خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
24,702
امتیاز واکنش
63,861
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
273 روز 8 ساعت 23 دقیقه
نویسنده این موضوع
آداب و فرهنگ اهوازی ها
هر شهر و منطقه ای با توجه به ویژگی هایی که دارد از آداب و رسوم مختلفی برخوردار است که میان مردمان آن سرزمین مرسوم شده اند. در بحث امروز، دلتابان بر آن است که به بررسی آداب و فرهنگ اهوازی ها در مناسبت های مختلف بپردازد. آداب و رسوم مردمان این منطقه با توجه به اعیاد سال متفاوت تر از دیگر شهرهای کشور است. ازدواج کردن و بچه دار شدن نیز در این شهر با آداب و رسوم خاصی همراه خواهد بود.
مراسم مختلفی همچون گرگیعان، دله قهوه و چند مورد دیگر هر ساله در زمان مشخصی در این شهر برگزار می شوند که هر کدام برای مردمان این شهر از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
آداب و فرهنگ اهوازی ها در چهارشنبه سوری، عید فطر و مناسبت های مهم دیگر بسیار جالب و دیدنی است. با حضور در این مراسم متوجه رسم و رسوم اهوازی ها مخصوصا مردمان عرب زبان این شهر خواهید شد.
آداب و فرهنگ اهوازی ها در عید فطر
عید فطر یکی از اعیاد مهمی است که در اغلب شهرهای کشور مراسم مختلفی برای این روز در نظر گرفته می شود. آداب و فرهنگ در این روز متفاوت با دیگر شهرها می باشد. اغلب مردم این شهر عرب هستند و دارای رسم و رسوم جالبی در این روز می باشند. 2 روز قبل از فرا رسیدن عید فطر اعمال مختلفی توسط عرب های اهوازی انجام می گیرد.
دو روز مانده به عید فطر را به نظافت منزل و پاک کردن آلودگی ها می پردازند که به روز ام الوسخ شهرت دارد. یک روز مانده به عید فطر نیز ام الحلس نام گرفته است و در چنین روزی ساکنین این شهر به آراستن موها و چهره خود می پردازند. عید فطر در میان اهوازی ها از اهمیت بسیاری برخوردار است تا جایی که یک هفته قبل و بعد از آن به انجام مراسم مختلف از جمله دید و بازدید بزرگترهای فامیل حتی به صورت دسته جمعی می پردازند.
گرگیعان از آداب و فرهنگ اهوازی ها
یکی دیگر از رسوم کهن مردمان شهر اهواز مخصوصا عرب نشینان این شهر آداب گرگیعان می باشد که در ابتدای این مطلب نیز به آن اشاره نمودیم. جالب است بدانید که در پانزدهم ماه مبارک رمضان طبق آداب و فرهنگ کودکان عرب به پوشیدن لباس های نو می پردازند. کودکان با آراستن خود به خیابان و کوچه های این شهر می روند و به پایکوبی و شعرخوانی می پردازند. ابیات مختلف و مخصوصی برای این شب در نظر گرفته می شوند که بسیار نیز میان کودکان عرب رایج می باشند. به همراه این کودکان کیسه ای نیز وجود دارد که با کوبیدن درب منازل و البته با شعرخوانی درخواست عیدی و هدیه می کنند.
قهوه خوری از آداب و فرهنگ اهوازی ها
از دیگر آداب و فرهنگ اهوازی ها می توان به مراسم قهوه خوری یا دله قهوه اشاره کرد. این رسم در میان مردمان عرب اهواز بسیار اهمیت و جایگاه ویژه ای دارد. جالب است بدانید که این رسم در آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، بنابراین اهمیت آن قابل انکار نیست. نماد فرهنگی در این مراسم دله قهوه می باشد که یک ابزار و وسیله مهم محسوب می شود که اعراب اهوازی برای پذیرایی در میهمانی و همایش های بین المللی از آن استفاده می کنند.
جالب است بدانید که این ظرف که برای دم کردن قهوه طراحی شده است به صورت نمادین در میدان شهر اهواز نصب شده است. تمامی مراحل آماده کردن قهوه در چنین روزی از آداب و رسوم خاصی برخوردار است و حتی پذیرایی از میزبان و نحوه برخورد طرف مقابل نیز قابل اهمیت می باشد. به عنوان مثال در زمان پذیرایی مهمان می بایست با دست راست خود فنجان قهوه را دریافت کند در غیر این صورت بی احترامی به میزبان تلقی می شود. تکان دادن دست پس از اتمام قهوه نیز در این مراسم رایج است که نشان دهنده کافی بودن قهوه برای یک بار می باشد.
آداب و فرهنگ در چهارشنبه سوری
از ایام مهم قبل از فرا رسیدن سال نو چهارشنبه سوری است. آداب و فرهنگ اهوازی ها در چهارشنبه سوری جالب و دیدنی است. در کنار آتش بازی و به راه انداختن مراسم این چنینی می توان به یک آداب جالب قدیمی در این شهر اشاره کرد. قاشق زنی در این روز میان کودکان اهوازی بسیار رایج است و یکی از آداب و فرهنگ جالب اهوازی ها در چهارشنبه سوری محسوب می شود.

منبع:دلتان


آداب و رسوم مردم اهواز

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

Elaheh_A

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
25/10/20
ارسال ها
1,158
امتیاز واکنش
17,924
امتیاز
323
محل سکونت
رمان ۹۸
زمان حضور
59 روز 6 ساعت 34 دقیقه
آداب و رسوم مردم اهواز چگونه است؟
در اهواز اقوام مختلفی مانند عرب‌های ایران و مردم بختیاری وجود دارند که هرکدام آداب و رسوم و زبان خود را دارند. این شهر به‌ علت بودن اقوام گوناگون دین‌های مختلفی را دارد. مردم اهواز نیز مانند دیگر شهرها دارای آداب و رسوم خود هستند که در این مطلب به تعدادی از این آداب و رسوم می پردازیم.
برخی از آداب و رسوم مردم اهواز
گرگیعان
از آداب خیلی دور است که هر ساله در نیمه رمضان در اهواز انجام می‌شود. در این شب بچه های عرب با پوشیدن لباس‌های عربی به خیابان‌ها می آیند و کیسه‌های کوچکی را که قبلا درست کرده‌اند به گردن می‌ اندازند و سرودهای فولکوریک این شب را می خوانند، جلو در خانه های همسایگان می روند و از آنان طلب عیدی و شیرینی می‌کنند. با گفتن این شعر ها ما آمدیم ما آمدیم، کیسه را بگشا و در آن برای ما هدیه‌ای بگذار.
عید فطر
عید فطر یکی از عید های مهمی است که در بیشتر شهرهای کشور مراسم گوناگونی برای این روز اجرا می شود. آداب و فرهنگ روز عید فطر با دیگر شهرها فرق می کد. بیشتر مردم این شهر عرب هستند و رسم و رسوم جالبی در این روز دارند. 2 روز پیش از آمدن عید فطر کارهای گوناگونی به وسیله عرب های اهوازی انجام می گیرد.
قبل از آمدن عید فطر منزل را نظافت می کنند و آلودگی ها پاک می کنند که به این روز ام الوسخ می گویند. یک روز مانده به عید فطر هم ام الحلس می گویند و در این روز افراد این شهر موها و چهره خود اصلاح می کنند. عید فطر در بین اهوازی ها بسیار مهم است تا جایی که یک هفته قبل و بعد از آن به انجام مراسم گوناگون مثل دید و بازدید بزرگترها می پردازند.


آداب و رسوم مردم اهواز

 

Elaheh_A

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
25/10/20
ارسال ها
1,158
امتیاز واکنش
17,924
امتیاز
323
محل سکونت
رمان ۹۸
زمان حضور
59 روز 6 ساعت 34 دقیقه
جشن مهرگان
مهرگان یکی از قدیمی ترین جشن‌های ایرانی است که مانند دیگر جاها در اهواز نیز برپا می‌شود.
جشن گهنبار
یکی از با شکوه ترین جشن‌های مردمی زرتشتیان گهنبار است. زرتشتیان در این جشن‌ها اهورامزدا را ستایش می کنند و از او برای داده‌ها و آفریده‌های نیک اش سپاسگزاری می کنند.
اردیبهشتگان
از جشن‌های دوازده‌گانهٔ سال ایران باستان اردیبهشتگان است و از جمله جشن‌های آتش است. زرتشتیان اهواز هر سال دوم اردیبهشت دور هم جمع می‌شوند و آن را جشن می‌گیرند.
درگذشت اشو زرتشت
زرتشتیان اهواز در سالگرد درگذشت پیامبر خود اشوزرتشت دور هم جمع می شوند و به نیایش میکنند و برای شادی روح درگذشتگان خیرات می دهند.
جشن فروردینگان
این جشن در روز نوزده فروردین ماه به یاد درگذشتگان برگزار می‌شود و با پخت خوراک و نان از مهمانان جشن پذیرایی می‌کنند.
زرتشتیان
در اهواز اقلیت دینی زرتشتی مثل دیگر زرتشتیان ایران، در جشن‌ها و مراسم گوناگون دور هم جمع می شوند و آداب و رسوم خود را برگزار می‌کنند.
جشن سده
در روز دهم بهمن ماه هر سال زرتشتیان اهواز دور هم جمع می شوند و با آتش روشن می کنند و سرود می خوانند و نیاش آیین جشن سده را اجرا می کنند.

ازدواج
آیین ازدواج در صبح یکشنبه شروع می‌شود و عروس و داماد هر کدام دو بار توسط روحانی تعمید می‌شوند. پس از انجام تعمیدها عروس و داماد از جای تعمید که لـ*ـب رودخانه‌ است به مکان اجرای مراسم ازدواج می‌روند. آیین عروسی مندایی آیینی همراه بر عهد گرفتن از عروس و داماد، خوردن غذای مشترک آئینی و رد و بدل کردن آئینی برخی هدیه ها است.
رسوم مندائیان
مندائیان یا صابئین پیروان یحیی و یکی از اقلیت‌های مذهبی ایران هستند که در خوزستان صبّی می‌نامند.
غسل تعمید
صابئین مندایی، هر یکشنبه در کنار رودخانه کارون غسل تعمید می‌بینند. تعمید اصلی‌ترین آیین مندائیان است که در زبان مندائی، «مصویا» گفته می‌شود. تعمید تنها باید به وسیله روحانی مندائی انجام شود. انجام تعمید کلا در هر وقتی مستحب است. شخص روحانی مندایی داخل آب می‌رود و آنگاه شخص تعمید شونده در آب می‌نشیند. اگر بچه باشد، همراه شخص دیگری درون آب می‌رود. با خواندن «بوثه» ای آب روی سر فرد ریخته می‌شود. آنگاه فرد از آب بیرون آمده، روی صندلی، کرسی یا تخته‌ای می‌نشیند و روحانی بار دیگر از «گنزاربا» می‌خواند. آنگاه فرد دعای توبه یا حفاظت را می‌خواند و نان و آب مقدس را می‌خورد.


آداب و رسوم مردم اهواز

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا