خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

goli.e

کاربر نیمه فعال
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
29/8/20
ارسال ها
494
امتیاز واکنش
3,631
امتیاز
228
زمان حضور
48 روز 13 ساعت 42 دقیقه
نویسنده این موضوع
به نام او​
سلام دوستان
خیلی ها هستن که در پختن کیک تجربه کافی ندارن و دوست دارن کیک های خوب و با کیفیتی بپزن اما هر بار بعد از صرف وقت و هزینه برای مواد کیکشون اونطوری که باید و شاید خوب نمیشه.
درجهت بهبود یافتن مشکلات این عزیزان میخوام نکات مهم و کلیدی رو برای پخت کیک بهتون بگم تا کیکی با یه کیفیت عالی آماده کنید
پس بریم نکاتو باهم بخونیم و یاد بگیریم

نکات کلیدی پخت کیک

1_ هرگز مواد رو زمانی که از یخچال خارج میکنید استفاده نکنید. حتما نیم ساعت تا چهلو پنج دقیقه قبل از پخت کیک در دمای محیط باشن بعد اینطور کیکتون پفش نمیخوابه .
2_ مقدار مایعات مثل آب،شیر،ماست و ... دقیق باشه تا کیکتون غلظت درستشو حفظ کنه. هرگز بدون تناسب با سایر مواد مایعاتو کم یا زیاد نکنید.
3_ موادتونو یا خیلی زیاد یا خیلی کم هم نزنید. در مرحله ای که تخم مرغ ها باید زده شن دقت کنید(مثلا اگر گفته تخم مرغ ها کرم رنگ بشن و قوام بیان همین که این اتفاق افتاد دست از هم زدن بیشتر بر دارید)( و یا وقتی کمی مونده تا تخم مرغ ها پف کنن نگید همینقدر خوبه و ولش کنید در اون صورت کیکتون پف نمیکنه) باید توجه داشت که %80 پف کیک مربوط به تخم مرغه و فقط بخش کمی مربوط به بیکینگ پودر میشه پس باید به خوبی هم زده بشه نه کم و نه زیاد.
4_ هرگز تخم مرغ ها رو بدون وانیل هم نزنید چون بعد از اتمام کار کیک، کیکتون بوی زهم میگیره ( حتی اگر توی دستور اصلی وانیل باید آخر کار یا همراه با آرد یا شیر یا مواد دیگه اضافه میشد، شما اول کار و موقع زدن تخم مرغ ها اونو اضافه کنید)
5_ اگر توی دستورتون پودر شکلات هست به میزان پودر شکلات از اردتون کم کنید(مثلا اگر گفته دو قاشق پودر شکلات، شما دو قاشق از میزان اردتون کم کنید تا غلظ کیک درست و مناسب بمونه)
6_ اگر کیکی لطیف تر میخواید یک قاشق و نصفی از آردتون کم و به اون یک قاشق و نصفی نشاسته ذرت اضافه کنید این کار باعث لطیف تر شدن کیک میشه.
7_ دمای فر رو درست تنظیم کنید(اگر زیاد باشه کیک پف نمیکنه و بیشتر نپخته میمونه و فقط روش قهوه ای میشه و اگر کم باشه کیک پف میکنه ولی به مرور پفش رو از دست میده و سفت میشه)
8_ فر رو از قبل گرم کنید (اگر فر از قبل گرم نشه همه پف کیک میخوابه)
9_ مواد رو بدون اولویت دستور مخلوط نکنید یعنی هرچیزی رو هر وقت خواستید نریزید( بجز بحث وانیل چون تاثیری نداره توی پف کیک)، این موضوع خیلی زیاد پیش میاد و خیلی روی پف کیک تاثیر منفی داره
10_ از کره یا روغن سرد و آب نشده استفاده نکنید یا خیلی داغ یا سرد به مواد اضافش نکنید.
11_ بیکینگ پودر یا جوش شیرین رو نسبت آرد کم یا زیاد نکنید که کیکتونو داغون میکنه.
12_ از آرد، بکینگ پودر، جوش شیرین، پودر شکلات، پودر نارگیل و هر مواد خشک دیگه ای که کهنس و مدت زیادی در یخچال یا کمد مونده استفاده نکنید چون مزه کیک خراب میشه.
13_ اندازه قالب نسبت به مایه کیک بزرگ یا خیلی کوچیک انتخاب نکنید چون اگر کوچیک باشه هنگام فرایند پف کردن از قالب بیرون میریزه و اگر بزرگ باشه بعد از پخت این پف خوشگلشو نشون نمیده .
14_ مواد خیلی کند آماده شده و فاصله بین تهیه مواد تا قرار گرفتن در فر خیلی خیلی زیاد بوده (حداکثر زمان آماده سازی باید نیم ساعت تا 45دقیقه باشه علی الخصوص توی هوای سرد اصلا نباید بین تهیه و پخت فاصله بیفته چون رطوبت کیک کلا از بین میره و کیک پفدار نمیشه)
15_ قالب کیک رو وقتی مواد داخلشه یک تا دوبار روی سطح کار بکوبید تا هوای اضافش خارج بشه( اگر کیک اسفنجی بود اصلا اصلا اینکارو نکنید چون موقع پخت بافتش سفت میشه)
16_موقع خارج کردنش از قالب اصلا عجله نکنید و حداقل بیست دقیقه صبر کنید و اونو در محیط خنک قرار بدید و بعد کیکو از قالب خارج کنید.
17_موقع چرب کردن قالب اگر آرد پاشی هم کنید خوبه . قالبو زیاد چرب نکنید تا وقتی موادو ریختید روغن بالا بیاد در اون صورت روی کیکتون چروک میشه.
18_ موقع هم زدن مواد فقط دوارنی هم بزنید. موادو طوری هم نزنید که انگار دارید پیاز داغ تفت میدید!
19_برای اندازه گیری مواد یا از پیمانه های مندرج استفاده کنید یا از لیوان فرانسوی.
20_کیکو درسط وسط فر بزارید تا یکدست طلایی شه و بپزه
21_کیکو درست درطبقه وسط فر بزارید(مخصوص تازه کار ها)
22_آردو موقع استفاده سه بار الک کنید تا هوا گیری بشه و بافت کیکتون سفت نشه
23_ مواد کیکو در آخر کار زیاد هم نزنید تا هوایی که کیک برای پف و پخت درست نیاز داره خارج نشه.
24_برای تزیین کیک صبر کنید تا کیک کاملا سر شه
25_ برای این که بفهمید کیک پخته یا نه یک سیخ چوبی رو تا انتحا در وسط کیک فرو کنید و در بیاورید اگر مواد کیک به آن نچسبیده بود کیکتون آماده خارج کردن از فره
26_ هرگز در نیم ساعت اول در فرو باز نکنید چون حرارت فر خارج میشه و پف کیکتون میخوابه
27_ اگر دیدین روی کیکتون طلایی قهوه‌ای شده ولی هنوز وسطش نپخته روی قالبتونو با فویل بپوشونید تا وسط کیک بپذه و هم اینکه دیگه حرارت به روی کیک نمیرسه تا روی کیک بسوزه.
28_دربین فراین پخت دما رو کم یا زیاد نکنید این کار باعث میشه داخل فر به اصطلاح عرق کنه و کیک بعد از پخت خمیر بشه
29_ بعد از پایان پخت کیکو توی فر با در بسته رها نکنید یا درو باز کنید تا گرما خارج شه یا کیکو از فر در بیارید تا خمیر نشه
30_کیکو بعد از پخت در محیط نیمه گرم تا خنک بزارید نباید یهو از فر بیرون بیاد و بره توی یه جای سرد وگرنه خشک میشه و ترک میخوره
.
.
.
خب دوستای عزیز امیدوارم که نکات رو به خوبی مطالعه کرده باشین و به دردتون بخوره تا بتونید یه کیک بی نظیر و با کیفیت درست کنید.
تمامی این نکات مهم هستن و اگر میخواید یه کیک عالی داشته باشید رعایت کردنشون لازمه.
موفق باشید.
.
منبع: سری مجله های(هنر آشپزی)، خبرگزاری آنا


سی نکته کلیدی در پخت انواع کیک

 
آخرین ویرایش:
  • تشکر
Reactions: Matiᴎɐ✼
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا