خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

parädox

اخراج شده
کاربر اخراج شده
کاربر رمان ۹۸
عضویت
9/10/20
ارسال ها
2,829
امتیاز واکنش
37,845
امتیاز
368
محل سکونت
انتهای راهرو سمت چپ
زمان حضور
60 روز 11 ساعت 10 دقیقه
نویسنده این موضوع
انواع مختلفی از قرص های چربی وجود دارد که مصرف آن ها باعث کاهش چربی خون می شود. قرص های مانند سیمواستاتین، ازتیمایب و كلستیرامین قرص های چربی هستند.

در این مقاله اطلاعاتی در مورد 9 قرص چربی آماده کرده ایم. توصیه می کنیم که این مقاله را از دست ندهید و حتما آن را مطالعه کنید. با ما همراه شوید.

هشدار!
تجويز و تعيين دوز دارو به عهده پزشک معالج می‌باشد و این سایت هيچگونه مسئوليتی در خصوص مصرف خودسرانه دارو ندارد.

برای کاهش چربی خون می‌توان از دارو استفاده کرد. قرص سیمواستاتین، قرص ازتیمایب و قرص فنوفیبرات برخی از انواع قرص چربی هستند. در کنار مصرف دارو داشتن ورزش و تغذیه سالم به تسریع کاهش چربی کمک خواهد کرد.

چربی خون انواع مختلفی دارد. نوعی از آن با نام LDL برای بدن بسیار مضر است به طوری که افزایش آن در بدن خطرات زیادی همچون سکته قلبی یا مغزی را به همراه می‌آورد. چربی مضر خون که به کلسترول بد خون هم معروف است مانع جریان آسان خون در رگ‌ها شده و در کار قلب و سایر اعضای بدن اختلال ایجاد می‌کند.

بنابراین توصیه می‌شود با انجام آزمایش خون از میزان چربی خون خود مطلع شده و در صورت لزوم برای کاهش آن روش‌های درمانی را به کار گیرید. خوشبختانه داروهای کاهنده چربی خون متعدد هستند و اگر بطور صحیح مصرف شوند تا حد زیادی می‌توانند این مشکل را رفع کنند. در ادامه با برخی از این داروها تحت عنوان قرص چربی آشنا می‌شویم.

کاهش چربی خون با مواد غذایی مفید

شیوه زندگی ناسالم که خیلی از افراد درگیر آن هستند باعث افزایش سطح کلسترول بد یا همان چربی خون می‌شود. داشتن تغذیه نامناسب و یا استفاده از غذاهایی با چربی‌های اشباع شده می‌تواند زمینه بروز این بیماری باشد.

جالب است بدانید اگر فردی همراه با کلسترول بالا مبتلا به فشار خون بالا نیز باشد احتمال خطر حمله قلبی به ۶ برابر می‌رسد و اگر این فرد سیگاری هم باشد احتمال خطر به ۲۰ برابر یا بیشتر خواهد رسید.

بیشتر گیاهان (سبزی‌ها و میوه‌ها) به علت فیبر و الیافی که دارند، باعث کاهش کلسترول و تری‌گلیسرید خون می‌شوند. در لینک زیر با این گیاهان و مواد غذایی مفید آشنا می‌شوید.

کدام داروها چربی خون را کاهش می دهند؟

کلسترول بالا، هیپرلیپیدمی یا چربی خون بالا به عنوان یک مشکل رایج هنگام وجود چربی زیاد به نام لیپیدها در خون ایجاد می شود. کلسترول نوعی چربی است که در رگ ها توسعه پیدا می کند، جریان خون را محدود کرده و احتمال ابتلا به بیماری های قلبی، سکته یا دیگر مشکلات پیرامون سلامتی را افزایش می دهد.

مجموعه ای از عوامل مختلف باعث افزایش کلسترول خون می شود که یکی از آنها سابقه خانوادگی است. در حالی که نمی توان برای این گزینه کاری انجام داد، اما عوامل دیگر مانند رژیم غذایی و ورزش را می توان برای کاهش چربی خون در برنامه روزانه خود گنجاند.

منبع: دکترسلام


با 9 قرص چربی آشنا شوید

 
آخرین ویرایش:

parädox

اخراج شده
کاربر اخراج شده
کاربر رمان ۹۸
عضویت
9/10/20
ارسال ها
2,829
امتیاز واکنش
37,845
امتیاز
368
محل سکونت
انتهای راهرو سمت چپ
زمان حضور
60 روز 11 ساعت 10 دقیقه
نویسنده این موضوع
به گزارش وب ام دی، بسیاری از افراد مبتلا به هیپرلیپیدمی یا دارای چربی خون بالا می توانند سطح کلسترول خود را با رژیم غذایی سالم، افزایش فعالیت فیزیکی و حفظ وزن مناسب خود کاهش دهند.


چربی خون بالا چیست؟

کلسترول به عنوان ماده ای چرب در خون موجود است که به طور طبیعی در کبد تولید می شود. هر فردی دارای کلسترول است و برای سلامتی گزینه مورد نیازی محسوب می شود زیرا توسط هر سلول بدن استفاده می شود و مقداری از این کلسترول از مواد غذایی که می خوریم به دست می آید.

کلسترول یا چربی خون بالا هنگام افزایش کلسترول در خون رخ می دهد که این عارضه می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و گردش خون مانند حمله قلبی و سکته را افزایش دهد. هنگام ابتلا به کلسترول بالا نخستین گام تغییر برنامه غذایی و تناسب انـ*ـدام شامل چربی اشباع کمتر ، چربی ترانس، قند کمتر و فعالیت بیشتر است، اما در صورتی که این اقدامات نیز به اندازه کافی باعث کاهش کلسترول بد نشود به احتمال زیاد پزشک در کنار حفظ رژیم غذایی سالم و ورزش داروهایی را برای کنترل و کاهش علائم بیماری تجویز می کند.

انواع مختلفی از داروهای تجویزی می توانند میزان کلسترول بد یا LDL را کاهش دهند. در ادامه با برخی از این داروها و عملکرد آنها آشنا می شوید.

معرفی برخی از انواع قرص چربی

1. قرص سیمواستاتین

قرص سیمواستاتین (Simvastatin) از داروهای کاهنده چربی خون است که ضعف و درد عضلانی برخی از عوارض مصرف آن می‌باشد. اگرچه تاثیر اصلی سیمواستاتین در کاهش کلسترول خون است ولی به میزان کمتری تری‌ گلیسیرید خون را نیز کاهش می‌دهد.

کاهش تری‌گلیسیرید به نوبه خود باعث کاهش بیماری قلبی می‌شود. توجه داشته باشید که طی درمان با این دارو داشتن یک رژیم غذایی کم کلسترول و ورزش روزانه به منظور پیشگیری از افزایش وزن توصیه می‌شود.

عوارض قرص سیمواستاتین شامل ناراحتی‌های گوارشی، افزایش آنزیم‌های کبدی، ضعف و درد عضلانی، سردرد، ضایعات پوستی، اسهال، تهوع، دل درد، افزایش حساسیت، افزایش میزان هموگلوبین و قند خون، فراموشی و گیجی، کاهش توانایی و بی‌خوابی می‌باشد.


2. قرص ازتیمایب

قرص ازتیمایب (Ezetimibe) از داروهای کاهنده چربی خون است که همراه با یک رژیم غذایی کم چرب و انجام ورزش روزانه باعث کاهش چشمگیر کلسترول خون می‌شود.

دردهای شکمی و اسهال از عوارض این داروست. این دارو با مهار جذب کلسترول غذا و کلسترولی که در صفرا دفع می‌شود، ذخیره کبدی کلسترول را کاهش می‌دهد. این دارو را می‌توان به صورت درمان كمكی با داروهای پایین‌آورنده چربی خون دیگر استفاده كرد.

عوارض قرص ازتیمایب شامل دردهای شکمی، اسهال، سردرد و سرگیجه، خستگی، خواب‌آلودگی، سرفه، عفونت‌های ویروسی، درد کمر، درد مفاصل، درد قفسه سـ*ـینه می‌باشد.


با 9 قرص چربی آشنا شوید

 

parädox

اخراج شده
کاربر اخراج شده
کاربر رمان ۹۸
عضویت
9/10/20
ارسال ها
2,829
امتیاز واکنش
37,845
امتیاز
368
محل سکونت
انتهای راهرو سمت چپ
زمان حضور
60 روز 11 ساعت 10 دقیقه
نویسنده این موضوع
3. قرص فنوفیبرات

قرص فنوفیبرات (Fenofibrate) از داروهای کنترل‌کننده چربی خون (قرص چربی) است که کمک می‌کند تا سطح کلسترول و تری‌گلیسیرید (اسیدهای چرب) در خون کاهش یابد. مشکلات تنفسی و سردرد برخی از عوارض مصرف این دارو هستند. مصرف دارو با غذا میزان جذب آن را افزایش می‌دهد.

عوارض قرص فنوفیبرات شامل مشکلات تنفسی، درد شکمی، درد پشت، سردرد، یبوست، تهوع، خونریزی غیرمعمول، درد یا تورم در پاها می‌باشد.


4. قرص رزوواستاتین

قرص رزوواستاتین (Rosuvastatin) از داروهای کاهنده چربی خون است که به منظور یک درمان کم عارضه برای پایین آوردن کلسترول خون و پیشگیری از بروز سکته تجویز می‌شود.

درد و گرفتگی عضلانی از عوارض مصرف این دارو است. رزوواستاتین با مسدود کردن مسیر ساخت کلسترول توسط کبد باعث می‌شود که کبد کلسترول را از خون برداشت و جمع‌آوری کند.

مصرف این قرص به عنوان قرص چربی باعث بهبود تصلب شرایین شده و از سکته قلبی و مغزی در بیماران پیشگیری می‌کند.


عوارض قرص شامل درد و گرفتگی عضلانی، سردرد، یبوست، احساس تهوع، سوءهاضمه، سرگیجه، خستگی و اختلال در خواب می‌باشد.


5. قرص کلوفیبرات

قرص کلوفیبرات (Clofibrate) از داروهای کاهنده چربی خون است که در درمان زیادی چربی خون در بیمارانی كه به درمان با رژیم غذایی یا سایر روش‌ها پاسخ كافی نداده‌اند، مصرف می‌شود.

سردرد، سرگیجه و مشکلات گوارشی از عوارض این دارو است. این دارو از دستگاه گوارش به آهستگی و به طور کامل جذب می‌شود. توجه داشته باشید كه در كنترل چربی خون، دارو جایگزین رژیم غذایی، تمرین بدنی و كاهش وزن نمی‌شود بلکه باید در کنار این‌ها باشد تا بتوان بیشترین تاثیر را از آن گرفت.

عوارض قرص کلوفیبرات شامل عوارض گوارشی (از قبیل تهوع، بی‌اشتهایی و درد معده)، خارش، كهیر، كاهش توانایی، سردرد، سرگیجه، كسالت، ریزش مو، مسمومیت بافت عضلانی و سنگ‌های صفراوی می‌باشد.


6. قرص كلستیرامین

قرص كلستیرامین (Cholestyramine) از داروهای کاهنده چربی خون است که توصیه می‌شود در کنار رژیم غذایی صحیح و انجام ورزش روزانه مصرف شود. سردرد، سرگیجه و خواب‌آلودگی برخی از عوارض جانبی مصرف این دارو است. این دارو برای‌ کاهش‌ خارش‌ ناشی‌ از افزایش‌ اسیدهای‌ صفراوی‌ به‌ دنبال‌ بیماری‌های‌ کبدی‌ نیز استفاده‌ می‌شود. كلستیرامین کلسترول‌ و اسیدهای‌ صفراوی‌ اضافی‌ را کاهش‌ می‌دهد.

عوارض قرص كلستیرامین شامل سردرد، سرگیجه، خواب‌آلودگی، وزوز گوش، درد مفاصل، یبوست، درد شکم، تهوع، بثورات جلدی و کاهش جذب ویتامین‌های محلول در چربی مانند A ،D و K می‌باشد.


با 9 قرص چربی آشنا شوید

 

parädox

اخراج شده
کاربر اخراج شده
کاربر رمان ۹۸
عضویت
9/10/20
ارسال ها
2,829
امتیاز واکنش
37,845
امتیاز
368
محل سکونت
انتهای راهرو سمت چپ
زمان حضور
60 روز 11 ساعت 10 دقیقه
نویسنده این موضوع
7. قرص لوواستاتين

قرص لوواستاتين (Lovastatin) یکی دیگر از داروهایی است که به عنوان قرص چربی استفاده می‌شود. این دارو کاهنده چربی خون است و به منظور درمان کلسترول بالای خون در افرادی که به درمان با رعایت رژیم غذایی پاسخ كافی نمی‌دهند تجویز می‌شود. اسهال و سرگیجه از عوارض مصرف این دارو است.

اگرچه تاثیر اصلی لوواستاتین در کاهش کلسترول خون است ولی به میزان کمتری تری‌گلیسیرید خون را نیز کاهش می‌دهد.

عوارض قرص لوواستاتين شامل یبوست، اسهال، سرگیجه، نفخ، سردرد، گرگرفتگی، تهوع، بثورات جلدی، معده درد، کاهش توانایی و اشکال در خوابیدن است.


8. قرص جم فیبروزیل

جم فیبروزیل (Gemfibrozil) از داروهای کاهنده چربی مضر خون است که به جلوگیری از بیماری عروقی كرونری در بیمارانی‌ که‌ به‌ درمان‌ با رژیم‌ غذایی‌ پاسخ‌ کافی‌ نمی‌دهند، مصرف‌ می‌شود.

این دارو همچنین باعث افزایش چربی مفید خون می‌شود. توجه داشته باشید که این دارو بالا بودن سطح كلسترول خون را درمان نمی‌كند، بلكه فقط شرایط را كنترل می‌كند.

جم فیبروزیل در دو شکل قرص و کپسول در دسترس بوده و به خوبی از طریق دستگاه گوارش جذب می‌شود.

عوارض قرص جم فیبروزیل شامل نفخ معده، درد معده و سوزش سر دل، بثورات جلدی، حالت تهوع یا استفراغ، اسهال، سردرد، ضایعات پوستی است.

9. قرص آتورواستاتین

قرص آتورواستاتین (Atorvastatin) برای کاهش کلسترول خون و پیشگیری از بیماری‌های قلبی مصرف می‌شود. سردرد و اسهال از عوارض قرص آتورواستاتین است.

هرچند تاثیر اصلی آتورواستاتین در کاهش کلسترول خون است ولی به میزان کمتری تری‌گلیسرید خون را نیز کاهش می‌دهد. این دارو سطح چربی بد در خون را کاهش می‌دهد و به همین دلیل خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها از جمله سکته قلبی را کاهش می‌دهد.

عوارض قرص آتورواستاتین شامل سردرد، ضایعات پوستی، اسهال، تهوع، دل درد است.


استاتین ها

استاتین ها به طور معمول به عنوان نخستین دارو توسط پزشکان برای کاهش LDL تجویز می شوند. این گروه از داروها تری گلیسیرید، نوع دیگری از چربی خون را نیز کاهش می دهند و باعث افزایش تدریجی کلسترول خوب می شوند. استاتین ها شامل:

  • آتورواستاتین (لیپیتور)
  • فلوواستاتین (لسکول)
  • لوواستاتین
  • پیتاواستاتین (لیوالو)
  • پراواستاتین (پراواکول)
  • روزوواستاتین کلسیم (کرستور)
  • سیمواستاتین
نتایج مطالعات نشان می دهند استاتین ها احتمال “یک مشکل قلبی عروقی” مانند حمله قلبی را کاهش می دهند.

عوارض جانبی: می توانند شامل مشکلات روده ای، آسیب کبدی (به ندرت) و التهاب عضلات باشند. احتمال قند خون بالا و دیابت نوع 2 نیز با استاتین افزایش می یابد اگرچه خطر سازمان غذا و داروی آمریکا حدود یک در 250 است و مزایای آن بیشتر از خطرات احتمالی آن برشمرده شده است.

علاوه بر این، داروهای استاتین با سایر داروهایی مصرفی فرد نیز می تواند تداخل ایجاد کند، بنابراین بهتر است پزشک نخست داروهای بانسخه، بی نسخه، مکمل ها و داورهای گیاهی مصرفی شما را چک کند.

در برخی افراد استاتین مصرف می کنند از دست دادن حافظه و گیجی نیز گزارش شده است. سازمان غذا و داروی آمریکا در حال بررسی این گزارش هاست و اذعان می دارد به طور كلی این علائم جدی نبوده و طی چند هفته پس از قطع مصرف دارو توسط فرد از بین رفته است.

به یاد داشته باشید هنگام مصرف استاتین از مصرف گریپ فروت و آب این میوه خودداری کنید زیرا گریپ فروت استفاده از این داروها را برای بدن سخت تر می کند.

داروهایی که برای روده تجویز می شوند

آنها چه هستند: پزشک این داروها را با عنوان “رزین اسید صفراوی” یا “گیرنده های اسید صفراوی” نیز می نامند. برای اثربخشی روی روده این داروها از کبد به صفرا متصل می شوند و مانع از جذب مجدد آن در خون می شوند.

صفرا به طور عمده از کلسترول ساخته می شود، بنابراین این داروها میزان کلسترول بدن را کاهش می دهند. مثال هایی از این داروها عبارتند از:

کلستیرامین (Prevalite)

کولسولام (WelChol)

کلستیپول

نوع متفاوتی از دارو ازتیمایب (زتیا) با جلوگیری از جذب کلسترول در روده کوچک کلسترول LDL “بد” را کاهش می دهد. مطالعات نشان می دهند در افرادی که دچار حمله قلبی شده اند می توانید خطر مشکلات قلبی مانند حمله قلبی دیگر را کاهش می دهد.

عوارض جانبی: برای داروهای اسید صفراوی بیشترین عوارض جانبی یبوست، گاز و ناراحتی معده است. برای ازتیمایب رایج ترین آنها شامل درد عضلات یا کمر، اسهال و درد شکم است.

بازدارنده های PCSK9 چه هستند: نوع ۹ مبدل پروپروتئین سابتیلیسین/ککسین در مواردی تجویز می شوند که افراد نمی توانند کلسترول خود را از طریق تغییر شیوه زندگی و درمان با استاتین کنترل کنند، همچنین پروتئینی به نام PCSK9 را مسدود می کنند تا بدن را از شر چربی خون خلاص کنند.

این داروها به طور عمده در بزرگسالانی که یک بیماری ژنتیکی به نام هیپرکلسترولمی خانوادگی هتروزیگوت دارند که کاهش سطح کلسترول آنها سخت می شود با برای افراد دارای بیماری قلبی بیش از یک استاتین نیاز دارند استفاده می شود، بنابراین مصرف هر 2 هفته یکبار آنها تجویز می شود. مثال ها:

آلیروکوماب (پرالوئنت)

اوولوکومب


با 9 قرص چربی آشنا شوید

 

parädox

اخراج شده
کاربر اخراج شده
کاربر رمان ۹۸
عضویت
9/10/20
ارسال ها
2,829
امتیاز واکنش
37,845
امتیاز
368
محل سکونت
انتهای راهرو سمت چپ
زمان حضور
60 روز 11 ساعت 10 دقیقه
نویسنده این موضوع
عوارض جانبی: از آنجا که این داروها جدیدتر هستند تهیه فهرستی از عوارض جانبی آنها زمان بیشتری طول می کشد. در آزمایش های بالینی رایج ترین عوارض جانبی مصرف آلیروکوماب خارش، تورم، درد یا کبودی در محل تزریق، همچنین سرماخوردگی و آنفولانزا گزارش شده است. حتی در برخی افراد نیز کمردرد و واکنش های پوستی نیز مشاهده شده است.


نیاسین چیست: این ویتامین خانواده B که به اسید نیکوتینیک نیز شهرت دارد در مواد غذایی یافت می شود، اما در دوزهای بالا با نسخه پزشک به فروش می رسد. نیاسین با کاهش چربی خون منجر به افزایش کلسترول خوب می شود. مثال ها عبارتند از:

نیاسین (نیاسپان)

نیاکور

نتایج تحقیقات نشان نمی دهد افزودن نیاسین به برنامه درمانی خود قبل از مصرف استاتین خطر ابتلا به بیماری قلبی را بیشتر کاهش می دهد یا خیر.

عوارض جانبی: از عوارض جانبی مصرف آن می توان به برافروختگی، خارش، سوزن سوزن شدن و سردرد اشاره کرد.

فیبرات

فیبرات ها در گروه داروهایی قرار دارند که چربی خون و میزان تری گلیسیرید بدن را کاهش می دهند و حتی باعث تقویت کلسترول خوب HDL می شوند. مثال ها عبارتند از:

فنوفیبرات

جم فیبروزیل (لوپید)

بازدارنده‌های ATP سیترات لیاز (ACL)چیست: داروی اسید بمپدوئیک (نکسلتول) کبد را از پردازش کلسترول باز می دارد. این ماده برای کمک به کاهش میزان LDL در بزرگسالان مبتلا به هیپرکلسترولمی فامیلی طراحی شده است، همچنین می تواند به کاهش LDL در افراد مبتلا به بیماری قلبی عروقی آترواسکلروتیک (ASCVD) کمک کند.

عوارض جانبی: عفونت دستگاه تنفسی فوقانی، اسپاسم عضلات، اسید اوریک اضافی در خون، کمر درد، شکم درد ا ایجاد ناراحتی، برونشیت ، کم خونی و آنزیم های بالاتر کبدی از عوارض مصرف این دارو محسوب می شوند.

امگا 3

برخی از افراد تعجب می کنند آیا مکمل های غذایی روغن ماهی غنی از اسیدهای چرب امگا 3 نیز می توانند به کاهش احتمال بیماری های قلبی کمک کنند.

هیچ مدرکی دال بر اثبات آنها وجود ندارد، اما متخصصان می گویند داروهای حاوی امگا 3 با تجویز می توانند به کاهش تری گلیسیرید بالا و کاهش خطرات بیماری قلبی در افراد در معرض خطر کمک کنند.

آنها به افراد هشدار می دهند برای کاهش تری گلیسیرید از مکمل های غذایی روغن ماهی بدون نسخه استفاده نکنند.

نکاتی در مورد مصرف داروهای کلسترول

هنگامی که برای کاهش سطح چربی خون خود دارو مصرف می کنید باید دستورالعمل های پزشک خود را با دقت دنبال کنید. اگر داروها بر اساس دستور مصرف نشوند ممکن است به درستی اثربخشی لازم را نداشته باشند.


با 9 قرص چربی آشنا شوید

 

parädox

اخراج شده
کاربر اخراج شده
کاربر رمان ۹۸
عضویت
9/10/20
ارسال ها
2,829
امتیاز واکنش
37,845
امتیاز
368
محل سکونت
انتهای راهرو سمت چپ
زمان حضور
60 روز 11 ساعت 10 دقیقه
نویسنده این موضوع
نکاتی درباره مصرف داروهای کاهنده چربی خون بدانید

چرا داروی خود را مصرف می کنید؟

داروهای خود را هر روز در یک ساعت مشخص مصرف کنید: بدون صحبت با پزشک مصرف آن را قطع نکنید یا حتی دوز آن را تغییر ندهید. در صورت احساس بهبودی دوره درمانی خود را کامل کنید.

داروهای خود را بر اساس روال مصرف کنید برای تحقق این هدف ابتدای هر هفته جعبه قرص خود را پر کنید تا به خاطر سپردن مصرف آنها آسان تر شود.

تقویم دارویی داشته باشید: هر بار دوز مصرفی خود را در تقویم یادداشت کنید. هرگونه تغییر پزشک در داروها را نیز در تقویم خود ذکر کنید.

از داروهای بدون نسخه یا درمان های گیاهی استفاده نکنید مگر اینکه نخست در این زمینه با پزشک خود مشورت کرده باشید زیرا برخی از آنها می توانند نحوه عملکرد داروی کلسترول را تغییر دهند.

در صورت فراموشی مصرف یک دوز دارو به محض یادآوری آن را مصرف کنید، اما اگر دوز فراموش شده نزدیک زمان مصرف نوبت بعدی دارو است از خوردن آن صرف نظر کنید و برای جبران دوز از دست رفته میزان دارو را افزایش ندهید زیرا ممکن است باعث بروز عوارض جانبی شود.

هنگام مسافرت داروهای خود را همراه داشته باشید تا بتوانید در زمان مناسب و طبق دستور پزشک آنها را مصرف کنید. در سفرهای طولانی تر داروی بیشتری تهیه کنید تا در صورت اتمام داروها در طول سفر با مشکل مواجه نشوید.

قبل از جراحی با بیهوشی از جمله کارهای دندانپزشکی پزشک یا دندانپزشک را در جریان داروهای مصرفی خود قرار دهید.

برخی از داروها بر ضربان قلب تاثیر می گذارند: در صورت نیاز با کمک پزشک ضربان قلب خود را بررسی کنید.

از پزشک خود بپرسید آیا باید از نوشیدن خودداری کنید یا خیر زیرا این امر می تواند عوارض جانبی برخی داروها را افزایش دهد، همچنین در میزان موثر بودن آنها تداخل ایجاد می کند.

در صورت عدم بهبودی با داروها پزشک خود را در جریان قرار دهید شاید لازم باشد نوع دارو یا دوز آنها تغییر یابد.

نکاتی برای یادآوری داروی خود

برای خود یک برگه راهنما درست کنید: از هر قرصی که باید استفاده کنید یک نمونه از آن را روی کاغذ بچسبانید سپس تمام اطلاعات لازم در مورد آن قرص را یادداشت کنید تا به شما یادآوری شود.

از جعبه های مخصوص قرص استفاده کنید که بر اساس روزهای هفته تقسیم می شوند: آنها می توانند برای پیگیری و مصرف درست داروها به شما کمک کنند و انواع مختلفی از ظروف مخصوص قرص وجود دارد. برای یادآوری زمان مصرف دارو می توانید درپوش تایمر را برای بطری های قرص خریداری کنید. در مورد ظروف و یادآوری هایی که می توانند به شما کمک کنند می توانید از داروساز کمک بگیرید.

از افراد نزدیک خود بخواهید تا به شما در یادآوری مصرف دارو کمک کنند.

مقداری برچسب رنگی تهیه کنید و آنها را روی بطری های دارویی قرار دهید تا روال مصرف داروهایتان ساده شود. به عنوان مثال، رنگ آبی می تواند برای صبح، قرمز برای بعد از ظهر و زرد برای زمان خواب در نظر گرفته شود.

مترجم: الهه زارعی


با 9 قرص چربی آشنا شوید

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا