بسیاری از بزرگان خبر و صداپیشگان شاگردی کردم. استادی داشتم به نام آقای تقی روحانی که به نوعی استاد تمام گویندگان سال‌های دور بود. او توصیه می‌کرد، شما گویندگان اگر هزار تا گرفتاری دارید، وقتی می‌خواهید وارد استودیو شوید، زنبیل گرفتاری‌هایتان را پشت در استودیو بگذارید. در استودیو فارغ از تمام گرفتاری‌ها، ابتدای کار اگر بر زبان نمی‌آورید در دل بگویید بسم‌الله‌ الرحمن الرحیم تا قوت قلب بگیرید. بعد از خواندن خبر و خروج از استودیو، زنبیل گرفتاری‌هایتان را بردارید و بروید، چون به درد هیچ کسی غیر از خودتان نمی‌خورد. خاطرات بسیاری از گویندگان هم دوره خودم دارم، مانند آقایان محمود سعادت، حسین توصیفیان و خانم‌ها آذر پژوهش، شکوه رضایی و فرنگیس اردلان. یک روز در شیفت صبح و ظهر خبر خواندم و چون گوینده بعدی نمی‌توانست بیاید به درخواست تورج فرازمند، مدیر پخش خبر، تا ساعت ۹ شب در استودیو ماندم و خبر خواندم. ساعات پایانی شب از اداره واقع در میدان ارگ خارج شدم که دیدم فرازمند منتظر ایستاده و گفت نمی‌توانستم به خانه بروم، استراحت کنم و تو اینجا سرکار باشی. لذا برای تشکر، مرا به یک کبابی برای شام دعوت کرد. این رفتار، یکی از بهترین قدرشناسی‌ها از کارم در تمام عمر گویندگی من بود.

تکنیک در گویندگی

• عالی
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا