نویسنده این موضوع
راکتور هستهای به عنوان چشمه تولید انرژی
- پارههای شکافت در اورانیوم در فاصله کوتاهی (کمتر ازμm 5 ) کند میشوند. در نتیجه ، تقریبا تمامی انرژی آزاد شده در راکتور به صورت گرما در توده اورانیوم ظاهر میشود. از این گرما مثلا میتوان برای گرم کردن و تبخیر مایع جاری از اورانیوم که بعدا به کمک توربین بخار یا بعضی از ماشینهای گرمایی دیگر به صورت انرژی الکتریکی یا مکانیکی در میآید استفاده کرد.
- اولین نیروگاه هستهای بر این اساس در سال 1945 در روسیه ساخته شد. ساختمان این راکتور بیانگر این است که بخش اصلی این راکتور عناصر سوختی است که شامل اورانیوم میباشد. "عناصرسوخت" به صورت دو دیوار نازک از لولههای فولادی ضد زنگ ساخته شدهاند که یکی داخل دیگری قرار دارد.
- اورانیوم را بدون درز در فضای میان لوله محکم میکنند، در حالی که از کاواک داخلی به عنوان کانال برای عبور آب استفاده میشود. که گرمای آزاد شده از اورانیوم را در ضمن کار راکتور به خارج میبرد. محکم کردن بدون درز از این نظر لازم است که اورانیوم از لحاظ شیمیایی ناپایدار است و دیگر اینکه مانع نشت گازهای پرتوزا خطرناکی شود که در نتیجه واکنش تشکیل میشوند.
- برای تسهیل گسترش واکنش زنجیری ، عناصر "سوخت" را از اورانیومی که با ایزوتوب سریعا شکافت پذیر 235U غنی شدهاند درست میکنند، اورانیوم غنی شده که در راکتور مصرف می کنند. دارای 5 درصد 235U در حالی که اورانیوم طبیعی فقط دارای 0.7 درصد از این ایزوتوپ است). کار راکتور اورانیوم با پرتوزایی شدید همراه است. جهت حفاظت کارکنان از تابش پرتوزا و نوترونها که مقادیر زیاد آن نیز زیانبار است، راکتور را در محفظهای با دیوارهای ضخیم که از سیمان و مواد دیگر ساخته شدهاند قرار میدهند.
کاربرد راکتورهای هسته ای
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com