خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

The unborn

مدیر ارشد بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
20/8/18
ارسال ها
8,710
امتیاز واکنش
29,620
امتیاز
473
سن
23
محل سکونت
کویِ دوست
زمان حضور
207 روز 9 ساعت 43 دقیقه
نویسنده این موضوع
شیر بعنوان یک مواد غذایی پرطرفدار در بین بسیاری از خانواده هاست. شاید دغدغه ی شما هم باشه که از چه سنی میشه به نوزادان شیر گاو داد حتما در این باره چیزای زیادی شنیدین و شاید برای به دست آوردن اطلاعات دقیق و درست میخواید به پزشک مراجعه کنید! و البته که بهترین کار مشورت با شخص آگاه هست، ولی ما پزشک رو به خونه شما میاریم و با خوندن این مطلب میتونید به راحتی جواب سوالاتتون رو بگیرید.



شیر گاو برای نوزادان


از چه زمانی میتونم شیرگاو بدم؟

پزشکان همیشه توصیه و تاکیدشون بر این بوده که در 6 ماهه اول زندگی تنها منبع غذایی نوزاد شیر مادر باشه. و بعد از 6 ماهگی کم کم مواد غذایی دیگه ای هم به رژیمش اضافه میشه، بیشتر نوزادان حساسیتی به لبنیات نشون نمیدن و میتونید بعد از چند مدت از دادن غذاهای جامد در هفت ماهگی ابتدا شیر جوشیده و کم چرب و بعد در هشت ماهگی ماست کم چرب بهش بدید. به مرور و با پیشرفت نوزاد در جویدن غذاهای جامد وقتی به حدی رسید که مواد غذایی جامد رو تا حدی با لثه هاش میجوید میتونید گاهی پنیر هم بدید. دقت کنید که نوزاد شما هنوز داره از شیر شما تغذیه میشه و نیازی نیست لبنیات زیادی در رژیم غذاییش قرار بدین، چون مصرف بیش از اندازه ی شیر و محصولات گاوی در کودکان زیر یک سال چون دستگاه گوارش ضعیفه ممکنه نتونه هضمش کنه و براش مشکل ایجاد بشه و اینو باید در نظر بگیرید که نباید بیش از حد از مواد غذایی کم آهن استفاده کرد چون نوزاد در این دوران نیاز زیادی به مواد غذایی آهن دار داره تا دچار کمخونی نشه.



#دونفره


از چه موقع میتونم به نوزادم شیر گاو بدم؟

 

The unborn

مدیر ارشد بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
20/8/18
ارسال ها
8,710
امتیاز واکنش
29,620
امتیاز
473
سن
23
محل سکونت
کویِ دوست
زمان حضور
207 روز 9 ساعت 43 دقیقه
نویسنده این موضوع
حساسیت به شیر گاو
در حال حاضر مطالعات مختلفی در این زمینه داره انجام میشه و بعضی از تحقیقات نشون داده که اگه مادر پروتئین گاوی بخوره برای نوزادی که از شیر مادر تغذیه میشه مشکلی ایجاد نمیکنه ولی یه سری از شواهد نشون میده که بعضی از کودکان به پروتئینی که مادر میخوره هم حساسیت نشون میدن! پس در زمینه ی انتقال حساسیت از شیر مادر بهتره که خودتون بررسی کنید و نتیجه رو به پزشک بگید تا توصیه های لازم رو براتون بگه مثلا ممکنه اگه شر سویا بخورید کودک بدنش حساسیت نشون نده، پس باید بیشتر بهش توجه کنید تا جایگزین مناسبی پیدا کنید که با ترک لبنیات مشکلات جدی مثل کمبود کلسیم دامنگیرتون میشه. اگه نوزاد با خوردن محصولات لبنی برپایه ی شیر گاو دچار حساسیت شد، باید بدونید که مقالات علمی به روز میگه فعلا درمان یا توصیه خاصی براش وجود نداره و فقط باید لبنیات رو از رژیمش حذف کنید و البته جایگزین مناسب براش بذارید.



علائم حساسیت به شیر گاو

تنوع در مصرف شیر

گرچه شیر سویا یکی از قدیمی ترین و شایع ترین گزینه های جایگزین شیر هست اما تنهاترین نیست. چند مدتیه تنوع جایگزین شیر زیاد شده مثل شیر قهوه، شیربرنج، شیر شتر، شیربادام، و برای تغییر طعم علاوه بر مدلهای گذشته مثل زعفرون، عسل، نبات و … طعم دهنده های جدیدی مثل وانیل، شکلات هم طرفدارای زیادی داره ولی قند و کالری زیاد انواع طعم دهنده ها باید مورد توجه قرار بگیره.

تفاوت در انواع شیر
تفاوتی که بین شیر گاو و جایگزینهاش هست در اینه که میزان پروتئین و کالری موجود در میزان حجم برابر متفاوته، مثلا شیر نبات میزان بیشتری کالری داره. البته محصولات غنی شده با ویتامین D و کلسیم هم در بازار وجود داره که با کالری کمتر ویتامین بیشتری به بدنتون میرسه. تنها نکته ای که در خرید محصولات غنی شده باید بهش توجه کنید میزان پروتئین و کلسیمه که تو مارکهای مختلف متفاوته و مهمتر اینکه میزان شکر در اون پایین باشه.
میزان لبنیات مورد نیاز برای کودکان چقدر هست؟

رژیم های نوزادان عمدتا شامل لبنیات هست تا به اونها کمک کنه تا نیاز بدنشون برای رشد تامین بشه. علاوه بر این، لبنیات چربی کافی برای رشد مغز و چشم رو فراهم میکنه. در یک سالگی کودکان باید حدود 2 وعده لبنیات در روز مصرف کنن یا حدود 450 تا حداکثر 650 گرم شیر کامل در روز مصرف داشته باشن، در این سن توصیه میشه شیر کامل بخورن، مگر اینکه سابقه خانوادگی یا خطر ابتلا به چاقی یا بیماری قلبی وجود داشته باشه. با متخصص اطفال فرزندتون صحبت کنید که با توجه به رشدش و سابقه ی خانوادگی چه میزان شیر براش خوبه. بین دو تا سه سالگی بهتره که کودکان تا دو نیم وعده در روز لبنیات مصرف کنن، متخصصان تغذیه کودک توصیه میکنن که تا شش سالگی کودک باید شیر کامل مصرف کنه مگر اینکه مشکل خاصی داشته باشه، شیر کامل 4 درصد چربی داره. اگه باید به دلیلی درصد چربی شیری که کودکتون مصرف میکنه رو باید کم کنید بهتره که به مرور میزان چربی شیر رو کم کنید تا بدنش دچار مشکل نشه. و اگه کودکتون نمیتونه شیر بخوره حتما ماست و پنیر جایگزینش کنید ولی اینو بدونید که ویتامین D فقط در شیر به میزان زیاد وجود داره و اگه شیر مصرف نمیکنه حتما از مکمل ویتامین D استفاده کنه.


از چه موقع میتونم به نوزادم شیر گاو بدم؟

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا